а сещаш ли се , че закона може да упълномощо министъра да издава такива заповеди, и по този начин тези заповеди са именно "в предвидени от закона случаи"
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пазете се от червен Opel Astra в Разград
Collapse
X
-
за разградската астра
Винаги едно действие на изп.власт трябва да има 2 страни - законосъобразна и целесъобразна. Та цялата ни държава цъфнала и вързала, заплатите на всички са вече по 5 бона, че да ни шляпат ушевите и актове по 50 лв за ползвано джиесемче в колата...изловиха де що има ДДС далавера, менте винетки, контрабанда на стоки и цигари с тировете по пътищата, превъзпитаха тия със затъмнените ес-класи и джипове да спазват ограничение "60" и да не изпреварват ЖИВОТООПАСТНО, че вече те коват за 1 тел.разговор - с който най-вероятно си изкарваш прехраната...Айде нема нужда, тия разговори са най-голямото нарушение на пътя зер...Превръщаме се в полицейска държава която обслужва свако, бако и т.н., ама не и редовия примерен гражданин, който плаща заплатите на същите тия цивилни дето пърдат цел ден в Астрата и спират ИЗБИРАТЕЛНО нарушителите.
Затова спазайте правилата по тия опасни, неудобни и л****ни пътища, колкото и да е неприятно, и не им помагайте да получават по-високи заплати чрез нашите глоби.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
Първоначално публикувано от kokless Покажи съобщениеВ Ст. Загора бяла Астра СТ 5100 ** има и 2 червени Астри,ама не им знам номерата/все още/.
фишче за превишена, добре че тъста ми беше с мене, а той е с офицерска карта, иначе акта ми беше сериозен около 100 км/ч на ограничение 40 км/ч.In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
-
То и във Враца има такава Астра, но при нас е някаква жълтеникава на цвят с номер ВР 4554 или нещо от тоя сорт беше. Но на един приятел от класа ми, баща му е кука и ни каза, че вече ще слагат камерите и радарите и в други цивилни коли. А и също ще има монтаж на камери на кръстовището на пл. Руски и кръговото на Благоев. Но, по принцип и аз като си карам дали в града или извън него си превишавам скоростта с около 10-30 км/ч в зависимост от състоянието на пътната настилка. А и когато си хода на село до с. Ракево си поддържам 80-90, защото пътя е доста надупчен до Криводол, а до Ракево е доста вълнообразен. И след като изляза от селото има 2 участъка с положен нов асфалт м/у Ракево и Добруша и Добруша - Градешница, като на втората отсечка там винаги си карам с около 110-120 км/ч. Иначе куки мога да срещна само на влизане в Криводол, като се прибирам от село.VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex
Comment
-
Това, че ще започнат да следят с камери от разни стари бангии, различни от Опел Астра Класик се говори от доста време, явно вече е дошло времето родната полиция да помогне на дупнишките, горублянските и врачанските джамбази да преодолеят по-леко кризатаGiulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от mihail_mladenov Покажи съобщениеТо и във Враца има такава Астра, но при нас е някаква жълтеникава на цвят с номер ВР 4554 или нещо от тоя сорт беше. Но на един приятел от класа ми, баща му е кука и ни каза, че вече ще слагат камерите и радарите и в други цивилни коли. А и също ще има монтаж на камери на кръстовището на пл. Руски и кръговото на Благоев. Но, по принцип и аз като си карам дали в града или извън него си превишавам скоростта с около 10-30 км/ч в зависимост от състоянието на пътната настилка. А и когато си хода на село до с. Ракево си поддържам 80-90, защото пътя е доста надупчен до Криводол, а до Ракево е доста вълнообразен. И след като изляза от селото има 2 участъка с положен нов асфалт м/у Ракево и Добруша и Добруша - Градешница, като на втората отсечка там винаги си карам с около 110-120 км/ч. Иначе куки мога да срещна само на влизане в Криводол, като се прибирам от село.
