Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо има толкова алфи и толкова малко посетители тук ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защо има толкова алфи и толкова малко посетители тук ?

Видях темата в БМВ форума и ми стана интересно тук какво ще е всеобщото мнение. Търсих подобна тема ,но не намерих затова пускам.
    Защо има толкова алфи в тая БГ ,а толкова малко посетители във форума? И още по-важното е защо според вас има още по-малко членове на клуба?
    Хайде на първия въпрос е по-лесно да се намери логичен отговор - евтини са и комерсиални в момента тия алфи ,много екстри за без пари и така нататък.По - интересното е ,защо от толкова съфорумци (мисля ,че сме над 10 000 ) има един процент членове на клуба. Споделете си мненията моля тук .
    Моето мнение е ,че до колкото помня таксата е 60лв ,което е (според мен) доста . Взимайки като база за сравнение примерно БМВ форума ,където е 40 (пак по спомени) ,а пък там са два ,или три пъти повече юзърите. От членството си печелим какво ... 5 процента ли бяха ,не знам от пазар в някои магазини и сервизи. Това е супер, при условие ,че ходим точно в тези магазини и сервизи ,които ,обаче от тяхна страна ти режат главата до кръста с цените си така ,или иначе и , мисля ,че си препокриват петте процента намаление. Пример: преди години ,когато ми се наложи да си купя чисто нов кол.вал за 156-цата ТиН ми обявиха 2000 лв . Ок ,ама без тия пет процента - 100 лв ,стават 1900 лв. А от Друг магазин (няма да споменавам кой) купих същия вал за 1200 лв чисто нов и ми подариха осн и биелни лагери. Та нещо пак не ми се връзва. Да не говоря ,че във ванто тогава ми искаха 4000 за комплекта вал с лагери. (Това по спомен от 2008 година) . Значи това лично за мен като отстъпка е несъстоятелно. Дава се отворена врата ,както и факта ,че се организират толкова мероприятия - това е невероятно ,аз много обичам да ходя ,но рядко ми се отдава възможност ,затова тази екстра също не ме топли. Я членовете да споделят ,имат ли отстъпки от бензиностанции,тогава вече е рентабилно по някакъв начин да си върнеш парите .
    Колеги интересно ми е мнение,моля не се заяждайте с мен само ,защото съм изказал своето и то не съвпада с вашето. Уж четох облагите от членството ,но то едва ли не те задължава да пзаруваш и да си правиш колата на определени места ,които са в пъти по-скъпи от други такива . Аз например ходая само в един магазин и в един сервиз.
    Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 10:57.

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

съгласен съм с теб

и сега ще почнат заяжданките от сорта

"ми кой те кара да си член"

ми никой и нищо не ме кара, особено с тея "условия"
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Членството в клуба те прави съпричастен към някаква обща идея. Целта не е да се ползват отстъпки. Ставайки член, идеята поне според мен, е да популяризираш марката, да бъдеш полезен ти и разбира се ако имаш нужда от помощ да ти се помогне.

А и в крайна сметка човек цени нещо толкова, колкото му е струвало.
      Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
        съгласен съм с теб

и сега ще почнат заяжданките от сорта

"ми кой те кара да си член"

ми никой и нищо не ме кара, особено с тея "условия"
        Аз затова помолих да не се заяждат ,просто да изкажат мнение. Не съм писал ,че някой ме кара да съм член

mind_Control съгласен съм до някъде ,но има вече толкова много алфи по бг пътищата ,че марката е достатъчно известна .
        Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 11:14.

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Колега аз ако имах време бих влязал в клуба. Влизаш в клуба заради облагите или защото ти харесвва колата, или искаш да спомогнеш развитието на марката и в нашата държавица. Аз бих влязал заради второто, но... Предполагам, основните причини да са толкова малко членовете на клуба е, че едни не намират достатъчно облаги, а други като мен - време
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
          BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
            Колега аз ако имах време бих влязал в клуба. Влизаш в клуба заради облагите или защото ти харесвва колата, или искаш да спомогнеш развитието на марката и в нашата държавица. Аз бих влязал заради второто, но... Предполагам, основните причини да са толкова малко членовете на клуба е, че едни не намират достатъчно облаги, а други като мен време
            Е тук не мога да се съглася. Времето? Та колко му е да изтеглиш един файл ,да го попълниш и да го пуснеш на майла на клуба? Точно толкова ти е отнело да напишеш поста си
            Освен ,ако аз не се лъжа и не се подава заявление по този начин.

