Известие

Collapse
No announcement yet.

Питбул и компания.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега, не че нещо ама няма куче, което по природа да скача на хора ей така за спорта. Всичко опира до стопанина. Не случайно хората са казали "вини собственика, не породата".

Ти например, какви допирни точки си имал с питбул или ротвайлер и за колко време? Примера, който го даваш с Франция е резултат от неспособността на властите да се справят с боевете с кучета и самите питове се превръщат в жертва на добрите си физически качества. По природа питбула, който всички определят като най-свирепия и кръвожаден убиец е всъщност невероятно любвеобилен и безкрайно лигав. Дори го категоризират като не достатъчно добър пазач поради това!

Още повече като гледам породите, които си изброил май имаш в предвид всички по-едри породи... Изрод може да се направи от всяко едно куче, това означава ли, че и хората с чау-чау трябва да бъдат ограничавани?

Това, което куца в нашата държава е контрола над стопаните, но от друга страна и държавата нищо не е направила за тях. Не може само да искаш без да даваш.

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:34 ----------

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Наблюдавал съм на какво са способни, откачи ли няма пускане (освен да го спукаш от бой, но до тогава може да е късно). .
    Ако не дай си боже се случи инцидент с питбул, моля те НЕ ПРАВИ това... крайния резултат ще е много по-лош от бездействие.

От коментара ти за умствените им възможности е ясно, че ти изобщо, ама грам не си запознат с породата. Както изглежда повечето "хейтъри". Не се поддавайте на градски легенди и празни приказки.
    Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Най лесно се затрива нещо, за което никой не си е мръднал гъза за да го създаде, не го е гледал за да го разбере, не го е опознал, но мнения има всеки, както и задник (който мирише най вече).Не може, породи създадени от хилядолетия и столетия да бъдат затрити заради човешката простотия.Така например е почти затрита карачанската порадо у нас през 50 години на миналия век, от цървуланковците, които дойдоха в града и станаха "държавници".
      Много глупости тука видях-например,,работно куче, не знам какво си, а и - кучета умират от умора?!?
      В много от случаите кучетат умират от стреса - при боя имам предвид.Изпадат в стресова ситуация, съдовете се свиват и общо взето се увреждат редица органи, най вече бъбреците и доста бързо се стига до смърт.
      Простия човек е най опасен и за хората. В случая едните прости са тия, които се отнасят жестоко към животните, включително и битките, а другите са тия, които общо взето без да разбират нищо, пишат уж компетентно по всичко.
      Питбулът не е забранен в Англия.А най-жестоки поражания прави човека, затова и в умните държави, разискванията в тая тема са уредени със закон за поведението на хората, които имат такива кучета, а не към породата, като цяло.Това се опитах и да кажа в първия си пост в темата.Целта ми е само и само по умните да се замислят, за по глупавите не храня почти никакив илюзии.
      Типчина популистка тема, която действа първично на незапознатите мозъци и инстиктивно ги кара да тракат със зъби при вида на подобни кучета.
      Я да се забранят и автомобилите също, забравих, защото у нас умират по 1000 души от това!Шанса да умрете от куче е нищожен, но от човек е огромен, почти 90%, включително и алчния лекар, който няма да ви излекува, без да му се плати, корумпирания съдия или полицай, който няма да ви обърне внимани, да отсъди правилно и т.н.
      Мале, мале, мале.
      Откъде да започна, понеже съм некомпетентен се затруднявам.
      Терминът работно куче съществува от векове, сега кучетата са за лигавене, навремето са били за работа. Междудругото, кучето не е никакъв приятел на човека, а просто човекът има полза от него. Вършело е някаква работа.
      Във Великобритания има закон „Breed Specific Legislation” . Напиши го на малкия гоогле, и ще разбереш всичко. Дори не искам да си правя труда да ти обяснявам.
      Какво точно се случва при стрес и кога точно отказват бъбреците можеш също да провериш.
      Не ме интересува точно от какво умират кучетата, просто исках да кажа, че е от преумора, до която се достига в резултат на генетично изкуствено селектираната им всеотдайност.
      Престанете да давате пример с коли, защото, за да караш кола се изисква лиценз, а аз точно това искам, да има лиценз и за хората отглеждащи тези кучета. Аз знам, че до забрана няма да се стигне, колкото и да ми се иска, но поне предлагам нещо реално.
      Пълна глупост е, че всичко зависи от стопанина. Генът си е ген. Не разбирам защо така се нахвърли върху мен, не деля и не искам да деля нищо с теб. Нито пък намирам темата за популистична.
      Нямам изобщо намерение да влизам в подобен тип диспут. Та аз дори с колегата от Костинброд се разбрах, дето реално отглежда бойни кучета, а ти сега си седнал да се пениш, няма смисъл, наистина.
      п.с. Така както е създадена от човека тази порода, за да му върши работа, така може и да я унищожим, в това проблем не виждам.
      Успех и наздраве.

