Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо после се убиваме по пътищата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
    Свикнал си с 120 км/ч, а колко е ограничението там? И кое точно те е издразнило в това, че той кара с 110, след като най-вероятно е трябвало и двамата да карате с 90 км/ч макс? И защо е трябвало да му връщаш 'жеста' и самият ти да създаваш предпоставки за инциденти?
    Потърси отговора на въпроса ти от заглавието в самия себе си първо. Най-добронамерено ти го казвам
    Правил съм същите грешки като теб навремето, сега съм ги ограничил до абсолютния минимум. Малко е трудно в началото да спазваш максимално правилата и да се въздържиш да не отвърнеш на провокациите, но после се свиква и даже се пътува доста по-спокойно
    Колега ,точно за тебе си мислих , че ще се намесиш и сега ще ти обесня , защото не ме разбра, така значи , това , че ограничението на пътя е 90 км/ч е друг факт , че и двамата сме го нарушили има си органи на реда които да ни санкционират, а това , че въпросния индивит настъпва като аз съм сигнализирал , че ще го изпреварвам , според теб е , честно след като съм нарушил 90 км/ч ? Ми хайде представи си , че отсреща идваше кола която си кара с 90км/ч и няма никаква вина ? Значи аз мн добре съм си преценил колко мога да карам на пътя и т.н. това , че според закона съм грешен както казах има си органи , които като ме спрът ще ме санкционират , а мога да ти кажа , че изобщо не съм му връщал услугата , бях настъпал педала на газта лекичко и си карах с 140 , в момента който ми би ляв мигач и видях отсреща колата прецених , че с междузвездния му 136 конъов джип ще се убие върнах педала на газта до горе и натиснах спирачки.

Всичко е въпрос , на разбиране колега , аз не настъпвам на всеки решил да ме минава като карам с 110-120 ми не правя друго пускам го да ме мини и СЛЕД това настъпвам и си спазвам дистанция след него на скороста която кара.

---------- Post added at 19:21 ---------- Previous post was at 19:14 ----------

колега tanatos , нещо май не ме разбрахте , не аз съм го напъвал като ме е изпреварвал , а точно обратното на разрешен участък за изпреварване с перфектна видимост си, сигнализирах с ляв мигач при което като тръгнах да го изпреварвам въпросния индивид настъпа джипа си, при което го минах но доста по-бавно отколкто бих ако беше си поддържал скороста, след което ми се лепна на задната броня и направи глупаво изпреварване при което аз намалих зада не се пребие някъде!

ЕДИТ: с риск да бъда нападан и т.н. , ще кажа , че и аз съм постъпвал така , но при съвсем друга ситуация , караме в село с 60км/ч на забранен участък за изпреварване пред нас наближава завой, някав с някфа баничкарка тръгва с ляв мигач при , което честно ви казвам си казах ей сега тоя ще ме "ПЪРЖИ" 1 час и ще изкочи някой от завоя и аз ще отида просто настъпах пича с баничкарката си остана отзад и всичко по живо и по - здраво , но в тази ситуация , човека с баничкарката изобщо нямаше предпоставка за птп просто си остана отзад и това е , а аз вече се бях изравнил с него а той настъпва.., къде да ида?
    Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 19:25.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

@tanatos

Аз лично не смятам за голям грях да караш с 110-120 по път, където ограничението е 90. Обаче е нелепо, карайки с толкова, да ти 'пречат' тези, които спазват ограничението или не го спазват, обаче карат по-бавно от теб. А абсурдното е, че много хора са на мнение, че щом се движат по-бързо, другите трябва задължително да се съобразяват с това.
      Що се отнася до магистралата, кажи ми честно лесно ли се забелязва колата в лявото платно, която приближава с 200 Идва и заминава за секунди. Доскоро имах и аз навика да карам по магистралата с колкото позволява автомобила, но откакто ме изхващаха с 170, си ревизирах виждането
      Иначе въпросът е до толерантност. Именно тя липсва на пътя. И подобни съровенования с маломощни автомобилчета са масово явление. Докторът ви обясни как стои въпросът с 260-те + коня на неговата кола
      Безаварийно пътуване желая на всички

---------- Post added at 19:45 ---------- Previous post was at 19:35 ----------

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
      Колега ,точно за тебе си мислих , че ще се намесиш и сега ще ти обесня , защото не ме разбра, така значи , това , че ограничението на пътя е 90 км/ч е друг факт , че и двамата сме го нарушили има си органи на реда които да ни санкционират, а това , че въпросния индивит настъпва като аз съм сигнализирал , че ще го изпреварвам , според теб е , честно след като съм нарушил 90 км/ч ? Ми хайде представи си , че отсреща идваше кола която си кара с 90км/ч и няма никаква вина ? Значи аз мн добре съм си преценил колко мога да карам на пътя и т.н. това , че според закона съм грешен както казах има си органи?
      Има органи, но идеята не е да се глобяваме, а превенция.
      Не твърдя, че той има право да те 'наказва', неговата вина е безспорна, а постъпката му - просташка. Мисълта ми беше да не се слиза до нивото на отсрещния.
      Имам достатъчно опит зад волана - и като години, и като километри. Правил съм подобни глупости навремето, признавам. Имах възможността да карам в годините, коогато глобите бяха смешни, трафикът далеч по-ненатоварен. За сравнение мога да дам пример, че по пътя Бургас - Варна, покрай Слънчев Бряг, редовно карах с по 150-180 км/ч по правите отсечки (те не са и много прави)
      На даден етап осъзнах съм колко нелепо е това.
      Включих се в темата от позицията на една идея по-узрял като мислене, не от любов към спора.
      Приятелския ми съвет е при следваща подобна ситуация да преглътнеш раздразнението и просто да пуснеш да си ходи селяка. после може да споделиш как си се почувствал
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
        И хоро може да играе в аварийната лента ако реши. Затова е аварийна. Все едно аз да те питам ако си спукал гума и си спрял в същата тази лента за да я сменяш, с каква наглост го правиш.
        Напълно съгласен съм с това в цитата!
        Случая обаче е малко по-особен и за това съм задал точно такъв въпрос! Нито една от думите в него не е случайна! И повярвай ми - на мнение съм, че всеки спрял в аварийната лента, независимо по каква причина, трябва да има шанса да се качи в колата си и да потегли от нея, без някой "тарикат" да го забърше и убие в нея!

Надявам се да не продължиш с препоръките да си пия хапчетата

Както написах в поста си - тези дни ще дам малко повече светлина по случая - искам просто да получа отговор на въпросите си от шофьора на колата

Весели и безаварийни празници.
        Lancia Kappa 2.4JTD
        Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

Напълно разбирам какво искаш да кажеш колега , въпреки , че имам само 2 години и малко стаж зад волана и около 20 000 + км ми е ясно, как стоят нещата , както казах не съм тръгнал да карам с 160-70 , просто така се получи , че бях се засилил малко повече от него и место да давам спирачки имаше перфектна видимост и реших да го изпреваря след което си карах с 120 при което той ми се лепна на бронята дигнах до 130 дори 140 той пак седеше на нея и тогава тръгна и да ме минава , смисъл аз се опитах да му поддържам темпото да кара зад мен на скорост удобна за него , след като ме мина , намали рязко на 110 при което ако не бях реагирал бързо стеше да стане джип комби. Именно това не разбирам , ми ок решил съм да карам малко по -бързо от него , какво от това пуска ме минавам го пък ако иска да карам зад мен , ако иска да си акра пак с 110 , но не да прави глупаво изпреварване с предпоставки за ПТП и като ме мини да скочи на спирачките...
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Здравейте колеги,

Не мога да разбера , защо има такива темерути на пътя , днеска останах крайно възмутен, карам си аз към Стара Загора , и по - пътя пред мен някакъв с митсубиши Л200 ДЖИП!!! , та кара човека , ама нещо аз съм свикнал на този път 120 , той кара с около 110 изпреварих 1 път зад него и се наложи да връщам и газта и му се издразних де , та при първа възможност си бия аз ляв мигач и тръгвам , спокойно с 110 на 5та да се набирам набирам аз ама гледам тоз изостава ама мн бавно, та на 140 го задминах и го гледам на бронята ми викам си какъв му е проблема? Защо не ме оставя да го изпреваря като хората и трябва и той да настъпва и да ме забавя мене в ляво платно... , така карам си аз 120-130 той зад мойта броня на първото право настъпва 115 конъовия си джип при който аз съвсем леко чукнах газта на 5та и го видях как издъхна отпред идваше кола , върнах газта и намалих да ме мини , ако исках можех да го оставя и да се чуди кво да правИ? Гледам го човека беше на възраст 30+ при всички случаи? Няма нищо на следващото село на излизане го наказах на 3та да види , че счупения му джип е далече от бърза кола , но не това е въпроса не мога да разбера какъв му е проблема? И Защо трябва да създава предпоставка за ПТП? Разбирам да кара някаква 300 конъова кола да я настъпи и аз да остана назад и да се измея и това е , ама той настъпва и нищо не прави просто ми забавя изпреварването... ,
            На мен ми се случи същата ситуация, само че до мен имаше Вартбург на около 25-35 г и дядо на около 70 г. При 120 се изравних. При 140 го изпреварвах и при 150 вече се отдалечавах. Ама, това е ежедневие. Кво да напрвим като всичките които ни заобикалят и ни пречат. Говори му бии го, и пак няма да разберат какво е станало. На такива хора им се вика: Контра! Винаги са в опозиция и винаги нещо не им е наред. А реално никога не се замислят за действията си, и действат ли като Хомосапиенс.
            Не се хабете. Живейте си живота.
            Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Да бе , аз реших просто да споделя , случея после що ставали катастрофи и кой аджеба е виновен ние младите шофъори или шофъорите с опит, като цяло аз го давам до какво му се е случило на човека , ако му е бил крив деня , загубил важна сделка , развел са , някой близък починал и си го изкарват на пътя , ама не мислят , че може да стане белята и да убие човек...

Comment

В заглавието на темата се крие отговора на въпроса... Като се срещнат двама комплексари обикновено така става! И аз съм правил такива простотии, ама поне после осъзнавам, че вината е колкото на тъпака отсреща, толкова и моя, че му се връзвам.
                Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                BMW 328i

Comment

Между другото, за аварийната лента.Както личи от заглавието й, тя не е за хоро, нито за семейна почивка, нито за каквото и да било друго, освен ПРИНУДИТЕЛНО спиране....
                  Това, че можеш хоро да играеш на нея е най-голямата глупост в тая тема....
                  По нормалните държави, тея дето нямат спешна работа на аварийната ги гонят катаджиите, а тея, дето са счупени ги карат да седят с жилетките зад мантинелата... и те така....
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Тая тема за скорост не ви ли омръзна? Стига с тези ограничения..Колите ви ограничени ли са до 130? Или на километраж са до около 240-260? Що е така? Никой от вас ли не е вдигал над 130 на магистралата? Или над 90 по междуградските, или може би в града не надвишавате 50? Един да излезе да каже, че ги спазва тези ограничения ....
                    Аз съм този човек, имаш ли конкретни въпроси към мен
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

:
                      Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                      Между другото, за аварийната лента.Както личи от заглавието й, тя не е за хоро, нито за семейна почивка, нито за каквото и да било друго, освен ПРИНУДИТЕЛНО спиране....
                      Това, че можеш хоро да играеш на нея е най-голямата глупост в тая тема....
                      По нормалните държави, тея дето нямат спешна работа на аварийната ги гонят катаджиите, а тея, дето са счупени ги карат да седят с жилетките зад мантинелата... и те така....
                      освен това по Хаварийната лента минават линейки, пожарни, гражданска защита при евакуация и спасяване на пострадали при верижни катастрофи. За игра на хоро, семейни почивки и др. нужди (в зависимост от заболяването) има направени отбивки - аварийната лента не е за такива неща.
                      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Здравейте колеги,

