Известие

Collapse
No announcement yet.

Nokia 1100 RH18....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За всичко има начин и инструмент - така работи!

Иначе и в момента със смартфони се крадат модерни джипове с връзка към интернет.
    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 12:30.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      ....
      Единствено не разбрах защо все банкоматите са ти в постингите. Кой изобщо каза, че става въпрос за банкомати?!
      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

MIND control , в общи линии ти обяснявам
        Част от телефона се взимаше и се присаждаше в скимър, който от своя страна се слагаше на банкомата и сваляше информацията,тъй като софтуера преминаваше на 70 процента от банкоматите през защитите.Модела затова се търсеше, не можеш с телефона само да крадеш пари . Това е в общи линии

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
          Единствено не разбрах защо все банкоматите са ти в постингите. Кой изобщо каза, че става въпрос за банкомати?!
          Ами ти ми говориш, че не става за банкомати, колегата Стефан ми говори, че точно за банкомати става въпрос Пак се потвърждава теорията ми, че нищо на никого не е ясно. Въобще всичко е забулено в една мъгла...
          Lexus IS200

Comment

Ами ти ми говориш, че не става за банкомати, колегата Стефан ми говори, че точно за банкомати става въпрос Пак се потвърждава теорията ми, че нищо на никого не е ясно. Въобще всичко е забулено в една мъгла...
            Нищо не е забулено, вече дори е прекалено известно. За банкомати става въпрос, но не за да теглиш пари, както казах, а, за да записваш информация.

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Да не забравяте, че и затворите ни са бая зле, та за няколко години можеш да излезеш пълен инавалид - все пак да напомня
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Да не забравяте, че и затворите ни са бая зле, та за няколко години можеш да излезеш пълен инавалид - все пак да напомня
                Екстра са си, един приятел като влзна там и не спря да ми пише по Facebook...не се бъзикам.

B&B Racing | bb-racingteam.com
                Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Първоначално публикувано от Ma7e4k0 Покажи съобщение
                  Екстра са си, един приятел като влзна там и не спря да ми пише по Facebook...не се бъзикам.
                  А и проблеми със запека няма от тогава.......
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                    А и проблеми със запека няма от тогава.......
                    Да ама не, само дето ги връзваше мангалите на синджир чисто голи и се снимаше.....
                    Това няма нищо общо с темата...

Та значи не стават тия далавери с тия нокии вече, жалко.
                    Last edited by Ma7e4k0; d.m.y г., 23:59.

B&B Racing | bb-racingteam.com
                    Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Ето един материал, който издирих по темата. Дано си ок с английския, щото ме мързи да превеждам: http://www.itworld.com/security/6825...e-banking-hack

Това с банкоматите и работата на 1100 като скимиращо устройство, по-скоро не го вярвам...
                      Две черни перли...

Comment

Пак ще напиша - телефона върши чудеса, но само една доста къса серия от него. и не, не е спрял да ги върши. И не, не е само за банкомати. Със съвсем леки корекции таз мишинка прихваща сигнала (СМС-а) който всеки един ПОС терминал праща до банката като плащаш с карта. След това тази информация се обработва и едни мили хорица разполагат с цялатъа ти информация и достъп до сметката ти....

И отново ще кажа - такива неща не са подходящи за обсъждане в нета, за да не ни привикат на Г.М. Димитров да си говорим....
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Ето един материал, който издирих по темата. Дано си ок с английския, щото ме мързи да превеждам: http://www.itworld.com/security/6825...e-banking-hack

Това с банкоматите и работата на 1100 като скимиращо устройство, по-скоро не го вярвам...
                          Добре, но освен телефона ти трябва телефонния номер на човека, паролите му, юзърнейма и още няколко добри стечения на обстоятелствата, за да може ЕВЕНТУАЛНО, да източиш някакви пари. Не ми звучи, като да може да избиеш едни 25000 Евро. Дори да имаш тоя телефон, от тази статия разбирам, че 100% ти трябва вътрешен човек в банката.