Comment
-
То в момента ще се започне масово подновяване на водопровода в града за срок от 2 години, доколкото си спомням. Та до някъде е добре, че се изнасям в началото на есента, може би в посока Варна. За да карам висше. Но, просто не ми се мисли как ще завара положението във Враца, другото лято.VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщениеЗатова спазайте правилата по тия опасни, неудобни и л****ни пътища, колкото и да е неприятно, и не им помагайте да получават по-високи заплати чрез нашите глоби."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Не винаги обаче нещата стоят така колега. Понякога се случва човек да наруши правилника просто поради възникнала извънредна ситуация. Ето ще ти дам пример с моя случай от вчера. По принцип никога не разговарям по телефона си докато шофирам, първо защото не ми е удобно и второ защото мразя да ме занимават с глупости докато вниманието ми е насочено към пътя. Вчера обаче най-неочаквано в движение ми се наложи да проведа много спешен личен разговор, който не търпеше отлагане дори с минута! Т.е. трябваше да се обадя, но нито можех да спра по средата на пътя (като ония хюмнета), нито имах време да търся място за паркиране... просто самият разговор наистина не търпеше никакво отлагане, за това грабнах телефона. И по законите на Мърфи, видиш ли ония п*дали карали точно пред мен. В последствие дори не ме питаха за къф х*й съм решил да говоря по телефона докато шофирам, дори и фиш не ми написаха, ми направо се пресегна коп*лдака към тестето с актове и айде да ми е честито... Та в такива случаи колега, а тях ги има, според теб дали е най-правилното решение да те одерат с 50 кинта и точки? Визирам себе си като човек, който наистина не ползва телефон в колата, но ето вчера ми се наложи по спешност. Наистина има много хора които системно нарушават правилата и си заслужават наказанието, но има и много други на които им се е наложило, или може да им се наложи да го направят, и които на дали заслужават най-суровото наказание...BMW E39 528i
Comment
-
за червената астра
Верно е мисия невъзможна да си примерен шофьор, особено когато всеки един бързак около тебе на пътя си е написал свой собствен правилник за движение по пътищата, и си кара според него...Тука е проблем че човещинката от страна на униформените никога я няма...Именно затова очите на 16 за астри, камери и т.н. Просто не виждам как може да реагираме по друг начин, като ни е абсурдна държавата - Стависки с Хамъра, и кой ли не още, за отнети животи и алкохоли по незнам си колко промила, джиткат с условни и пробации (ще видите и депутата с А8цата и москвича в Искърското дефиле, и тоя бившия на Доган човека от онзи ден и за тях ще е така), а обикновения човечец, за едно разговорче по gsma - земи тия актове...Казвам ви правосъдието в такива случаи обслужва осъдителни присъди над обикновените хора за да се афишира "успешната" му дейност, а недосегаемите връзкари - те са били такива, такива са и такива ще си бъдат.
А монетата винаги има две страни - като съм с Алфата, София-Варна я правя за 4 часа и малко, и нищо не ме интересува, а като съм с голфчето с газта - ща-не ща, спазвам ограниченията без проблем, щото то е костенурка и толкова си може.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
И все пак.
@adv_petrov
Казвам ви правосъдието в такива случаи обслужва осъдителни присъди над обикновените хора за да се афишира "успешната" му дейност, а недосегаемите връзкари - те са били такива, такива са и такива ще си бъдат.
Въпросът е какъв % от населението са те?
Защото според мен едно поне 90% от кретените на пътя не са членове на гореописаната група "недосегаеми" а са обикновени хорица.
И дори "недосегаемите" да си останат такива ако държавата успее да наложи така необходимият ред и спазването му от "обикновените хорица" - със сигурност ситуацията по пътищата ще се промени.
@BoxerPower
Наистина има много хора които системно нарушават правилата и си заслужават наказанието, но има и много други на които им се е наложило, или може да им се наложи да го направят, и които на дали заслужават най-суровото наказание...
Ми ...
