Известие

Collapse
No announcement yet.

Карти за отстъпка при бензиностанции Еко - вече само КЕШ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз много добре го знам, но както BatVas е обяснил, плащането кеш също носи своите допълнителни разходи. А дори и да им е малко по-скъпо нямат право да дискриминират видовете плащания на клиентите си. Аз не давам такса за кредитната си карта всяка година за да не мога да я ползвам! Защо не премахнат изцяло картовите си плащания щом им е толкова скъпо? Това си е чиста проба цигания от страна на Еко! Както и да го въртим и сучем циганията си е цигания! И може би моята банка също ще се заинтересува от тоя случай.

Comment

Първоначално публикувано от avok00 Покажи съобщение
      Аз много добре го знам, но както BatVas е обяснил, плащането кеш също носи своите допълнителни разходи. А дори и да им е малко по-скъпо нямат право да дискриминират видовете плащания на клиентите си. Аз не давам такса за кредитната си карта всяка година за да не мога да я ползвам! Защо не премахнат изцяло картовите си плащания щом им е толкова скъпо? Това си е чиста проба цигания от страна на Еко! Както и да го въртим и сучем циганията си е цигания! И може би моята банка също ще се заинтересува от тоя случай.
      И защо да е цигания?
      Нищо не дискриминират, не те спира никой да платиш с карта приятели и кеш (2%) или да си вземеш 2% кешбек.
      Ти искаш да си "тарикат" и да използваш отстъпка в/у промоция... нещо дето мнооого рядко се среща като търговска практика.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        И защо да е цигания?
        Нищо не дискриминират, не те спира никой да платиш с карта приятели и кеш (2%) или да си вземеш 2% кешбек.
        Ти искаш да си "тарикат" и да използваш отстъпка в/у промоция... нещо дето мнооого рядко се среща като търговска практика.
        Аз за удоволствието да съм тарикат си плащам на банката! Има много кредитни карти без cashback, а реално дори тези дето имат много рядко надхвърлят 1%

Ето извадка от Общите Условия на ОББ за търговци които приемат плащания с карти

За извършване дейността по т. 1 от
        настоящите Общи условия, Търговецът е
        длъжен:

...

4.10. при плащанията с карти, да не извършва
        действия, с които да постави картодържателите в
        по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
        брой;

4.11. да не изисква от картодържателя да заплаща
        допълнителни такси по повод плащането с
        посочените в конкретния договор карти. При
        получен протест от страна на картодържател,
        Банката има право да удържи събраните такси и да
        ги възстанови на картодържателя;

...

Ще бъде добре клуба да се поинтересува защо Еко нарушава договора си с банката и при това в ущърб на клиентите си. Все пак получава процент.

Ако не, аз ще ги уведомя, и повече няма да ползвам картата на www.clubalfaromeo.com Имам си друга.

Comment

И в какво си по-зле третиран от всеки клиент който плаща кеш но не разполага с клубна карта?
          Клубната карта не е задължение, а промоция.
          Няма как да я отнесеш към горното.
          Както казах вече, промоция в/у промоция е изключително рядка търговска практика.
          А цената която заплащаш ти с картата и клиента който плаща кеш без да ползва промоции е една и съща.

Добавка: от къде си сигурен, че в договора на Еко и банките няма клауза според която тоя кешбек не се дели м/у тях или не е за сметка на търговеца например?
          А и да е за сметка на банката, в договора им спокойно може да пише, че за тези плащания не важат други промоции на търговеца.
          Та без повече информация не можем просто така да раздаваме етикетчета.
          Last edited by morfius; d.m.y г., 18:06.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Не ми е ясно точно защо си на страната на Еко в тоя случай и от десет кладенеца вадиш вода само и само да изкараш че не съм прав? Имаш ли някаква далавера от тях?

Мисля, че на всички е ясно. Написано е пределно просто "да постави картодържателите в по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
            брой;"

Това да плащаш повече ако не е по неизгодна позиция здраве му кажи.

Comment

4.10. при плащанията с карти, да не извършва
              действия, с които да постави картодържателите в
              по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
              брой;
              Къде видя с действията си Еко да те поставя в по-неизгодно положение от плащащите в брой? В най-лошия случай, като плащаш с карта, си наравно с този, дето има карта Приятели. И оттук насетне, протеста ти, дори юридически, става неиздържан.
              Що си мислиш, че това не е консултирано с юристи и не са си направили добре сметката?

Отгоре на това, Морф е съвсем прав и като търговец ти го казвам и аз - мно'у ви мразим тва тарикатите, дето все искате промоция върху отстъпката върху рабата върху намалението...ако може и 0 лв да платите, само тогава няма да сте кисели...
              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Не ми е ясно точно защо си на страната на Еко в тоя случай и от десет кладенеца вадиш вода само и само да изкараш че не съм прав? Имаш ли някаква далавера от тях?

Мисля, че на всички е ясно. Написано е пределно просто "да постави картодържателите в по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
                брой;"

Това да плащаш повече ако не е по неизгодна позиция здраве му кажи.
                Изобщо не съм на тяхна страна, опитвам се да обясня нещо елементарно.
                Ама това да не настинем и да не се минем...
                И в същия момент за важните неща 0 реакция.
                Е такива едни кладенци

Comment

Ще ви ги обясня като на малки деца, защото явно не ви се иска да ме разберете.

