If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
в тази ситуация не си виновен защото си спрял. и ако колата ти не е застъпила пешеходната пътека всеки спокойно може да си се блъска в нея. В смисъл няма да може да те обвини колкото и поразии да си нанесе
Пешеходците не могат да бъдат нещо по-различно на улицата и пътя от шофьорите, мотористите, велосипедистите, каруцарите и всички участници в пътното движение - трябва си пътна култура, която е част от общата култура на участниците в движението. От прост човек не може да очакваш адекватно поведение на улицата, бил той водач или пешеходец, с изключение на възрастните и тези в някакво моментно неестествено състояние хора. Когато се събере много простотия на едно място в един същи момент могат да се получат всякакви ситуации.
Убуу де, къде в закона пише, че пешеходеца трябва да се приготвя един час, преди да пресече?
Щом се огледа и прецени, че е безопасно, може да стъпи на пътното платно. Тръгва да пресича и някой му минава през краката..... ми и аз сигурно бих изпсувал по шофера, наплюл, ритнал или одрал колата с чадър, ако имам възможност.
Сега поне вече ще имаш едно на ум, като минаваш през пешеходни пътеки
Кой крив, кой прав, няма да коментирам, защото от гледната точка на единия е най-малкото грешно да се съди за ситуацията. Обаче, тези които съветват да слезел и да го пребие.......те това вече си е тъпо от където и да го погледнеш - освен ако не си в колата отзад и ти се гледа сеир. Да предположим, че все пак слезеш, пребиеш го, че и за капак му навреш чадъра в.... И после в съда:
Съдията: Какво се случи?!
Обвиняемия: Ами минавах си аз кротко с 30 и един ми удари колата с чадъра си!
Съдията: ?!?!
Потърпевшия: Ами пресичам си аз на пешеходната пътека........изведнъж се намерих на земята и......така - като доказателство прилагам медицинско свидетелство, чадъра от инцидента и..........следите по колата.
Та при тази ситуация не съм сигурен кой точно ще плати щетите, но все ми се струва че освен, това което водача трябва да плати за ремонта на автомобила, ще трябва да плаща и доста други неща.
П.П. В момента сигурно пешеходеца разправя в пешеходния форум как се е разминал на косъм със смъртта и благодарение на бързата си реакция и съобразителност е минал само със счупен чадър.
П.П.П. Другите от форума на пешеходците сигурно му разправят как е трябвало да настигне тоя с колата в задръстването и да му завре чадъра.......и т.н.
Простотията си е голяма сила - вчера гледам през прозореца как една майка хванала 4-5годишното си дете и се шмуга между колите, а след това пречече с него пред други движещи се. Е, какъв пример дава на това дете - идеше ми да сляза от третия етаж и да и зажуля един шамар.
В случая май ти реагира първосигнално! Много ясно написах, че не коментирам кой е прав и кой не. Коментирах колко тъпо би било след такава случка да го "спукаш от бой", защото това само би могло да доведе до повече проблеми за теб (пък и за всеки друг на твое място). А и съм убеден, че по-голямата част от тези, които ти го дадоха този съвет, биха реагирали точно като теб - ще си продължат и после ще се оплачат на някого, или най-много да спрат да се попсуват и до там.
А за какво си пуснал темата вече е мистика за мен - не се хвалиш, не се оплакваш, не търсиш съвет, помощ или съчуствие - но това си е твоя работа.
Айде и аз ще напиша нещо, макар че до голяма степен ще припокрия мнението на матричаря; та уважаеми колеги: мислете! Дали сте шофьори или пешеходци - просто мислете, като се движите по пътя (или го пресичате)!
Само ще спомена, че имам случай отпреди няколко години, когато една лелка ме ми блъсна колата отстрани (тя беше пешеходка) щото явно много внимаваше; а преди няколко дни наистина съжалих, че нямам нищо удобно подръка, заради разни рацери - аз пресичам на Зебра с количката с бебето, преминал съм половината, а бързака ако беше с по-широка кола сигурно трябваше да се качи на тротоара, за да не ме пусне.
Та идиоти има навсякъде - просто е без значение дали са на 0, 2, 4 или повече колела и прилежащите им конски сили.
166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment