Известие

Collapse
No announcement yet.

Сняг

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
    На Волвото купих всесезонни Vredestein Quatrac 3 и досега не съм имал никакви проблеми - а тук в Кокаляне снега е над 60-70 сантиметра. И с всесезонните Вредещайн върви точно колкото и абсолютно същото Волво на баща ми, но със зимни Pirelli Scorpion Ice&Snow.

Е тука малко се изхвърли.. Подготвените джипки едвам минават през 50 см сняг, ти с това Волво 70 см за нищо ги нямаш
    Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      А през колко време пръскаш?
      Ми според зависи,значи с едно пръскане на мен ми изкара около 60 км,като усетиш,че се лизгаш,спираш,чистиш гуми,пръскаш и си в джаза.....
      Истината е,че наистина до Благоевград бях добре с тва нещо,вътре в града беше лек цирк,ама аз влязох към 5 сутринта,много натрупал сняг и лед под снега.....абе почти целите гуми се бяха заровили в снега,но се прибрах благополучно и даже успях да кача колата на тротоара под нас,паркирах кат пич.....
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• верно си е че всеки си усеща колата с неговите гуми,е примерно руснаците казват че Лада Нива си е Нива с нейните си гуми,има си изчисления за атмосфери тегло на кола конски сили нормално на един трактор ако му сложиш ква да е гума нема да върши работа,това за тестовете и наградите е примерно Вредещайна е на ниво ама Сава Ескимо как влиза в класацията не ми е ясно много мека и нежна гума която можеш да изтъркаш за 1 сезон и преди да я разтъпчеш не седи на пътя,тя е подходяща за малки леки малолитражки,тука за при нас с редовно неразрити улици шампиона май е Дебика Фриго става за кал,сняг,киша и за всякакво трасе,има готини модели водят ги ICE много меки гуми с дълбок графер но с тях на шосе с над 80км колата ти се мести докато не изтъркаш малко от тях,ултра грипа на Гудиър е единствената гума дето на коли с задно предаване при завой не се включва блокажа за жалост много кратък пробег като км,другият гаден момент е че като паркираш гумата ти е топла и грейне ли слънце я напича черна е и снега по нея се стича долу на вода и образува ледена кора и като се качиш да тръгнеш и боксуваш и си викаш леле кво стана ебати и гумите скапани.

---------- Post added at 18:56 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Е тука малко се изхвърли.. Подготвените джипки едвам минават през 50 см сняг, ти с това Волво 70 см за нищо ги нямаш
        найстина може да мине 70 см сняг ако е с тесни гуми и снега не е улегнал ако е пухкав и не е утъпкан бута го с бронята от долу сляга и не го кантари няма съпротивление не тежи и не я спира,

Comment

• Абе въобще в този сняг нищо не помага. Аз както съм в един блок в младост и пред входа слънце не огрява никога има коловози по 25 см покрити с малко пухкав сняг и отдолу лед. Айде ходи паркирай отстрани. Имам чувството, че и с уазка да съм пак няма да се кача.
          Рецепти

Comment

Съвсем нормално си е. Лично се возих в тойота терцел 4wd, което не е 4х4 и колата прекрасно минава в 70см сняг. Единственият проблем на всеки 15м, е че отпред се събира много сняг и трябва да се спира да се разрива. И не е джип, а нормална кола комби.

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• къде са па тия коловози по 25 см да хода да ти ги намаля до 17 см с бронята да има щастие,уазката минава с сигурност само по река и хлъзгави камъни налепени с мъх не драпа,по стъпала съм се качвал и слизал с нея за тестове

Comment

• Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                Съвсем нормално си е. Лично се возих в тойота терцел 4wd, което не е 4х4 и колата прекрасно минава в 70см сняг. Единственият проблем на всеки 15м, е че отпред се събира много сняг и трябва да се спира да се разрива. И не е джип, а нормална кола комби.
                Е така де... през 15 метра слизаш и чистиш, даже бих казал през 5, защото за толкова ще ти стигне засилката преди пак да заореш а 4wd, означава 4 задвижващи колела!! Та незнам защо си мислиш, че не е 4х4. Въпреки това силно ме съмнява да може да преодолее 70 см, защото това ще ти стига до предното стъкло.
                Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                  На Волвото купих всесезонни Vredestein Quatrac 3 и досега не съм имал никакви проблеми - а тук в Кокаляне снега е над 60-70 сантиметра. И с всесезонните Вредещайн върви точно колкото и абсолютно същото Волво на баща ми......
                  +1,мисля,че и в друга тема писахме за тези гуми,наистина са много добри.....
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• http://www.youtube.com/watch?v=gEfHB...eature=related е тия не слизат да чистят те ти не може ли

