Известие

Collapse
No announcement yet.

Смъртна присъда - за или против!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Абе хора вие мислите ли като пишете. В САЩ в щатите в които има смъртно наказание, убийствата са повече. Статистиката и в Европа е същата. Човека които извърши изнасилване, или блудство с дете при заплахата от смъртна присъда предпочита и да го убие за да няма свидетели. Същият мотив го има и в случай когато убиеца за "по-сигурно" убива и евентуалните преки свидетели. Когато говорим за възпитателна мярка, то тя не е само към извършителя, но и към обществото. Убийството си е убийство даже когато и държавата го прилага и на всичкото отгоре не е наказание. Всеки един от вас може да си представи кое ще е най-добре за него- мигновена или бавна смърт или доживотен строг тъмничен затвор.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      Всеки един от вас може да си представи кое ще е най-добре за него- мигновена или бавна смърт или доживотен строг тъмничен затвор.
      Ако съм убиец бих се радвал на доживотен затвор. Дори само думата доживотен ще ми дава сили да мисля как да избягам от него и да убия отново! Ако ми резнат гърлото опцията с "избягам" автоматично изчезва. Така, че да... определено ще ми е по-добре доживотен.

Все пак колега BLUE1 не забравяй, че хората които влизат в затвора имат само 1 мисъл и тя не е как да останат в него!
      Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 14:26.
      BMW E39 528i

Comment

То дето се вика и там може да убиваш....
        Няма такава тема...
        Пак казвам ЗА, при тежки престъпления.

Comment

Колега, абстрактните размисли са едно, реалноста друго.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Момчета,всичката агресия,която "изливате" срещу несъществуваш/въображаем противник,се обръща срещу вас...
            Как така ще отнемате живот,след като нямате пръст в създаването му ?
            Да,категорично съм против смъртната присъда!
            Ако убият пред очите ми някой близък,със сигурност ще съм афектирана,първосигнално вероятно и аз ще "искам" убиеца да умре...Първосигнално.
            За себе си знам,че няма да ми стане по-добре,от нечия смърт.Знам,че не искам да цапам съвестта си с подобни мисли дори.
            Но ,аз не съм Господ,за да решавам кой ,колко да живее,респективно-кой,кога да умре...
            Всъщност,Търтея каза достатъчно
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
              Ако съм убиец бих се радвал на доживотен затвор. Дори само думата доживотен ще ми дава сили да мисля как да избягам от него и да убия отново! Ако ми резнат гърлото опцията с "избягам" автоматично изчезва. Така, че да... определено ще ми е по-добре доживотен.

Все пак колега BLUE1 не забравяй, че хората които влизат в затвора имат само 1 мисъл и тя не е как да останат в него!
              И понеже вие говорите с абсолютни стойности, т.е. абсолютно доказана вина, аз също ще ти отговоря с абсолютно сигурен затвор. Бавно умиращата ти надежда за свобода, ще те смаже много повече от мигновената смърт. А сигурни затвори по света много, и по-добре един виновен да е избягал отколкото един невинен да е убит. Разговарял съм с хора извършили убийства в това число и съвсем умишлени и зверски. Нито един от тях нямаше чувство за вина. Смъртта би била пощада за тях, завинаги в затвора ще им дойде дюшеш.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Аз съм "ЗА" обаче с условие, а именно - наказанието да отговаря точно на престъплението.
                Пояснявам:
                Откраднал си 5лв. - връщаш ги, + 5лв., които се явяват наказанието.
                Застрелял си някого умишлено - застрелват те като него. За пълна справедливост, със същото оръжие и боеприпаси, в същата част на тялото.
                Изнасилил си някого - е, сещате се... доброволци на щат сигурно ще се намерят.

За съжаление, това е утопия, тъй като за да се осъществи това, е необходимо да има безгрешен и неподкупен съд, а такъв за нещастие не съществува.

