Абе хора вие мислите ли като пишете. В САЩ в щатите в които има смъртно наказание, убийствата са повече. Статистиката и в Европа е същата. Човека които извърши изнасилване, или блудство с дете при заплахата от смъртна присъда предпочита и да го убие за да няма свидетели. Същият мотив го има и в случай когато убиеца за "по-сигурно" убива и евентуалните преки свидетели. Когато говорим за възпитателна мярка, то тя не е само към извършителя, но и към обществото. Убийството си е убийство даже когато и държавата го прилага и на всичкото отгоре не е наказание. Всеки един от вас може да си представи кое ще е най-добре за него- мигновена или бавна смърт или доживотен строг тъмничен затвор.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смъртна присъда - за или против!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеВсеки един от вас може да си представи кое ще е най-добре за него- мигновена или бавна смърт или доживотен строг тъмничен затвор.
Все пак колега BLUE1 не забравяй, че хората които влизат в затвора имат само 1 мисъл и тя не е как да останат в него!Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 14:26.BMW E39 528i
Comment
-
Момчета,всичката агресия,която "изливате" срещу несъществуваш/въображаем противник,се обръща срещу вас...
Как така ще отнемате живот,след като нямате пръст в създаването му ?
Да,категорично съм против смъртната присъда!
Ако убият пред очите ми някой близък,със сигурност ще съм афектирана,първосигнално вероятно и аз ще "искам" убиеца да умре...Първосигнално.
За себе си знам,че няма да ми стане по-добре,от нечия смърт.Знам,че не искам да цапам съвестта си с подобни мисли дори.
Но ,аз не съм Господ,за да решавам кой ,колко да живее,респективно-кой,кога да умре...
Всъщност,Търтея каза достатъчно“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщениеАко съм убиец бих се радвал на доживотен затвор. Дори само думата доживотен ще ми дава сили да мисля как да избягам от него и да убия отново! Ако ми резнат гърлото опцията с "избягам" автоматично изчезва. Така, че да... определено ще ми е по-добре доживотен.
Все пак колега BLUE1 не забравяй, че хората които влизат в затвора имат само 1 мисъл и тя не е как да останат в него!SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Аз съм "ЗА" обаче с условие, а именно - наказанието да отговаря точно на престъплението.
Пояснявам:
Откраднал си 5лв. - връщаш ги, + 5лв., които се явяват наказанието.
Застрелял си някого умишлено - застрелват те като него. За пълна справедливост, със същото оръжие и боеприпаси, в същата част на тялото.
Изнасилил си някого - е, сещате се... доброволци на щат сигурно ще се намерят.
За съжаление, това е утопия, тъй като за да се осъществи това, е необходимо да има безгрешен и неподкупен съд, а такъв за нещастие не съществува.
Все пак, аз бих подкрепил такава "система" дори и сега - вярно, ще има пострадали невинни, но дали пък и истинските лумпени няма да се стреснат поне малко?Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщениеИ по логиката на поста ти - Ако някой изнасили детето ти, дай му да изнасили и другото...
Престъпника се съди от обществото, а не от конкретно пострадалия.
И затова в Швейцария и Финланди например има по малко престъпления, отколкото в Китай например /на глава от населението или пък в САЩ/
Общо взето това е тема, която съществува откакто съществува и човека, а и мненията винаги ще са различни.Last edited by fred; d.m.y г., 16:22.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
А бе някой бил ли е в панделата....та толкова знаете
Търтея е прав и на големите престъпници се захващатб с вероучение вътреПо добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеА бе някой бил ли е в панделата....та толкова знаете
Търтея е прав и на големите престъпници се захващатб с вероучение вътреAlfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеХубаво де, каква е ползата от някакъв изверг, изнасилил и убил дете да речем, да ми седи в затвора, да го храним и да прегръща религията?sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщениесблъсквали ли сте се с правосъдната система в България щото аз да и съм свидетел на много неща
видял съм бая работи не може да говорим въобще за квато и да е присъда докато го има този произвол...
това че лежах без никва вина...
да ви кажа тука има 8 или 9 точно човека с доживотна присъда в Пловдивскич затвор някой са си заслужили напълно но има и някой които не са примерно да пребиват и вашето дете и вие ще скочите да го защитавате и в суматохата някой да пострада и затова доживотна.......
ДОКАТО НЕ СЕ ОПРАВИ ТАЯ шИБАНА ДЪРЖАВА КВО ПРАВОСЪДИЕ ВЪОБщЕ ДА ИМАМЕ .......alfa 164 t.s ex
tipo 2,0 16v turbo ex
opel astra amnesia ex
megane 2 ex
alfa 159 jtd ех
audi A6/S TQ 330+
audi a4 b5 1,8 TQ 500++
alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеАбе хора вие мислите ли като пишете. В САЩ в щатите в които има смъртно наказание, убийствата са повече......
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеА бе някой бил ли е в панделата....та толкова знаете
Търтея е прав и на големите престъпници се захващатб с вероучение вътре
А ако няма къде да живеят, да си вземем по един на коледа с нас на трапезата!Last edited by slav40; d.m.y г., 18:44.
Comment
-
Къде е ГОСПОД, когато мъж блудства с малко момиченце, къде е ГОСПОД, когато мъж боде в продължение на години със спринцовка малки деца, къде е ГОСПОД, когато пиян мъж сяда зад волана и след няколко километра се врязва в нищо неподозиращо младо семейство................къде е ГОСПОД, когато човека на когото най-много държиш бива убит само защото е погледнал някой надрусан дилър накриво...............къде е ?! И някой може ли да ми обясни, защо по дяволите един такъв човек трябва да продължи да си живее, а жертвата му да няма такова право ? Защо той да може да отнеме човешки живот, а неговия да не може да бъде отнет ? Защо смятате, че затвора ще превъзпита този човек........още по-вече нашите затвори ?! И спрете да се вкарвате в някакви филми, в които всяка присъда бива смъртна и се изпълнява на втория ден от встъпване в сила.
И накрая - защо занимавате съзнанието си с напълно излишни за момента и не зависещи от нас въпроси ?
Нямам по-вече какво да кажа по темата.Last edited by sen7; d.m.y г., 19:34.мене ме нема, в целата схема........
Comment
Comment