Известие

Collapse
No announcement yet.

Гори къща на "цар" Киро в Катуница

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не сме в средновековието все пак.... само наличието на електричество и канализация(не навсякъде) ни отличава от средновековието

опс и интернет !стига утопии - това е неконтролируемо племе , няма нищо общо с българите.нито като физически черти , нито като манталитет.Да почакаме да ни издавят в черно море или какво....
    ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

• Ааа, те няма да се замислят, ние трябва да им го напомним.Обаче не разбираме че като избиратели се явяваме техни работодатели.Демек, трябва да им напомним че сме ги избрали за да работят за интереса на народа.Защото държавата не е само една територия която може да грабиш.В тая територия има и население.

---------- Post added 26.09.11 г. at 00:00 ---------- Previous post was 25.09.11 г. at 23:55 ----------

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
      Аз имам само още едно ... наречете го расистко ... въпросче.
      Колко от вас са способни да намерят сили и смелост да излязат на улицата, както призовава Митко - и както е направил ?
      Или наистина чакате да оберат, изнасилят или - не дай Боже - убият ваш познат или роднина ??? И ще имате ли смелост тогава, или пак ще се затворите зад двете врати на апартамента с аргументите за правова държава ?!?
      Приказките отдалеч за братство и равенство всички страдали знаят до какво водят...
      Ако нямате какво да кажете или направите - замълчете! Най-малкото не дразнете хората, на които им пука за другите около тях и за реда и справедливостта в тая вече изгубена държава !
      Много искаш, аз ще попитам нещо по лесно, колко от нас стават на крака ако чуят химна.Ще си призная че и аз не го правя.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        Ааа, те няма да се замислят, ние трябва да им го напомним.Обаче не разбираме че като избиратели се явяваме техни работодатели.Демек, трябва да им напомним че сме ги избрали за да работят за интереса на народа.Защото държавата не е само една територия която може да грабиш.В тая територия има и население.

Много точно казано.
        Затова се надявам от тоя бунт да им светне една червена лампичка. И да почне да се работи повъпроса, защото нещата наистина току виж излазят от контрол.

Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
        не сме в средновековието все пак.... само наличието на електричество и канализация(не навсякъде) ни отличава от средновековието

опс и интернет !стига утопии - това е неконтролируемо племе , няма нищо общо с българите.нито като физически черти , нито като манталитет.Да почакаме да ни издавят в черно море или какво....
        Утопии или празни лозунги?
        Какво по-точно предлагаш? Че никъде не видях да казваш нещо конкретно!
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Стига сте ги защитавали тия мангали.За каква интеграция говорите за какви пет лева.Нито желаят да се интегрират нито желаят да работят,не си пращат децата на училище пращат ги да крадат не ходят на работа ходят да просят,не плащат данъци плащаме ги им ние. Някои намесиха футболните фенове неправилно и ги нарекоха със разни епитети.Еми тези момчета излезоха от домовете си изразиха гражданската си позиция а тия дето ги наричат че били еди какви си,си стояха на уютно във апартаментчетата.Така че сопа за мангалите и да се научат че така не бива.Cъщо така не мисля че социализма ги е направил такива някои по нагоре беше споменал нещо такова.По онова време баи Тошо ги караше да бачкат доста циганчета ходеха и на училище някои по упоритите получиха и образование,сега не ги карат на нищо защото ако вземе държавата да ги притиска ще вземе да се говори за дискриминация.Е не става така когато чашата прелее се случва това което се случи във съседното на моето село.Господата управляващи да си вземат поуката и да тикнат мангала зад решетките иначе ще се повтори случая със сестри Белнеиски.Всичко ще се потули и зад решетките ще бъде не този които трябва.
          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Имам съвсем конкретно за казване , но тук има правила - в най-добрия случай ще ми изтрият поста...

---------- Post added at 00:07 ---------- Previous post was at 00:04 ----------

Стига сте ги защитавали тия мангали.За каква интеграция говорите за какви пет лева.Нито желаят да се интегрират нито желаят да работят,не си пращат децата на училище пращат ги да крадат не ходят на работа ходят да просят,не плащат данъци плащаме ги им ние. Някои намесиха футболните фенове неправилно и ги нарекоха със разни епитети.Еми тези момчета излезоха от домовете си изразиха гражданската си позиция а тия дето ги наричат че били еди какви си,си стояха на уютно във апартаментчетата.Така че сопа за мангалите и да се научат че така не бива.Cъщо така не мисля че социализма ги е направил такива някои по нагоре беше споменал нещо такова.По онова време баи Тошо ги караше да бачкат доста циганчета ходеха и на училище някои по упоритите получиха и образование,сега не ги карат на нищо защото ако вземе държавата да ги притиска ще вземе да се говори за дискриминация.Е не става така когато чашата прелее се случва това което се случи във съседното на моето село.Господата управляващи да си вземат поуката и да тикнат мангала зад решетките иначе ще се повтори случая със сестри Белнеиски.Всичко ще се потули и зад решетките ще бъде не този които трябва.

