Известие

Collapse
No announcement yet.

Евала бе, пешеходецо!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дам, същото впечатление имам и аз. Дори си правихме експерименти да минаваме на червено. Пак спират
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
      натиснем законотворците да добавят в ЗДП текст като в Румъния - да се пресича само на посочените места и ако пешеходец бъде блъснат на място, където не би трябвало да му е мястото - виновен е той самия, а не шофьора, и медицинските разходи за негова сметка 100%.
      Нали помниш че Кобрича предложи нещо по драстично и екстремно, което надали ще стане, но със сигурност ще реши проблема с пресичането неправилно - блъснеш неправилно пресичащ пешеходец - получаваш 300 лева награда от общината.....
      По темата - на тоя етап в БГ ситуацията е такава че все още шофера е в по неизгодна позиция от пешеходеца, затва като съм пеша се съобразявам с колите, независимо от пътеката, а като драйвер ако има начин и не е светофар и задръстване ги пускам, ако не - много сори......
      Плюс това държавата е факана, и както инфраструктурата за драйверите е кофти, така и за пешеходците е такава - аз не знам друга държава в ЕС дето пешеходна пътека да пресича 6 пътни платна......а също така и 8 платна......ако не знаете къде са ще е добре да внимавате на тях......изживях почти кошмарно изживяване там, макар и без контакт....
      Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 20:55.
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
        PS: формално не съм виновен за нищо, тъй като единственото настъпило събитие е щета на колата ми.
        Формално стъпи ли на пътя пешеходеца ти тряба отдавна да си спрял с колата и да го чакаш да мине. В Германия видят ли те че си до пешеходната пътека спират без значение ще минеш или не. Пък ако няма да минаваш тръгват пак.

Неформално аз бих слязъл и бих поискал да ми плати щетите доброволно и ако не иска бих му показал козия крак в багажника да си помисли пак.
        Lexus IS200

Comment

Най-обичам когато съм пешеходещ да вали - винаги съм с марковия чадър на Ферари с диаметър 1,37м. и винаги ми спират заради него за да могат да го огледат.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Иииий!
            Пак заклахте Прасчо!
            Не щях да пиша, щото щеше да се издаде за околните много по-рано!
            Пак не го разбрахте!
            Ситуацията е гадна, но по закон, пешеходеца е с предимство в ситуацията.
            Независимо с колко километра в час караш.
            Има и постановление на върховния Съд от далечната 1974 година по въпроса.
            Това с чадъра изобщо не го коментирам, щото следва аз да сляза и ...
            Но това са емоции!
            Проблема у нас е, че пешеходците щъкат като кокошки навсякъде и просто ти идва да ги мачкаш-мачкаш...
            Щото това за пешеходните пътеки и в щатите и в Европа са много верни, ама я пресечи там шосето извън пешеходната пътека и ще видиш каква глоба ще отнесеш.
            Ето към това ви водеше Suskrofa и просто ви предупреждаваше, ама пак не успяхте да му влезете в ритъма.
            Иначе Прасчо изобщо не е злобар!
            Напротив!
            Просто ви даваше една друга гледна точка.
            Тая, с която можете да се сблъскате в съдебната зала!
            В траур съм!
            Свинско няма да ям три дена и си сипвам още една ракийка, ей така да помена един приятел!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
              Изобщо не разбирам защо си говорим за това кой какви права има и кой е виновен за нещо, което не се е случило
              Ако това, което си написал в началото се е случило, според виждането на пешеходеща се е получило нещо от рода на - каквото повикало, такова се обадило, а това е критерий за комплексарщина и това го написаха много хора.
              Въпрос на виждане за нещата от живота.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                в Германия достатчно е да се обърна с лице към пеш.пътека без да стъпвам на пътя и шофьорите спират независимо какво и колко скъпо нещо карат.
                Така е наистина и така трябва да бъде, но има една малка разлика. Там зебри има само на места, където е безопасно, с добра видимост, намалява се и без друго и т.н. Няма зебри през 50 метра, няма зебри на 8 лентова магистрала, както на Цариградско при Враня, няма зебри в завои и между паркирали в синя зона коли, както срещу 1-во РПУ, няма зебри там, където трафикът не позволява да спреш внезапно да мине пешеходец. То и затова там спират на зебрите.
                2014: Deutschland über alles

Comment

Приятел това е мн тъпо, не се ядосвай!
                  Напоследък пешеходците...НИКАКВА култура нямат тея хорица. Нито се оглеждат, нито мислят...ставам свидетел на минтересни неща...особено ако е някое младо момиче...дай да си завърти дупето, възможно най-бавно обаче.
                  Ти им даваш предимство, спираш...те на тротоара... наглите са като оьлюви! Случва се всеки божи ден това...виждат те, че идваш например и че си засилен и неебават и си пресичат...
                  Никога не се питат..ей тоя дали ще успее да спре...Казвам на майка си винаги: Моляте оглеждай се и нека мине колата, после ти. Колата не може да спре светкавично, но ти можеш, и ако е дъждовно става едно.

