Известие

Collapse
No announcement yet.

Питбул и компания.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питбул и компания.........

В този форум е пълно с любители на високите скорости, което предполага, да има и любители на агресивни породи кучета.
    Пак ще пусна една анкета, която касае тези породи кучета. Аз лично не зная каво хубаво има в тях и имам малко крайно мнение, което ще изразя в този пост. Интересно ми е да чуя и мнението на колегите от форума.

Има една група от породи, които трябва да бъдат забранени или да се издават специални разрешителни за тяхното отглеждане. Тези породи, са изкуствено селектирани да бъдат използвани за убиване. Те са много по опасно оръжие от един магнум в касата у дома. Те са изключително опасно оръжие, което, ако попадне в ръцете на неопитен и безотговорен човек става смъртоносно. В тази група попадат някои от следните породи кучета: пит бул, бул териер, ротвайлер, доберман, дого аржентино, немски дог, немска овчарка и т.н., и т.н. Не претендирам да съм изброил всички породи.
    Не може, кокершпаньола да се отглежда при равни условия като ротвайлера. Втората порода, трябва да бъде под специален режим, и да се изисква специално разрешително за нейното отглеждане от частни лица. Може на някои да им се стори крайна мярка, това, което предлагам, но на мен лично ми омръзна да чета и слушам за нахапани деца и възрастни хора. Постоянно виждам деца да рахождат кучета, които могат да убият 300 килограмово диво прасе. Как това дете ще удържи това куче, дори и да го води със строг нашийник, няма да успее. Да не говорим, че повечето собственици, ги пускат да щъкат свободно из паркове и градинки. Това е все едно да имам пистолет в ръката със свален предпазител и да ходя така по улиците.
    Тези кучета в продължение на години са подлагани на изкуствен отбор с цел постигане на "съвършенния убиец". Някои са селектирани, да бъдат агресивни към животни, а други към хора. Някои от тях директно скачат и хапят шията, до там ги е довел изкуствения отбор.
    Има и още нещо. При една подобна агресивна постъпка, трябва да последва незабавна евтаназия, веднъж едно куче нападне ли човек то отново ще го направи. Защо мечката когато нападне човек веднага се обявява за стръвница и се отстрелва в най-кратки срокове. Този закон трябва да се прилага и за тези кучета, а не да ми се точат някакви дела до безкрайност. Собствениците, трябва да бъдат съдени за причиняване на смърт или телесни повреди по непредпазливост, и да бъдат санкционирани сериозно.

Това е една малка извадка от черната статистика.

04.05.2010 г.Питбул нахапа жестоко деветгодишно дете в София. Лицето на 9-годишния Владимир Мирославов от град Кула е обезобразено. Всичко се случва на стадиона, където момчето отива да играе футбол със свои приятели.

14 декември 2009 г. – Деветгодишно дете е нападнато и жестоко нахапано от домашно куче в русенското село Кривина. Детето е спасено благодарение на намесата на съседи. То постъпи в болница с множество травми от ухапвания.

17 март 2008 г. – Питбул нападна 12-годишно дете от Разград. Детето беше настанено под наблюдение в хирургичното отделение на разградската болница без опасност за живота.

11 март 2008 г. – Питбул нахапа до смърт 50-годишния Божидар Аначков в Горна Баня. Кучето е било собственост на негов съсед. Мъжът умира от раните си в „Пирогов”.

2 декември 2006 г. – Питбул нападна жена и двете и деца в Бургаския квартал „Победа”. Кучето изпохапало 13-годишната Емилия по вътрешната част на бедрото и прасеца, а малката Стефка се отървала само с наранявания по глезена.

1 март 2006 г. - Питбул нахапа петокласник в коридора на кърджалийско училище по време на междучасие. Кучето се вмъкнало през вратата на физкултурния салон, качило се по стълбите на последния етаж и нападнало бягащите от ужас деца.

5 декември 2003 г. – Питбул нападна трима души в центъра на София. Кучето се нахвърли върху болонката на хирург от болницата "Царица Йоанна" и 11-годишния му син. Хирургът е с множество разкъсвания по лявата ръка, а детето в шок.

112
    Да има специален разрешителен режим за отглеждане
    46.43%
    52
    Да се забрани тяхното отглеждане
    27.68%
    31
    Няма нужда от никаква промяна
    25.89%
    29
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Немската овчарка е агресивна порода?!?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Проблемите идват не от породата, а от дресирането на кучето. Всяко куче може да направи беля, ако не се подхожда с него правилно. Аз лично подозирам, че медиите избирателно публикуват случаи с питбули, защото тези новини са по-зрелищни. Според мен в градските пространства трябва да се обособят повече заградени места, където кучетата могат да се пускат да тичат свободно, а извън тях строго да се налага воденето на каишка. Това е

Comment

проблема нее в кучетата а в стопаните им.ако са на повод и с наморник как ще те наранят
        алфа ромео 156 1.8 тс -на части
        алфа ромео 164 2.0тс -на части
        нисан примера п10 1,6 16в хечбек
        sigpic

Comment

"Агресивни породи кучета", звучи като "автомобили, които убиват пешеходци". Да забраним ли колите над 60 коня или оръжията, които стрелят с бойни патрони?
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Немската овчарка е агресивна порода?!?
            Ти смяташ ли, че в структурите на МВР ще ползват неагресивна порода.
            Тук става дума за нещо друго, един кокер колкото и да го озлобиш, той човек няма как да убие, но немската овчарка, ще се справи и с двама.

