Известие

Collapse
No announcement yet.

Софиянци в Бургас !?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Вчера бях свидетел,как една кака със софийска 166-ца,на ОМВ-то,излизайки на заден,така закачи с преден ляв калник едно паджеро,че джипа буквално подскочи.....и познайте...1-ва и газ до дупка.....останах с отворена уста.....верно стар джип и собсвеника не реагира остро,но все пак малко съвест да беше показала пачаврата.......не казвам ,че всички са такива!
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Истината е ,че всеки когато шофира в чужд град му е малко терсене ,още по гадно е за хората от село и малките градчета когато попаднат в хаоса на големия град.
      А относно софиянци мога само да кажа,че са същите като нас когато шофираме в София,така,че могат да бъдат малко по-толерантни на тяхна територия и да очакват същото когато се оглеждат като гърмени зайци в друг град.
      156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

В този ред на мисли да попитам, ако те блъсне селянин важи ли ти гражданската?
        По темата мога да кажа моето скромно мнение, че селянията не опира до месторождение а до манталитет.
        Alfa Romeo 155 1.7 T.S 96 v8

Comment

На мен пък алфата ми в Бургас е със С - регистрация, а тези в София - А -регистрации..... досега на междуселска основа съм нямал проблеми.

Но ичаче Ицо - CODE е човек с много верен мироглед и щом пише има защо

http://www.facebook.com/VenturaGarage
          Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Е тия обобщения са много яки! И говорят за много широк и верен мироглед- да, доообре...
            И естествено нищо лично, нали? Някого конкретно от форума ли се визира или всички, може би?
            Аз пък съм забелязал, че хората каращи сребристи коли са яко некадърни шофери. Много примери мога да дам, искате ли? В тая връзка, моля колегите каращи сребристи коли- аре малко по-внимателно! Щото ние, каращите несребристи такива, сме яко толерантни и примерни, и вие ни изнервяте и ни пречите!
            Опс, май трябваше да отворя друга тема за това така важно мое виждане и призив, още апел!
            Един колега ми сподели, че нещо го дразнели тия с горните багажници. Бил забелязал, че от жиците по стълбовете се генерира някакво електричество явно и драйверите вътре(шоферите де) много се "палели". Ама да не отклоняваме тая сериозна тема, ще го посъветвам да пусне нова и там да го обсъдим. Ако не се навие, може и аз да го направя вместо него.

п.п. И от нашия блок валят торбички с болкуци от време на време, ама не съм сигурен точно кой ги хвърля. Мислиш ли че има значение на тоя регистрацията на колата с коя буква е?

п.п.п. Карайте внимателно и се пазете. Всеки стига там, за където е тръгнал...и дано не повлече друг с него.
            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение

п.п.п. Карайте внимателно и се пазете. Всеки стига там, за където е тръгнал...и дано не повлече друг с него.
              Ами колега, мога само да ти пожелая въпросните малоумни тикви да стигнат закъдето са тръгнали (най-добре в някое дърво, аз го написах) преди да те вземат странично на някое кръстовище

пп доста хора последните години въобще не стигнаха за където са тръгнали .
              Last edited by code; d.m.y г., 09:59.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                Селяните сами си отидоха,никой не ги е изселвал.Дано се невръщат,без тех си ни е много харно!
                Никой не реве че софиянци са селяни,а за това че 95% от тях немоа да карат.Незнам има ли седмица,без да пуснат репортаж как некой "софиянец" се е "заварил" някъде по Цариградско,или по спирка,или в автобус,сега гледам зачестиха и тия дето се натрисат и в линейки....
                Ами ти откъде си сигурен, че не са твои градски, решили да стават "софиянци" ?!

P.S. Честно казано темата е абслолютен шит и невероятно безсмислена, така че добре би било и да отиде там където и е мястото (кошчето), защото и на децата е ясно, че "селянин" е диагноза и не се определя от географско местоположение, а си е просто манталитет.
                Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 13:10.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Преди няколко дни влизам в кръговото пред хотел Приморец отсреща по посока Фрегатата влиза тъмно синя Алфа 145 с-регистрация дори и без да намали пред знака.В случая аз съм с предимство.Двамата домашни любимци вътре никаква реакция.Спирам,присветнах с фаровете,махнах с ръка исках да ги поздравя.Любимците вътре направиха поглед и стойка все едно са в Алфа 8-Ц и втора с мръсна газ.Невероятни паляци!Господарите им да ги мислят.
                  алфа 156 1.8тс16v

Comment

Понеже от близо година много често посещавам столицата,ми прави впечатление,че шофирането по софийските улици е по-спокойно,шофьорите са по- толерантни към чуждите регистраций...поне на няколко пъти ми се дава прадимство,не ми се подсвирква(нещо което адски много ме дразни)...все пак не я знам софия на пръсти....общо взето съм доволен сега...преди беше баси ада,да тръгнеш някъде за пръв път.....не съм много по темата...ма Ицо да ме извини...
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                      Ами ти откъде си сигурен, че не са твои градски, решили да стават "софиянци" ?!

P.S. Честно казано темата е абслолютен шит и невероятно безсмислена, така че добре би било и да отиде там където и е мястото (кошчето), защото и на децата е ясно, че "селянин" е диагноза и не се определя от географско местоположение, а си е просто манталитет.

