Известие

Collapse
No announcement yet.

Питбул и компания.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

suscrofa Драги ми републиканецо!
    Спри се малко с твоите словесни изригвания!Това е АВТОМОБИЛЕН ФОРУМ!
    То не са циганите,то не са кучета,то не е бате бойко.
    Стига де,има НСИ за тези проучвания.Дай някои лев на някоя фирма да ти направи необходимите сондирания на твоите душевни терзания.
    Без лоши чувства...ама не може да заливаш форума с анкети ако не всеки,то през ден.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
      suscrofa Драги ми републиканецо!
      Спри се малко с твоите словесни изригвания!Това е АВТОМОБИЛЕН ФОРУМ!
      То не са циганите,то не са кучета,то не е бате бойко.
      Стига де,има НСИ за тези проучвания.Дай някои лев на някоя фирма да ти направи необходимите сондирания на твоите душевни терзания.
      Без лоши чувства...ама не може да заливаш форума с анкети ако не всеки,то през ден.
      Оставам с усещането, че не ме харесваш.

Колко теми от раздела "общи приказки" са с автомобилна насоченост? Чак пък да заливам форума.
      НСИ е статистически институт, те не се занимават със социо анкети. Сигурно имаш предвид НЦИОМ.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Мда не те харесвам,почивката която имаше явно те е заредила с теми за доста време напред
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
          Оставам с усещането, че не ме харесваш.

Колко теми от раздела "общи приказки" са с автомобилна насоченост? Чак пък да заливам форума.
          НСИ е статистически институт, те не се занимават със социо анкети. Сигурно имаш предвид НЦИОМ.
          Що пък да не си пише човекът тук - има си автомобилна част във форума и който иска да си чете там, пък си има хора които могат да преценят, дали е уместно или не откриването на темите и анкетите му.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
            Мда не те харесвам,почивката която имаше явно те е заредила с теми за доста време напред
            Аз съм зареден всекидневно. Когато не пишех тук, пишех на други места. Но признавам, че този форум е моята голяма любов, поради факта, че обожавам тази марка кола особено моят модел.

---------- Post added at 12:16 ---------- Previous post was at 12:14 ----------

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
            Oтделен е факта, че журналята броят за питбул всяко по едро куче на което не знаят породата. Последно цял ден по радио и електронни медии обявяваха едно куче за питбул (май в Перник) а вечерта като гледах новините го видях това куче - чисто помиярче отглеждано свободно от роми (цигани)
            Споменаваш единичен случай.
            Много от тези бездомни паленца са с татко питбул, което не ги прави по-малко опасни. Пит була не е едро куче, стига да не е назобено със стероиди, което е много модерно напоследък.
            Има и един америкаски булдог дето е нямам думи просто, сигурно може да Утепа кафява мечка. Е няма как да се съглася, че това куче може да се отглежда от всеки, просто защото като малко е сладичко.
            Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 16:05.
            К.М.

Comment

Бау...бау.....
              п.п.питбула изобщо може ли да лае...или квичи като прасе...?
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                Бау...бау.....
                п.п.питбула изобщо може ли да лае...или квичи като прасе...?
                Абе квичи яко, ама хапе много яко.
                Веднъж бях в едно училище и се правех на атлет там по разните железа. В двора тръчкаше едно такова "прасенце". Изведнъж кат се залетя към едно друго куче и го захапа някъде странично за врата. Стопанинът се залетя към него и започна да крещи да го пусне ама не. Това не пускаше, после започна да го налага с верижката, ама яко, пак не пуска онова. Другото куче изпадна в шок вече. Този дойде при мен и почти ми крещи, "дай запалка". Дадох му, отиде и започна да го гори някъде по-джуката, абе пълен ужас ти казвам. После ръга и неква пръчка в устата, па го гори и накрая туй куче пусна захапката. Не ми се гледаше какво е станало с другото куче. Само си представих, е това е нечие детско краче.
                К.М.

Comment

Я да се пусне тема за забрана на ножовете, коловете и паветата, защото са опасни и всеки може да ги използва за убийство
                  Аз съм гледал такива кучета и тряба да кажа, че те въобще не са злобни, стига да се гледат нормално.Просто трябва да има закони, които и да се прилагат, както е в САЩ например, където това е масово разпространена порода, както и в много други държави.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 16:45.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Я да се пусне тема за забрана на ножовете, коловете и паветата, защото са опасни и всеки може да ги използва за убийство, нещо тъпите тема май почнаха да зачестяват
                    Най-харесвам, когато някой определя дадена тема за тъпа.
                    Те за това футболисти на опера не ходят.

