Известие

Collapse
No announcement yet.

Пешеходните Пътеки?За какво са те?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Едно клипче , което е точно по темата http://vbox7.com/play:d6aae218
    Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
    Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

ммда, този риск не е за пренебрегване - аз също гледам да спирам винаги но напоследък доста често започнах да чувам рисково свистене на гуми зад мен в такива моменти...
      другото което се случва е, че хората като им спра и след като 1 минута не могат да повярват, че някой ги е пуснал тръгват и точно в момента когато преминават моята кола някой повярвал си който точно толкова време му е трябвало за звездната маневра да ме заобиколи и да се нареже и с този светъл пример е повел почти цялата колона зад мен, така преминава точно пред човека, че на няколко пъти се зачудих дали всъщност не правя на пешеходеца кофти услуга като го пускам, защото си помислих, че ще мине пред моята а следващата ще го отнесе...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
        ммда, този риск не е за пренебрегване - аз също гледам да спирам винаги но напоследък доста често започнах да чувам рисково свистене на гуми зад мен в такива моменти...
        другото което се случва е, че хората като им спра и след като 1 минута не могат да повярват, че някой ги е пуснал тръгват и точно в момента когато преминават моята кола някой повярвал си който точно толкова време му е трябвало за звездната маневра да ме заобиколи и да се нареже и с този светъл пример е повел почти цялата колона зад мен, така преминава точно пред човека, че на няколко пъти се зачудих дали всъщност не правя на пешеходеца кофти услуга като го пускам, защото си помислих, че ще мине пред моята а следващата ще го отнесе...
        Именно.
        А цял ден няма да ми стигне, за да изброя ударените отзад коли на пешеходна пътека.
        Само през изминалата работна седмица видях ЧЕТИРИ такива катастрофи, едната от които даже беше верижна с 3 автомобила.
        Alfa Romeo 166 3.0 V6
        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
          Именно.
          А цял ден няма да ми стигне, за да изброя ударените отзад коли на пешеходна пътека.
          Само през изминалата работна седмица видях ЧЕТИРИ такива катастрофи, едната от които даже беше верижна с 3 автомобила.
          И аз вчера на един светофар, тъкмо наближавам(бях първа, тоест последна кола) и светна червено, при което чух яко изцвилване на гуми зад мен и бум-тряс ...стъкла и прочие.
          Викам си "айде излезе ми и на мен "късмета" ".
          Но като слязох от колата, видях че зад мен поне 3 коли яко се бяха нанизали, а мен са ме пропуснали, вероятно микробуса зад мен е бил малко по-съвестен, та е спазвал дистанция.
          Но за съжаление и това не успя да го отърве, от неочаквано "цункане отзад"

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
          Втора национална среща на 155

Comment

Гледам си аз вчера мача в нас ,с едно приятелче ..Тамън вече 3-ти гейм ,кефиме се че ги водиме ,надъхваме се ,че ще ходим на световно ,крещим ,псуваме Бразилците,кълнем...абе филм жескот...
            И к'во става ,Дзррррррр ,телефонЧето ми звъни ,гледам "момиченце" (приятелката ми)
            -Ало :казвам аз ....
            Приятелката ми реве ,ама се скъсва "бебе" удариха ни много жестоко и реве ,не може да говори ...полудях.
            Викам приятел ставай тръгваме ..отиваме в Овча Купел ,гледам форда ,в който е била тя от зад нямаше половината кола ,а Метановата У-дба .............на 5 см-от нея згънат капака ...пред форда енда Микра ,а зад нашия Форд един МЕрцедес МЛ ...
            Случката ква е ....спира Микрата 2 метра преди пешеходна ,спират наще и от зад ония с МЛ спира във форда ,форда помита микрата и микрата спира 11 метра по-надоло ....не разбрах ,с колко е карал МЛ-а ,но някъде с около 100,така подчух ...

