Известие

Collapse
No announcement yet.

Питбул и компания.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
    Както казах,ти наистина не четеш,а само каканижеш дума след дума.Имам деца,имам и кучета.Доберман спи при детето,амстафа спи при нас.В България няма да се забранят никакви породи,нито рано,нито късно.Това може да стане след 50-60 години,когато всички закони са вкарани в ред и едва когато вземем да се извращаваме,ще забраняваме и подобни неща.А дотогава ще живея в къща на село и пак ще гледам "опасни" породи кучета.
    Колега,аз не се ядосвам,нито се изнервям,най-малкото от теб и твоите напъни за внимание и съчувствие.Споделям страха ти,но както казваш сам,не бъди бръмбарчето в мравуняка - мравуняка ще те повлече.

И точно понеже сме хора,а кучето,най-стария приятел на човека,винаги ще има кучета в мравуняците.
    Интересна тема на размисъл е какви кучета са имали първите хора,може би булонка?Пинчер,дакел,пудел......?
    Кучето никога не е било приятел на човека.
    Човекът е използвал кучето, така както използва и коня.
    Многократно подлагано на изкуствена селекция, докато получим необходимият "другар", служител, изпълнител, но не и приятел. Кучето е, за да върши работа, а не за да му целуваме топките. ))
    Намери поста на този колега от Костинброд, той за мен е истински кучкар и заслужава да гледа бойни кучета, всичко друго са лигави градски историйки за лиглоьвци.
    мяууууу.........
    Доберманът ти може да спи с твоето дете, но си представи какво би могъл да направи на друго дете.
    Пак ще го кажа, тези кучета са оръжие, което не бива да попада в неподходящи ръце и да се отглежда в неподходящи условия.
    Радвам се, че не съм те ядосал или изнервил, това е добре.
    мяу..........
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

...
      Не разбирам, след като твърдиш, че имаш капацитет и условия да гледаш куче, защо те притеснява, ако се въведе разрешителен режим?
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Кучето никога не е било приятел на човека.
        Човекът е използвал кучето, така както използва и коня.
        Многократно подлагано на изкуствена селекция, докато получим необходимият "другар", служител, изпълнител, но не и приятел. Кучето е, за да върши работа, а не за да му целуваме топките. ))
        Намери поста на този колега от Костинброд, той за мен е истински кучкар и заслужава да гледа бойни кучета, всичко друго са лигави градски историйки за лиглоьвци.
        мяууууу.........
        Доберманът ти може да спи с твоето дете, но си представи какво би могъл да направи на друго дете.
        Пак ще го кажа, тези кучета са оръжие, което не бива да попада в неподходящи ръце и да се отглежда в неподходящи условия.
        Радвам се, че не съм те ядосал или изнервил, това е добре.
        мяу..........
        Хората са казали,че кучето е най-добрият приятел на човека. То е вярно и всеотдайно. Дори има регистрирани стотици случай, когато се е жертвало, за да спаси своят господар и приятел – човека.
        Бау......
        Е,ако ти целуваш топките на твоето,не те ли е гнус?Защото аз освен другар и приятел,друго в едно куче не търся.
        И да,кучетата наистина са селектирани да убиват,да пазят,да спасяват и да намират бомби,наркотици,оръжие....
        Колега,страх ме е от твоята бездушност.По начина по който категоризираш един жив индивид,като някакъв придатък от който може да се отървеш във всеки един момент,мисля че си опасен както за околните,така и за себе си.Може би психиатър е твоето решение?
        Как си в отношенията си с котки?Защото имам и котка,4 аквариума по 200 литра с риби (пирани в единия,които нехраня с малки деца и старици,ако искаш вярвай!!)морско свинче и две корели.
        Да,голям зоопарк,и аз и сестра ми,както се надявам и децата ми,да обичат животните както нас.Защото в същата среда съм отглеждан и аз.

И на колега да отговорим; изобщо не съм казал че неискам такъв закон,нека да има.Много бих искал да видя на какви доводи ще се опре такъв закон!

