Известие

Collapse
No announcement yet.

За цигарите !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
    Пушенето в някои случаи е полезно.......
    Пушачите страдат по малко от депресии,препоръчително е за хора с анемия-нисък хемоглобин.....
    Има резултатите от изследвания, потвърждаващи, че никотинът, встъпвайки в реакция с кислорода, образува никотинова киселина. Тя вече не е отрова, а витамин РР, който успокоява и едновременно с това повишава настроението, стимулира умствената дейност, моториката и паметта. Казано накратко, учените са единодушни, че молекулата на никотина трябва да се модифицира, за да се запази неговото благотворно действие, без да се стига до болезнено пристрастяване.........

---------- Post added at 12:18 ---------- Previous post was at 12:12 ----------

Учени от Бирмингамския университет пък извършват опит с дванадесет души със средна физическа подготовка, за да видят дали веществото може да повлияе върху издръжливостта им. Участниците са заставени да карат велосипед до пълна умора, като в единия случай ползват никотинова лепенка, а във втория им е предоставено плацебо. По време на карането с никотинова лепенка 10 от 12-те велосипедисти демонстрират със 17% по-висока издръжливост.Учените отдават този резултат изцяло на сигналите, които никотинът изпраща към мозъка, тъй като не успяват да регистрират каквито и да било признаци за директен стимул върху мускулната или сърдечно-съдовата системи.
    Изследвания сочат, че това наркотично вещество с възбуждащ ефект може да се използва и като медикамент срещу болестта Алцхаймер.

Никотинът убива 36 вида микроби, от тях – осем вредни. Под действието на никотина първи загиват старите и слаби клетки на главния мозък. Смолите, които се утаяват при пушене върху вътрешната повърхност на белите дробове, затрудняват достъпа на въздух към алвеолите, с което принуждават организма благотворно да засили потока кръв към дробовете. Без пушене аналогичен ефект може да се получи само с интензивни спортни занимания или със сложни дихателни упражнения. Сам по себе си процесът на дърпане на дима, както и кашлицата на пушача, са естествена и необходима дихателна гимнастика.
    Сатана чете библията.
    Тровиш душите на хората.
    Аз се чудя, защо все още се произвеждат цигари.
    Отдавна трябваше да се забранят.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• Мноооого отдавна....
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Сатана чете библията.
        Тровиш душите на хората.
        Аз се чудя, защо все още се произвеждат цигари.
        Отдавна трябваше да се забранят.
        Хахахахаха,има и други ползи но ме мързи пак......ползите не отричат вредите.....

---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:07 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
        Мноооого отдавна....

Чак пък много
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от Moment4life Покажи съобщение
          А! Ето това ми е най-интересното нещо! А като пушиш дима от цигарата като ти влиза в лицето не се ли дразниш?
          Много хора са така и ми е интересно как става тва

Не искам да засегна никой с този въпрос,защото май го написах грубо,просто питам.

