Колега Пламен Петков,всички тук харесваме алфа и затова и караме такава,ама поне според мен ти вече се превъзнасяш малко във всички теми за сравнение на алфа и другите коли.Харесвай си колата,карай си я със здраве,но не бъди кон с капаци.Всяка марка си има предимства и недостатъци.Пък в крайна сметка нека простия българин да си мисли каквото си иска,да плюе италианските коли,да струва и 20лв 156-тицата теб тая работа какво те грее?Щото мен лично ми е се тая кво мислят другите за моята кола и на колко я оценяват,аз нали си я харесвам и си я карам,къде е проблема?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колко струват колите?
Collapse
X
-
Според мен не е превъзнасяне да кажеш че Алфа 156 е над голф това е факт но българина не е готов да го приеме той си знае неговата ,ето благодарение на темата/ колко харчат другите /се разбра че алфа не харчат много /но го знаят малко хора / според мен едно нещо дори и лъжа като се каже 100 пъти то става истина същото е и със здравите немски коли ,даже и аз като я купувах имах упасения да не би тези глупости да са истина е вече повече от година самата кола успя да ги опровергае
Comment
-
И какво се разбра от темата за разхода при другите?Ние дето караме алфи разбрахме,че колите ни не харчат чак толкова много,то ако ние не го знаем това кой да го знае?Аз също харесвам алфа и затова такава карам,ама то стана все едно сме се събрали в този форум да си превъзнасяме колите,как са най-най на пазара в света.Колкото и да си пишем тук алфите на в България няма да поскъпнат и винаги всеки ще си купува каквото смята за най-изгодно.Няма да променим народо психологията така,а мен ми се струва,че ти точно това искав да направиш...Alfa 145 1.4 ts
Comment
-
Първоначално публикувано от raffaello Покажи съобщениеот този сайт колега, излиза че моята от подписа ми може да се намери там на цени от 2500-3000 евра
само можем леко да си представим що за боклук има тука по пазарите на цени 3500-4000 лева, като сметнем само че един 20-22 годишен Голф 2 е по 1500 лева
аз все имам някаква надежда че българина ще започне малко по малка да уважава повече тази италианска марка и от повишеното търсене на 156-цата леко може и да се вдигнат цените, а това че има много оферти в БГ на цени от около 4000 лв, ами то има и много хора които са на зор и фи4нансовата криза им се е отразила по-дълбоко и са готови на половин цена от реалната да си дадат возилото само и само да глътнат някоя финансова инжекция
Обявите за 156-ци на стойност 4000 лв. са преимуществено от автоджамбази, а не от частни лица и да, те наистина са на зор защото ги продават без печелба само и само да освободят някакъв паричен ресурс. Като извадиш 800 лв.(стойността на докарването с автовоз) се получава 3200 лв., т.е. 1200-1300 евро покупна цена от Италия. В добрите за тях времена преди кризата такава кола щеше да ти струва 7000 лв ( с 3-те бона печалба на автокъщата) за абсолютно същият курник
Колкото до психиката на българина по отношение на WV, Opel и Ford - онзи ден докато чаках да ми сменят летните гуми със зимни, видях в едно списание от рода на "Автооказион" обява за Голф 2, 1989 г. ,нов внос, "уникат", бензин 1,3, на цена от 4000 лв.!?! Естествено че това е безумие, но щом са дали такава цена значи има хора склонни да дадат тази или близка до тази сума за тоя кашон, а Алфа 33 от същата година не може да се изтъргува за повече от 800-1000 лв...Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Прав си опитвам се да променя нещо но нали знаеш поговорката /една лястовица пролет не прави/ българина е спрял да мисли отдавна ,много неща трябва да променим в нас жив пример е нашата /хубава/ държава ние живеем в една /матрица/ но даже и не усещаме че някой друг а не ние си правим калъпа ,много са нещата но като за начало трябва да се разбие това фолкс-мислене което ни е влязло под кожата
Comment
-
И добре де - ходи във WV или Ford или пък Opel форумите да ги просветиш там хората че са с "ФОЛКС" мислене и може и да им помогнеш да видят пътя истината и прочие....
Ние тук истината сме си я открили и на мен не ми се налага да гледам разни измислени статистики за разход и здравина на колите ни - горивото си го сипвам сам и ремонтите си ги плащам сам.
И няма нужда да разбиваме митове и да отваряме очите на разните там "коне с капаци"
Щото като се светнат колко хубави, здрави и "малко харчещи" коли са Алфите всеки селтак ще си купи и цените ще хвръкнат до небесата.
Ясно ли се изразих ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Само не разбрах какво ти пука какво мисли българина? Мене лично ме дразни, че всяка втора кола е 145/6-ца или 156-ца. Те станаха повече от голфовете, вярно части има вече и в "плодзеленчука", но пък псевдо алфистите станаха направо страшни, а и вероятността да си продадеш колата вече клони към 0, при положение, че има за по 3000-3500 лв 156 - 2.4JTD, а преди 4-5 години бяха по 12-15 000 лв."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеЩото като се светнат колко хубави, здрави и "малко харчещи" коли са Алфите всеки селтак ще си купи и цените ще хвръкнат до небесата.
Ясно ли се изразих ?Важно е италианските коли да започнат да държат цена на родният вторичен пазар, ползите от това ще са по-големи от андрешковската сметка "ще си взема Алфа/Ланча/Фиат щото са евтини и бъкани с екстри", пък после ревем що губели от стойността си толкова бързо и си оставали вечно наши.
Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеТук не си прав, хубаво ще е колите ни да станат по-масови, респективно по-търсени, респективно по-скъпи на този сбъркан български пазар. Не знам за колко си купил Либрата, но сега не можеш да и вземеш повече от 5-6000 лева и това едва ли те кефи. При мен е същото, преди 2 години когато си купих спалният вагон ми излезе 7000 евро, а сега не мога да го продам и за 9800 лева, каквато е последната ми оферта в мобилетоВажно е италианските коли да започнат да държат цена на родният вторичен пазар, ползите от това ще са по-големи от андрешковската сметка "ще си взема Алфа/Ланча/Фиат щото са евтини и бъкани с екстри", пък после ревем що губели от стойността си толкова бързо и си оставали вечно наши.
Comment
-
Съмнявам се, че точно нашият пазар може да повлияе на цените на която и да е марка. Факт е, че италианските коли се обезценяват по-бързо от другите, но причината далеч не е в качествата на самите автомобили. Това обаче е друга тема.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеСъмнявам се, че точно нашият пазар може да повлияе на цените на която и да е марка. Факт е, че италианските коли се обезценяват по-бързо от другите, но причината далеч не е в качествата на самите автомобили. Това обаче е друга тема.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Някой спомня ли си масовата психоза по вектрите тогава всички говореха колко здрава била и такива глупости цената и беше над 4000лв а на ланча дедра ~3500лв и всички се надпреварваха да плюят по ланчата ,след няколко години обаче истерията стихна и готината вектра падна на 3000лв а оплютата дедра си остана на почти същата цена ,според мен ще стане същото защото сегашните цени не са реални те не отговарят на нивото на даден автомобил
Comment
-
Първоначално публикувано от Nikiboy Покажи съобщениеТоку що огледах обявите продава пълно е с Ъпове и премислени нови цени. Някой продал ли е скоро алфа 156 за над 5 000 лв. (за моделите до 2001 г.)?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеКак да не влияе, а феноменът "Голф" какво е ?!? В нито една друга страна тази кола не е толкова високо оценявана на вторичният пазар колкото в България и може би в Сърбия...Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
Comment