Известие

Collapse
No announcement yet.

Жалба срещу лекар - къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Айде сега да не разправям за лекари, 16 години си ги изстрадах а можеше да мина и по леко, както и стана но аз си намерих колая докато ме оперираха, за това също си платих, макар че бях с направление за хоспитализация.Да не споменавам че на баща ми не разпознаха рак от туберколоза.Парализира се от гърдите надолу и трябваше да го НОСЯ НА РЪЦЕ до колата и до болницата, щото бърза помощ отказа да дойде в 2 през ноща когато се случи, в болницата пък трябваше да оставя 10 лева гаранция че ще върна инвалидната количка.И се чудя защо здравните осигуровки са година за година - пито платено.Все едно влога ви в банката да е година за година, като свърши годината - наново.Има свестни лекари но са много малко.Като цяло тази професия се комерсиализира.Като иска да работи частно да си направи частен кабинет.Бърза помощ иде след сума ти и кандърми.Ей богу,заради това което съм преживял, ако видя лекар нуждаещ се от каквато ида е помощ, докато не си плати няма да си мръдна пръста.Имам основание за това негативно отношение към професията и не желая да го коментирам.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
      Това е абсолютно невярно и клиширано!

1. Кой краде и мами постоянно здравната система? Не сме аз и ти, ние само я захранваме с отчисления от нашите заплати като балами и наивно се надяваме когато/ако ни потрябва да ни помогне.
      2. Отношенията пациент-лекар отдавна не съществуват! Те са превърнати в отношения клиент-псевдолекар.
      Не е лошо да се зададеш въпроса : Защо са станали такива ?
      Познавам много лекари и смея да твърдя, че повечето от тях са отговорни хора.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Не е лошо да се зададеш въпроса : Защо са станали такива ?
        Защо са станали такива? Тъп съм и не мога да се сетя!

Познавам много лекари и смея да твърдя, че повечето от тях са отговорни хора.
        Понеже са отговорни хора и това оправдава факта, че лъжат, мамят и крадат ли? И аз познавам доста и никой от тях не е на ръба на оцеляването. А моето мнение е че са посредствени (меко казано) специалисти.

Виж аз от 15 годишен си изкарвам сам парите. Сам съм си финансирал обучението, сам съм постигнал това, което съм в момента. Тъй като една заплата не достига за стандарта на живот, който искам да имам работя на 3 места. Не ходя да крада, да лъжа, да мамя, да изнудвам и да убивам, а работя на 3 (три) места, като спазвам законите на тая държава!!!
        Дядо ми бог да го прости казваше "Животът е сУрав и кУрав" (ударенията са на У-тата). Аз само ще добавя, че комунизмът свърши отдавна!
        Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Защо са станали такива? Тъп съм и не мога да се сетя!

Понеже са отговорни хора и това оправдава факта, че лъжат, мамят и крадат ли? И аз познавам доста и никой от тях не е на ръба на оцеляването. А моето мнение е че са посредствени (меко казано) специалисти.

Виж аз от 15 годишен си изкарвам сам парите. Сам съм си финансирал обучението, сам съм постигнал това, което съм в момента. Тъй като една заплата не достига за стандарта на живот, който искам да имам работя на 3 места. Не ходя да крада, да лъжа, да мамя, да изнудвам и да убивам, а работя на 3 (три) места, като спазвам законите на тая държава!!!
          Дядо ми бог да го прости казваше "Животът е сУрав и кУрав" (ударенията са на У-тата). Аз само ще добавя, че комунизмът свърши отдавна!
          Оставям те с озлоблението и надеждата, че някога ще прозреш това коета съм написал.
          sigpic

Comment

Всяка година минавам опреснителни курсове и държа изпит за да си подновя разрешителното.Имат ли лекарите такива курсове, щото невроложка ми е казвала - туй съм учила преди 20 години, тъй лекувам.Защо са станали такива, ами същия въпрос се задаваше и за циганите.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Оставям те с озлоблението и надеждата, че някога ще прозреш това коета съм написал.
              Само заучени фрази.

Comment

Само заучени фрази.
                Добре, де, сега какво искаш - да ти тегля една майна, за да е нещо по-различно.
                sigpic

Comment

Нищо не искам!

А майната ти вече ми я тегли (макар и на ум) и аз я преживях, и да ти кажа честно - не ми пука.

Спокойна вечер ти пожелавам!

Comment

Нищо не искам!

А майната ти вече ми я тегли (макар и на ум) и аз я преживях, и да ти кажа честно - не ми пука.

Спокойна вечер ти пожелавам!
                    Да сме живи и здрави и да не ни се налага да ходим на доктор - различни хора с различно мнение.
                    sigpic

Comment

Жалбата е вече факт. Днес свърших това полезно дело.
                      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Това е абсолютно невярно и клиширано!

1. Кой краде и мами постоянно здравната система? Не сме аз и ти, ние само я захранваме с отчисления от нашите заплати като балами и наивно се надяваме когато/ако ни потрябва да ни помогне.
                        2. Отношенията пациент-лекар отдавна не съществуват! Те са превърнати в отношения клиент-псевдолекар.
                        Ужасяваща некомпетентност.

Правилата се създават от Здравната парламентарна комисия и се гласуват от парламента. Регламентират се, съблюдават се и се налагат от Министерството на здравеопазването. Финансовият посредник, между пациент и лекар е Здравната каса.
                        Не виждам как е възможно да се търси вина в медиците.
                        Да, наистина някои от тях са забравили що е то медицина и им липсва нужната себеотдаденост, но да се заклеймяват всички е безумно.
                        Тези хора нямат за цел да ни убиват, а да ни лекуват.
                        Просто при тях грешката има ужасни резултати.
                        Не забравяйте, че това са "монтьори" на нещо, което не е създадено от човешки разум. Нещо, което е все още непознато и едва ли някога ще бъде опознато.
                        Ние всички мислим като инженери, демек, "за всяко нещо трябва да има причина и тя да е ясна", и когато тази причина бъде отстранена, двигателят да заработи като часовник.
                        В медицината няма такъв сценарий. Там винаги има неизвестни, винаги има непознати и неочаквани реакции.
                        Умственото натоварване при повечето лекари е убийствено, дайте да не искаме от тях всеки път да ни се лигавят като продавачка в Мола.
                        Аз твърдя, че повечето медици в БГ си вършат съвестно работата, в рамките на една ужасна финансова среда.
                        Направиха от нашата медицина една бакалия. Опитът да се вкарват пазарни принципи в здравеопазването се оказаха жалки и нескопосани. Същата картинка наблюдаваме и в образованието и културата.
                        Да приравниш един лекар с един търговец е тотален "шит".
                        Медицината не е продаване на кебапчета. Тук думичките маркетинг и кост-бенефит, тряба да бъдат забранени.
                        Пазарни принципи тук нямат място.
                        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                        К.М.

Comment

Крайно време беше някой да ги надума тези истини, защото хората не са наясно.
                          Колко поред правителства, поради невъзможност да се справят с този общонационален проблем, допускаха да се плюят лекарите, за да смекчат ефектите от безхаберието си.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                            Ужасяваща некомпетентност.

Правилата се създават от Здравната парламентарна комисия и се гласуват от парламента. Регламентират се, съблюдават се и се налагат от Министерството на здравеопазването. Финансовият посредник, между пациент и лекар е Здравната каса.
                            Не виждам как е възможно да се търси вина в медиците.
                            Да, наистина някои от тях са забравили що е то медицина и им липсва нужната себеотдаденост, но да се заклеймяват всички е безумно.
                            Тези хора нямат за цел да ни убиват, а да ни лекуват.
                            Просто при тях грешката има ужасни резултати.
                            Не забравяйте, че това са "монтьори" на нещо, което не е създадено от човешки разум. Нещо, което е все още непознато и едва ли някога ще бъде опознато.
                            Ние всички мислим като инженери, демек, "за всяко нещо трябва да има причина и тя да е ясна", и когато тази причина бъде отстранена, двигателят да заработи като часовник.
                            В медицината няма такъв сценарий. Там винаги има неизвестни, винаги има непознати и неочаквани реакции.
                            Умственото натоварване при повечето лекари е убийствено, дайте да не искаме от тях всеки път да ни се лигавят като продавачка в Мола.
                            Аз твърдя, че повечето медици в БГ си вършат съвестно работата, в рамките на една ужасна финансова среда.
                            Направиха от нашата медицина една бакалия. Опитът да се вкарват пазарни принципи в здравеопазването се оказаха жалки и нескопосани. Същата картинка наблюдаваме и в образованието и културата.
                            Да приравниш един лекар с един търговец е тотален "шит".
                            Медицината не е продаване на кебапчета. Тук думичките маркетинг и кост-бенефит, тряба да бъдат забранени.
                            Пазарни принципи тук нямат място.

Прасчо, при цялото ми уважение към различният ти начин на мислене, гледна точка и бъбривост, факта че не виждаш вина в медиците показва, че или не си прочел цялата тема до тук, или адски наивно гледаш на проблемите в здравеопазването.

Comment

СВЕТ, малко сложно е да се обясни, но тези хора за да завършат това образование са се пооткъснали малко от живота - трудно се учи медицина и те са малко неадекватни по отношение на материалното.
                              За да бъдат добри лекари, трябва да се грижи някой друг за тях, а те са поставени в сегашната груба материална действителност сами да се справят.
                              sigpic

Comment

СВЕТ, малко сложно е да се обясни, но тези хора за да завършат това образование са се пооткъснали малко от живота - трудно се учи медицина и те са малко неадекватни по отношение на материалното.
                                За да бъдат добри лекари, трябва да се грижи някой друг за тях, а те са поставени в сегашната груба материална действителност сами да се справят.

Абе хора! Говорим за "лекарите", които работят в системата на здравеопазването на България и крадат ежедневно от здравната каса! Тия за които искате вие да говорим отдавна не са в тая държава!!! Тия които са се отдали на професията си и са кадърни отдавна емигрираха и работят на запад където системата се грижи за тях или в частни лечебни заведения, които им осигуряват доходи съответстващи на знанията и уменията! Вие изобщо разбирате ли го това? Къде живеете?

Comment

Working...
                                X