Аз до преди 5 години пушех, но и тогава, а и сега, ме дразни когато се пуши в затворено пространство и всичко се е пропило с миризма на цигари. Дори и като пушач си пушех на терасата, а не в къщи.
          bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Пушенето е клизма, която промива мозъка.
            Ха така, но само тогава, когато пушенето е обсебило мозъка.
            Пример:
            Келеша или келешката, понеже нещо не им върви в училище, още в трети-четвърти клас започват да бягат от часове и какво да правят!? Ами ходят при големите , а там как да се докажат, ами като пушат.
            Пушенето се превръща в ритуал, с който показват своята "зрелост". Сега разбирам защо по-старите определяха децата, които пушат като лоши.
            Знаели са какво приказват.
            Начинаещите пушачи, започват да подражават във всичко на по-големите.
            Не съвсем-само в лошото.
            Почва се с пиене, безразборен секс още на 12-13 годишна възраст, а от тука до наркотиците и криминалните престъпления е само една крачка.
            Гадничко, а!
            Ама си е самата истина.
            Спомням си всички тежкари дето пушеха от рано и се ебаваха с нас, дето не пушиме и спортуваме.
            Всички окапаха до 8-ми клас, с едно-две изключения, но това само потвърждава правилото.
            За тях пушенето става ритуал и смисъл на живота.
            На него е подчинено избора на всичко.
            Жена, къща, кола, работа, обзавеждане, дрехи, та дори и парфюм.
            Такива са с промити мозъци.
            В една друга тема, някой спомена как дядо му отказал тютюна.
            Усетил се, че търчи като изоглавен, само защото му е свършил тютюна в пунгията.
            Не бих казал, че тая случка ми отвори очите, но определено заби последния пирон в ковчега на моя никотинов дявол.
            Такива като мене са със зацапани мозъци.
            Никога цигарата не е била за мене начин на живот. Ясно съм осъзнавал , че това е порок и рано или късно ще го махам.
            Аз също никога не съм ревал за правата на пушачите, защото такива по презумпция няма.
            Пушенето е противоестествен процес.
            А щом е такъв, то той няма право на живот.
            Както виждате и аз се опитвам да си почистя мозъка, ама до колко ще успея- божа работа!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Пушенето в някои случаи е полезно.......
              Пушачите страдат по малко от депресии,препоръчително е за хора с анемия-нисък хемоглобин.....
              Има резултатите от изследвания, потвърждаващи, че никотинът, встъпвайки в реакция с кислорода, образува никотинова киселина. Тя вече не е отрова, а витамин РР, който успокоява и едновременно с това повишава настроението, стимулира умствената дейност, моториката и паметта. Казано накратко, учените са единодушни, че молекулата на никотина трябва да се модифицира, за да се запази неговото благотворно действие, без да се стига до болезнено пристрастяване.........

---------- Post added at 12:18 ---------- Previous post was at 12:12 ----------

Учени от Бирмингамския университет пък извършват опит с дванадесет души със средна физическа подготовка, за да видят дали веществото може да повлияе върху издръжливостта им. Участниците са заставени да карат велосипед до пълна умора, като в единия случай ползват никотинова лепенка, а във втория им е предоставено плацебо. По време на карането с никотинова лепенка 10 от 12-те велосипедисти демонстрират със 17% по-висока издръжливост.Учените отдават този резултат изцяло на сигналите, които никотинът изпраща към мозъка, тъй като не успяват да регистрират каквито и да било признаци за директен стимул върху мускулната или сърдечно-съдовата системи.
              Изследвания сочат, че това наркотично вещество с възбуждащ ефект може да се използва и като медикамент срещу болестта Алцхаймер.

Никотинът убива 36 вида микроби, от тях – осем вредни. Под действието на никотина първи загиват старите и слаби клетки на главния мозък. Смолите, които се утаяват при пушене върху вътрешната повърхност на белите дробове, затрудняват достъпа на въздух към алвеолите, с което принуждават организма благотворно да засили потока кръв към дробовете. Без пушене аналогичен ефект може да се получи само с интензивни спортни занимания или със сложни дихателни упражнения. Сам по себе си процесът на дърпане на дима, както и кашлицата на пушача, са естествена и необходима дихателна гимнастика.

А такаааа... и ся кво, зема да пропуша пак ?
              Очаквам статистика от Сусето за ползите и вредите от пушенето. Ако излезе че ползите са повече от вредите - пропушвам пак !
              bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                А такаааа... и ся кво, зема да пропуша пак ?
                Още ли се чудиш

Comment

• Баси , 2 часа да ме няма и вие пак превърнахте пушенето в полезно занимание
                  Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Пушенето е противоестествен процес.
                    Не е напълно противоестествен този процес.....все пак човешкият организъм има нужда и от никотин.Никотин се съдържа и в всичките картофоподобни и бобоподобни растения,в патладжана,в доматите и много други.....никотин има и в акациевият мед,жълтата акация е богата на никотин....пчелите също си падат по никотина и кофеина,цветовете на повечето цитрусови плодове са богати на кофеин и са едни от любимите на пчелите.