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                      разбирам не споря с тестовете но зимата нямаш еднаква пътна настилка на всякъде да не говоря че се сменя обстановката като температура и настилка през часове,вземи си 2 нови прехвалени Контиентал т 810 дето взима наградите и ако стигнеш го главната улица ако излезеш от кварталните ще черпя, тази гума не може да загребе и изхвърли сняг и киша има прав канал нарязан не може да пропадне гумата да изгребе това което е под нея и се държи добре само на мокро нищо друго,важна е шарката и разположението на грайферите построяването и как стъпва на пътя не марката всички слагат конци и телове,руснаците също имат добри зимни гуми за джипове и коли пък ги няма по тестовете,
                      Ок , а какво ти е мнението за Michelin Alpin A4?
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Така, ами - вчерах гледах по малките улици на една джипка как и се въртят и четирите колела и тя не мърда, защото са много отворени - купили си коли за десетки или стотици хиляди лева, а се циганят да си купят зимни гуми.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

• алпин знам какво ама а3 за другото а4 не знам,абе легенда е,по принцип качествените производители-Мишлен слоевете на гумата са различни при износване като я търкаш през 2 мм има разлика наслоени са,една от гумите с възможно най дълъг живот и пробег,слаби странични бордове напукват се след 2 години,абе тва е фирмата дето покрива всичко гумено от колела за детски колички до самолетни гуми и трактори,не робувам на марки,ужасно добро впечатление ми направи преди 2 зими карах една кола с биеф гудрич модел G-FORCE ми да ти кажа задържа на лед по наклон спира не се базикам не прикопва при тръгване,тая гума е недооценена иначе като шарка е близо до ултра грипа мене ме изкефи максимално ужасно добро нещо,има попадения ама проблема е че всеки гумаджия си хвали стоката и фирмата вносител с която работи,не ми дреме кой какво продава само от опити лични се убеждавам и с различни коли.

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                            алпин знам какво ама а3 за другото а4 не знам,абе легенда е,по принцип качествените производители-Мишлен слоевете на гумата са различни при износване като я търкаш през 2 мм има разлика наслоени са,една от гумите с възможно най дълъг живот и пробег,слаби странични бордове напукват се след 2 години,абе тва е фирмата дето покрива всичко гумено от колела за детски колички до самолетни гуми и трактори,не робувам на марки,ужасно добро впечатление ми направи преди 2 зими карах една кола с биеф гудрич модел G-FORCE ми да ти кажа задържа на лед по наклон спира не се базикам не прикопва при тръгване,тая гума е недооценена иначе като шарка е близо до ултра грипа мене ме изкефи максимално ужасно добро нещо,има попадения ама проблема е че всеки гумаджия си хвали стоката и фирмата вносител с която работи,не ми дреме кой какво продава само от опити лични се убеждавам и с различни коли.
                            Аз съм с А4 на Мишлен, миналата зима ги купих - перфектни са и тук в тази тема пуснах една снимка.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

• а така така се събират мнения и препоръки не от тестове и рекламки лошото е че 5 фирми се боричкат да те подхлъзнат постоянно,хората не проумяват че дори от сняг до сняг има разлика и от лед до лед,като се стопли минус 1-2 градуса леда е адски хлъзгав от горе има вода и като има снежец забрави,като спече на минус 10 той изсъхва от горе колкото е по студено толкова по не се хлъзга абе не може да кажеш ей това работи на всякъде аз минах другият си остана там щото другият път другият ще мине ти ще останеш.

Comment

• Абе проходимост уникална! особедно ако са нови и от коловоз се опитх да излезна предните излезнаха лесно ама задните като се закопаха а те галоши на 4год и трябваше малко помощ от пасажерите и излезна иначе на сняг да си катери без проблем, на лед също съм доволен драпа спира но има какво да се желае още на лед! Иначе си прав за слабите бордове съгласен, цепнах я много лошо лявата на 1 дупка с скорост от около 50км/ч и се спука
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Working...
                                X