Известие

Collapse
No announcement yet.

колебание при избор на матрак

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

точка

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      И мухълът и подматрачната рамка нямат нищо общо със самия матрак.
      Нещо потемата смислено ще напишеш ли?

Ти защо участваш активно във форум щом е само простотия?
      Това ми хареса
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Това с мухала ...е гадна работа, аз такъв проблем обаче нямам, независимо че се излежавам на френско легло.
        В нашата къща такова чудо,за 6 години, от както живея там не се е появило.
        Следователно тази теория, че леглото трябва да е задължително с подматрачна рамка, за да не мухлясва.....отпада.
        GTV 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          радвам се за теб. а автора на темата нека си помисли дали на базата на мнения изградени на попрочетеното от брошурки и форумни капацитети без опит би похарчил 600лв
          По-полека бе, колега, изказвай мнение без да обиждаш всички останали. И къде ги видя тия 600 лв като посочените от мен матраци са 400-500 лв? 600 лв е прехваления Магнифлакс, който е от изкуствени материали и е по-скъп от латексовите.

П.П. Много ми е интересно как за 5 г. у нас не съм забелязал нито конденз по 5-камерната дограма, нито мухъл по матрака или където и да било? Да съм кьорав - не съм, щото и други хора живеят у нас, пък и те не са забелязали такова нещо.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Lei-chery Покажи съобщение
            Това с мухала ...е гадна работа, аз такъв проблем обаче нямам, независимо че се излежавам на френско легло.
            В нашата къща такова чудо,за 6 години, от както живея там не се е появило.
            Следователно тази теория, че леглото трябва да е задължително с подматрачна рамка, за да не мухлясва.....отпада.
            Повечето френски легла дишат отдолу, но решетката най-много пази.
            Ако живееш в нова къща и нямаш парно е нормално да не знаеш какво е мухъл.
            Той се появява, и после отърването е трудно.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
              По-полека бе, колега, изказвай мнение без да обиждаш всички останали. И къде ги видя тия 600 лв като посочените от мен матраци са 400-500 лв? 600 лв е прехваления Магнифлакс, който е от изкуствени материали и е по-скъп от латексовите.

П.П. Много ми е интересно как за 5 г. у нас не съм забелязал нито конденз по 5-камерната дограма, нито мухъл по матрака или където и да било? Да съм кьорав - не съм, щото и други хора живеят у нас, пък и те не са забелязали такова нещо.
              първо колега, автора е казал че бюджета му е 600лв в първия пост. второ колкото магнифлекса е прехвален, толкова са и другите и трето това че у вас няма конденз и мухъл(които пък са следствие на висока влажност в помещението), не означава че те не съществуват.
              съжалявам че си се почуствал обиден
              точка

Comment

Повечето френски легла дишат отдолу, но решетката най-много пази.
                Какво е значението пък на парното?
                Имам парно-локално, имам и климатици и изолация....но мухълче нямам за щастие.
                GTV 1.8 TS

Comment

Мухъл се получава при несъобразено според климатичните условия строителство,а не според това дали е нова,стар къщата и дали си със и без парно.....
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Отваряйте си отвреме-навреме прозорците и нищо няма да ви мухлясва.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Какво е значението пък на парното?
                      Имам парно-локално, имам и климатици и изолация....но мухълче нямам за щастие.
                      То не работи по цял ден. Няма кой да мята въглища в котлето.

Различно е.
                      Мухълът е голяма гад.
                      Но определено обича влага и мрази слънце.
                      Мрази и пушачи, щот те проветряват много често.
                      Като правило, старите жилища страдат най-често.
                      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        Мухъл се получава при несъобразено според климатичните условия строителство,а не според това дали е нова,стар къщата и дали си със и без парно.....
                        много си в грешка
                        точка

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Не е точно така, но с теб не ми се спори.
                          Възрастта има значение.
                          Комплексни са причините.
                          К.М.

Comment

То не работи по цял ден. Няма кой да мята въглища в котлето.

Различно е.
                            Мухълът е голяма гад.
                            Но определено обича влага и мрази слънце.
                            Мрази и пушачи, щот те проветряват много често.
                            Като правило, старите жилища страдат най-често.
                            Е, да но пък климатиците работят ...температурата е постоянна...аз мразя да ми е студено, пускам ги октомври и ги спирам април.
                            Следователно и постоянното отопление не е причина.
                            GTV 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Отваряйте си отвреме-навреме прозорците и нищо няма да ви мухлясва.
                              Прав си, но ако говориш за превенция.
                              Проветряването предпазва появата, но не може да премахне вече появил се мухъл.

---------- Post added at 14:54 ---------- Previous post was at 14:53 ----------

Е, да но пък климатиците работят ...температурата е постоянна...аз мразя да ми е студено, пускам ги октомври и ги спирам април.
                              Следователно и постоянното отопление не е причина.
                              Ако са ти готини климатиците, може и да изсушават въздуха знам ли. Не разбирам чак толкова.
                              Може твоето присъствие да мори мухъла.
                              Ако е къща на 6 години с добра изолация, няма как да имаш скоро мухъл. Но това не бива да те успокоява, бъди бдителна.
                              К.М.

Comment

Естествено, че климатиците изсушават въздуха, а по отношение на вече съществуващ мухъл - има си препарати.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X