---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
      Колега, не че нещо ама няма куче, което по природа да скача на хора ей така за спорта. Всичко опира до стопанина. Не случайно хората са казали "вини собственика, не породата".

Ти например, какви допирни точки си имал с питбул или ротвайлер и за колко време? Примера, който го даваш с Франция е резултат от неспособността на властите да се справят с боевете с кучета и самите питове се превръщат в жертва на добрите си физически качества. По природа питбула, който всички определят като най-свирепия и кръвожаден убиец е всъщност невероятно любвеобилен и безкрайно лигав. Дори го категоризират като не достатъчно добър пазач поради това!

Още повече като гледам породите, които си изброил май имаш в предвид всички по-едри породи... Изрод може да се направи от всяко едно куче, това означава ли, че и хората с чау-чау трябва да бъдат ограничавани?

Това, което куца в нашата държава е контрола над стопаните, но от друга страна и държавата нищо не е направила за тях. Не може само да искаш без да даваш.

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:34 ----------

Ако не дай си боже се случи инцидент с питбул, моля те НЕ ПРАВИ това... крайния резултат ще е много по-лош от бездействие.

От коментара ти за умствените им възможности е ясно, че ти изобщо, ама грам не си запознат с породата. Както изглежда повечето "хейтъри". Не се поддавайте на градски легенди и празни приказки.
      Аз виня точно собственика, но за да стигат тези кучета, до нормални собственици е необходима регулация накаква. Питбулът е лигльо, който може да убие. Аз съм бил свидетел на следната случка с бул териер обаче, детенце, което е от семейството на собствениците на бул териера се заиграва с друго дете, което решава да му удари шамарче.........какво се случи според теб и защо изобщо трябваше да се случва. Продължавам да твърдя, че от агресивен пинчер не ме е страх, опасно е да има неагресивни и лигави питбули с близо 400 кила захапка. Стига, дайте да разсъждаваме трезво малко, това все пак е просто куче и не ми дреме дали тази порода ще изчезне.
      Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 21:30.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

бе виж колега то е ясно си тролкаме с теб цяла зима ама като трол на трол ти споделям че най силното куче в света рекорда по теглене на товар 1840 кг принадлежи на американският старфоршир та може да те разнася и умрял...иначе за бултериерите не си прав имат интелект даже се усмихват и имат чувство за хумор,първият в България е внесен от Чехия през 1986 та година от Николай Тодоров или пан Тодоров на чешки за по кратко та пан Тодоров ще предпочете 2 трола да изчезнат аз и ти отколкото породата бултериер,иначе съм си играл с шампиона на България,Сърбия и Македония дого аржентино даже с 3 догота и са едни големи бели мишлета възпитани и игриви,а па нема да ти казвам петела на село колко е опасен и как ме е гонил мене и брачеда и ни скача на бой с шиповете на краката ни бие,а па за овена дето вкара брачеда в река огоста от зор като го подгони и го избочи и го изстреля у ряката...мани че избихме все живо то нема да ни липсва ни овена ни петела като порода ама...