Ако бях на теб тази сутрин...спирам на пътя на аварийни и му/й навирам чадъра отзад. Че и щетата ще си плати, като не иска, няколко шамара. Убеден съм, че е било някой жена на над 40 години...неможаш да изчета цялата тема...яд ме хвана чак. Ще удря. Знаят ли те как се дават пари и как боли да ти прецакат колата....тцтц..афектиран съм от пешеходци. Грам разум нямат...дават през просото и ако спре..спре. После абе блъсна го...абе като го видя с 50 км на 5 метра от зебрата, защо реши, че ще спре....БЕЗ КОМЕНТАР.

Прясна случка от днес: Карам жената на работа тази сутрин, и точно преди нейната рабоа, тясна улица от двете страни спрели коли има място да си мина спокойно...има място и за колоездачи...да ама не пича си кара колелото посредата на улицата и немога да мина
                  (карах след него сиго едно 100 метра на първа и го чакам)...свирнах му, няма да се мръдне където трябва...свирнах пак...обърна се за сек и не ме взе за мезе...гледам локва голяма посредата на пътя...точно когато я заобикаля и беше отстрани, със повечко газ през нея.. Окъпах го качествено. Идваше ми да спра да го питам дали иска сапун...ама бързах.

Малко романи...но съм афектиран от пешеходците, нямата култура и това си е, като животни са!
                  Last edited by rusiq86; d.m.y г., 00:12.
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Може би не е лошо да се приемат нещата от гледна точка на тъпото копеле което ти пречи и да се прояви малко търпение или да се погледне от комична гледна точка на ситуациите, освен ако не са с фатални последици.
                    В края на краищата да сме живи и здрави и да не причиняваме трайни увреждания на околните.
                    sigpic

Comment

Изчетох цялата тема и всеки е прав за него си поне , аз така го виждам всичко е до преценка , която трябва да я има и при пешеходците , ето ще дам пример с мен, студент съм в Пловдив в УХТ , колегите от Пловдив знаят , че до него е доста голям булевард Васил Априлов, та така прибирам се от университета заставам аз на пешеходната пътека , оглеждам се и виждам как към мен идват 4-5 коли със скорост естествено над 50 км/ч тъй като булеварда е много голям ( дефактно те нарушават правилника) карайки над 50 км/ч , бях стъпил с единия крак на платното и какво сега излиза те първо карат над 50км/ч , 2ро не спират на пешеходната пътека въпреки , че аз съм стъпил на нея, Обаче тук аз не реагирам като въпросния гении да тръгна да им чупя колите или да им скоча на прозореца и да ги съдя после , ами си изчаках като пич 5 секунди и минах, така ок те са виновни ама и аз съм бил в тяхното положение, в тази ситуация е много по-добре да си мини колата тъй като времето необходимо и да спре до 0 и да те пусне , дефактно ще чакаш по-малко време да минеш отколкото човека да профучи с риск да го бутнеш, проблема е , че повечето пешеходци не го разбират това. Аз лично в повечето ситуации пускам пешеходците , проблема е такъв , че те са толкова дезиорентирани , постояно ми се случва да спръ да им махам с ръката 1 час и пак да си блеят на някъде , няма никакво разбиране от тяхна страна , примерно аз като съм пешеходец и ми дадът път , гледам по най-бързия начин да се махна от пътя.