Не мога да разбера , защо има такива темерути на пътя , днеска останах крайно възмутен, карам си аз към Стара Загора , и по - пътя пред мен някакъв с митсубиши Л200 ДЖИП!!! , та кара човека , ама нещо аз съм свикнал на този път 120 , той кара с около 110 изпреварих 1 път зад него и се наложи да връщам и газта и му се издразних де , та при първа възможност си бия аз ляв мигач и тръгвам , спокойно с 110 на 5та да се набирам набирам аз ама гледам тоз изостава ама мн бавно, та на 140 го задминах и го гледам на бронята ми викам си какъв му е проблема? Защо не ме оставя да го изпреваря като хората и трябва и той да настъпва и да ме забавя мене в ляво платно... , така карам си аз 120-130 той зад мойта броня на първото право настъпва 115 конъовия си джип при който аз съвсем леко чукнах газта на 5та и го видях как издъхна отпред идваше кола , върнах газта и намалих да ме мини , ако исках можех да го оставя и да се чуди кво да правИ? Гледам го човека беше на възраст 30+ при всички случаи? Няма нищо на следващото село на излизане го наказах на 3та да види , че счупения му джип е далече от бърза кола , но не това е въпроса не мога да разбера какъв му е проблема? И Защо трябва да създава предпоставка за ПТП? Разбирам да кара някаква 300 конъова кола да я настъпи и аз да остана назад и да се измея и това е , ама той настъпва и нищо не прави просто ми забавя изпреварването... ,
                        Ами колега, ти трябва да покараш малко зад него и да усетиш как върви колата му и маниера на карането му, за да можеш да вземеш решение какво да правиш, но това е съобразено с твоите възможности и на колата ти.
                        Случва се някой да върви с твоята скорост и маниер на каране и това да бъде проблем, но ако и двамата го усетят това пък с времето и движението по пътя става шоу и е приятно.
                        Времето за да се разбере всичко то е различно при хората - някои го усещат за секунда или част от нея, а други не знаят за какво става въпрос.
                        Нещата са свързани с усет и преценка, които се придобиват с опита от карането по пътищата и природните дадености на управлявацият МПС - от всяка върба свирка не става..
                        Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:25.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Пий си хапчетата. И хоро може да играе в аварийната лента ако реши. Затова е аварийна. Все едно аз да те питам ако си спукал гума и си спрял в същата тази лента за да я сменяш, с каква наглост го правиш. По-голяма глупост не бях чел в този форум.
                          "Пич",не можах да се стърпя ... ама АВАРИЙНАТА лента за това се нарича така,защото ТЯ се ползва САМО когато си аварирал !!!
                          Аварийната лента не е за игра на хора,не е за да спреш да се изпикаеш,нито да изхвърлеш насрания памперс на детето си !!!

За всички тези цели си има отбивки преди които има един ГОЛЯМ знак с буквата " P " , знака е със син фон а върху него буквата е бяла!

Следващият пър гледай добре и като го намериш използвай това място по предназначение.

В белите страни никой освен действително аварирал НЯМА право да СПИРА дори в аварийна лента !

Недопустимо е да се ИЗПРЕВАРВА в аварийна лента или да се кара там,защото на някой зевзек колата му не върви бързо !

Побеснявам като чета нелепости и когато някой се опитва да наложи грешните си разбирания над околните ... а малките пичлемета само това и чакат да прочетат и да не им пука и да си спират да си пикаят в аварийните ленти.

Дори в България по магистралите е наситено от места за отбиване от магистралата , за отдих и каквото там се сетиш .

Ей за това има сума ти избит народ спрели да пикаят в аварийна и някой друг "тарикат" дето е решил,че там му е по-спокойно ги забира и прави на пехтия.

Но нищо,ти продължавай да даваш "акъли" как аварийната е за игра на хоро , на жмичка , на ластик ако щеш и шах партия изиграй ама ти с твоето семейство , не проповядвай погрешните си разбирания за да не увлечеш след себе си невежите младежи и граждани които си мислят,че са царе на пътя.

На пътя всички сме равни ... просто тела в купчина ламарини ... !

---------- Post added at 00:24 ---------- Previous post was at 00:09 ----------

Здравейте колеги,

Колега,не разбирам каква е тази мания да си мерим конете ?!?
                          Да не би мъжката ви гордост да страда от липса на сантиметри та сте
                          тръгнали да си мерите конете ?!?

Груба съм - да , но постъпката ти е глупава и незряла.

Като те дразни някой и ти диша зад гърба "бронята" пусни го да отмине и не му мисли много .

