Някой да има чертеж за снегорин???? От типа "направи си сам"????
Известие
Collapse
No announcement yet.
Сняг
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеЗаменям 159 за Crosswagon, мамка му! А като си помисля че се чудих доста време, дали 159 или Крос-а, направо ме хваща яд за избора ми...
Пердаша си като БТР по снега, тук в Кокаляне никой не е чистил още от първия голям сняг преди месец - никви проблеми. А вчера един Пасатор не можа да излезе по баира дори и с вериги...
Хората масово си оставиха колите под снега - аз и баща ми сутрин сме като маршрутки-Волво до София
Хората масово си оставиха колите под снега, не само че не опитват да ги карат, ами дори и не ги разриват вече - аз и баща ми сутрин сме като маршрутки-Волво до София
Comment
-
Днес за първи път от 2009 (тогава купих зимните си гуми) боксувах и не можах да излеза от коловоза пред блока ми... и един съсед ме бутна малко. От тук следват явно вериги или чистене!
Ако централните булеварди и улици са чисти до асфалт навякъде в София ще се радвам, но уви не е така. Пред входа ни има списък кой етаж кои дни да чисти, но за улиците не мисля, че е наше задължение.sigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment
-
Кое според вас има най-голям ефект в дълбок сняг/дълбока киша а под него/нея има лед , пътят е с малък наклон ?
Не питам за 4х4 и AWD ... а и тези дни бутах едно субару с хубави гуми.
1. LS Диференциал , може да се сложи на някои алфи с 6 степенна ск. кутия.
2. Вериги, метални , текстилни или някакъв друг вид.
3. Гуми с метални шипове за леда под снега. Знам , че са забранени.
4. Нищо не помага
5. Нищо не помага освен бутане от поне 2ма човека
6. Друго...
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеКое според вас има най-голям ефект в дълбок сняг/дълбока киша а под него/нея има лед , пътят е с малък наклон ?
Не питам за 4х4 и AWD ... а и тези дни бутах едно субару с хубави гуми.
1. LS Диференциал , може да се сложи на някои алфи с 6 степенна ск. кутия.
2. Вериги, метални , текстилни или някакъв друг вид.
3. Гуми с метални шипове за леда под снега. Знам , че са забранени.
4. Нищо не помага
5. Нищо не помага освен бутане от поне 2ма човека
6. Друго
Comment
-
Летни гуми 215/45/17 и некъв спрей-вериги и немам ядове......Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениеако ти е лека колата 1 тон примерно с предно предаване и гумите са ти тесни 175/185 с висок борд добра гума ако си познаваш колата и имаш умения като шофьор може нищо да не ти трябва,и много е важно пред теб и до теб да няма закъсали коли,и наклона да има се засилваш и айдебез особедни проблеми имаше леко прибуксуване в началото като се качих на нея с мн . газ тъйкато снегорина беше запушил входа .... нагоре на 1ва с галене на газта и ниска скорост си я издрапа до моята къща.. гумите са 195/65/15 мишелин алпин А4 на 3 месеца са и съм доста доволен.. снега беше ужасно дълбок още малко и бронята щеше да упре.. Та така с хубави гуми може и да се издрапа в доста лоши условия , но естествено ако се сложат вериги всичко ще е по-добре.. Даже смятам утре да монтирам веригите и да се разходя с тях да видя как ще е по някое и друго нанагорнище .. то тука като гледам няма да почистят нищо в моя град взема както колегата вика да си направим колите снегорини с 1 гребло и по 1 чифт вериги и така
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Ами аз с моята 520 - ка (тежка кола с широки гуми и ниско окачване) си се возим без ядове ... е сега на 2 пъти се наложи да ме побутнат , ама предвид обстоятелствата смятам че съм си ОК. Верно - задните гуми са ми хубави....Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
бори се,засилваш се даваш на зад и въртиш десен и задна дясна се забива от външната страна и измества колата напреко и газ и си ти пресеча се,не сте ходили по риба немате тренинг...и никъде няма замръзнали ледени коловози те не се утъпкват да станат на лед просто е набит сняг от броните и тумбаците на колите и щом като ходиш по него и пропадаш и гумата на колата ще го пререже щото на 4 пощенски картички ти се държи колата и на всяка теглото е по минимум 300 кила да не говоря за въртене на гуми грайфери и тнLast edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 10:11.
Comment
Comment