И какво пречи на един средностатистически разработчик в Нокия да драсне един фърмуер и всеки телефон да ги прави тия неща?
                          Lexus IS200

Comment

Защо си мислиш, че придобиването на тел номер, ИМЕИ на телефон, пароли и юзъри, е толкова сложна и неизпълнима задача за един добър хакер? Добави и немарливостта на маса от потребителите, които не си пазят добре тези неща и ето ти дори улеснение на задачата. Да не им попадаш на мушка, мога само да ти пожелая, че ще изквичиш на умряло колко лесно са те вкарали в джаза... единствения им проблем в целия алгоритъм, в случая, е смс-а с генерирания тан код - и това бъгнато телефонче им е ключа, доколкото става ясно от думите на експерти и доколкото аз разбирам от IT и мога правилно да разтълкувам думите им...

И софтуерите, както всичко останало, създадено от човека, имат своите пропуски, и при тях 3-ия закон на Нютон работи със страшна сила, като олицетворението му са хакерите-злодеи.
                            От друга страна, не очаквай, че изгорели банки ще излязат и ще кажат "да, случи се, пробиха ни и източиха пари", не очаквай и пряко засегнатия им клиент да му позволят да разгласи това, ако ще да е с цената на маса компенсации... сещаш се защо.
                            А на разработчика в Нокиа му пречи да драсне един фърмуер нещото, наречено "биг брадър", но освен това - и жестоките закони, които пращат в затвора за години там на запад. Това не ти е БГ, където всеки с пари и връзки се осъжда условно...
                            Last edited by -Bobby-; d.m.y г., 13:32.
                            Две черни перли...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                              Пак ще напиша - телефона върши чудеса, но само една доста къса серия от него. и не, не е спрял да ги върши. И не, не е само за банкомати. Със съвсем леки корекции таз мишинка прихваща сигнала (СМС-а) който всеки един ПОС терминал праща до банката като плащаш с карта. След това тази информация се обработва и едни мили хорица разполагат с цялатъа ти информация и достъп до сметката ти....

И отново ще кажа - такива неща не са подходящи за обсъждане в нета, за да не ни привикат на Г.М. Димитров да си говорим....
                              До колкото ми е известно, вече не става, защото спряха да купуват такива телефони. Имам познат, в Италия 4 годни му дадоха ( в Бари) за точно такива схеми... късмет . Колкото до ГеМе-то, те нека си питат ,както съм казвал винаги...не е важно какво говорим, важното е ТЕ да успеят да докажат ,че е истина :)

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Защо си мислиш, че придобиването на тел номер, ИМЕИ на телефон, пароли и юзъри, е толкова сложна и неизпълнима задача за един добър хакер? Добави и немарливостта на маса от потребителите, които не си пазят добре тези неща и ето ти дори улеснение на задачата. Да не им попадаш на мушка, мога само да ти пожелая, че ще изквичиш на умряло колко лесно са те вкарали в джаза... единствения им проблем в целия алгоритъм, в случая, е смс-а с генерирания тан код - и това бъгнато телефонче им е ключа, доколкото става ясно от думите на експерти и доколкото аз разбирам от IT и мога правилно да разтълкувам думите им...

И софтуерите, както всичко останало, създадено от човека, имат своите пропуски, и при тях 3-ия закон на Нютон работи със страшна сила, като олицетворението му са хакерите-злодеи.
                                От друга страна, не очаквай, че изгорели банки ще излязат и ще кажат "да, случи се, пробиха ни и източиха пари", не очаквай и пряко засегнатия им клиент да му позволят да разгласи това, ако ще да е с цената на маса компенсации... сещаш се защо.
                                А на разработчика в Нокиа му пречи да драсне един фърмуер нещото, наречено "биг брадър", но освен това - и жестоките закони, които пращат в затвора за години там на запад. Това не ти е БГ, където всеки с пари и връзки се осъжда условно...
                                А този тан код, оставам с впечатлението, че е за точно определена сума- приемрно 25 евро за книга от амазон?

От думите ти излиза, че ще съм на далавера ако някой ми приложи схемата- компенсациики, едно друго.

Незнам, за мен си остава балон това. Дори да е приложимо, то от доста случайни фактори зависи всичко.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X