If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За привържениците на Третия Райх,СССР,Китай и прочие........
Бях чел, че българския знак IYI е и митраиски символ - знака на овена т.е. на пролетното равноденствие.
Едно уточнение - митраизма е религия почитаща слънцето и небесните тела. Тя създава астрологията. Тази религия е била много разпространена в пределите на римската империя през I - II век от новата ера.
Свастиката също е стар български и митраиски символ /не само нацистки/. Това е символа на слънцето.
Бях чел, че българския знак IYI е и митраиски символ - знака на овена т.е. на пролетното равноденствие.
Едно уточнение - митраизма е религия почитаща слънцето и небесните тела. Тя създава астрологията. Тази религия е била много разпространена в пределите на римската империя през I - II век от новата ера.
Свастиката също е стар български и митраиски символ /не само нацистки/. Това е символа на слънцето.
Митра,sol invictus.....много често е изобразяван с фригийска шапка,фригите са преселилото се през 1100 г.п.н.е. тракийското племе бриги според Старбон и Херодот.....дмек па си са наши ора....
Митра,sol invictus.....много често е изобразяван с фригийска шапка,фригите са преселилото се през 1100 г.п.н.е. тракийското племе бриги според Старбон и Херодот.....дмек па си са наши ора....
И не само шапката, а и ямурлука, пояса на кръста със затъкнатия тракийски нож в него... са си все типично български...
Е за да не пълня форума с писания, които за някои ще са безинтересни ще кача един линк...
Тук боцмана много добре е описал митраизма и връзката с българите... и правилно е цитирал Морис Кюон.... без да си ги намества, някои факти, както е типично за него, та за това мисля че го е копнал от някъде, а не той да го е писал...
Тъй,като поради множество причини,някои възприемат Константин I Велики за българин,едни от първите закони срещу евреите принадлежат на него.
Забранява на евреите да имат роби християни,забранява им събиранията за религиозни служби.......
Тъй,като поради множество причини,някои възприемат Константин I Велики за българин,едни от първите закони срещу евреите принадлежат на него.
Забранява на евреите да имат роби християни,забранява им събиранията за религиозни служби.......
Е, Бакуриани не е българин, но при създаването на бачковския манастир издава тая заповед:
А като знаем кои са ромеите /гърците... данайците/... и пак стигнахме до евреите.
Що ли цял вят не ги харесва ?!? И то не от вчера или онзи ден...
Все пак заглавието на темата води накъде да върви мисълта, а вие сте се отплеснали накъдето ви щъка мисълта в момента на писането - просто си пишете ей-така.
Олди ми то само привърженици на Третият Райх пишем,другите ги няма
Тъй,като пишем за Райха трябва аналитично да представим на читателите от къде,как и защо Райхът е черпил идеи......
Все пак заглавието на темата води накъде да върви мисълта, а вие сте се отплеснали накъдето ви щъка мисълта в момента на писането - просто си пишете ей-така.
Засрамих са и са изчервих...
Много ли избягахме от темата ?
Споко Олди... в темата сме...
---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:35 ----------
Олди ми то само привърженици на Третият Райх пишем,другите ги няма
Тъй,като пишем за Райха трябва аналитично да представим на читателите от къде,как и защо Райхът е черпил идеи......
Олди сигурно е прав... май трябва по-научно популярно да обясним връзката... Не мислиш ли ?
Comment