много точно на място

Comment

• Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
              нямаш представа какво е в Англия - полицейски автомобили с решетки на страничните и бронирани предни стъкла , които ги е страх да патрулират в пакистанските гета, пакистанци, които ограбват тийнеджъри, които са се напили в кръчма, обири из престижни квартали и т.н.
              Ако мислите, че нашето малко общество тука се сблъсква с тези проблеми от 20 години помислете за другите общества - ние сме етнически оазис и малко проблеми с единственото етническо общество ако ви подтиква към революция - тежко ни и горко ...
              Май съдиш прекалено много за Англия по Лондон...Лондон не е Англия...аз, с изключение на местни, бели, англисйки отрепки-чафове, с другите не съм имал никакви проблеми където и да било из Англия...
              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Покрай тая случка освободихме напрежение и страсти, но да не забравяме че има и други населени места където хората са тероризирани.И не от цигани.Те са само едната страна.Просто нямаме закони и мисля че страстите трябва да имат друга насоченост.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                  сега не ги карат на нищо защото ако вземе държавата да ги притиска ще вземе да се говори за дискриминация.Е не става така когато чашата прелее се случва това което се случи във съседното на моето село.Господата управляващи да си вземат поуката и да тикнат мангала зад решетките иначе ще се повтори случая със сестри Белнеиски.Всичко ще се потули и зад решетките ще бъде не този които трябва.
                  Ето това е проблема.
                  Трябва да се принудят по-тъмно зелените да спазват законите за да бъдат част от обществото. Точно тая принуда обаче, не е много популярна сред политиците ни. Принудата означава силови и непопулярни мерки. Затова не се харесват на политиците - ще има избори все пак.
                  Другото, Аlexandrov70 са празни приказки.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Покрай тая случка освободихме напрежение и страсти, но да не забравяме че има и други населени места където хората са тероризирани.И не от цигани.Те са само едната страна.Просто нямаме закони и мисля че страстите трябва да имат друга насоченост.
                    Да се надяваме ,че виждайки непоколебимостта на народа и НЕциганите ще се стреснат(тебе думам дъще, сещай се снахо).Най-добре и властта да се стресне и да се вземе в ръце.Но това може да стане само ако престанем с компромисите.
                    Никаква прошка - това е моята позиция!

п.п.Рамзес , според теб аз за какви методи хленча?да им се молим?
                    Last edited by Alexandrov70; d.m.y г., 00:24.
                    ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

• Брей тези 22 години ,,демокрация" чисто са ни е изпила мозъка.
                      Навъдиха се какви ли не екземпляри,хуманисти,антирасисти и прочие модерни индивиди,завряли главите си У ,,умни" писания баш както се изрази един колега като Щрауси,индивиди които не мислят и не виждат по-далеко от носа си,и всичко що се каже от Европата и Америката приемат за чиста монета,човешки права и тинтири минтири.
                      Ми хамеиканците като толкова държат на човешките права,защо държат малкия остатък от местното население У резервати?
                      Дали по Европата са толкоз толерантни към циганите?
                      Хайде малко да се позамислите уважаеми хуманисти,защитници на ,,малцинствата" в конкретния случай циганите или както е модерно напоследък да се казва РОМИ,кои са по-големи расисти ние бългаите или те ромите.

Циганите имат специална дума за „нециганин”-подобна на турската гяури и еврейската гои!

Тази дума е „гаджо” или „гадже”. Тя е обидна и означава „дивак; некултурен човек”. Този факт е засвидетелстван от всички изследвания за циганската идентичност, като също така е записан в „Енциклопедия Британика”. Проектът Rombase на университета Karl-Franz в Грац, Австрия, пише следното:
                      „Всички определения за „нецигани”, използвани от циганите, са основно с обидно значение.” Те имат поговорка като: „Гаджо никога не казва нещо вярно”. С течение на времето циганите са изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи. Тези граници обаче са непреодолими само в една посока – един „гаджо” никога не може да стане истински „ром”. Нециганин, който говори цигански език и спазва циганските традиции, който е приет в общността и смята себе си за „ром”, бива възприеман като „ром” в по-малка степен от един асимилиран циганин, който не говори цигански.
                      Да бъдеш „ром” се счита за право по рождение, а да бъдеш „гаджо” може да бъде научено. Предимно негативният образ на нециганите е много ясно изразен, особено в литературата и в устните предания на циганите. Те гледат на нециганите с недоверие, присмех и презрение.” По-горният цитат е взет от изследване, проведено с подкрепата на Европейската общност в рамките на програма „Sokrates” и със съдействието на австрийската академия на науките. От него става ясно, че циганите са „изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи”.