Ти даваш ли си сметка,че не се знае човека зад волана в колата зад теб не е ясно в какво състояние е ... пиян ли е , надрусан ли е , емоционално разстроен ли е .... ?!?

Мислиш ли,че като караш пред подобен индивид не застрашаваш собственият си живот ?

И изобщо кога порастна та придоби "навици" да караш със 120 км/ч. ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Ей на тоя въпрос последния ако ми отговориш ще съм повече от щастлив човек !

От ей такива "навици" по крайпътните дърета висят цветните некролози на умрели от "навиците" си младежи ...

Да не говорим , че повече от нас караме 10 и повече годишни бънгии ... нали си наясно с факта,че това е машина при която износването и овехтяването са големи ... и във всеки един момент може да се появи механичен дефект и какво ... майната ти на теб ... загиваш от глупостта си , ама завличаш и невинни ... !

Българина ако се научи да спазва 3 правила на пътя мисля,че % на умрели чрез ПТП ще спадне поне с 50 %.

1.Спазване ограниченията на скороста и съобразяване с пътната настилка,метеорологични условия,състояние на гуми и автомобил.

2.Спазване на ДИСТАНЦИЯ !!!!!!!!

3.Използване на проклетият мигач ... защо по-дяволите имам усещането,че повечето от шофьорите на пътя се страхуват да не получат сметка за тока изхабен посредством мигачи и фарове на края на месеца ??? Пускането на един мигач може да спаси много животи ... замислете се какво просто , лесно и елементарно движение на 1 или най-много 2 пръста на лявата ръка е способно да СПАСИ човешки животи !!!!!

Ей тия 3 "елементарни" условия спазвайте и ефекта ще е на лице.
                          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                          140 HP + Chip Tuning -> ex
                          Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                          Born to make me happy

Comment

[QUOTE=CrazyElement;890318]Напълно разбирам какво искаш да кажеш колега , въпреки , че имам само 2 години и малко стаж зад волана и около 20 000 + км ми е ясно, как стоят нещата ...

А на мен с риск да ми се обидиш ми е ясно че си един типичен пример за болшинството "млади" водачи по пътя. Мислите че правилата са правени за нечий кеф а вие сте достатъчно велики за да ПРЕЦЕНИТЕ как можете да не ги спазвате. Думата толерантност на пътя изобщо не знаете какво значи и сте готови веднага да скачате на газта за да си мерите п.... Обясняваш тука как някакъв с баничарка те изпреварвал а ти даваш газ за да спасиш ситуацията, а да ти беше хрумнало да намалиш и да го пуснеш? Та ако мога да ти дам един съвет след 20 години стаж зад волана. По-добре да стигнеш 5 минути по-късно от колкото 5 минути по-рано.
                            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                              "Пич",не можах да се стърпя ... ама АВАРИЙНАТА лента за това се нарича така,защото ТЯ се ползва САМО когато си аварирал !!!
                              Аварийната лента не е за игра на хора,не е за да спреш да се изпикаеш,нито да изхвърлеш насрания памперс на детето си !!!

За всички тези цели си има отбивки преди които има един ГОЛЯМ знак с буквата " P " , знака е със син фон а върху него буквата е бяла!

Следващият пър гледай добре и като го намериш използвай това място по предназначение.

В белите страни никой освен действително аварирал НЯМА право да СПИРА дори в аварийна лента !

Недопустимо е да се ИЗПРЕВАРВА в аварийна лента или да се кара там,защото на някой зевзек колата му не върви бързо !

Побеснявам като чета нелепости и когато някой се опитва да наложи грешните си разбирания над околните ... а малките пичлемета само това и чакат да прочетат и да не им пука и да си спират да си пикаят в аварийните ленти.

Дори в България по магистралите е наситено от места за отбиване от магистралата , за отдих и каквото там се сетиш .

Ей за това има сума ти избит народ спрели да пикаят в аварийна и някой друг "тарикат" дето е решил,че там му е по-спокойно ги забира и прави на пехтия.