Към автора на темата; намери и покажи тук,колко от случайте на нападения от кучета за една година,стопанина е бил там и нее могъл да овладее агресията?
        Айде да видим,малко сухи данни,а не да викаме колко са страшни питбулите примерно.Щото така говорим и за циганите,за бързите коли,за педофилите....и за още ред други фактори,които ни развалят идилията на "мравуняка"

А и още нещо,не отглеждам кучета с бойна или ловна цел.Отглеждаме ги защото са красиви,всеотдайни и най-добрите приятели които може да има човек

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Митак, дали ще гледаш куче или не си е твоя работа, но съм виждал как доберман отгледан от малък нахапа стопанина си съвсем безпричинно.Ей така, докато главата му беше на коленете му и си приказвахме най-спокойно.Всичко стана толкова бързо че никой не успя да реагира.Сега има страхотни белези по лицето и корема.На твое място не бих се доверявал толкова много на животното, че да го пускам да спи с детето, ако ще и не знам каква селекция да е.Инстиктите все някой ден се пробуждат.От моя гледна точка постъпваш безотговорно.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Хората са казали,че кучето е най-добрият приятел на човека. То е вярно и всеотдайно. Дори има регистрирани стотици случай, когато се е жертвало, за да спаси своят господар и приятел – човека.
            Бау......
            Е,ако ти целуваш топките на твоето,не те ли е гнус?Защото аз освен другар и приятел,друго в едно куче не търся.
            И да,кучетата наистина са селектирани да убиват,да пазят,да спасяват и да намират бомби,наркотици,оръжие....
            Колега,страх ме е от твоята бездушност.По начина по който категоризираш един жив индивид,като някакъв придатък от който може да се отървеш във всеки един момент,мисля че си опасен както за околните,така и за себе си.Може би психиатър е твоето решение?
            Как си в отношенията си с котки?Защото имам и котка,4 аквариума по 200 литра с риби (пирани в единия,които нехраня с малки деца и старици,ако искаш вярвай!!)морско свинче и две корели.
            Да,голям зоопарк,и аз и сестра ми,както се надявам и децата ми,да обичат животните както нас.Защото в същата среда съм отглеждан и аз.

И на колега да отговорим; изобщо не съм казал че неискам такъв закон,нека да има.Много бих искал да видя на какви доводи ще се опре такъв закон!

Към автора на темата; намери и покажи тук,колко от случайте на нападения от кучета за една година,стопанина е бил там и нее могъл да овладее агресията?
            Айде да видим,малко сухи данни,а не да викаме колко са страшни питбулите примерно.Щото така говорим и за циганите,за бързите коли,за педофилите....и за още ред други фактори,които ни развалят идилията на "мравуняка"

А и още нещо,не отглеждам кучета с бойна или ловна цел.Отглеждаме ги защото са красиви,всеотдайни и най-добрите приятели които може да има човек

Цялата всеотдайност на твоят "приятел" се върти около неговата зависимост към теб. Нормално е един човек да се чувства добре когато знае, че някакво живо същество зависи от него.
            Това е симбиоза, човекът използва различните умения на кучето, а то оцялява благодарение на първия. Простичко е!
            Има редица случаи на симбиоза в природата.
            Не разбирам защо трябва във всеки пост да ме обиждаш?
            Какво съм ти направил, може би те карам да се съмняваш, в това което пишеш, знам ли?
            Мисля, че ясно подчертах, че за мен на първо място са себеподобните, животните са по натам.
            Обичам хората, това исках да ти кажа.
            Топките на кучето не ги целувам, но имам една позната, която целува топките на котарака си ))))

Беше готина гледка
            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Цялата всеотдайност на твоят "приятел" се върти около неговата зависимост към теб. Нормално е един човек да се чувства добре когато знае, че някакво живо същество зависи от него.
              Това е симбиоза, човекът използва различните умения на кучето, а то оцялява благодарение на първия. Простичко е!
              Има редица случаи на симбиоза в природата.
              Не разбирам защо трябва във всеки пост да ме обиждаш?
              Какво съм ти направил, може би те карам да се съмняваш, в това което пишеш, знам ли?
              Мисля, че ясно подчертах, че за мен на първо място са себеподобните, животните са по натам.
              Обичам хората, това исках да ти кажа.
              Топките на кучето не ги целувам, но имам една позната, която целува топките на котарака си ))))

Беше готина гледка

Не,не те обиждам,старая се да подържам твоя тон.Естествено че кучетата се нуждаят от теб.Както се нуждаят и децата и възрастните хора.Нима тяхната зависимост те притеснява или смущава?

Ами симбиозата при мен е че кучетата ми дават спокойствие и уравновесеност,така както аз им отвръщам с внимание,храна,подслон и всичко което мога да дам на живо същество.Не мога да схвана идеята на поста ти.