---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:55 ----------

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                    Баси , 2 часа да ме няма и вие пак превърнахте пушенето в полезно занимание
                    Особено аз.....

Comment

Не е напълно противоестествен този процес.....все пак човешкият организъм има нужда и от никотин.Никотин се съдържа и в всичките картофоподобни и бобоподобни растения,в патладжана,в доматите и много други.....никотин има и в акациевият мед,жълтата акация е богата на никотин....пчелите също си падат по никотина и кофеина,цветовете на повечето цитрусови плодове са богати на кофеин и са едни от любимите на пчелите.

---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:55 ----------

Особено аз.....
                      Кайо, на доктора обяснявах за предназначението на никотина в растенията. Като цяло за смисъла на натрупване на различни алкалоиди в тях. Намери го и си го прочети и ще разбереш истината за "необходимостта" от никотин, особено при бозайниците.
                      К.М.

Comment

• хехехе..... компот
                        ае едно поздравче за компанията
                        http://www.youtube.com/watch?v=75fok...4aALTyfvOgApAA
                        sigpic
                        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Кайо, на доктора обяснявах за предназначението на никотина в растенията. Като цяло за смисъла на натрупване на различни алкалоиди в тях. Намери го и си го прочети и ще разбереш истината за "необходимостта" от никотин, особено при бозайниците.
                          Сусе никотинът сам по себе си не е опасен,вреден и канцерогенен,което пък не означава,че в големи количества не е отровен.....

Comment

• който не е виждал на живо бял дроб на пушач, той не знае какво пуши
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Сусе никотинът сам по себе си не е опасен,вреден и канцерогенен,което пък не означава,че в големи количества не е отровен.....
                              Понеже знам, че си по инатлив от доктора, няма да се опитвам да ти обяснявам, дали е вреден никотинът.
                              А той като повечето алкалоиди в растенията е отрова, която предпазва от "опасване" и изяждане растенията.
                              Тревопасните усещат пресищането с алкалоиди и спират да пасат. Да се твърди, че никотинът сам по себе си не бил вреден е смешно.

---------- Post added at 14:43 ---------- Previous post was at 14:34 ----------

За да не утежнявам много темата, само ще те насоча да се запознаеш с влиянието на никотина върху функцията на надбъречните жлези.
                              К.М.

Comment

Понеже знам, че си по инатлив от доктора, няма да се опитвам да ти обяснявам, дали е вреден никотинът.
                                А той като повечето алкалоиди в растенията е отрова, която предпазва от "опасване" и изяждане растенията.
                                Тревопасните усещат пресищането с алкалоиди и спират да пасат. Да се твърди, че никотинът сам по себе си не бил вреден е смешно.

---------- Post added at 14:43 ---------- Previous post was at 14:34 ----------

За да не утежнявам много темата, само ще те насоча да се запознаеш с влиянието на никотина върху функцията на надбъречните жлези.
                                Бре Суско,едно е да изядеш кило суров тютюн,друго е да изпушиш няколко грама......никотинът е отровен в големи количества,а една цигара не съдържа такова количество,кат е отровен дай да спрем да яадем,картофи,домати и много други съдържащи никотин........,,Понеже знам, че си по инатлив ...."-това ми хареса

---------- Post added at 17:12 ---------- Previous post was at 17:09 ----------

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                                който не е виждал на живо бял дроб на пушач, той не знае какво пуши
                                Стоянчо а дали дробовете са такива само от никотина или и от други неща?
                                Не оспорвам вредата от пушенето,но разграничавам пушене и никотин,вредата от едното и вредата от другото.

Comment

Working...
                                X