Аз много добре го знам, но както BatVas е обяснил, плащането кеш също носи своите допълнителни разходи. А дори и да им е малко по-скъпо нямат право да дискриминират видовете плащания на клиентите си. Аз не давам такса за кредитната си карта всяка година за да не мога да я ползвам! Защо не премахнат изцяло картовите си плащания щом им е толкова скъпо? Това си е чиста проба цигания от страна на Еко! Както и да го въртим и сучем циганията си е цигания! И може би моята банка също ще се заинтересува от тоя случай.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Карти за отстъпка при бензиностанции Еко - вече само КЕШ!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от avok00 Покажи съобщениеАз много добре го знам, но както BatVas е обяснил, плащането кеш също носи своите допълнителни разходи. А дори и да им е малко по-скъпо нямат право да дискриминират видовете плащания на клиентите си. Аз не давам такса за кредитната си карта всяка година за да не мога да я ползвам! Защо не премахнат изцяло картовите си плащания щом им е толкова скъпо? Това си е чиста проба цигания от страна на Еко! Както и да го въртим и сучем циганията си е цигания! И може би моята банка също ще се заинтересува от тоя случай.
Нищо не дискриминират, не те спира никой да платиш с карта приятели и кеш (2%) или да си вземеш 2% кешбек.
Ти искаш да си "тарикат" и да използваш отстъпка в/у промоция... нещо дето мнооого рядко се среща като търговска практика.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеИ защо да е цигания?
Нищо не дискриминират, не те спира никой да платиш с карта приятели и кеш (2%) или да си вземеш 2% кешбек.
Ти искаш да си "тарикат" и да използваш отстъпка в/у промоция... нещо дето мнооого рядко се среща като търговска практика.
Ето извадка от Общите Условия на ОББ за търговци които приемат плащания с карти
За извършване дейността по т. 1 от
настоящите Общи условия, Търговецът е
длъжен:
...
4.10. при плащанията с карти, да не извършва
действия, с които да постави картодържателите в
по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
брой;
4.11. да не изисква от картодържателя да заплаща
допълнителни такси по повод плащането с
посочените в конкретния договор карти. При
получен протест от страна на картодържател,
Банката има право да удържи събраните такси и да
ги възстанови на картодържателя;
...
Ще бъде добре клуба да се поинтересува защо Еко нарушава договора си с банката и при това в ущърб на клиентите си. Все пак получава процент.
Ако не, аз ще ги уведомя, и повече няма да ползвам картата на www.clubalfaromeo.com Имам си друга.
Comment
-
И в какво си по-зле третиран от всеки клиент който плаща кеш но не разполага с клубна карта?
Клубната карта не е задължение, а промоция.
Няма как да я отнесеш към горното.
Както казах вече, промоция в/у промоция е изключително рядка търговска практика.
А цената която заплащаш ти с картата и клиента който плаща кеш без да ползва промоции е една и съща.
Добавка: от къде си сигурен, че в договора на Еко и банките няма клауза според която тоя кешбек не се дели м/у тях или не е за сметка на търговеца например?
А и да е за сметка на банката, в договора им спокойно може да пише, че за тези плащания не важат други промоции на търговеца.
Та без повече информация не можем просто така да раздаваме етикетчета.Last edited by morfius; d.m.y г., 18:06.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Не ми е ясно точно защо си на страната на Еко в тоя случай и от десет кладенеца вадиш вода само и само да изкараш че не съм прав? Имаш ли някаква далавера от тях?
Мисля, че на всички е ясно. Написано е пределно просто "да постави картодържателите в по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
брой;"
Това да плащаш повече ако не е по неизгодна позиция здраве му кажи.
Comment
-
Първоначално публикувано от avok00 Покажи съобщение4.10. при плащанията с карти, да не извършва
действия, с които да постави картодържателите в
по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
брой;
Що си мислиш, че това не е консултирано с юристи и не са си направили добре сметката?
Отгоре на това, Морф е съвсем прав и като търговец ти го казвам и аз - мно'у ви мразим тва тарикатите, дето все искате промоция върху отстъпката върху рабата върху намалението...ако може и 0 лв да платите, само тогава няма да сте кисели...Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от avok00 Покажи съобщениеНе ми е ясно точно защо си на страната на Еко в тоя случай и от десет кладенеца вадиш вода само и само да изкараш че не съм прав? Имаш ли някаква далавера от тях?
Мисля, че на всички е ясно. Написано е пределно просто "да постави картодържателите в по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
брой;"
Това да плащаш повече ако не е по неизгодна позиция здраве му кажи.
Ама това да не настинем и да не се минем...
И в същия момент за важните неща 0 реакция.