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
              Е тук не мога да се съглася. Времето? Та колко му е да изтеглиш един файл ,да го попълниш и да го пуснеш на майла на клуба? Точно толкова ти е отнело да напишеш поста си
              И това с какво ще спомогне? Идеята е не просто да кажа, че разбираш ли аз съм член на клуба. По-скоро, според мен, е както в момента имат нужда от стюарди за Алфа Драг Дей аз да мога да отида и да помогна по някакъв начин
              sigpic
              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
              BMW 316 Compact '95

Comment

Няма отстъпки по бензиностанциите, малко са и отстъпките по магазините или дори да не са малко, то всеки който "понатисне" продавачите ще му дадат същата отстъпка..

И понеже това е много пъти разисквано ще го кажа, както ще го кажат и още 90% от членовете на клубът...Член не се става заради отстъпките или облагите...

Може да прочетеш и чл. 2 от устава на клубът..там никъде не пише че клубът е съсздаден с цел някой да получава някакви отстъпки или облаги:
                http://clubalfaromeo.com/forum/attac...5&d=1266588406

ЕДИТ:
                Ебаси...6 отговора само докато пусна моя...
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  Членството в клуба те прави съпричастен към някаква обща идея. Целта не е да се ползват отстъпки. Ставайки член, идеята поне според мен, е да популяризираш марката, да бъдеш полезен

п.п.
                  Стефчо,
                  положи усилия да помислиш на малко по-високо ниво
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

една от причините да са малко е, че повече от година не се приемаха членове по "политически" причини
                    а точно тогава беше най-големия бум на разрастването на форума и фенщината
                    ето сега се приемат, юруш народе
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение

п.п.
                      Стефчо,
                      положи усилия да помислиш на малко по-високо ниво
                      Вики , както казах ,марката е достатъчно популиазирана вече( последните няколко години) . Това да мисля на по- високо ниво , не го разбрах ,но личното ми мнение е,че няма да стана по- малко фен ,ако не съм член ,или по- голям фен ,ако съм член на клуба. Плюс твоа съм фен на марката ,не на бюрократичната машина . Ако е просто ей така ,за да съм в кюпа ,просто няма смисъл .
                      Пак мое мнение не ме разбирайте погрешно. Нека се повторя ,че целта ми е да погледна вашите обективни мнения ,не да се заяждам ,или съмнявам в ефективността на клуба

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

На мен потребителите на форума не ми се струват малко. Дори са пределно достатъчно защото доста се разводни.

Друга причина е, че има сериозни хора които карат Алфа, но нямат време и интерес да влизат тук - пример баща ми