Правилата са си правила - сам решаваш дали да ги нарушиш. Един път ще мине номерът - другият път няма да мине.
Хванали са те в издънка , понасяш си наказанието.
Хората са си свършили работата.
Иначе всеки по форума реве колко били скапани куките , как никаква работа не вършат и прочие, ама като вземат че си свършат работата , се почва друга песен.
Че и обиди - хюмнета, пе**али, копелдаци и прочие.
Пълен кеф е цялата работа.
Предложение от мен
За да се броят правилно нарушенията извършвани от шофьорите предлагам да се назначи персонален катаджия за всеки от нас.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Аз имам друго предложение, но съм никой, че да мога да го прокарам в закона. Според мен една лека корекцийка няма да е лоша... нещо от сорта на:
Заедно с останалите документи на автомобила, в КАТ дават на всеки шофьор по едно документче което да представлява списък с подобни, не до там безбожни нарушения, като това с телефона. Срещу всяко нарушение си има по 3 празни места за отметки които да се перфорират. После ако те спрат за нарушение, заедно с документите за проверка ти искат и това въпросно нововъведение. Гледат какво е нарушението (да речем говорил си по телефона) и проследяват какво е положението с отметките за него. Ако сефте ти се случва да те спрат с такова нарушение - бам перфорират първата отметка, която е "първо предупреждение". Ако вече са те спрели за такова нарушение и видят, че е перфорирана първата отметка - бам перфорират втората, която е "фиш" и заедно с нея ти връчват и глобата с фиш както си е сега. Ако си бил прекалено нахален и се окаже, че и втората отметка ти е вече перфорирана - бам третата... тя вече е "акт", като с нея ти го връчват и него. Веднъж перфорирани и 3-те графи няма право на възстановяване. Щом имаш 3 перфорации, всяко следващо повторено нарушение от този тип си е чист акт. И така проблема е лесно решен.
Тия да ги наречем "талони за нарушения" ще са си с холограмите и защитите за да не могат да се фалшифицират, а при опит за фалшификация и установена такава, вече наказанията ще са различни.
Няма да е зле да има и сурово наказание ако този талон е един вид "забравен в къщи", защото знаем кои хора използват подобни оправдания и по каква причина.
Като цяло те тая идея може доста да се доразвие и мисля, че ще е в полза както на служителите на реда, така и на нас обикновените граждани.
С две думи... очаквам да гласувате за мен като се кандидатирам за министър на вътрешните работиИли както е лафа: "BoxerPower" президент!!!
BMW E39 528i
Comment
-
Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщениеАко някой колега реши да посети Разград нека си отваря очите за червен на цвят Opel Astra с регистрация РР7485(последните букви не ги помня). На пръв поглед автомобила е цивилен, но на втори - снабден с камери, радари и 2 броя униформени хюмнета които ще ви стъжнят живота ако сте в нарушение
Мен преди малко ми натряскаха акт, че говоря по телефона докато шофирам. Ситуацията: шофирам, по спешност се налага да се обадя на колега, пред мен се движи червена Astra. В следващия момент Astra-та спира по средата на еднопосочния път без никаква сигнализация, аз спирам зад нея псувайки шофьора за великата маневра, от автомобила излиза униформен, който идва до мен с покана да отида до въпросния автомобил заедно с документите ми. Следва резултат от 1:0 в полза на любезните домакини с подарък акт за гостите. Това обаче не е толкова интересно, колкото факта, че на пръв поглед безобидната Astra беше снабдена с пълен комплект радарна техника за следене на нарушители както в спряло положение, така и при движение. Абе с две думи оглеждайте се за да не останете неприятно изненадани като мен
Това и в Смолян го има само, че е бяла цивилна астра с камери и темподобни ....Last edited by SandoOne; d.m.y г., 15:52.sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Първоначално публикувано от kokless Покажи съобщениеВ Ст. Загора бяла Астра СТ 5100 ** има и 2 червени Астри,ама не им знам номерата/все още/.АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS
Comment
Comment