Известие

Collapse
No announcement yet.

Смъртна присъда - за или против!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ловното и преди и сега седи в каса и задължително незаредено. Така че отпада реално от уравнението.
    Бойно тогава имаха 5 човека на кръст от по-равните.
    Един такъв закон да гърмиш по тия дето ти идват "на гости" има логика само ако се разреши оръжие на всички. А доколко това е рационално е отделна тема.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Лягам си.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Един такъв закон да гърмиш по тия дето ти идват "на гости" има логика само ако се разреши оръжие на всички. А доколко това е рационално е отделна тема.
        Дай сега да разграничим "неизбежна отбрана" и "крайна необходимост",
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Колега Коки, както вече няколко пъти казах, темата ми не е поставена с въпросите: "Има ли кой да отсъжда справедливо в България" или "Струва ли съдебната система в България"... Въпросът ми е: "За или против смъртната присъда когато говорим за хора които доказано я заслужават". Стига сте извъртали темата в насока, че няма справедливост при поставянето на присъди... пишете само в насока "според вас трябва ли урода който извърша отвратителни деяния да живее или НЕ".

Въпроса ти за случая Стависки пак е в насока колко е пре*бана съдебната ни система т.е. далеч от същноста на темата. Но за да го върна в контекста на темата ще ти отговоря така:

Присъдата е: Смърт чрез челен удар на SUV пред очите на близките!

А относно въпроса ти "Кой е този дето ще изпълнява тия смъртни присъди и ще коли?"... ами ако намеря още няколко типа като мен, гласувайте за нас, вкарайте ни в управлението и ще ти покажа "Кой".

Отношението ми към уродите може да се опише с един единствен израз на английски и той е - "No mercy"... преведен на български обаче той далеч не означава "Не мерси".
          Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 01:39.
          BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от Бобби
            А бе някой бил ли е в панделата....та толкова знаете
            Епа, Tanatos.... той обаче си е платил дълга и не моа го барнете
            sigpic

Comment

Твърдо ЗА!!!Всеки трябва да плаща подобаващо за деянието си.
              0888515205

Comment

Т.е утре като минеш на залено с 60км/ч , а една баба на 99 години не е видяла, че е червен за нея светофара...

Присъдата е: Смърт!!!

Дали в този случай ще мислиш така? Ха ха....

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                  Т.е утре като минеш на залено с 60км/ч , а една баба на 99 години не е видяла, че е червен за нея светофара...

Присъдата е: Смърт!!!

Дали в този случай ще мислиш така? Ха ха....
                  Изобщо не сравнявай подобни неща!!!
                  0888515205

Comment

Защо ?
                    Някъде горе BоxerPower, беше включил и непредумишлено убиство...

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Епа, Tanatos.... той обаче си е платил дълга и не моа го барнете
                      Ти наясно ли си за какво става дума???
                      Кой и как си е платил и т.н. Познаваш ли го, че го коментриаш?
                      .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

• Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                        ....Въпросът ми е: "За или против смъртната присъда когато говорим за хора които доказано я заслужават". Стига сте извъртали темата в насока, че няма справедливост при поставянето на присъди... пишете само в насока "според вас трябва ли урода който извърша отвратителни деяния да живее или НЕ"...
                        На този въпрос отговорих още в пост №9. Принципно - НЕ, защото който прекрачи границата, никога вече не може да стане нормален. Просто исках да разгледаме въпроса от всички страни, но щом искаш да се концентрираме само върху принципния въпрос: "ДА или НЕ", предлагам ти да пуснеш една анкета отгоре в темата и там най-добре ще си покаже. На мен лично ще ми е интересно да видя резултатите от такава анкета.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• И анкета да пусне, няма да видим реални резултати, защото всеки ще погледне и ще реши, че ще го обесят без да е виновен. Та трябва да е нещо от сорта: "Да убиват ли престъпници, които за заснети от 200 камери и видяни от 200 свидетеля, че убиват?" Иначе във форума има достатъчно философи, които да разводнят въпроса и да стигнем до Чък Норис вс. Бате Бойко батмана.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Mirela
                            Ти наясно ли си за какво става дума???
                            Кой и как си е платил и т.н. Познаваш ли го, че го коментриаш?
                            Ми нали той го казва.... защо е нужно да го познавам?!
                            По силата на тази тема, такива хора до сега трябваше да са ги застреляли по няколко пъти....
                            sigpic

Comment

• Време е модераторите да сложат край на глупостите. Темата продобива войнствен характер. Засилва се напрежението, което ще доведе до бъдещи заяждания между потребителите!
                              Да не говорим,че има доста спам НЕ по темата, който не се вижда, може би нарочно!
                              Last edited by slav40; d.m.y г., 10:41.
                              Alfa156 Against All

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                                Защо ?
                                Някъде горе BоxerPower, беше включил и непредумишлено убиство...
                                BoxerPower беше включил и непредумишлено убийство, но написа доживот или смърт. Сами се досещате, че всяко престъпление е с различен характер и за всяко могат да се напишат и издадат различни присъди!

В случая с бабата на 99 далеч не мисля, че присъдата ще е доживот или смърт, а някоя друга година на топло.
                                И знаеш ли защо колега, не защото си прегазил бабата, а защото си минал със 60 на светофара при положение, че максималната разрешена скорост в градовете е 50 km/h, а и отделно там където има пешеходни пътеки ти трябва да си особено внимателен.

Има и един друг казус в случая. Ако удариш бабката докато пресича на червено, пък и който и да било друг, може да ти се размине и без затвор, а само с някаква парична санкция или отнемане на книжката за някой друг месец. И сега ще кажете "как така?". В щатите имат още един много хубав закон според който ако някой ви скокне на улицата там където или когато не трябва и вие го блъснете, не само, че няма да ви съдят ами вие можете да осъдите човека ако оживее защото е създал предпоставка за ПТП! Ако и тук беше така на дали хората щяха свободно да си тичат през улиците и да си прекосяват на червено без да им пука за водачите.

Та както вече казах всяко престъпление е с различен характер и за всяко могат да се напишат и издадат различни присъди! Но според мен тежките престъпления трябва да се наказват със смърт без право на каквото и да било обжалване!

Горе колегите написаха и са прави, че живота на един убиец далец не е по-ценен от този на самата жертва. А тези които смятат, че е хубаво да ги заключим доживот за да могат да четат библията... ами некак се обединят, да съберат парички с които да открият още няколко затвора (защото нашите са препълнени и за това пускат всяква сган навън), както и да съберат парички с които да хранят утрепките дето ще лежат доживот. Не за друго ама аз далеч не мисля, че тия гамени трябва да се хранят с парите от моите данъци и тези от данъците на останалите хора като мен!
                                Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 11:16.
                                BMW E39 528i

Comment

Working...
                                X