Има много симптоми по които да познаеш характера на кучето ти.Както и много фактори определящи настроението му във всеки един момент.Непознаването и игнорирането им е опасност както за теб,така и за околните.
              Но няма установена норма и точни инструкций как се гледа куче.Така че и такъв закон няма начин как да стане в една демократично развита страна (каквато си мисля че сме).Защото всеки човек и всяко куче има индивидуалност,която не влиза в стереотипи.

Comment

• Не мога да разбара за какво се препирате.Животни се отглеждат в цял свят.Но в някои страни това е регламентирано по начин, който защитава и животните и хората.Този който отглежда животни в къщи трябва да го прави по начин, който да гарантира нормален живот за добичето и безопасност за околните, като поема отговорност за действията на животното.Сега съгласете се че ако комшията ми отглежда куче, което по цял ден лае и вие, аз не съм длъжен да го слушам.Примерно над мен гледат мастиф, който въобще не се чува и по никакъв начин не ми пречи.Но от дясно, гледат някакъв дребосък който и глух може да извади от равновесие.Лично аз няма начин да се влюбя в питбул, но на който му харесва да си го гледа по безопасен начин.И не виждам как може да се обича животно което принуждаваш да се бие с други себеподобниВ случая май не става дума за любов към животните ами към парите.Все пак форума е за провеждане на разговор а не за насаждане на собствено мнение.Демокрацията не е свободия, а гаранция на човешките права без да нарушаваш тези на другите.

Comment

• Припираме се защото темата се изроди И вече спорим,дали кучето е приятел на човека или враг

Comment

• Зависи,твоето за теб е приятел, за мен може да е враг.Мисля че конят и кучето са се доказали през вековете като приятел на човека.Що трябва да намесвате симбиоза ли е или не.Очевидно че двете страни имат полза един от друг.Изначало и двете животни са били диви, в последствие са се сближили.Очевидно интелекта на тези животните е по развит от този на крокодилите.Що никой не е опитомил примерно акула или крокодил, докато делфин може, куче и кон също.Що трябва да се разводнява темата и да се изпада в задълбочени философски размисли.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      Зависи,твоето за теб е приятел, за мен може да е враг.Мисля че конят и кучето са се доказали през вековете като приятел на човека.Що трябва да намесвате симбиоза ли е или не.Очевидно че двете страни имат полза един от друг.Изначало и двете животни са били диви, в последствие са се сближили.Очевидно интелекта на тези животните е по развит от този на крокодилите.Що никой не е опитомил примерно акула или крокодил, докато делфин може, куче и кон също.Що трябва да се разводнява темата и да се изпада в задълбочени философски размисли.
                      Напълно съм съгласен с теб, но искам да вметна, че интелектът на едно животно не бива да се определя по степента на привързване и опитомяване от човека.
                      Това, че кучето и конят са отдадени изцяло, почти до "слугинаж", не ги прави по-интелигентни.
                      Котката също е в симбиоза, но е доста независима и трудно контрулируема, това не я прави по-тъпа.

---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 15:19 ----------

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                      Не,не те обиждам,старая се да подържам твоя тон.Естествено че кучетата се нуждаят от теб.Както се нуждаят и децата и възрастните хора.Нима тяхната зависимост те притеснява или смущава?

Ами симбиозата при мен е че кучетата ми дават спокойствие и уравновесеност,така както аз им отвръщам с внимание,храна,подслон и всичко което мога да дам на живо същество.Не мога да схвана идеята на поста ти.

Има много симптоми по които да познаеш характера на кучето ти.Както и много фактори определящи настроението му във всеки един момент.Непознаването и игнорирането им е опасност както за теб,така и за околните.
                      Но няма установена норма и точни инструкций как се гледа куче.Така че и такъв закон няма начин как да стане в една демократично развита страна (каквато си мисля че сме).Защото всеки човек и всяко куче има индивидуалност,която не влиза в стереотипи.
                      Не можеш да водиш спор на ръба на сабята. Често се нахвърляш твърде яростно и ме пращаш на психиатър.
                      Аз по-твоята логика, искам да се въведе подбор при клането на прасета и телета, да бъдат клани само по-тъпо гледащи телета и по-силно грухтящи прасета.
                      Отново ти казвам, че аз не мога да те убедя в нищо, по една проста причина, за теб кучето ти в много отношения е по важно от представителите на хомо сапиенс.
                      Аз искам пълна забрана за питбула и всички негови производни., но знам, че това е невъзможно и за това предлагам компромисен вариант, но на теб и той не ти харесва.
                      Но съм изключително радостен, че анкетата показва друго.
                      К.М.