Comment

кучето си е куче ,то е оръжие
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:37.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Аз съм бил свидетел на следната случка с бул териер обаче, детенце, което е от семейството на собствениците на бул териера се заиграва с друго дете, което решава да му удари шамарче.........какво се случи според теб и защо изобщо трябваше да се случва.
            В случая кучето няма никаква вина, счело е, че член на неговото семейство е заплашен и реагира. Вината е изцяло на собственика, който е пуснал кучето първо без повод и второ в близост до деца (предполагам детска площадка).

Е те за тоя контрол над собствениците става въпрос, да се следи да не се пускат кучета на забранени места. И глобите да са много солени при нарушение. Ама тука идва и момента, в който трябва да се осигурят места за разходки на тия кучета, както и кошчета, за да можеш спокойно да почистиш след животното, а не половин километър да се разкарваш с ла*но в ръка...

Та накрая кво излиза, че вината не е изцяло и в собствениците...
            Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
              В случая кучето няма никаква вина, счело е, че член на неговото семейство е заплашен и реагира. Вината е изцяло на собственика, който е пуснал кучето първо без повод и второ в близост до деца (предполагам детска площадка).

Е те за тоя контрол над собствениците става въпрос, да се следи да не се пускат кучета на забранени места. И глобите да са много солени при нарушение. Ама тука идва и момента, в който трябва да се осигурят места за разходки на тия кучета, както и кошчета, за да можеш спокойно да почистиш след животното, а не половин километър да се разкарваш с ла*но в ръка...

Та накрая кво излиза, че вината не е изцяло и в собствениците...
              Кучето наистина няма вина. Вина имат институциите, които са допуснали куче притежаващо подобни характеристики и поведенчески и физически, да попада в случайни ръце на случайни места.
              Оставам с усещането, че не разбираш темата.
              Автобус и мотопед не се карат с една и съща категория, не се карат с един и същ ценз. За автобуса се минава и психотест. Надявам се сега да ме разбереш. Не може подобно "оръжие" да може да се купи и отглежда свободно, така както пудела. Не става. Не мога да разчитам всеки път на нечия частна добросъвестност, за да опазя живота на децата и близките си. Не приемам подобни кучета да се отглеждат в обществени сгради и жилищни кооперации. Трябва да имаш къща, ограда, клетка и т.н.

---------- Post added at 06:05 ---------- Previous post was at 06:00 ----------

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
              бе виж колега то е ясно си тролкаме с теб цяла зима ама като трол на трол ти споделям че най силното куче в света рекорда по теглене на товар 1840 кг принадлежи на американският старфоршир та може да те разнася и умрял...иначе за бултериерите не си прав имат интелект даже се усмихват и имат чувство за хумор,първият в България е внесен от Чехия през 1986 та година от Николай Тодоров или пан Тодоров на чешки за по кратко та пан Тодоров ще предпочете 2 трола да изчезнат аз и ти отколкото породата бултериер,иначе съм си играл с шампиона на България,Сърбия и Македония дого аржентино даже с 3 догота и са едни големи бели мишлета възпитани и игриви,а па нема да ти казвам петела на село колко е опасен и как ме е гонил мене и брачеда и ни скача на бой с шиповете на краката ни бие,а па за овена дето вкара брачеда в река огоста от зор като го подгони и го избочи и го изстреля у ряката...мани че избихме все живо то нема да ни липсва ни овена ни петела като порода ама...
              Колега, без да искам да те засегна, отклонявам поканата ти да участвам заедно с теб в каквито и да било инициативи. Нямам нужда от твоята подкрепа, за да определя себе си като индивид участващ във виртуалното пространство. Не се нуждая от идентификация на моят "Аз".
              Не тичаме в една лента с теб.
              К.М.