За клуба и членството е съвсем друг въпроса, който може да се зададе по начин - искат ли хората да са част от тази дефиниция на 'клуб'? Искат ли да са членове на този Алфа Ромео клуб?
                        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Има клубове в които членския внос е доста по голям и въпреки това имат достатъчно членове, при това там трудно се става член и отстъпки НЯМА. Въпрос на усещане. Както се знае има "алфисти" и "алфаджии". на първите Алфа Ромео им е в сърцето, а за вторите е някакъв придатък. Първите виждат в една "Алфа Ромео" сърцето на предната решетка, а вторите виждат купчина желязо..
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                            Видях темата в БМВ форума и ми стана интересно тук какво ще е всеобщото мнение. Търсих подобна тема ,но не намерих затова пускам.
                            Защо има толкова алфи в тая БГ ,а толкова малко посетители във форума? И още по-важното е защо според вас има още по-малко членове на клуба?
                            Хайде на първия въпрос е по-лесно да се намери логичен отговор - евтини са и комерсиални в момента тия алфи ,много екстри за без пари и така нататък.По - интересното е ,защо от толкова съфорумци (мисля ,че сме над 10 000 ) има един процент членове на клуба. Споделете си мненията моля тук .
                            Моето мнение е ,че до колкото помня таксата е 60лв ,което е (според мен) доста . Взимайки като база за сравнение примерно БМВ форума ,където е 40 (пак по спомени) ,а пък там са два ,или три пъти повече юзърите. От членството си печелим какво ... 5 процента ли бяха ,не знам от пазар в някои магазини и сервизи. Това е супер, при условие ,че ходим точно в тези магазини и сервизи ,които ,обаче от тяхна страна ти режат главата до кръста с цените си така ,или иначе и , мисля ,че си препокриват петте процента намаление. Пример: преди години ,когато ми се наложи да си купя чисто нов кол.вал за 156-цата ТиН ми обявиха 2000 лв . Ок ,ама без тия пет процента - 100 лв ,стават 1900 лв. А от Друг магазин (няма да споменавам кой) купих същия вал за 1200 лв чисто нов и ми подариха осн и биелни лагери. Та нещо пак не ми се връзва. Да не говоря ,че във ванто тогава ми искаха 4000 за комплекта вал с лагери. (Това по спомен от 2008 година) . Значи това лично за мен като отстъпка е несъстоятелно. Дава се отворена врата ,както и факта ,че се организират толкова мероприятия - това е невероятно ,аз много обичам да ходя ,но рядко ми се отдава възможност ,затова тази екстра също не ме топли. Я членовете да споделят ,имат ли отстъпки от бензиностанции,тогава вече е рентабилно по някакъв начин да си върнеш парите .
                            Колеги интересно ми е мнение,моля не се заяждайте с мен само ,защото съм изказал своето и то не съвпада с вашето. Уж четох облагите от членството ,но то едва ли не те задължава да пзаруваш и да си правиш колата на определени места ,които са в пъти по-скъпи от други такива . Аз например ходая само в един магазин и в един сервиз.
                            Стефане, ще ти прозвучи грубо, но както ти каза, не се заяждайте защото съм изказал своето мнение и то не съвпада с твоето. И преди 200 години и след 200 години българина ще си остане Бай Ганьо, келепир трябва да има! Спомена отстъпките, облагите, но не спомена готовността си да допринесеш с нещо бидейки член.
                            "Рентабилно по някакъв начин да си върнеш парите", инвестиция ли правиш чрез членството си или допринасяш за реализирането на някаква кауза?!? 60 лева много, я ми кажи колко парички остави последния път когато посети кръчмата за час два?
                            Да, членската карта и специалните стикери на автомобила ти не те правят по-фен от човек, който цял живот е карал Алфа Ромео, но те правят част от една общност, която (забелязал съм го от контактите си с членовете) е над облагите, отстъпките и далаверата от членството си в Клуб Алфа Ромео България!

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                              Стефане, ще ти прозвучи грубо, но както ти каза, не се заяждайте защото съм изказал своето мнение и то не съвпада с твоето. И преди 200 години и след 200 години българина ще си остане Бай Ганьо, келепир трябва да има! Спомена отстъпките, облагите, но не спомена готовността си да допринесеш с нещо бидейки член.
                              "Рентабилно по някакъв начин да си върнеш парите", инвестиция ли правиш чрез членството си или допринасяш за реализирането на някаква кауза?!? 60 лева много, я ми кажи колко парички остави последния път когато посети кръчмата за час два?
                              Да, членската карта и специалните стикери на автомобила ти не те правят по-фен от човек, който цял живот е карал Алфа Ромео, но те правят част от една общност, която (забелязал съм го от контактите си с членовете) е над облагите, отстъпките и далаверата от членството си в Клуб Алфа Ромео България!
                              Въобще не ми звучиш грубо ,а ми звучиш точно по начин ,по който искам да се развие темата. Не знам с какво трябва да допринеса на клуба, но съм спирал в помощ на път винаги и не само на алфи . Не един път са идвали познати от форума да ми ползват лаптопа (пари никога не съм взел и няма и да взема) .Мисля има хора ,които могат да го потвърдят.Но , има едно "но" ,трябва ли да си плащам ,за да правя това ,което правя винаги ,когато някой закъсал звънне и не му се дават пари за диагностики ,да дойде да му дам лаптопа и да си свърши работа ?
                              Иначе себе си смятам за фен на марката,не за ползвател. Ако бях второто ,много отдавна щях да съм я сменил. Извън протокола ,имал съм за последните 15-16 години над 30 коли (не съм търгаш) ,6 от които са били алфа . Е на това ,ако не му вика фен ,какво тогава
                              П.П. Но мнението ти ме накара да се замисля и малко от другата страна ( на члена ) ,а това е ,което искам да постигна - да погледна през вашата призма .
                              Та обобщението ми е ,че 60 лв не ми се виждат чак толкова много ,но да си плащам ,за да помагам ...не го разбирам засега. Поздрави

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                              X