Известие

Collapse
No announcement yet.

Сняг

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой да има чертеж за снегорин???? От типа "направи си сам"????
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Заменям 159 за Crosswagon, мамка му! А като си помисля че се чудих доста време, дали 159 или Крос-а, направо ме хваща яд за избора ми...
      Ще ти дойде акъла...

Пердаша си като БТР по снега, тук в Кокаляне никой не е чистил още от първия голям сняг преди месец - никви проблеми. А вчера един Пасатор не можа да излезе по баира дори и с вериги...

Хората масово си оставиха колите под снега - аз и баща ми сутрин сме като маршрутки-Волво до София

Хората масово си оставиха колите под снега, не само че не опитват да ги карат, ами дори и не ги разриват вече - аз и баща ми сутрин сме като маршрутки-Волво до София

Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Днес за първи път от 2009 (тогава купих зимните си гуми) боксувах и не можах да излеза от коловоза пред блока ми... и един съсед ме бутна малко. От тук следват явно вериги или чистене!

Ако централните булеварди и улици са чисти до асфалт навякъде в София ще се радвам, но уви не е така. Пред входа ни има списък кой етаж кои дни да чисти, но за улиците не мисля, че е наше задължение.
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

• Кое според вас има най-голям ефект в дълбок сняг/дълбока киша а под него/нея има лед , пътят е с малък наклон ?
          Не питам за 4х4 и AWD ... а и тези дни бутах едно субару с хубави гуми.
          1. LS Диференциал , може да се сложи на някои алфи с 6 степенна ск. кутия.
          2. Вериги, метални , текстилни или някакъв друг вид.
          3. Гуми с метални шипове за леда под снега. Знам , че са забранени.
          4. Нищо не помага
          5. Нищо не помага освен бутане от поне 2ма човека
          6. Друго
          ...

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
            Кое според вас има най-голям ефект в дълбок сняг/дълбока киша а под него/нея има лед , пътят е с малък наклон ?
            Не питам за 4х4 и AWD ... а и тези дни бутах едно субару с хубави гуми.
            1. LS Диференциал , може да се сложи на някои алфи с 6 степенна ск. кутия.
            2. Вериги, метални , текстилни или някакъв друг вид.
            3. Гуми с метални шипове за леда под снега. Знам , че са забранени.
            4. Нищо не помага
            5. Нищо не помага освен бутане от поне 2ма човека
            6. Друго
            2 Познах ли ?
            156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

• Аз не знам отговора и затова питах.
              ...

Comment

• 5 няма друг начин
                Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

• ако ти е лека колата 1 тон примерно с предно предаване и гумите са ти тесни 175/185 с висок борд добра гума ако си познаваш колата и имаш умения като шофьор може нищо да не ти трябва,и много е важно пред теб и до теб да няма закъсали коли,и наклона да има се засилваш и айде

Comment

• освен хубави гуми и малко човешка сила др не помага

Comment

• Летни гуми 215/45/17 и некъв спрей-вериги и немам ядове......
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                        ако ти е лека колата 1 тон примерно с предно предаване и гумите са ти тесни 175/185 с висок борд добра гума ако си познаваш колата и имаш умения като шофьор може нищо да не ти трябва,и много е важно пред теб и до теб да няма закъсали коли,и наклона да има се засилваш и айде
                        Напълно съгласен , тази вечер реших да разтъпча алфичката и на връщане към 12 и нещо вечерта мойта улица с доста стабилен баир си я издрапах без особедни проблеми имаше леко прибуксуване в началото като се качих на нея с мн . газ тъйкато снегорина беше запушил входа .... нагоре на 1ва с галене на газта и ниска скорост си я издрапа до моята къща.. гумите са 195/65/15 мишелин алпин А4 на 3 месеца са и съм доста доволен.. снега беше ужасно дълбок още малко и бронята щеше да упре.. Та така с хубави гуми може и да се издрапа в доста лоши условия , но естествено ако се сложат вериги всичко ще е по-добре.. Даже смятам утре да монтирам веригите и да се разходя с тях да видя как ще е по някое и друго нанагорнище .. то тука като гледам няма да почистят нищо в моя град взема както колегата вика да си направим колите снегорини с 1 гребло и по 1 чифт вериги и така
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Единственото нещо което помага са хубавите зимни гуми и... задкормилното устройство. Карането с вериги ще ви създаде само неприятности, а не сигурност... те са за камионите.
                          bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Ами аз с моята 520 - ка (тежка кола с широки гуми и ниско окачване) си се возим без ядове ... е сега на 2 пъти се наложи да ме побутнат , ама предвид обстоятелствата смятам че съм си ОК. Верно - задните гуми са ми хубави....
                            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Замръзнал, леден коловоз дълбок 10-15 см с нищо не можеш да пребориш. Возиш се напред назад като трамвай и това е.
                              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• бори се,засилваш се даваш на зад и въртиш десен и задна дясна се забива от външната страна и измества колата напреко и газ и си ти пресеча се,не сте ходили по риба немате тренинг...и никъде няма замръзнали ледени коловози те не се утъпкват да станат на лед просто е набит сняг от броните и тумбаците на колите и щом като ходиш по него и пропадаш и гумата на колата ще го пререже щото на 4 пощенски картички ти се държи колата и на всяка теглото е по минимум 300 кила да не говоря за въртене на гуми грайфери и тн
                                Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 10:11.

Comment

Working...
                                X