Comment

Пълна глупост е, че всичко зависи от стопанина.
                Всичко си зависи от стопанина.Имам приятел,който си има расов питбул с родословие и т.н. обаче така е дресиран,че е като агънце.Подминава котки,кучета и всеки го гали и той си умира от кеф.В апартамента му е същата работа,влизаш си вътре и чака да го погалиш.Имам друг приятел който си взе немска овчарка понеже много му харесвали и всичко до там.Кучето цял живот на синджир,никакви разходки,никакви грижи за него и резултата беше нахапания ми приятел от киктата до рамото и баба му в това число.Разликата в дресировката м/у тези две породи кучета е,че с питбула се работи по-трудно(но не и невъзможно)Имам втора немска овчарка и мога да твърдя,че можеш да създадеш характер на тази порода с не много големи усилия.Та всичко опира до стопанина и желанието да гледаш животинките.
                sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

Първоначално публикувано от daksy Покажи съобщение
                  Всичко си зависи от стопанина.Имам приятел,който си има расов питбул с родословие и т.н. обаче така е дресиран,че е като агънце.Подминава котки,кучета и всеки го гали и той си умира от кеф.В апартамента му е същата работа,влизаш си вътре и чака да го погалиш.Имам друг приятел който си взе немска овчарка понеже много му харесвали и всичко до там.Кучето цял живот на синджир,никакви разходки,никакви грижи за него и резултата беше нахапания ми приятел от киктата до рамото и баба му в това число.Разликата в дресировката м/у тези две породи кучета е,че с питбула се работи по-трудно(но не и невъзможно)Имам втора немска овчарка и мога да твърдя,че можеш да създадеш характер на тази порода с не много големи усилия.Та всичко опира до стопанина и желанието да гледаш животинките.
                  Понякога се чудя, дали изобщо се чете написаното.
                  Съгласен съм с всичко написано от теб, но то някак си стои малко на тротоара, темата беше за лиценз, за изпит, за обучение на собствениците на тези кучета, за психотестове, за специални условия, при които да се отглеждат, за да не попадат те в ръцете на хора като този с немската овчарка.
                  Извадил си мое изречение от контекста и си мисиш, че нещо оборваш . Да, ама не.
                  И пак повтарям, дали едно куче е опасно за околните или не, е комплексен въпрос, който не е функция само от това, що за човек е неговият стопанин.
                  К.М.

Comment

колега Сускрофа не щеш да си тролкаме заедно...нарани симпатията ми към теб...те това и чакат да се хванеме гуша за гуша трол за трол,няма да им направиме това зрелище споко,желая ти много рибки да ти кълват.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                      колега Сускрофа не щеш да си тролкаме заедно...нарани симпатията ми към теб...те това и чакат да се хванеме гуша за гуша трол за трол,няма да им направиме това зрелище споко,желая ти много рибки да ти кълват.
                      Като гледам само жаби кълват, рибки нема

Comment

Оставам с усещането, че не разбираш темата.

---------- Post added at 06:05 ---------- Previous post was at 06:00 ----------

Аз бих казал че колегата Peak1 много добре разбира темата и много добре знае за какво става въпрос понеже е собственник на куче от въпросната порода ПитБул.
                        Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 18:48.
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Кучетата имат толкова много породи.
                          От мишелови, до вълкодави!
                          Не може да се поставят всички помияри под общ знаменател!
                          Трябва да има някакви граници!
                          Хората дресират и тигри и лъвове, но все пак по закон не си ги отглеждат вкъщи.
                          В крайна сметка, на мене ми е все тая, дали ротвайлер или тигър ще ме убие!
                          Капиш!
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

За протокола-гледъл съм доберман, сега имам бултериер.Мога догодина да ви кажа, кога е клубната изложба да отидете и да видите (тая година се събраха над 50 кучета от 5-6 държави)-е едно нямаше да се скара и прочее.Всички бяха заедно около ринга.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              За протокола-гледъл съм доберман, сега имам бултериер.Мога догодина да ви кажа, кога е клубната изложба да отидете и да видите (тая година се събраха над 50 кучета от 5-6 държави)-е едно нямаше да се скара и прочее.Всички бяха заедно около ринга.
                              Предлагам, организирано определени индивиди от форума да ги отведем на изложбата и да се поучат на толерантност и дисциплина
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Много правилно, съгласен съм, после публично да си признаят вината, а и каквото имат друго за признаване
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X