Ама ако щът и комший да си ми били,не е там въпроса.Първо всеки който е със софийска регистрация,кара една идея по-нагло.Щото сигурно ние от провинцията сме овце и нямаме място на пътя.Не съм тръгнал да обвинявам всички софиянци,моля!Пределно ясно е на всички,че след като пишем в автомобилен форум,сме поне малко по-технични,обичаме си колите и ги пазим.А след като ги пазим,внимаваме на пътя.Изключения знам че има и с пълна сила ще важи поговорката за стадото и мършата.
                      Понеже съм шофьор на камион,пътувам на вън и се срещам с колеги българи по границите.Е,извинявам се много ама 99% от "столичните" колеги са абсолютни тъпанари.За тях не важи ред на границата,не важат предимства и ограничения.Мога да ви разказвам безкрайно много историй за малоумщини и почти всички са от софийски колеги.Просто са с една нагласа че след като са от столицата са някакъв вид превилигировани.И не се правете на ощипани моми,щото веднага ви давам пример за чужденците по морето,трепещи бармани и вандалствайки по черноморието.Те са точно от този тип,който си мисли че в България сме некъв вид заблудени овци,който едва ли не трябва да им ръкопляскаме,само защото са от страни по-добре от нас.
                      Това ми е и мисълта,не обвинявам никой конкретно.Просто софиянци си карате по некви ваши правила и когато попаднете в някоя "тъпа" ситуация или от вътре се гледа тъпо или се показва среден пръст и се "изнизвате" с мръсна газ и псувни по адрес на "селяните".
                      Много лошо карат и с номера;СМ-смолян ,К-кърджали, У- Ямбо,Х- Хасково.Което незначи че обвинявам всички тези хора от тези градове.Те просто живеят в по-малки населени места,мотат се по светофарите и се шашкат от големия трафик.
                      И да,верно темата е малко безмислена,щото няма как от утре всички да се събудим превъзпитани и да караме толерантно и отговорно.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Пичове, днес по различен начин хора с регистрации М, В, РК, Е и ТХ правиха някакви простотии пред/зад мен, предреждаха се най-нагло и т.н...освен да пусна и аз по една темичка за всеки от тях, мм?
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Единственото по-тъпо нещо от това да пуснеш подобна тема, е всъщност да си вярваш и да я поддържаш. Иначе, най-наглото изпълнение, което аз съм виждал е било точно с автомобил с регистрация А **** **. Дали е бил на бургазлия, или не, нямам идея. В Бургас, точно пред нас, пуснаха колоездачната обиколка на България и ни се наложи да си покараме с 40-50 км/ч известно време. Доста автомобили ни застигаха, но виждайки полицейския кордон, просто си оставаха в лявата лента (насрещно движение нямаше) или кротко се прибираха в колоната. Висчко си се развиваше много спокойно, докато едно БМВ с бургаска регистрация не ни настигна отдясно, карайки по банкета. Съгласен съм, че се иска и малко интелект, за да се досетиш, че щом двете платна по двупосочен път с две платна са заети, значи отпред има нещо, но пък и трябва да си доста изобретателен да тръгнеш през полето, за да си най-отпред. Както и да е, настигна ни, видя полицейския кордон (два мотора и една патрулка), намали и..........се изстреля. Подмина шашнатите полицаи, но как точно си мислеше да мине покрай колоездачите не знам (може би на клаксон ?). Не съм си помислил нито за миг, че бургаските регистрации не могат да карат, но е добре, когато се прокарва подобна теза за които и да е регистрации, да се имат предвид подобни "случки". Все пак не регистрацията управлява автомобила. Такива твърдения до сега съм слушал за М, ВР, РВ, Кн, ВТ, С, СА, СО, СМ, СН, Рк, А, Вн, У, ОВ и други. Аз пък съм карал автомобили с поне 5 от горе-посочените регистрации и не съм забелязал да карам различно.
                          Още по-трудно ми е да разбера как шофьор на камион може да защитава подобна теза, имайки предвид, че на тях винаги се слага етикет "нагли на пътя" (заслужено или не).
                          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Багера го каза много точно - "тия обобщения са много яки". Те са точно толкова правдоподобни, колкото, че всички от Перник са диви простаци, а всички, които не са родени в София са селяни! Такива обобщавания говорят за комплекси!
                            Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 08:55.
                            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                              Багера го каза много точно - "тия обобщения са много яки". Те са точно толкова правдоподобни, колкото, че всички от Перник са диви простаци, а всички, които не са родени в София са селяни! Такива обобщавания говорят за комплекси!
                              съгласен
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Повечето софиянци сте царе на оправданията и обясненията. Разбира се, че не всички са такива. То и в тази тема си личат 2 чешита, само като прочетете мненията. Някои писаха " аз ги търпя цяла година в София" други се обясняват, че видиш ли то не било така, не се били насирали в Бургас, а недоволните ги тресат комплекси. Масово стоят така нещата иначе за 5-6 изолирани случая няма да седна да пиша, а в Слънчев бряг сте само самоубийци. Ония ден летеше някакъв нашмъркан в насрещното срещу мен с БМВ6, без изобщо да има намерение да се прибира, аз да бягам по банкета, еми не ми трябва да съм много комплексиран да му тегля една майна

---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:08 ----------

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                                съгласен
                                Стояне, ти като си съгласен, бягай със 159-ката по банкета, не очаквах, честно.
                                sigpic
                                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                                X