---------- Post added at 09:14 ---------- Previous post was at 09:11 ----------

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
            "Агресивни породи кучета", звучи като "автомобили, които убиват пешеходци". Да забраним ли колите над 60 коня или оръжията, които стрелят с бойни патрони?
            Автомобилите се управляват от хора, които все пак преминават съответното обучение, и получават лиценз за това. Така е и с оръжието. И нещо по-важно, те са пълнолетни.
            Питбули се разхождат и от деца на 8 години, виждал съм го с очите си. Това куче може да убие 300 килограмово теле, как това дете ще го удържи според теб.

---------- Post added at 09:19 ---------- Previous post was at 09:14 ----------

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
            проблема нее в кучетата а в стопаните им.ако са на повод и с наморник как ще те наранят
            Питбулите и доберманите, често нападат собствените си стопани или техни близки. Причината е в генетично заложената им агресивност. При доберманът тя е насочена към хора, а не толкова към себеподобни, както е при пит була. Това се доказва като се наблюдава как нападат тези кучета. Пит була хапе крака и ако паднеш ръце и каквото му падне. Доберманът и немската овчарка направо си скачат да хапят шията и врата.
            Не мога да се съглася, че нещо, което е изкуствено селектирано да бъде агресивно, може да бъде възпитано да е кротко, рано или късно бомбата гръмва.

---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 09:19 ----------

Първоначално публикувано от bongo Покажи съобщение
            Проблемите идват не от породата, а от дресирането на кучето. Всяко куче може да направи беля, ако не се подхожда с него правилно. Аз лично подозирам, че медиите избирателно публикуват случаи с питбули, защото тези новини са по-зрелищни. Според мен в градските пространства трябва да се обособят повече заградени места, където кучетата могат да се пускат да тичат свободно, а извън тях строго да се налага воденето на каишка. Това е
            Аз не искам да разчитам на стопаните, често некомпетентни.
            Дакела и да го спукаш от бой и тормоз, няма как да убие нечие дете после, той не разполага с тази физика и агресивност.
            Искам да има режим, искам да се изисква разрешително, както сеизисква за отглеждане на рисове, тигри и слонове ако щеш.
            К.М.

Comment

Според мен няма агресивни кучета всичко е до въпрос на дресировка възпитание ако щете и отношение към самото животно.
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                Според мен няма агресивни кучета всичко е до въпрос на дресировка възпитание ако щете и отношение към самото животно.
                За съжаление има агресивни кучета.
                Изкуствено закрепени поведенчески характеристики.
                От всяко котило се избира най-, най-, най-, и те се чифтосват и така в продължение на векове при някои породи. В поколението трайно се закрепват определени външни белези, но и определени поведенчески такива.
                Проучи как се определя, дали едно котило на питбул е "годно" и ще разбереш за какво става дума.
                Но аз пак ще кажа, че не ме интересува възпитанието, а ме интересува дали това куче има способности да убие, ако превключи.
                Това е като да кажеш, че няма лош пистолет, така е ама за пистолета се преминава през разрешителен режим.
                К.М.

Comment

то и да отглеждаш куче има правила,както за колите така и за оръжията.пак се стига до там че вината е на човека не на кучето,колата или пистолета
                  sigpic

Comment

то и да отглеждаш куче има правила,както за колите така и за оръжията.пак се стига до там че вината е на човека не на кучето,колата или пистолета
                    Правилата трябва да са различни, за различните породи.
                    Във Франция има ежегодни изпити за стопани на такива кучета. Те протичат с раздразване на кучето, което трябва да замръзне на място при гласова команда на стопанина. Ако кучето не спре, следва невъзможност този стопанин да отглежда това куче.
                    К.М.

Comment

ама не разбираш ли че каквито и да са правилата като не се спазват се тая има ли или няма правила и какви са тези правила
                      sigpic

Comment

ама не разбираш ли че каквито и да са правилата като не се спазват се тая има ли или няма правила и какви са тези правила
                        Ако нямаше разрешителен режим за огнестрелното оръжие, какво щеше да се случи според теб?
                        Колкото и да не се спазват правилата, те имат своята роля в регулирането на обществения ред.
                        Така ще бъде и за този проблем. Ако за отглеждането на доберман се изисква, това, това и това и в това число висок годишен данък или такса, едва ли всеки срещнат кучкар, терикат или дребен комплексар ще има такова куче.
                        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                          Ако за отглеждането на доберман се изисква, това, това и това и в това число висок годишен данък или такса, едва ли всеки срещнат кучкар, терикат или дребен комплексар ще има такова куче.
                          Това е много точно казано. Само дето няма да стане... Те и сега не могат да ги накарат да си плащат данъка.
                          А иначе много обичам кучетата, и точно затова не смятам, че мястото им е в апартамент 60-70 кв.м.
                          GTV 2.0 TS '95
                          Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

За доберманите е доказано, че в някои случаи мозъка нараства непропорционално на черепа, следствие на което се притискат някои нервни центрове и кучетата откачат и това се случва често - тъй, че както и да го възпитават, като нищо може да хрусне някой в някакъв момент.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Oтделен е факта, че журналята броят за питбул всяко по едро куче на което не знаят породата. Последно цял ден по радио и електронни медии обявяваха едно куче за питбул (май в Перник) а вечерта като гледах новините го видях това куче - чисто помиярче отглеждано свободно от роми (цигани)
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                              X