Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ем те навсякъде го казват - падне ли под 7 постоянно се слагат зимните.
    Ако шикалкави вие си избирате като трябва да си правите сметката сутрин и вечер като пада под 7 ,че ако сте с летните ще си имате проблеми.
    А тоз дето каза ,че няма сми от бухалки имало гражданска и тем подобни..
    Брее аз имам една кола с нея ходя на работа, отделно не е тип кола блъскам я и я сменям!
    И някой да ме изтряска и аз да почна да ходя по майстори да видя кой си върши добре работата и за прилична цена, да намеря частите на добра цена ,че тия от каското няма да платят както трябва никога и имам да чакам 15 дни за да ми преведат парите (тва по експертна и тем подобни ,а не в доведен сервиз дето незнам колко време ше те бавят)
    И се получава ,че ако нямаш парите да си я оправиш , и после да си възвърнеш парите от каското става един дългичък период без кола!!
    Да видиш кой може да те кара до работа , или с какво да ходиш , ако трябва нещо да си купуваш с какво да отидеш да го вземеш , ако се наложи нещо спешно да пътуваш...
    И всичкото това заради тва ,че някой е решил с летни 2ра употреба ,че дори и нови да кара зимата когато са - температурите и се спре в мен (не говоря дори и да има сняг ) - Ми за бой си е....
    А хората със зимни гуми трябва и да си знаят недостатъците на гумите като е по-топло....
    Не и те да се мислят ,че ше заковат веднага.
    Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
    Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
      ляляля
      Лигльо в това за температурите и т.н. си прав, ама за леда недей да спориш, щото си в грешка - на чист лед нема спасение батко !!!
      ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

• Въобще има ли смисъл... ама...

Със зимна гума, ще тръгнеш по бързо и устойчиво на лед, от колкото с лятна гума в същия случай.

Ако искате... ще лееем вода, на някоя улица зимата и почваме тестовете...
        И да паднем и да бием все ще се напием

Comment

• А някой да се сеща, че се случва зимата частично заледяване?
          Малко снежец и ледче колкото да хлъзнете... и с летните после на снега да ви питам как ще я овладете?
          От личен опит го говоря... пързалях се няколко пъти... ако не бях с читави зимни, щях да яхна някой тротоар или да цуна некоя кола.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
            Със зимна гума, ще тръгнеш по бързо и устойчиво на лед, от колкото с лятна гума в същия случай.
            Аз съм го "гледал този филм" и зимната ако има сериозни предимства при сняг, ниски температури на асфалта, киша и леко заледяване, то с абсолютно нищо не ти помага на лед освен в случаите, когато има шипове, но те пък са забранени. Същия "танцьор" си оставаш

А за смяната на летни със зимни е много относително - зависи в какъв район се движиш и по кое време на денонощието, защото ако имаш вечерни и нощни пътувания или пък си в планински район, то човек вече трябва да е сменил летните. Иначе знам едно правило от един гумаджия - падне ли средната под 10C, трябва да се сменят. Това съвпада общо взето и с пускането на парното
            Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 11:35.
            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              А някой да се сеща, че се случва зимата частично заледяване?
              Малко снежец и ледче колкото да хлъзнете... и с летните после на снега да ви питам как ще я овладете?
              От личен опит го говоря... пързалях се няколко пъти... ако не бях с читави зимни, щях да яхна някой тротоар или да цуна некоя кола.
              На лед както казаха и други колеги нищо не помага (освен шипове), със зимните просто е една идея по-добре може би.
              Миналата зима с хубави, нови гуми, но без никакъв сняг посред нощ поднесох на един завой по подбалканския... скорост 50-60 км/ч... не знам с летни гуми какъв щеше да е резултата, но и със зимните ме пързулна леко, което значи че при лоши условия и опасност от заледявания най-вече трябва да се шофира внимателно!
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

• Ясно, че на самия лед нищо освен шипове не помага... говоря за времето на овладяване след леда.
                Ей така насред пътя... парченце лед ... няма метър... и след него с неподходящи гуми е в пъти по-сложно.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  На сняг зимните са по- добри- това никога не съм го оспорвал.

