If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
MIND control , в общи линии ти обяснявам
Част от телефона се взимаше и се присаждаше в скимър, който от своя страна се слагаше на банкомата и сваляше информацията,тъй като софтуера преминаваше на 70 процента от банкоматите през защитите.Модела затова се търсеше, не можеш с телефона само да крадеш пари . Това е в общи линии
Единствено не разбрах защо все банкоматите са ти в постингите. Кой изобщо каза, че става въпрос за банкомати?!
Ами ти ми говориш, че не става за банкомати, колегата Стефан ми говори, че точно за банкомати става въпрос Пак се потвърждава теорията ми, че нищо на никого не е ясно. Въобще всичко е забулено в една мъгла...
Ами ти ми говориш, че не става за банкомати, колегата Стефан ми говори, че точно за банкомати става въпрос Пак се потвърждава теорията ми, че нищо на никого не е ясно. Въобще всичко е забулено в една мъгла...
Нищо не е забулено, вече дори е прекалено известно. За банкомати става въпрос, но не за да теглиш пари, както казах, а, за да записваш информация.
Пак ще напиша - телефона върши чудеса, но само една доста къса серия от него. и не, не е спрял да ги върши. И не, не е само за банкомати. Със съвсем леки корекции таз мишинка прихваща сигнала (СМС-а) който всеки един ПОС терминал праща до банката като плащаш с карта. След това тази информация се обработва и едни мили хорица разполагат с цялатъа ти информация и достъп до сметката ти....
И отново ще кажа - такива неща не са подходящи за обсъждане в нета, за да не ни привикат на Г.М. Димитров да си говорим....
Това с банкоматите и работата на 1100 като скимиращо устройство, по-скоро не го вярвам...
Добре, но освен телефона ти трябва телефонния номер на човека, паролите му, юзърнейма и още няколко добри стечения на обстоятелствата, за да може ЕВЕНТУАЛНО, да източиш някакви пари. Не ми звучи, като да може да избиеш едни 25000 Евро. Дори да имаш тоя телефон, от тази статия разбирам, че 100% ти трябва вътрешен човек в банката.
И какво пречи на един средностатистически разработчик в Нокия да драсне един фърмуер и всеки телефон да ги прави тия неща?
Защо си мислиш, че придобиването на тел номер, ИМЕИ на телефон, пароли и юзъри, е толкова сложна и неизпълнима задача за един добър хакер? Добави и немарливостта на маса от потребителите, които не си пазят добре тези неща и ето ти дори улеснение на задачата. Да не им попадаш на мушка, мога само да ти пожелая, че ще изквичиш на умряло колко лесно са те вкарали в джаза... единствения им проблем в целия алгоритъм, в случая, е смс-а с генерирания тан код - и това бъгнато телефонче им е ключа, доколкото става ясно от думите на експерти и доколкото аз разбирам от IT и мога правилно да разтълкувам думите им...
И софтуерите, както всичко останало, създадено от човека, имат своите пропуски, и при тях 3-ия закон на Нютон работи със страшна сила, като олицетворението му са хакерите-злодеи.
От друга страна, не очаквай, че изгорели банки ще излязат и ще кажат "да, случи се, пробиха ни и източиха пари", не очаквай и пряко засегнатия им клиент да му позволят да разгласи това, ако ще да е с цената на маса компенсации... сещаш се защо.
А на разработчика в Нокиа му пречи да драсне един фърмуер нещото, наречено "биг брадър", но освен това - и жестоките закони, които пращат в затвора за години там на запад. Това не ти е БГ, където всеки с пари и връзки се осъжда условно...
Пак ще напиша - телефона върши чудеса, но само една доста къса серия от него. и не, не е спрял да ги върши. И не, не е само за банкомати. Със съвсем леки корекции таз мишинка прихваща сигнала (СМС-а) който всеки един ПОС терминал праща до банката като плащаш с карта. След това тази информация се обработва и едни мили хорица разполагат с цялатъа ти информация и достъп до сметката ти....
И отново ще кажа - такива неща не са подходящи за обсъждане в нета, за да не ни привикат на Г.М. Димитров да си говорим....
До колкото ми е известно, вече не става, защото спряха да купуват такива телефони. Имам познат, в Италия 4 годни му дадоха ( в Бари) за точно такива схеми... късмет . Колкото до ГеМе-то, те нека си питат ,както съм казвал винаги...не е важно какво говорим, важното е ТЕ да успеят да докажат ,че е истина :)
Защо си мислиш, че придобиването на тел номер, ИМЕИ на телефон, пароли и юзъри, е толкова сложна и неизпълнима задача за един добър хакер? Добави и немарливостта на маса от потребителите, които не си пазят добре тези неща и ето ти дори улеснение на задачата. Да не им попадаш на мушка, мога само да ти пожелая, че ще изквичиш на умряло колко лесно са те вкарали в джаза... единствения им проблем в целия алгоритъм, в случая, е смс-а с генерирания тан код - и това бъгнато телефонче им е ключа, доколкото става ясно от думите на експерти и доколкото аз разбирам от IT и мога правилно да разтълкувам думите им...
И софтуерите, както всичко останало, създадено от човека, имат своите пропуски, и при тях 3-ия закон на Нютон работи със страшна сила, като олицетворението му са хакерите-злодеи.
От друга страна, не очаквай, че изгорели банки ще излязат и ще кажат "да, случи се, пробиха ни и източиха пари", не очаквай и пряко засегнатия им клиент да му позволят да разгласи това, ако ще да е с цената на маса компенсации... сещаш се защо.
А на разработчика в Нокиа му пречи да драсне един фърмуер нещото, наречено "биг брадър", но освен това - и жестоките закони, които пращат в затвора за години там на запад. Това не ти е БГ, където всеки с пари и връзки се осъжда условно...
А този тан код, оставам с впечатлението, че е за точно определена сума- приемрно 25 евро за книга от амазон?
От думите ти излиза, че ще съм на далавера ако някой ми приложи схемата- компенсациики, едно друго.
Незнам, за мен си остава балон това. Дори да е приложимо, то от доста случайни фактори зависи всичко.
Comment