Като цяло много се изписа , и както казах гледни точки много , значи относно колегата пуснал темата , най-вероятно и аз стях да постъпя така , обаче факта е , че сме виновни , факт е обаче , че и този гении е нямал право да ти драска колата.
                      Като цяло казах , разбирам да не ме пуснат да мина на пешеходна като карат с 60-80 км/ч на голям булевард и зад тях няма 100 коли, аз лично нямам проблем да изчакам 5 секунди да минат, обаче в тази ситуация нормално е чичката да се изнерви, защото ти да не го пуснеш изведнъж той е на средата на пътя а зад него още 20 коли ..., аз също така съм преценял , че мога да мина без да забавям походката на пешеходеца , но го правя единствено и само като погледно задното огледало и видя , че отзад няма други коли , така знам че няма да го оставя посредата на пътя а към него да лети кола.
                      Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 01:41.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Иииий!
                        Пак заклахте Прасчо!
                        Не щях да пиша, щото щеше да се издаде за околните много по-рано!
                        Пак не го разбрахте!
                        Ситуацията е гадна, но по закон, пешеходеца е с предимство в ситуацията.
                        Независимо с колко километра в час караш.
                        Има и постановление на върховния Съд от далечната 1974 година по въпроса.
                        Това с чадъра изобщо не го коментирам, щото следва аз да сляза и ...
                        Но това са емоции!
                        Проблема у нас е, че пешеходците щъкат като кокошки навсякъде и просто ти идва да ги мачкаш-мачкаш...
                        Щото това за пешеходните пътеки и в щатите и в Европа са много верни, ама я пресечи там шосето извън пешеходната пътека и ще видиш каква глоба ще отнесеш.
                        Ето към това ви водеше Suskrofa и просто ви предупреждаваше, ама пак не успяхте да му влезете в ритъма.
                        Иначе Прасчо изобщо не е злобар!
                        Напротив!
                        Просто ви даваше една друга гледна точка.
                        Тая, с която можете да се сблъскате в съдебната зала!
                        В траур съм!
                        Свинско няма да ям три дена и си сипвам още една ракийка, ей така да помена един приятел!
                        Свинчо е станал сектант?

Хайде стига де ... лично съм гледал от страни филма с удара отзад (на кръстовище де, не на пътека но предната кола прелетя 2 метра и кусур навътре) какво се случва с пешеходеца в такъв момент?

И проблема тук не е кой с предимство, кой не - а в последвалата реакция.
                        Само по един пищов ни трябва като гледам... и ще се изтребим за 1 месец с подобна нагласа.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                          Кое му действие е неправилно?? Кой е зад волана, кой преценява дали може да спре безопасно? Пешеходеца може да закове веднага на място, колата не! Пешеходеце е ДЛЪЖЕН да спре и да се огледа и ако е безопасно да премине. Кво неясно има?

Ударил ти е колата, трябвало е да спреш и да го препарираш. После нека се оплаква на арменския поп.

Трябва закон за пешеходците, винаги съм го казвал.Трябва да бъдат глобявани и те. Аз лично пешеходец който пресича неправилно не го зачитам и не му спирам.
                          Съжалявам ама не си прав. В закона изрично си пише че трябва да караш с такава скорост че да можеш винаги да спреш независимо от обстоятелствата.
                          А на колегата ще кажа че просто не е внимавал. Видиш ли пешеходец трябва да очакваш всичко от него. Преди година в Италия се мотаех по обяд из Верона и нещо се бях замислил. По едно време се усетих че съм спрял на тротоара близо до пешеходна пътека и 2 автобуса и няколко коли седят и ме чакат да пресека. Адски неудобно ми стана но просто така са нещата в белите държави. Иначе и аз съм огъвал вратите на "юнаци" дето се опитват да ми минат през краката на пешеходна пътека както и съм виждал как полицай от патрулка показва среден пръст на жена с количка пак на такава пешеходна пътека
                          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Бели държави..пълни глупости..в NY ако не се оглеждаш, ще те сгазят и на тротоара. Митове и легенди.
                            Напоследък пошеходците не се оглеждат....все едно не им пука. Вървят и даже не поглеждат дали кола идва. Колко е спирачният път от 50км/ч до 0км/ч, мислиш ли, че ще успее да спре колата ей така. Пешеходеца трябва да се огледа...никой не блъска хора щото го иска....
                            Неможе да видиш засилена кола, в непосредстена близост до зебрата и да тръгнеш като пич да пресичаш, мислейки си аз съм в правото си, той ще спре!!!! Животът е ценен, бъдейки пешеходци мислете...преценявайте дали да пресечете!!!!
                            sigpic

Comment

[QUOTE=rusiq86;866789]Бели държави..пълни глупости..в NY ако не се оглеждаш, ще те сгазят и на тротоара. Митове и легенди.

За загубената полицейска държава на негрите не знам, тука сме Европа и ти пожелавам да пробваш да се засилиш така покрай пешеходна пътека някъде в Англия, Германия или която друга държава си избереш и да видиш колко пошеходеца ще се съобразят с тебе
                              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

В Германия бях скоро, найстина само докато стъпя и спряха но това в град Регенсбург (в Мюнхен, си караха без да спират)...но това е др бира.
                                За щатите имат мн стриктни мерки, ако имаш отворена бутилка от алкохол в багажника, дори само отвита и завита подлежиш на наказание.
                                Законите им са повече от сурови колега. В голям град е трудно с автомобилите и пешеходците...но пешеходеца не мисли...ей може ме блъсне и да се случи нещо лошо!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X