Известие

Collapse
No announcement yet.

Имате проблем с хлебарките?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Живея на последен етаж и котката ми се случва да лови прилепи. Не мога да и обясня, че са защитен вид... Та въпросната котка преди 7-8 години си имаше поколение и естествено от 4-те имаше и едно диване което ходеше с майка си по покривите по цяла нощ. Една вечер го гледам седи под леглото и като понеча да го извадя ми съска и дере. Същата реакция и с децата. Така цяла вечер. Светна лампата да го видя къде е а то е крие, диша учестено и не дава да го доближиш. На сутринта естествено -при доктора. Човека като го прегледа и отсече- БЯС ! Затова вика се крие на тъмно/зениците му бяха колкото очите/ и всички други реакции. Прежалихме го, но после 3 месеца ходихме цялото кралско воинство на ваксинации по някаква схема.
    Та така...мили животинки са и аз съм се опитвал да ги извадя от устата на мацата ама...това не попречи на доктора да ме надупчи.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Ице , за това , че никой не ти е помогнал.. говори лошо за хората като цяло. Еволюцията на човека варви назад, тоест заприличваме все повече на животни , всеки гледа себе си , като единаци сме . А относно с прилепите аз не виждам нищо общо. Ти си го видял , нокой на човек не помага , а да не говорим за животно... според мен точно от тези малки неще зависи колко е "човек" дадения човек. Всеки търси най лесното... подминаваш падналия на земята и не си натоварваш психиката и тялото за да му помогнеш . Убиваш дадено животно за по лесно , вместо да се занимаеш да му помогнеш.
      Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
      Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

..убил го, убил го хубаво ама защо се хвали после ,че даже и снимки направил и в интернет ги качил
        ....срамота !
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
          Ония ден падна един възрастен човек в Билла и 5минути не мога да го вдигна, а останалите хора подминават и ме гледат все едно ми хлопа дъската. Един не ми помогна, та много ме кефи как защитавате някаква мишка из форумите.
          чакай бе, според теб дали някой от нас е бил там, че да отсъждаш така ?
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Така е, все едно че защитаваме мишката, а подминаваме човека в Била да речем.Разбира се, че бих помогнал с каквото мога и там.
            Но темата на колегата провира отношението към животните и природата като цяло. Човек трябва да цени всичко живо, да опазва каквото може и да не се мисли за Господ.Защото определено не е.Отделно човекът, който е на върха във веригата от живи същества и има разум, според Библията е направен по божие подобие () би трябвало да го демонстрира, като се грижи за света около себе си.
            Last edited by fred; d.m.y г., 11:37.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

От всичко казано до тук, се почувствах като убиец, съдист, без капка душевност. Не очаквах подобни нападки, не че всеки няма право да изкаже мнението си. Лично за себе си мога да кажа, че изпитах доста силно отвръщение. Може би това ме провокира да използвам крайни мерки. Явно в случая, имаме различно виждане за въпросното животно. Признавам, убивал съм и мишки и пак поради причината, че ме отблъскват силно, че могат да бъдат преносители на зарази и дефакто да бъдат пряка опастност...въпреки, че и те изглеждат мили.
              Last edited by JAMAL; d.m.y г., 13:04.
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Заглавието на темата е за хлебарките - ами те са си гадни същества и ги трепя по всякакъв начин където и да ги видя. Който иска да си ги отглежда и да им се радва.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Заглавието на темата е за хлебарките - ами те са си гадни същества и ги трепя по всякакъв начин където и да ги видя. Който иска да си ги отглежда и да им се радва.
                  Само заглавието е за хлебарки, беше съставено образно. Темата е друга, но не знам, кой до къде е готов да стигне и я изтрих, въпреки че я има цитирана.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                  Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
                    Само заглавието е за хлебарки, беше съставено образно. Темата е друга, но не знам, кой до къде е готов да стигне и я изтрих, въпреки че я има цитирана.
                    Няма значение - може да си пишем за хлебарките.
                    sigpic

Comment

Тук нещата са тръгнали към позорни крайности, не по-малко ужасяващи от позорен религиозен екстремизъм.
                      Или, с други думи казано, копеле, не се шашкай. Трудно се спори с екстремисти, та от тук и само полюсни мнения.
                      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                      Roosevelt

Comment

хлебарките имат доста интересни приоми в интерес на истината

имат разузнавачи, доста сложни схеми и т.н.

на равен период от време примерно пускат разузнавач, който минава през "незаразени" места и оглежда/подушва дали има възможност за изхранване

освен това имат хлебарки, които опитват отровите. обикновени хлебарките, които опитват отровите са тези, които оплождат женските, за това се развива резистентност км отровите - тези, които оцелеят от дадена отрова си отдават генетичния код

абе въобще, доста интересни създания са паразитите - плъховете също имат много интересна стадна структура и също като хлебарките имат разузнавачи, имат по-корави плъхове и т.н.

колкото и да са гнусни и двата вида, намирам тези неща за много интересни, защото показват сложност и до някаква доза интелигентност
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Явно трябва да им се разнообразява отровата.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Явно трябва да им се разнообразява отровата.
                            реален случай

в една от квартирите ми слагах много и различни отрови, от тези които ги пръскаш по пътеката където минават.

след като им бях пресякъл с многобройни отрови едното място от което минават а ме нямаше 1-2 седмици се прибирам и какво да видя

от банята в посока кухнята точно на линията с отрова имаше една трлъста мъртва хлебарка.

5 см по-нататък имаше една малко по-дребна, но също толкова мъртва хлебарка.

още малко по-нататък - още една, още по-дребна но все пак мъртва хлебарка.

докато им се дивях от към кухнята една много дребничка хлебарка стигна до първата мъртва хлебарка, повъртя се, и полази по стената .

в този момент седя и гледам ей така докато най-малката хлебарка обиколи отровата и хукна към банята.

естествено, тя имаше много бърза и еднократна среща с чехъла ми, за да не предаде урока на малките си - "заобиколете мъртвите хлебарки"

та доста интересни създания са хлебарките
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Усещам те, че си много добре запознат с духовния живот на хлебарките.
                              sigpic

Comment

О, кокарача, о кокарача! нананана
                                гледайте "Апартаментът на Джо"

аз се чудя защо няма тази година кръжащи край блока ни прилепи, а то
                                а може да е и защото няма и много комари
                                иначе миналата година бяха много и писукаха пронизително по цели нощи, за тяхно щастие не са срещали котките ми, а може да е и за щастие на моите котки, че полет от 11 етаж не би завършил добре
                                Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                                AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Working...
                                X