If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Защо има толкова алфи и толкова малко посетители тук ?
Такааа, отново стигнахме до предимствата.
И за да открехна малко завесата, ще ви кажа че в момента политиката на клуба е да се осигурят удобства и привилигии за всички фенове. Членовете на клуба , обаче се ползват със специални облаги. Те имат глезотии, недостъпни за другите.
Мисля, че не си разбрал изцяло идеята на поста ми. Аз напълно разбирам какво е да си "член на клуба" и какво получаваш срещу тези 60лв.
Моята идея беше, ако може да се организира някаква карта с редица отстъпки, която дори да се закупува, за да носи приходи на клуба. И представяйки тази карта да получаваш отстъпки в редица магазини и сервизи. Като това няма нищо общо с картата, която имат членовете на клуба и предимствата, които те получават.
Но за целта трябва да се обикалят доста магазини и сервизи, за да се издействат отстъпките. Всеки търговец ще е навит на подобно нещо, защото така ще си набавя повече клиенти.
Не знам до колко е възможно това, но мисля, че ще е голяма крачка напред.
Той вече е мислил по въпроса и сериозно работи в тази насока
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Мисля, че не си разбрал изцяло идеята на поста ми. Аз напълно разбирам какво е да си "член на клуба" и какво получаваш срещу тези 60лв.
Моята идея беше, ако може да се организира някаква карта с редица отстъпки, която дори да се закупува, за да носи приходи на клуба. И представяйки тази карта да получаваш отстъпки в редица магазини и сервизи. Като това няма нищо общо с картата, която имат членовете на клуба и предимствата, които те получават.
Но за целта трябва да се обикалят доста магазини и сервизи, за да се издействат отстъпките. Всеки търговец ще е навит на подобно нещо, защото така ще си набавя повече клиенти.
Не знам до колко е възможно това, но мисля, че ще е голяма крачка напред.
Има ли смисъл от такова нещо,като ние и сега си получаваме отстъпки в сервизи и магазини ,като кажем че сме от някой Форум.
Единствено може би по бензиностанциите ще има някакъв ефект,ама пък там вече самите те си имат карти .....
Има ли смисъл от такова нещо,като ние и сега си получаваме отстъпки в сервизи и магазини ,като кажем че сме от някой Форум.
Единствено може би по бензиностанциите ще има някакъв ефект,ама пък там вече самите те си имат карти .....
Абе не е същото. Все пак говоря за по-сериозна отстъпка от тази, която обикновено ти дават.
703246 Все пак говоря за по-сериозна отстъпка от тази, която обикновено ти дават.
Отстъпката зависи от надценката.
Средно ми дават 10%
ама има колеги из форумите с по-голяма надценка които дават и по 20%.
Ти за каква отстъпка говориш?Колко повече ?
Не се заяждам,но имайте предвид ,че искането на по-голяма отстъпка може да накара магазините и сервизите да повишат цените,тогава какъв ми е кяра че процентите са много.
Отстъпката зависи от надценката.
Средно ми дават 10%
ама има колеги из форумите с по-голяма надценка които дават и по 20%.
Ти за каква отстъпка говориш?Колко повече ?
Не се заяждам,но имайте предвид ,че искането на по-голяма отстъпка може да накара магазините и сервизите да повишат цените,тогава какъв ми е кяра че процентите са много.
Идеята е, че 5% винаги са готови да ти дадат. Но за подбрани хора да може 10%, но не за всички, така че да не си вдигнат цените, както стана с картите за отстъпки на бензиностанциите. Всички изкараха карти с отстъпки около 5ст и цените са точно с толкова по-високи. От това губи потребителят без карта. А картите са масовка и всеки почти може да си намери.
Идеята на тази карта е също да се спести пазарлъка с продавача. Просто му я показваш и не те занимава повече, а не да му разправаш "аз съм от еди кой си форум дай ми отстъпка" и след това пазарлък.
Ще го кажа само още веднъж - целта на членството в КАРБ НЕ Е получаване на отстъпки в търговски обекти. Ако това е всичко, което искаш не ти е нужна членска карта - тя не ти дава единствено това. Нали знаеш, че с правата идват и отговорностите. Още повече членуване в КАРБ единстъвено и само за получаване на търговски отстъпки би било обидно към самата идея на клуба и към останалите членове.
