Известие

Collapse
No announcement yet.

На пътя има място за всички!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Самото предреждане не пречи изобщо, понякога малоумното предреждане просто е стряскащо и опасно... като например да се шмугне в крайно дясно до тротоара и да отцепи рязко направо... м/у коли завиващи с мигач на дясно.
    Просто да гледат лентите и какво става около тях... нищо повече.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Чета, чета и се чудя всъщност темата каква е? "Пази моториста" е просто едно послание към толерантност според мен. Моториста се движи на 2 колела и е нормално да е доста по нестабилен. Също като надписите" Пази детето" Децата не правят ли също необмислени неща.
      Да вярно е че повечето мотористи обичат да карат доста на ръба на възможното, но само този който не се е качвал на мотор няма да разбере причината. Карането на мотор наистина е начин на живот. Звукът и вибрациите те предразполагат към "адреналинова терапия". Същото го има и в автомобилите но в доста по слаб вариант тъй като там тези две неща не ги усещаш толкова силно. Не знам дали някой е забелязал че ако има два еднакви като камества и мощност автомобила но с различни генерации, водачът на по шумния автомобил обикновенно кара по агресивно.
      Примерите за нужда от толерантност от подобен род са и на много други места. Аз например мога да го сравня и с надпис " Пази сноубордиста". но такъв не съм виждал макар хората с една дъска на краката да са подобни по държание на мотористите.( сега очаквам обилен душ)

Наистина има място за всички на пътя и съм против тази поредна война автомобили срещу мотоциклети.
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Война няма. Има джентълменско споразумение - те карат що годе нормално и безопасно, ние се опитваме да не ги сгазим всеки ден и не ги засичаме просташки. Това е.

Аз обичам моторите и уважавам мотористите, но мразя пишлетата и перченето, което завършва тежко, болезнено и понякога фатално. Същото важи и за автомобилите.
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Децата не могат да съобразяват, не са достиганли максимума на умствения си капацитет, не преценяват добре разстоянията, още по-малко скоростта с която се движат.
          Другите са просто идиоти. Има разлика.
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Няма значение дали има или няма разлика, ефекта е един и същ. Има ли значение дали ще ти забия нож в сърцето или ще те застрелям? Резултата ще е идентичен.Ние не пазим моториста, тираджията, детето, не пазим себе си. И донт гиве а фък за участниците в движението в прекия смисъл на това, аз пазя преди всичко себе си.Може да звучи гадно и грубо ама си е така и при всеки е така.

Возите децата си, изниква ситуация в която или блъскаш пешеходец примерно или трябва да се нацепиш я в мантинела, я в дърво..Кое ще направите??
            Range Rover Vogue 4.4
            Rexton 270 cdi
            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Ами да си се самоубиват тези с моторите, но покрай тях ще изгори някой невинен - съжавалявам, че пак повтарям, но реакциите им са непредсказуеми и създават дискомфорт в останалите водачи, но в крайна сметка това са те.
              Шатнтави са си и щем, не щем, ги пазим.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

А как се пази моторист? Какво е по-специалното отношение към този вид участник в движението? На мен това не ми е ясно.
                Range Rover Vogue 4.4
                Rexton 270 cdi
                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                  А как се пази моторист? Какво е по-специалното отношение към този вид участник в движението? На мен това не ми е ясно.
                  А, специално съм нащрек когато ги забележа, защото могат примерно да ме изпреварят по осовата линия минавайки ми отдясно докато в момента аз изпреварвам, да ми направят тройно изпреварване на 50см. от мантинелата със скорости над 120км./ч и какви ли не други други глупости, за които не мога да се сетя в момента.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Прост чиляк съм явно аз

Аз май пак нещо съм пропуснал в развитието си. Едно време ни учеха че всички без значение дали сме с кола, камион, мотор, колело каруца или пеша сме участници в движението и това се прави според правилата за движение по пътищата написани като закон. Обаче после дойде "демокрацията" и правилата изведнъж не са това което бяха, тоест не са задължителни за този дето му се кара с 200, за този дето му се спира на средата на кръстовището, за този дето му се изпреварва щот другите не бързат колкото него и трябва да му дават път. Не важат за циганина дето не му се работи, за мутрата дето му се шмърка белия прах, за онзи дето не му се плащат данъци и му се краде и така нататък и така нататък. Ще кажете не е същото, ами защо да не е. Защо у нас никой не иска да спазва правилата и си намира оправдание за това. Глупави били ограниченията. Ми добре съберете се хората от квартала и се обърнете към кмета да ги махне. Така е в белите страни. В Швейцария бабите звънят в полицията като паркираш неправилно. Обществото някак си не понася анархията. А у нас точно обратното. Водим 6 страници диалог какво може да се наруши и защо.
                    Свестните у нас считат за луди, това да ви е познато от някъде. Защото българина смята че закона е врата в полето. Ей за това и от никъде взорът надежда не види ....
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                      Е да ама май повечето колеги не разбират, че блондинката и бакшиша няма да паднат на асфалта при дребна грешка.
                      Да влезна в тона на колегите "трябва да си бил и от другата страна,за да знаеш какво е"
                      БлондорЪ не прощава