Все пак, аз бих подкрепил такава "система" дори и сега - вярно, ще има пострадали невинни, но дали пък и истинските лумпени няма да се стреснат поне малко?
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                  И по логиката на поста ти - Ако някой изнасили детето ти, дай му да изнасили и другото...
                  Прниципа на наказанието е превенция и превъзпитание.Доказано е, на базата на вековния опит на човечеството, че не тежестта на наказанието, а принципа, че наказанието няма да може да бъде избегнато/тоест когаго обществото прилага закона бързо и безкомпромисно и се знае, че който извърши нещо ЩЕ бъде наказан/винаги действа ефективно.
                  Престъпника се съди от обществото, а не от конкретно пострадалия.
                  И затова в Швейцария и Финланди например има по малко престъпления, отколкото в Китай например /на глава от населението или пък в САЩ/
                  Общо взето това е тема, която съществува откакто съществува и човека, а и мненията винаги ще са различни.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 16:22.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

А бе някой бил ли е в панделата....та толкова знаете
                    Търтея е прав и на големите престъпници се захващатб с вероучение вътре
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                      Хубаво де, каква е ползата от някакъв изверг, изнасилил и убил дете да речем, да ми седи в затвора, да го храним и да прегръща религията?
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6
                      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                        Хубаво де, каква е ползата от някакъв изверг, изнасилил и убил дете да речем, да ми седи в затвора, да го храним и да прегръща религията?
                        и аз това питам
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
                          сблъсквали ли сте се с правосъдната система в България щото аз да и съм свидетел на много неща
                          видял съм бая работи не може да говорим въобще за квато и да е присъда докато го има този произвол...
                          това че лежах без никва вина...
                          да ви кажа тука има 8 или 9 точно човека с доживотна присъда в Пловдивскич затвор някой са си заслужили напълно но има и някой които не са примерно да пребиват и вашето дете и вие ще скочите да го защитавате и в суматохата някой да пострада и затова доживотна.......
                          ДОКАТО НЕ СЕ ОПРАВИ ТАЯ шИБАНА ДЪРЖАВА КВО ПРАВОСЪДИЕ ВЪОБщЕ ДА ИМАМЕ .......
                          Бобби кажи кво те интересува имам преки наблюдения...
                          alfa 164 t.s ex
                          tipo 2,0 16v turbo ex
                          opel astra amnesia ex
                          megane 2 ex
                          alfa 159 jtd ех
                          audi A6/S TQ 330+
                          audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                          alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                            Абе хора вие мислите ли като пишете. В САЩ в щатите в които има смъртно наказание, убийствата са повече......
                            Това процентно спрямо населението ? Не мисля ..... ! Обоснови се с факти........... ?
                            Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            Ей сега ще се разплача ....били вероучаещи!Да ги пуснем на свобода тогава! shit ..............
                            А ако няма къде да живеят, да си вземем по един на коледа с нас на трапезата!
                            Last edited by slav40; d.m.y г., 18:44.
                            Alfa156 Against All

Comment

Къде е ГОСПОД, когато мъж блудства с малко момиченце, къде е ГОСПОД, когато мъж боде в продължение на години със спринцовка малки деца, къде е ГОСПОД, когато пиян мъж сяда зад волана и след няколко километра се врязва в нищо неподозиращо младо семейство................къде е ГОСПОД, когато човека на когото най-много държиш бива убит само защото е погледнал някой надрусан дилър накриво...............къде е ?! И някой може ли да ми обясни, защо по дяволите един такъв човек трябва да продължи да си живее, а жертвата му да няма такова право ? Защо той да може да отнеме човешки живот, а неговия да не може да бъде отнет ? Защо смятате, че затвора ще превъзпита този човек........още по-вече нашите затвори ?! И спрете да се вкарвате в някакви филми, в които всяка присъда бива смъртна и се изпълнява на втория ден от встъпване в сила.
                              И накрая - защо занимавате съзнанието си с напълно излишни за момента и не зависещи от нас въпроси ?

Нямам по-вече какво да кажа по темата.
                              Last edited by sen7; d.m.y г., 19:34.
                              мене ме нема, в целата схема........

Comment

Нет человека - нет проблема
                                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                                X