---------- Post added at 18:47 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

Ей, ама ше ви дърпам ушите!!! Никой не спори, че на сняг зимнага гума е по- добра!

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

А така, а така като минавам пътя трябва да се освобождава
                  Са кво стана господин професор,вече 7-и ден София е скована в лед и сняг,остват 23 преко сили по твойте думи,да видим какво ще стане.Нещо занемарихте темата,или вече си начешахте езиците и кат падна снега,всичко свърши

П.С.Купи ли си вериги от 1000 лв.щото твърдеше че не пътуваш зимата и няма да слагаш зимни гуми
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Aми аз преди две седмици, когато застудя наистина и прогнозата предсказа сняг, си сложих зимните гуми и нямам грижи.
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6
                    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Са кво стана господин професор,вече 7-и ден София е скована в лед и сняг,остват 23 преко сили по твойте думи,да видим какво ще стане.Нещо занемарихте темата,или вече си начешахте езиците и кат падна снега,всичко свърши

П.С.Купи ли си вериги от 1000 лв.щото твърдеше че не пътуваш зимата и няма да слагаш зимни гуми
                      хахах добре казано, хората са си го казали, когато фактите говорят и боговете (професорите) мълчат
                      Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                      Aми аз преди две седмици, когато застудя наистина и прогнозата предсказа сняг, си сложих зимните гуми и нямам грижи.
                      Аз тая работа я свърших още октомври и съм пушка
                      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                        Аз тая работа я свърших още октомври и съм пушка
                        E да, ама на практика от зимни гуми нямаше смисъл допреди 10-ина дни. Температурите бяха около и над 10 градуса, а за сняг и дума не можеше да става.

Както и да е, всеки си преценява сам. На мен са ми на джанти и ми отнема половин час да си ги сменя сам, така че винаги мога да изчакам последния възможен момент.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6
                        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                          E да, ама на практика от зимни гуми нямаше смисъл допреди 10-ина дни. Температурите бяха около и над 10 градуса, а за сняг и дума не можеше да става.

Както и да е, всеки си преценява сам. На мен са ми на джанти и ми отнема половин час да си ги сменя сам, така че винаги мога да изчакам последния възможен момент.
                          И аз мисля да го спретна този номер за догодина с джантите, писна ми да се разправям с гумаджий
                          Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• И аз ги сложих още средата на октомври, въпреки че са ми на джанти и мога да изчакам до последно, но не знаеш кога ще ти се наложи да пътуваш и ще те изненада снега. Пък да седят в гаража - файда няма. Гумата така и така след 2-3 сезона трябва да се смени, а за тия 2-3 сезона аз навъртам по-малко от 20хиляди км и грайфер си има. Това е моето мнение. Като чакам до средата на декември и ги сложа за 2 месеца и навърта 2хил км, за 3 години това са 6хил км и пак трябва нова гума, поне да ги амортизирам си мисля.
                            А дали на сухо при ниски температури лятната е по-ефективна или не, ми е все тая. Като карам бавно, не мисля, че е проблем да карам със зимна в условия, в които лятната е по-добра. Но с лятна, не мисля, че е добре да карам в условия, в които зимната е по-добра.

Comment

• А дали на сухо при ниски температури лятната е по-ефективна или не, ми е все тая. Като карам бавно, не мисля, че е проблем да карам със зимна в условия, в които лятната е по-добра. Но с лятна, не мисля, че е добре да карам в условия, в които зимната е по-добра.
                              Яяяяяяя колко правилно казано,нека си говори кой каквото иска,но истината е тази
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• E, ми днес си качих един 30-градусов наклон след завой от 90 градуса с петгодишни на около 5-6 хил.км Bridgestone LM-25 на малката Алфа, но гумите са съхранявани и карани както си пише по книгите.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X