Първоначално публикувано от Galof Покажи съобщение
                      Все пак, когато хората имат желание да се разберат…начина е без значение. Важна е единствено наличността на добрата воля. Леко и безаварийно.
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Нека и аз малко да се ключа че нещо ме дразни тая тема и мнението на там както си се наричат за мен самоубийци,аз нямам нищо против тях,ма кат не им е мил живота да ходят се трепят другаде не по улиците,другото откъде на къде ще мисля само за тях ми да си спазват ограниченията и при мотористите не говорим за нарушения на скороста с 10-15км както по принцип е за колите в града има ограничение 50,аз си карам с 60км и лявата лента ми е удобна за движение предвид маневрата която искам да направя,откъде на къде ще правя път на някакъв келеш дет е решил да ми се прави на мъж или другото на магистрала е 120км аз изпреварвам тир със 130км примерно и къде на майка си да се навра като съм на средата на тира примерно щот важния искал да кара с 250 ми келеш има писти...повечето мотористи са......и после другите им виновни врът се да не казвам къде супер не се съобразяват с останалите,сега видиш ли излязоха невинните и вечно набедени-аре ще ви замоля...ако говорим за колоездачи да съгласен ма за тея подвижни трупове в 99% са си виновни!тъй че според мен призванието трябва да е айде моторисчетата да се съобразяват малко,добре че им мина сезона!!
                        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

темата стана пълна боза ... нямаше такава цел ... но няма значение ще помоля някой колеги да си мерят поне малко от малко приказките и някой така добър модератор да я заключи... и нека ни крепи главно едно правило НА ПЪТЯ ИМА МЯСТО ЗА ВСИЧКИ!!!
                          Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                          Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Колега ако визираш мене говори мъжки аз така харесвам и ако имаш мен впредвид стоя на 200% зад думите си и няма да си меря приказките щото както съм упоменал 99% от каращите мотори са точно такива каквито описвам както и още доста колего но всеки по свой стил и тва си е истината,ако и ти влизаш в тези 99% споменати ,еми обиждай се щото е и за теб ако ли не невиждам причина да се обиждаш,ама да пазим нещо което ни пречи и всеки момент е съпоставка да навреди на още много невинни хора....ще ме извиняваш..немога да ги извиня щото има ли невиждаш ли някакъв адреналин и незнам си кво,че то по тая логика..... и аз от 15 години тренирам муай-тай и се състезавам и знам какво е адреналин ма невидиш ли не ходя по улиците и да раздавам шутове и тупаници ако ме разбираш какво искам да кажа!!!!
                            Всяко нещо си има предназначение и като искат да са пилоти има писти,като искат да са равноправни в движението ще спазват и уважават останалите участници в него и проблемите им ще изчезнат щото преди всичко и което е най-важно първо те ще се пазят!!
                            Last edited by Perdaha; d.m.y г., 23:56.
                            Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
                              Колега ако визираш мене говори мъжки аз така харесвам и ако имаш мен впредвид стоя на 200% зад думите си и няма да си меря приказките щото както съм упоменал 99% от каращите мотори са точно такива каквито описвам както и още доста колего но всеки по свой стил и тва си е истината,ако и ти влизаш в тези 99% споменати ,еми обиждай се щото е и за теб ако ли не невиждам причина да се обиждаш,ама да пазим нещо което ни пречи и всеки момент е съпоставка да навреди на още много невинни хора....ще ме извиняваш..немога да ги извиня щото има ли невиждаш ли някакъв адреналин и незнам си кво,че то по тая логика..... и аз от 15 години тренирам муай-тай и се състезавам и знам какво е адреналин ма невидиш ли не ходя по улиците и да раздавам шутове и тупаници ако ме разбираш какво искам да кажа!!!!
                              Всяко нещо си има предназначение и като искат да са пилоти има писти,като искат да са равноправни в движението ще спазват и уважават останалите участници в него и проблемите им ще изчезнат щото преди всичко и което е най-важно първо те ще се пазят!!
                              Да! теб и още няколко човека! да и съм от тези 99% донори, движещи се трупове, идиоти, кретени, малумници, безмозъчни малумно движещи се олигофрени и т.н. за съжаление пак ще се повтора нямах намерение да направа тема в която да се ядем .. но няма значение ...
                              Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                              Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

еми пожелавам ти успех и дано умреш от старост а не от глупост и тва искрено и без присмивка!
                                и като направи тази тема трябваше да очакваш такива коментари щото в много голяма степен от ситуациите не сте жертвите а опасните може да се замислиш дали щеше да е така ако се движеше със скоростта на останалите!
                                Last edited by Perdaha; d.m.y г., 00:20.
                                Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Working...
                                X