Причина за ПТП-то (според ,рейсъра на Мл-а) ,момичето което седяло до него,си откопчало колана,за да си вземе нещо от НЕГОВАТА ВРАТА ,той я погледнал ,щото се учудил и спрял в нашия форд ....тя пука стъклото с глава и я прибира линейката ....приятелката ми е с 3 хематона,2 на двата крака и един на главата ...а друго момиче ,с натъртен врат!
            Идва шофера на МЛ-а при нас и носи Кока кола и Мин.Води и с УНИКАЛНО ГОЛЯМА УСМИВКА на лице ни казва " не че се подмазвам или нещо ,но все пак има ли жадни ? " От там всички казваме в един глас " не мерси " , а той отговаря " ха -ха -ха -ха ,още по-добре ,щото аз съм много жаден " .... През цялото време От от МЛ-а не спря да е ухилен на максимум ,дори се опита да оговаря КАТ-джийте по някъв начин ,но не стана ...
            Нито веднъж не дойде да каже ,как сте ? добре ли сте?
            Каза само веджнъж " еми не исках ,не беше нарочно "

Внимавайте много по пътищата ....И аз съм опасен шофер понякога ,но гледам да спазвам максимално правилата ....Ако не ви пука за вас ,поне за другите да ви пука и да не пълните гушите на гадните куки .....

Пийс !
            155 96' 1.6 16v 1++hp???
            Mazda 626 84'
            Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
            ex' 145 97' 16V TS

Comment

Пешеходните пътеки най-често служат,за да преминават в близост до тях(минимум 50м) пешеходци на диагонал спрямо оста на шосето и то най-вече с тъмни дрехи по време на дъжд нощно време.Тогава е най-подходящото време за раздаване на шамари.
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                Пешеходните пътеки най-често служат,за да преминават в близост до тях(минимум 50м) пешеходци на диагонал спрямо оста на шосето и то най-вече с тъмни дрехи по време на дъжд нощно време.Тогава е най-подходящото време за раздаване на шамари.
                Много точно казано! Това е разбирането за пешеходната пътека за голяма част от пешеходците.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                  През цялото време От от МЛ-а не спря да е ухилен на максимум ,дори се опита да оговаря КАТ-джийте по някъв начин ,но не стана ...
                  Нито веднъж не дойде да каже ,как сте ? добре ли сте?
                  Каза само веджнъж " еми не исках ,не беше нарочно "
                  Ми кво, дреме му на седалището, каското ще му покрие сичко, един акт няма да го стресне.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Дам,пълно е с нещастници,аз затова много внимавам като спирам на пешеходни пътеки,има някои които са начертани на много гадно места,като тези на колелото на 4-ти километър,там и да искам през деня не мога да спра,защото отзад ще ме ударят.Една сутрин така си карам от 4-ти към Г.М-то и един спира на пешеходната,аз го виждам малко преди да излезна от колелото и аз спирам,е да ама буса зад мен спря на 30-40 сантима зад мен,от колата му чух гумите как свирят.Иначе спирам когато няма толкова коли и като не карат бързо зад мен,но когато има движение е абсурд да спреш на тая пешеходна,ще стане по-лошо.Попринцип спирам на пешеходни,но на големите булеварди е трудно и дори опасно.Както беше писал някой по-напред за случая с майката с детето,на мен ми се е случвало подобно нещо,но при Поликниката на Плиска-аз бях спрял,за да пресече майката с количката,а някакъв цървул ме заобиколи поне с 40км/ч точно преди майката да мине,добре че беше пред мойта кола,че не ми се мисли какво щеше да стане....
                    Alfa 155 1.7,1.8 ex
                    Alfa 166 2.4 3 ex
                    155 1.8 MY 95 sport

Comment

Абе работата е "вери сириазли",не знам кво да кажа вече ....
                      А от вчера вечерта съм с 100% потвърдено мнение ,че бакшишите са най-големите боклуци ,на платното за движение ..Преди си мислих ,че има и свестни хора ,ама сега вече няма шанс ,някои да ме убеди в противното..