Comment

• Кучето е социално животно, котката не е.Да си чул някой овчар да използва котки?Или рицар да язди крокодил?Сигурно предците ни има защо да използват кучета и коне.Пък и не мисля че тез двете ни слугуват, щото отглеждането на такова добиче изисква немалко слугуване и от страна на човека.

Comment

• И ще дам един пример.На паркинга зад блока открай време се въртят две кучета.Всеки им хвърля по нещо в мразовитите дни, в замяна ни пазят колите.Не ме лаят когато отивам до колата си или до тази на жената.Не лаят и когато комшийте се подпрат на някоя кола да бъбрят.Но ако чужди хора се доближат се скъсват да лаят.Никой не ги е учил.Просто им хвърляш някой комат като хвърляш боклука, жената не ги храни но и нея не лаят.Някак си знаят кои хора живеят тук и кой на кого какъв е.А ела се подпри на нечия кола тук.Никой не ги дресира, никой не ги гали даже, само им даваме по нещо мимоходом.Тва сега интелигентност ли е или не?

Comment

И ще дам един пример.На паркинга зад блока открай време се въртят две кучета.Всеки им хвърля по нещо в мразовитите дни, в замяна ни пазят колите.Не ме лаят когато отивам до колата си или до тази на жената.Не лаят и когато комшийте се подпрат на някоя кола да бъбрят.Но ако чужди хора се доближат се скъсват да лаят.Никой не ги е учил.Просто им хвърляш някой комат като хвърляш боклука, жената не ги храни но и нея не лаят.Някак си знаят кои хора живеят тук и кой на кого какъв е.А ела се подпри на нечия кола тук.Никой не ги дресира, никой не ги гали даже, само им даваме по нещо мимоходом.Тва сега интелигентност ли е или не?

Нее бе,слугуват ти заради хляба,а интелекта са си го оставили в къщи

Тва с тъпогледащото прасе и мучащата крава,неможах да го схваня,ще го обясниш ли пак,моля

И да,пред индивиди като теб,избирам кучетата,с двете ръце дори.

А анкетата ти,като анкетата за Светльо Витков президент на сайта на БНТ.Много ни се иска да се сбъдне резултата,ама ей на,не би

Comment

Кучето е социално животно, котката не е.Да си чул някой овчар да използва котки?Или рицар да язди крокодил?Сигурно предците ни има защо да използват кучета и коне.Пък и не мисля че тез двете ни слугуват, щото отглеждането на такова добиче изисква немалко слугуване и от страна на човека.
                              Прародителят на кучето е социално животно.
                              Днешните кучета са резултат от толкова упорита изкуствена селекция, на каквато не са подлагани и житните и бобовите култури.
                              Привързаността им към човека отдавна е закрепена генетично.
                              Иначе ни слугуват, както вече казах човекът обича животинки, които му се подчиняват и изпитват страхопочитание към него.
                              Аз твърдя, че дивата свиня е интелигентна точно колкото едно куче и съм готов да правя тестове, но при едно условие.
                              Да не участват в теста дейности, като "дай лапа" и "донеси пръчка" ))))))))))

---------- Post added at 06:13 ---------- Previous post was at 06:09 ----------

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                              Нее бе,слугуват ти заради хляба,а интелекта са си го оставили в къщи

Тва с тъпогледащото прасе и мучащата крава,неможах да го схваня,ще го обясниш ли пак,моля

И да,пред индивиди като теб,избирам кучетата,с двете ръце дори.

А анкетата ти,като анкетата за Светльо Витков президент на сайта на БНТ.Много ни се иска да се сбъдне резултата,ама ей на,не би
                              Кое точно не разбра?
                              Исках да обясня, че за мен няма разлика между прасето и кучето. И от двете човекът извлича полза, при това ролята на прасето за мен е по-важна, защото е свързана с изхранването. Да не говорим, че на някои континенти населявани от по-древни култури от евро континента, ядат кучета.
                              Може да гласуваш и с два вдигнати крака, само внимавай да не паднеш )))))))))
                              К.М.

Comment

• Някак си ми се струва твърде лицемерно, когато някой каже, че обича животните и оставя остатъците от трапезата си до контейнера, за да хапват "милите животинки". То и отглеждането в апартамента си е същата работа. И понеже знам, че много хора биха реагирали остро на писанията ми, то преди да ме охулят бих искал да се замислят за следното: ако някой заявява, че ви обича и в същото време ви подхвърля храна пред контейнера, то това любов ли е ? А когато ви е затворил в собственото си жилище и ви принуждава да сте това, което той желае и това ли е любов ?
                                bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Working...
                                X