И аз изключително се възхищавам на хората сложили пластмасови каски и качили се на 2 колела, каращи със 100-300 км/ч. И за да съм един от малкото по-различно мислещи, винаги давам път вдигам палец през прозореца и той отлита. Винаги съм искал да карам мотор 1000 сс Засега не мога. Надявам се занапред да имам това удоволствие и го препоръчвам на всеки.
Известие
Collapse
No announcement yet.
На пътя има място за всички!!!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщениеИ аз изключително се възхищавам на хората сложили пластмасови каски и качили се на 2 колела, каращи със 100-300 км/ч. И за да съм един от малкото по-различно мислещи, винаги давам път вдигам палец през прозореца и той отлита. Винаги съм искал да карам мотор 1000 сс Засега не мога. Надявам се занапред да имам това удоволствие и го препоръчвам на всеки.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
@Alfa User
Я ми кажи колко пъти си принуждаван да излизаш в банкета от лятящ срещу тебе моторист и колко пъти си излизал в банкета заради летяща С-класа срещу теб?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Не съм си правил белязки по таблото на колата, но и от двата варианта имам по няколко случая ... Затова и ги изписах ония неща по-горе !
Но смисъла на темата май не е да се заяждаме ...
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеДа де,на мястото на думичката "моторист" сложи - "блондинка","бакшиш","тираждия","голфаджия","алфис т" и ще видиш че казваме едно и също
...
Не трябва да забравяме, че мотора иска по-голяма прецизност и концентрация. Само не ми казвайте, че на никой от вас никога не му се е случвало без да иска да да блокира гумите при при спиране или да ги превърти при ускорение - грешка, която при повечето ситуации зад волана е малка, при мотора често може да свърши с близка среща с асфалта, особено при мръсна или мокра настилкаОсвен това двете гуми имат по-малко сцепление и по-дълъг спирачен път. Просто е различно
А блондинката и бакшиша не са на две гуми
И още нещо. Миналта година пътувах през Унгария. Магистралата там беше една от "най-цивилизованите", които някога съм виждал - всичко беше изпълнено перфектно - пътните възли, мантинелите, светлоотразителните колчета, а знаците и маркировката само слепец би ги пропуснал. На изхода на всяка отбивка за почивка или бензиностанция имаше пътен знак, който ти напомня да си сложиш колана
По тая магистрала нямаше рекламни билборди. Единствените билборди бяха сложени да напомнят на шофьорите да внимават - единия беше с жена която си слага колана, дргуия с кратинка която напомняше да спазваш дистанция и да не притискаш другите отзад. На третия имаше нарисувано табло от гледната точка на водача и в лявото огледало се виждаше моторСлед като там са се сетили да нарисуват мотор в огледалото, а не блондинка, според мене има защо - тия дето я бяха правили тая магистрала, ако съдя по резултата не изглеждаха глупави и май поназнайваха нещо за безопасността на движението
А можете да бъдете сигурни, че и там не всички мотористи спазват ограниченията
Пак казвам - не оправдавам поведението на много от мотористите, но все пак нормалния човек, който има обществена отговорност, трябва да се съгласи че има защо да внимаваме повече с тях. Те са по-уязвими, дори и когато спазват закона, също като колоездача и пешеходеца
И наистина в края на краищата по нашите пътища има толкова гамени, че мотористите далеч не са най-големия проблемДори малко ме дразнят като като вземат, като ущипани госпожици да се оплакват, че мотористите не спирали на палките - те всички други проблеми решиха и всички нарушители с коли глобиха, че сега с мотористите се захванаха
Аз лично в моя опит съм брал повече ядове от нарушители с коли отколкото от мотористи.
Last edited by Sm0k; d.m.y г., 14:57.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщениеОсвен това двете гуми имат по-малко сцепление и по-дълъг спирачен път. Просто е различно
Comment
-
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщениеИ наистина в края на краищата по нашите пътища има толкова гамени, че мотористите далеч не са най-големия проблемДори малко ме дразнят като като вземат, като ущипани госпожици да се оплакват, че мотористите не спирали на палките - те всички други проблеми решиха и всички нарушители с коли глобиха, че сега с мотористите се захванаха
Аз лично в моя опит съм брал повече ядове от нарушители с коли отколкото от мотористи.
Ами нормално е идиотите с коли да са повече.
Колко мотора се падат на 1000 коли ?
Те са по-уязвими, дори и когато спазват закона, също като колоездача и пешеходеца
Само че както казах в началото на темата не съм виждал до сега моторист да спазва правилата.
И за да не става прекалено отвлечено - конкретно визирам силно превишената скорост и неправилни изпреварвания.
Всъщност виждал съм мотористи да карат съобразно ограниченията - основно възрастни гора със симсонче...Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщениеМного различно бих казал,ама е точно обратното.Спирачния път на автомобила е много по-голям от този на мотора(ако не вярваш може да пробваме,ти с колата аз с мотора от 200км/ч до 0 )
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier81Много различно бих казал,ама е точно обратното.Спирачния път на автомобила е много по-голям от този на мотора(ако не вярваш може да пробваме,ти с колата аз с мотора от 200км/ч до 0 )sigpic
Comment
-
Само не разбрах какво ви пречи "предреждането" на мотористите по светофарите?
Забавят ли ви с нещо или какво?!
Че то и този който се намира зад вас може да ви одере бронята.
Това дали е в нарушение или не - не ме вълнува.
Защо след като имам възможност да му направя път да не го правя?
Защо след като кара двуколесно да не си спести чакането на светофара?
Аз ако съм с колело също ще мина м/у колите ако имам тази възможност.--Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщениеСамо не разбрах какво ви пречи "предреждането" на мотористите по светофарите?
Забавят ли ви с нещо или какво?!
Че то и този който се намира зад вас може да ви одере бронята.
Това дали е в нарушение или не - не ме вълнува.
Защо след като имам възможност да му направя път да не го правя?
Защо след като кара двуколесно да не си спести чакането на светофара?
Аз ако съм с колело също ще мина м/у колите ако имам тази възможност.
Comment
-
Аааа,
Ама темата почна с това че мотористите и те са хора, и те са нормални участници в движението.
А сега се оказва че понеже са на 2 колела и могат да се мушнат навсякъде изведнъж правилата спират да важат за тях.
И що да не го правят след като могат... и така нататък.
И после пак за Нане и Вуте ли ще говорим или за правилника и закона
?
И за "толерантността"Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение... Не трябва да забравяме, че мотора иска по-голяма прецизност и концентрация. Само не ми казвайте, че на никой от вас никога не му се е случвало без да иска да да блокира гумите при при спиране или да ги превърти при ускорение - грешка, която при повечето ситуации зад волана е малка, при мотора често може да свърши с близка среща с асфалта, особено при мръсна или мокра настилкаОсвен това двете гуми имат по-малко сцепление и по-дълъг спирачен път. Просто е различно
...
Познавам доста хора, които само след няколко часа на гърба на мотора вече си мислят, че са по-добри от Валентино Роси - не искам да ви описвам за какви идиотски изпълнения става дума ...
Но ще замълча вече, че ще ме изкарате че мразя мотористите - което хич даже не е така! Просто апелирам за разум към всички - и на 2, и на 4 колела !
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеПриказката за "Нане и Вуте" я знаеш, там е корена на проблема.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
Comment