Не знам, виждалили сте бакшиш ,който дърпа ръчни, на пешеходна пътека ..... ??? Щото аз не бях виждал ,ама един вчера щеше да ми свърши живота ,а аз така хубаво го нахраних с хляб ,че още си мисли за мен сигурно ....
                      Д*** тяхната ***** д***
                      Пийс
                      155 96' 1.6 16v 1++hp???
                      Mazda 626 84'
                      Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
                      ex' 145 97' 16V TS

Comment

Е, ми не се отдава достатъчно внимание на пешеходните пътеки у нас - не са обозначени достатъчно забележимо и заострящо вниманието на водачите.
                        Не трябва да има спрели автомобили в близост до пътеките, защото намаляват видимостта - и това е работа на полицията, вместо да се заяждат за глупости.
                        И най-вече уважението към пешеходците - не е лошо да се походи малко и ходом.
                        Който ходи повече пеша може да разбере какво им е на тях и да си вземе поука какъв да бъде зад волана.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                          ...бакшишите са най-големите боклуци ,на платното за движение ..Преди си мислих ,че има и свестни хора ,ама сега вече няма шанс ,някои да ме убеди в противното..
                          Аз ако тръгна да минавам пред бакшиш на пешеходна задължително гледам в горния десен ъгъл на предното му стъкло-ако свети зелено-със сигурност няма да спре и рискувам да ме сгази, но виж, ако е с двете червени-има клиент вътре-тогава спират на всички пешеходни пътеки за да ударят и с повечко престой в цената
                          Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                            ........ на колелото на 4-ти километър,там и да искам през деня не мога да спра,защото отзад ще ме ударят.Една сутрин така си карам от 4-ти към Г.М-то и един спира на пешеходната,аз го виждам малко преди да излезна от колелото и аз спирам,е да ама буса зад мен спря на 30-40 сантима зад мен,от колата му чух гумите как свирят.....
                            Аз точно на слеващата пешеходна пътека бях спрял, за да премине пешеходец, без да има други коли зад мен...и както нямаше коли, точно в момента, в който натиснах съединителя, за да тръгна, така ме нацели един Орел Вектра, че почти ме направи хечбек... И после като попитах шофьора защо ме е нацелил толкова злобно, той ми отговори, че не ме бил видял... лятото...в 6 часа следобяд...
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                            Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                            Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                            Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

4-ти км е класика, днес сутринта един чичка точно там ме събуди перфектно с 2-минутен клаксон зад мен при положение, че включването беше невъзможно без да рискуваш да те смелят... после не беше изпреварване отдясно, пък демонстративно включване точно пред нас да ни пречи... и то някакъв чичка... разбирам да е някое 18-19 годишно повярвало си пишлеме ама тоя беше към 50-те сигурно... то бива комплекси ама напоследък ми се струва прекалена цялата работа

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                                4-ти км е класика, днес сутринта един чичка точно там ме събуди перфектно с 2-минутен клаксон зад мен при положение, че включването беше невъзможно без да рискуваш да те смелят... после не беше изпреварване отдясно, пък демонстративно включване точно пред нас да ни пречи... и то някакъв чичка... разбирам да е някое 18-19 годишно повярвало си пишлеме ама тоя беше към 50-те сигурно... то бива комплекси ама напоследък ми се струва прекалена цялата работа

Тези също са ми от любимците. Преди месеци един такъв очевидно не беще видял, че светофара на Тодор Каблешков и Дойран има отделна секция за ляво и като започна едно свиркане, псуване мамата си трака колко са велики. Когато слязох, да го питам дали знае пътя за най-близката болница или да му го покажа, щеше да си глътне очилата от притеснение.
                                Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 11:30.
                                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Working...
                                X