Коловете, паветата и ножовете са неодушевени, тяхната потенциална вреда изцяло зависи от този, който ги употребява. При кучетата е малко по-различно, но не си прави труда да вникваш в темата. Виждам, че си преднамерен.
                    К.М.

Comment

Имах 2 немски дога единия черен дригия тигров и повярвай ми по вероятно е ти да ги ухапеш отколкото те теб.Зависи как се отглежда животното.Сега имам хъски и всичките ми кучета са били спокойни и никога никой не са нападали дори и в паницата за храна да им бръкнеш.Няма точно определена порода агресивни кучета има лоши стопани и неправилно отглеждане.
                      Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от Gelew Покажи съобщение
                        Имах 2 немски дога единия черен дригия тигров и повярвай ми по вероятно е ти да ги ухапеш отколкото те теб.Зависи как се отглежда животното.Сега имам хъски и всичките ми кучета са били спокойни и никога никой не са нападали дори и в паницата за храна да им бръкнеш.Няма точно определена порода агресивни кучета има лоши стопани и неправилно отглеждане.
                        Мислех доста преди да включа немския дог, включих го заради габаритите му. Аз също имам близост с хъски, но това куче е селектирано за други цели, то не е агресивно.
                        К.М.

Comment

Аз съм "ЗА" да се забранят агресивните породи. Просто не ми е приятно да има пит були, добермани, ротвайлери и т.н. Случвало ми се е да се затичва огромен ротвайлер срещу мен и вЕрвайте ми, никак не е приятно.

Кучето преди всичко е животно и се ръководи от инстинктите си, които понякога са непонятни за хората.
                          Lexus IS200

Comment

Ще започна с това, че аз също съм на мнение, че злобни, бойни кучета трябва да се отглеждат с повишено внимание. Но искам и да ти дам пример с моят, макар и малък опит в отглеждането на кучета.
                            Като малък (10 годишен) баща ми взе немска овчарка ( с идеята, че децата им се повишава възпитанието и отговорността с отглеждането на домашен любимец). Джеси (кучето ) израстна с мен и сестра ми в среда на детска обич и внимание. Всяка сутрин я хранех преди училище и я извеждах. След училище я взимах с мен и приятелите ми да си играем заедно. Така с времето се оказа вярно това за възпитанието на детето и кучето. Джеси през целия си живот не нападна човек, а инстинктът и за гононе на плячка се свеждаше до това да гони котки и като ги настигне да ги лае.
                            Следващото ми куче (Източноевропейска овчарка) беше в гимназията. Тогава с бушуващи хормони аз гордо разхождах мъжкарят ми Джеко. Отделях не малко време за дресировката му, но чак сега разбирам, че тогава тя е била малко крайна. На 1 година Джеко без проблеми можеше да бяга захапал автомобилна гума, можеше да виси над земята държейки се само на захапката си. Да премине котка или бездомно куче в полезрението му бе последвано задължително от гонитба, хващане и елиминиране на "плячката" му. Като пазач беше невероятен, не допускаше човек да се приближи на по-малко от метър до мен. Това ме доведе да не го пускам повече без повод, въпреки, че Джеко можеше да върви до мен плътно без заповеди. Той също никога не нападна човек, но самият аз бях притеснен дали няма някой ден да "погледне" хората с погледа, който има към животните. Обвинявайки го тогава, сега разбирам, че виновният съм бил аз.
                            Каквато и да е породата, кучето те приема като идеал, на които да подръжава и връщайки се назад във времето аз намирах в поведението на кучетата ми, себе си.
                            От вече 4 години гледам сегашното си куче Немо (лабрадор). Водя го да си играе с кучета, но не това му е интересно, за него играта е свързана само с хората, да му хвърлиш клечка или още по-добре пластмасово шише, предпочита да спортува с мен( бяга от 2 до 6 км всеки ден), изцяло е сред хора, изключително контактен е и всеки, който го погали е негов приятел. Но това не го прави по-малко пазач и той много добре е научен и знае, кога трябва да всява респект.
                            С всичко това искам да обърна внимание на това, колко е важен стопанина за изграждането на характера на кучето. Именно и за това данъци, такси и евентуални последици са за стопаните му. В този ред на мисли не трябва да се забранява дадена порода, а глупавите и прости хора. Кой вече ще може да определя кой какъв е, е друг въпрос.
                            Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Аз съм съгласен с автора на темата. За опасните породи трябва да има контрол и разрешителен (не забранителен) режим.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Твърдо против питбулите, това за мен е толкова просто псе че ... Наблюдавал съм на какво са способни, откачи ли няма пускане (освен да го спукаш от бой, но до тогава може да е късно). В няколко европейски държави е забранено отглеждането му, аз лично се надявам че скоро това ще стане и у нас.
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X