Никой у нас не говори за това. Никой не казва, че циганите сами се изолират и гледат на останалите народи с „недоверие, присмех и презрение”. Защо тогава останалите презрени народи трябва да плащат за благоденствието на циганите-расисти? Българите нямат дума за „небългарин”.
                      Българите нямат проблеми да живеят с представители на други народи, включително с цигани, стига те да живеят като нормални хора. От друга страна, циганите доброволно се отделят в гета, в които почти не допускат представители на други етноси, освен циганския. Кой е расистът в случая?

Циганите имат специална дума за „Българин”

В циганския език съществува думата „дас”. В миналото тя е означавала „роб”, а в настоящето циганите в България наричат Българите със същата тази дума. Според проекта „Ромско езикознание и ромски език“ на Манчестърския университет, „циганите наричат другите народи с думата „гадже“ или „гаджо” и в частност славяните - с „дас“, от оригинална индийска дума за „роб“ - игра на думи, вдъхновена от подобността на гръцките думи ‘склавос’ (роб) и ‘славос’ (славянин)”.
                      Така наречените „Български цигани” (цигани, чийто майчин език е Българският) се наричат от циганоезичните цигани „даскане рома”, а турците ги наричат „гяур ченгенеси” (източник: „Ромското всекидневие в България”, 2006, Алексей Пампоров, стр. 62). Сиреч „дас” в превод на турски е „гяур”. За жалост на Български тази дума не може да се преведе, понеже няма Българска дума за „небългарин”. Накратко казано - ние Българите за циганите сме не само диваци, но и роби.

Циганската сегрегация
                      Според различните програми за „ромска интеграция”, циганите живеели сегрегирано – в гета – и трябвало да бъдат „десегрегирани”. Никой не задава въпроса „А кой ги е сегрегирал”? Истината е, че циганите сами искат да живеят в гета. По времето на комунизма се раздаваха апартаменти на цигани в блокове с Българско мнозинство, с цел десегрегация. Но самите цигани доброволно продаваха тези апартаменти и купуваха апартаменти на Българи, живеещи в цигански квартали.
                      Небезизвестният квартал Столипиново в Пловдив възниква по подобен начин – цигани се заселват, купуват апартаменти от Българи, други построяват незаконни къщи и постепенно създават едно огромно гето. Циганската сегрегация всъщност се дължи на гореспоменатите цигански традиции, според които те трябва да отбягват контакти с нецигани. Всички Българи, представители на НПО-та и други, които твърдят, че циганите били жертви на дискриминация, също се страхуват да минат сами през някоя непозната циганска махала.
                      Значи те също спомагат за сегрегацията. Тези хора казват, че са за „интеграция”, но същевременно одобряват изучаването на цигански език в училище и „запазване на ромските традиции”. Ако искат да се борят против сегрегацията, трябва да се борят срещу циганските традиции и циганския език, защото те са расистки по своя характер. Самото начинание „интеграция чрез запазване на традициите и езика” е безумно.
                      Думата „интеграция” произлиза от латинската дума „integer”, която значи „цял”. Който иска интеграция, трябва да работи в насока малцинствените култури да се приобщават към културата на Българската нация, която трябва да бъде цяла и единна, а не както в момента да подхранват расистки настроения в малцинствата.
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• не бе, не одобрявам нищо от начина на живот на циганите, неприятни са ми също толкова колкото и на всеки друг

просто казвам, че за да не сме маймуни трябва да направим така, че държавата да им смаже всякакви надежди да живеят извън закона

иначе сме зверове

кажете, че не съм прав
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                          п.п.Рамзес , според теб аз за какви методи хленча?да им се молим?
                          Говориш за неща, които не могат да станат! Което са си празни приказки, или казано по модерно му спам! Например:
                          Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                          Това нечистоплътно и крадливо племе няма място в България.Егати извратената държава.
                          За съжаление това крадливо и мръсно племе съществуват не само у нас, а из целия свят.
                          За методи незнам - никъде не ги споменаваш.
                          Аз съм за силови методи, и то от държавата.
                          Затова съм на мнение, че бунта е полезен (за пореден път го споменавам, но никой не чете повече от 2 поста нагоре). Крайно време е да се вземат мерки срещу беззаконието. За да се направи нещо обаче то не става със спам.

Comment

• Чудесни цитати, колега kaio156, и съвсем верни - особено ако имаш смелостта да си отвориш очите!
                            Интересно ми е от тук нататък какво ще се изпише по темата ...
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                              не бе, не одобрявам нищо от начина на живот на циганите, неприятни са ми също толкова колкото и на всеки друг

просто казвам, че за да не сме маймуни трябва да направим така, че държавата да им смаже всякакви надежди да живеят извън закона

иначе сме зверове

кажете, че не съм прав
                              Стояне, защото държавата не прави нищо се случва това, което става в Катуница

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                                Стояне, защото държавата не прави нищо се случва това, което става в Катуница
                                изтървано куче като охапе дете, кой биеш - кучето или стопанина ?
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X