Но нищо,ти продължавай да даваш "акъли" как аварийната е за игра на хоро , на жмичка , на ластик ако щеш и шах партия изиграй ама ти с твоето семейство , не проповядвай погрешните си разбирания за да не увлечеш след себе си невежите младежи и граждани които си мислят,че са царе на пътя.

На пътя всички сме равни ... просто тела в купчина ламарини ... !

---------- Post added at 00:24 ---------- Previous post was at 00:09 ----------

Колега,не разбирам каква е тази мания да си мерим конете ?!?
                              Да не би мъжката ви гордост да страда от липса на сантиметри та сте
                              тръгнали да си мерите конете ?!?

Груба съм - да , но постъпката ти е глупава и незряла.

Като те дразни някой и ти диша зад гърба "бронята" пусни го да отмине и не му мисли много .

Ти даваш ли си сметка,че не се знае човека зад волана в колата зад теб не е ясно в какво състояние е ... пиян ли е , надрусан ли е , емоционално разстроен ли е .... ?!?

Мислиш ли,че като караш пред подобен индивид не застрашаваш собственият си живот ?

И изобщо кога порастна та придоби "навици" да караш със 120 км/ч. ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Ей на тоя въпрос последния ако ми отговориш ще съм повече от щастлив човек !

От ей такива "навици" по крайпътните дърета висят цветните некролози на умрели от "навиците" си младежи ...

Да не говорим , че повече от нас караме 10 и повече годишни бънгии ... нали си наясно с факта,че това е машина при която износването и овехтяването са големи ... и във всеки един момент може да се появи механичен дефект и какво ... майната ти на теб ... загиваш от глупостта си , ама завличаш и невинни ... !

Българина ако се научи да спазва 3 правила на пътя мисля,че % на умрели чрез ПТП ще спадне поне с 50 %.

1.Спазване ограниченията на скороста и съобразяване с пътната настилка,метеорологични условия,състояние на гуми и автомобил.

2.Спазване на ДИСТАНЦИЯ !!!!!!!!

3.Използване на проклетият мигач ... защо по-дяволите имам усещането,че повечето от шофьорите на пътя се страхуват да не получат сметка за тока изхабен посредством мигачи и фарове на края на месеца ??? Пускането на един мигач може да спаси много животи ... замислете се какво просто , лесно и елементарно движение на 1 или най-много 2 пръста на лявата ръка е способно да СПАСИ човешки животи !!!!!

Ей тия 3 "елементарни" условия спазвайте и ефекта ще е на лице.

Отвори си закона и ще разбереш, че понятието аварийна лента не съществува. Има лента за принудително СПИРАНЕ. Там се СПИРА. Набий си го в ку**та глава. Дали се спира щото имаш авария, или за да пуснеш една вода нема значение. Лентата е за спиране принудително. Там НЯМАШ ПРАВО да изпреварваш, да минаваш, да преминаваш и каквото там се сещаш.Или май това не ти е ясно нещо? Слабо ме касае закона в другите страни, тук си го пише така.ЛЕНТАТА Е ЗА СПИРАНЕ.

По същата логика ако спреш да си смениш гумата и същия тоя пак може да те отнесе.Или викаш то има значение дали си спрял да пиекаш, сереш, ебеш, сменяш гума или да играеш хоро. Няма никакво значение за какво спираш в ЛЕНТАТА ЗА ПРИНУДИТЕЛНО СПИРАНЕ. Това и е предназначението.

Дори идиот като мен никога не си е позволявал да изпреварва в тази лента.

С едно съм съгласен, на пътя сме равни.Само, че едни са психически по-стабилни от други.Твърдо съм ЗА въввеждането на психотест при всяка една категория.Заспали и нестабилни шофери нямат място на пътя. Както и пенсионери на 70+ години.
                              Range Rover Vogue 4.4
                              Rexton 270 cdi
                              Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                              Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Колега, не познавам дамата, но не смяташ ли, че се държиш излишно грубо? Поредната тема започната като пишкомерене завършва като още по-голямо пишкомерене. Кой е по-по-най.

п.п. И какво ще промени психотестът? Аз лично имам взет успешно такъв и това не ме е направило по-добър - нито като човек, нито като шофьор.
                                Last edited by rossenvn; d.m.y г., 11:17.
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                                X