1. Клиент с карта приятели плаща в брой и получава отстъпка - плаща 9лв.
                  2. Клиент с карта приятели плаща с карта и не получава отстъпка - плаща 10лв.

Пита се? Кой от двамата е в по неизгодна позиция? Не мислите ли "юридически", че точно това е имала в предвид банката като е добавила това условие? Дали на банката и харесва търговеца да стимулира клиентите да не ползват картите и?Помислете малко! Толкова е ясно, че повече няма накъде!

А 2011 година в Европейска държава да поставяш клиентите си в положение да тичат до банкомата докато в Норвегия обсъждат дали да не премахнат плащането в брой е не цигания а турбо балканска цигания! Гръцка простотия!

Comment

Аз плащах с карта скоро и нямах проблем, в ЕКО, ако имам отивам в Шел, а ако и там има проблем пускам жалба до Комисия за защита на потребителите, Мин. финансите, Народното събрани, Комисия за конкуренцията, не и помня точно името и прочее.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Аз плащах с карта скоро и нямах проблем, в ЕКО, ако имам отивам в Шел, а ако и там има проблем пускам жалба до Комисия за защита на потребителите, Мин. финансите, Народното събрани, Комисия за конкуренцията, не и помня точно името и прочее.
                      И Конфедерацията на потребителите.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Говориш, като селски тарикат с 10 лв. в джоба. 5 за кафе и 5 за газ да стигне до кафето

Като не ти харесва не ползвай. Не е задължително!!! Събирай смарт точки и си свиркай.

П.С. както казах по- горе, за 2 ст. човек ще убиете.
                        Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 01:01.
                        Lexus IS200

Comment

1. Клиент с карта приятели плаща в брой и получава отстъпка - плаща 9лв.
                          2. Клиент с карта приятели плаща с карта и не получава отстъпка - плаща 10лв.
                          Мда, благодаря за инфото. Моята кредитна карта има 2% cashback което си е точно колкото отстъпката на Еко.
                          Тоест ти плащаш 10лв, но нали като платиш с карта имаш 2% кешбек, докато този който плаща в кеш го няма това. Според мен нещата се изравняват
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                            Отгоре на това, Морф е съвсем прав и като търговец ти го казвам и аз - мно'у ви мразим тва тарикатите, дето все искате промоция върху отстъпката върху рабата върху намалението...ако може и 0 лв да платите, само тогава няма да сте кисели...
                            Чуствата са взаимни, когато стане въпрос за надценка върху надценката, върху надценката при фалшивата промоция...
                            И докато потребителите нямат избор, търговецът винаги може да си смени амплоато, особено след като няма необходимото търговско мислене и го притеснява, че клиентите искат 'да го прекарат'.
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                              Чуствата са взаимни, когато стане въпрос за надценка върху надценката, върху надценката при фалшивата промоция...
                              И докато потребителите нямат избор, търговецът винаги може да си смени амплоато, особено след като няма необходимото търговско мислене и го притеснява, че клиентите искат 'да го прекарат'.
                              +1 мъдър си отче, добре си го казал

аз също работя търговец, но не си мразя клиентите и не мисля че, не са прави да си искат тяхното - който не му стиска и не се оправя - има и други професии

освен това като ползвател почти изцяло на кредитни карти, както е и по цял свят, не виждам никва логика някой си да се опитва да ни връща миналия век, "кешовица" и прочие мутряшки лафове

а за тия карти на клубалфаромео, аз примерно ги ползвам не толкова за собствената си "далавера" а щото знам, че се отчисляват пари в сметката на клуба (реално по късно разбрах, че има отстъпка и за клиента) - и имам ПРОТИВ да ми обясняват как ще плащам кеш и прочие простотии
                              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                                Тоест ти плащаш 10лв, но нали като платиш с карта имаш 2% кешбек, докато този който плаща в кеш го няма това. Според мен нещата се изравняват
                                Не мога да разбера защо се хвана за моята карта? Само аз ли съм потърпевш от цялата история? Какво става с огромното мнозинство от хора които нямат 2% cashback? Или нямат въобще никакъв? Или имат дебитни карти и не само че нямат бонуси ами даже плащат такса за транзакция с тях? И които просто искат да не носят големи суми в брой или да ползват кредит за покупки?

Между другото онзи ден когато стана проблема в Еко аз се опитах да ползвам картата си Visa electron която е дебитна и няма никакви кешбеци.

И кредитната ми която е с 2та% не е чак толкова тарикатска, защото от всяко плащане ми взимат по 10ст допълнително, които отиват за UNICEF.

На тези търговци дето много мразят клиенти като мен ще Ви кажа само - свиквайте, защото все повече хора в България ще започнат да си търсят правата. И вашите цигански номера ще минават все по-малко. Докато ви стане ясно, че не ставате за търговци, а само за фалит.
                                Last edited by avok00; d.m.y г., 13:09.

Comment

Working...
                                X