Ще го кажа само още веднъж - целта на членството в КАРБ НЕ Е получаване на отстъпки в търговски обекти. Ако това е всичко, което искаш не ти е нужна членска карта - тя не ти дава единствено това. Нали знаеш, че с правата идват и отговорностите. Още повече членуване в КАРБ единстъвено и само за получаване на търговски отстъпки би било обидно към самата идея на клуба и към останалите членове.
Ако това е към, искам да знаеш, че аз говоря за нещо различно от членство, с цел отстъпки. Пределно ми е ясно всички членове, защо са такива. И аз съм член по подобен начин на една друга организация и срещу членския внос не получавам нищо, но няма да се махна и ще продължа да си плащам членския внос.
Просто да има 2 отделни неща:
1во - членство в клуба
2ро - карта с отстъпка, която да не се свързва с членството в клуба
Ако това е към, искам да знаеш, че аз говоря за нещо различно от членство, с цел отстъпки. Пределно ми е ясно всички членове, защо са такива. И аз съм член по подобен начин на една друга организация и срещу членския внос не получавам нищо, но няма да се махна и ще продължа да си плащам членския внос.
Просто да има 2 отделни неща:
1во - членство в клуба
2ро - карта с отстъпка, която да не се свързва с членството в клуба
Не знам дали ме разбра
едно си баба знае - едно си бае! написах ти по горе че се работи оп варианта КАРБ да осигури облаги за всички фенове, отделно от тези на членовете но май не четеш.
От дуга страна КАРБ не бива да се превръща в търговско дружество.
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая sprint tropheo 155/1.8 156/2.0 Selespeed
Стефан пусна много хубава тема, та се видеха някои неща.
Въщност е много просто , искаш да станеш член на КАРБ - ставаш. Ако искаш отстъпки и промоции следиш каталозите на Метро, Кауланд, Била, Карфур, Пикадили.
Това е все едно да ходиш да зареждаш на определена бензиностанция заради отстъпката или чашите, количките т.н. ,а не заради горивото.
Range Rover Vogue 4.4 Rexton 270 cdi Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500 Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
А аз немога да разбера, защо трябва да се убеждава някой да става член на КАРБ. Това си е до лично усещане дали искаш или не. Надявам се по голямата част от членовете да са членове просто защото искат, а не заради клубните остъпки.
.::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.
Гледам и невярвам не ушите си !
По цял свят се става член заради облаги, а не щото имам и раздавам пари !
Пример- член на голф клуб,винаги има парко място винаги когато му се играе има къде и тн.
Моето виждане за членство е: привилегийкойто ако не си член не можеш да получиш (не говоря за финансови)
Аз например съм от Пловдив, винаги ходя на сбирките на Алфа Ромео,когато имам възможност, ходя на по големите мероприятия.
Ако стана член на клубът каква ще е моята привилегия ?
Не може да предлагате лично удовлетворение, защото повечето си го имат ! Трябва да се помисли по-глобално по въпроса, защото клубът маи е само в София !
Какво става с членовете от другите градове ?
П.П.
Освен 1 и 2 точка на член2 не виждам друго, което клубът прави.
Чл.2 (1) Клубът се създава с цел:
-да осигурява и съдейства за популяризирането на автомобилната марка “АЛФА РОМЕО”;
- да разпространява техническите новости в гамата “АЛФА РОМЕО”;
- да осигури и съдейства за популяризирането, развитието и утвърждаването на автомобилния спорт и възпитанието на автомобилни състезатели в спортменски дух;
- организиране на спортни мероприятия със средства и автомобили на членовете на клуба;
- постигане престижно участие на членовете на клуба в национални автомобилни шампионати;
- участие в кръгове от Европейския автомобилен шампионат, провеждащи се в България;
- съдействие за повишаване на майсторството при управление на автомобилите, чрез възпитание и подготовка на пилотите;
- повишаване на безопасността на движение по републиканската пътна мрежа;
Comment