Е такива едни кладенциWelcome to the real world
Comment
-
Ще ви ги обясня като на малки деца, защото явно не ви се иска да ме разберете.
1. Клиент с карта приятели плаща в брой и получава отстъпка - плаща 9лв.
2. Клиент с карта приятели плаща с карта и не получава отстъпка - плаща 10лв.
Пита се? Кой от двамата е в по неизгодна позиция? Не мислите ли "юридически", че точно това е имала в предвид банката като е добавила това условие? Дали на банката и харесва търговеца да стимулира клиентите да не ползват картите и?Помислете малко! Толкова е ясно, че повече няма накъде!
А 2011 година в Европейска държава да поставяш клиентите си в положение да тичат до банкомата докато в Норвегия обсъждат дали да не премахнат плащането в брой е не цигания а турбо балканска цигания! Гръцка простотия!
Comment
-
Аз плащах с карта скоро и нямах проблем, в ЕКО, ако имам отивам в Шел, а ако и там има проблем пускам жалба до Комисия за защита на потребителите, Мин. финансите, Народното събрани, Комисия за конкуренцията, не и помня точно името и прочее.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАз плащах с карта скоро и нямах проблем, в ЕКО, ако имам отивам в Шел, а ако и там има проблем пускам жалба до Комисия за защита на потребителите, Мин. финансите, Народното събрани, Комисия за конкуренцията, не и помня точно името и прочее.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от avok00 Покажи съобщениеАз много добре го знам, но както BatVas е обяснил, плащането кеш също носи своите допълнителни разходи. А дори и да им е малко по-скъпо нямат право да дискриминират видовете плащания на клиентите си. Аз не давам такса за кредитната си карта всяка година за да не мога да я ползвам! Защо не премахнат изцяло картовите си плащания щом им е толкова скъпо? Това си е чиста проба цигания от страна на Еко! Както и да го въртим и сучем циганията си е цигания! И може би моята банка също ще се заинтересува от тоя случай.
Като не ти харесва не ползвай. Не е задължително!!! Събирай смарт точки и си свиркай.
П.С. както казах по- горе, за 2 ст. човек ще убиете.Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 01:01.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от avok00 Покажи съобщение1. Клиент с карта приятели плаща в брой и получава отстъпка - плаща 9лв.
2. Клиент с карта приятели плаща с карта и не получава отстъпка - плаща 10лв.Първоначално публикувано от avok00 Покажи съобщениеМда, благодаря за инфото. Моята кредитна карта има 2% cashback което си е точно колкото отстъпката на Еко.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщениеОтгоре на това, Морф е съвсем прав и като търговец ти го казвам и аз - мно'у ви мразим тва тарикатите, дето все искате промоция върху отстъпката върху рабата върху намалението...ако може и 0 лв да платите, само тогава няма да сте кисели...
И докато потребителите нямат избор, търговецът винаги може да си смени амплоато, особено след като няма необходимото търговско мислене и го притеснява, че клиентите искат 'да го прекарат'._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеЧуствата са взаимни, когато стане въпрос за надценка върху надценката, върху надценката при фалшивата промоция...
И докато потребителите нямат избор, търговецът винаги може да си смени амплоато, особено след като няма необходимото търговско мислене и го притеснява, че клиентите искат 'да го прекарат'.
аз също работя търговец, но не си мразя клиентите и не мисля че, не са прави да си искат тяхното - който не му стиска и не се оправя - има и други професии
освен това като ползвател почти изцяло на кредитни карти, както е и по цял свят, не виждам никва логика някой си да се опитва да ни връща миналия век, "кешовица" и прочие мутряшки лафове
а за тия карти на клубалфаромео, аз примерно ги ползвам не толкова за собствената си "далавера" а щото знам, че се отчисляват пари в сметката на клуба (реално по късно разбрах, че има отстъпка и за клиента) - и имам ПРОТИВ да ми обясняват как ще плащам кеш и прочие простотии'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеТоест ти плащаш 10лв, но нали като платиш с карта имаш 2% кешбек, докато този който плаща в кеш го няма това. Според мен нещата се изравняват
Между другото онзи ден когато стана проблема в Еко аз се опитах да ползвам картата си Visa electron която е дебитна и няма никакви кешбеци.
И кредитната ми която е с 2та% не е чак толкова тарикатска, защото от всяко плащане ми взимат по 10ст допълнително, които отиват за UNICEF.
На тези търговци дето много мразят клиенти като мен ще Ви кажа само - свиквайте, защото все повече хора в България ще започнат да си търсят правата. И вашите цигански номера ще минават все по-малко. Докато ви стане ясно, че не ставате за търговци, а само за фалит.Last edited by avok00; d.m.y г., 13:09.
Comment
Comment