Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    защо по дяволите е такава мръсотия навсякъде и защо хората са тооооооолкоооооова големи писюри и си хвърлят отпадъците навсякъде повсеместно
    Защото, както стана дума по-напред в темата, в София се напълни с най-долната измет от всички краища на България. Аз съм човек, който доста пътува - хубавите, приятните хора из България си имат хубав и приятен живот по места. Логично, онези, които и там са едно голямо нищо, идват в големия град, за да бъдат пак едно голямо нищо, мислейки обаче, че щом са в големия град, са станали баси нещото... а са бачкатори в най-нископлатените сектори, най-обслужващия вид персонал... но се имат за господари на света. И като се струпат доста такива, мазалото става страшно.
    Далеч съм от мисълта да деля хората на провинциалисти и граждани, но всеки знае, че в големите градове, такава е действителността. Същото съм виждал и в Париж, в Марсилия пък е направо страхотия - голям пристанищен град, там наистина има всякаква измет и града е пълна свинщина. Лошото е, че без тези хора не може, защото някой трябва да върши и тази бачкаторска работа, а междувременно, тези хора трябва да живеят някъде. Но като не са били възпитани навреме, няма как да стане сега. Отделно, като няма ред, няма контрол и няма глоби - всеки прави каквото си иска.

От друга страна, цялата тази гнусотия я чистят... ромите. И съответно, идилията става пълна. Така че не се учудвай защо е такава свинщина в София. Аз съм по-ужасен и от теб, защото ми се налага да живея в тази среда...
    Преди 2 седмици, като се разхождахме със сестра ми и малката ми племенница в градинката на Седмочисленици, навиках едно хлапе, дето си беше пуснало песа да търчи из цялата градинка, включително из чисто ново направената детска площадка... едва не отнесе племенницата ми като товарен влак - трабант... и отнякъде се появи майка му ли, сестра му ли, и взе да мрънка на висок глас, че да я чуя "я го тоз па, къв му е пробльема бье!". Ми, сори, наричайте ме "специален кореняк" и "фрьцльо", ама такива ги пращам да си ходят откъдето са дошли, и на въпросната не й простих, и чак след тази ми реакция, след като ги направих на създърма пред още майки с деца, пенсионери и работещи, излезли в обедна почивка там около нас, и двамцата се свиха, вързаха си кучето на каишка и почнаха да кротуват.

---------- Post added at 16:01 ---------- Previous post was at 16:00 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    ...
    ОК, разбрахме се.
    Last edited by -Bobby-; d.m.y г., 16:08.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Колега, ако някой път имаш свободно време, ще те разведа из кварталите в които живеят наистина кореняци софиянци. От друга страна ще ти покажа и местата, обитавани от пришълците.
      Сам ще се убедиш в това, че градът е мръсен и гаден заради парвенютата със селския манталитет (визирам определен начин на мислене). Нямам нищо против хората живеещи на село.

Ще ти дам следния пример:

Да сравним 2 столични градинки, които дори не са далеч една от друга:

1 - Градинката с басеина срещу Пирогов:

Зарината с боклуци заради това, че хора от цялата страна се въртят из района най-вече заради свижданията в Пирогов.

2 - Градинката до баня Мадара:

Чисто и приветливо място. Защото там пришълците рядко стъпват.
      приятелю, просто искам да ви обясня, че разделянето на хората живеещи или идващи от еди къде си е вид расизъм

налага ми се да живея половината време от годината в София от 6-7 години и познавам града в общи линии и местата, като градинката до банята са някакви изключително редки изключения

боклук правят всички, не само селяците, селяните, инопланетяните, не-софиянците и т.н.

всичко е въпрос на възпитание и култура

Стефан, какво възпитание и култура показваш така? Освен да петниш предполагаемо аристократичното си потекло (ни най-малко не го казвам иронично) боядисваш, гуми режеш... знаеш ли кой го прави това? Вуте и Вуна, от които недоволстваш, са свикнали на подобни прояви - тях с такива неща не можеш да ги впечатлиш - само можеш да им паднеш на нивото.

И не използвайте думата аристокрация толкова фриволно, защото просто ви подронва каузата и авторитета - показва тесногръдство.

Абе като цяло - защо говорим за селяни и простаци в тема свързана с неуредиците на паркирането и законовата уредба по въпроса ?!
      Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 16:25.
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Уместен въпрос, макар че в известна степен, именно селянията и простащината са немалка част от проблема с паркирането. Примери - бол мога да дам, и то от видяно само в района, в който живея... а софийския център е голям...
        Две черни перли...

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
          Уместен въпрос, макар че в известна степен, именно селянията и простащината са немалка част от проблема с паркирането. Примери - бол мога да дам, и то от видяно само в района, в който живея... а софийския център е голям...
          Боби, по хубав пример за простащина от този който е дал един кореняк софиянец тук в темата, едва ли ще намериш.

Comment

Личното ми мнение, че съм твърдо против това грозно разделяне!!! Макар и да не съм собственик на имот в София /но живея тук от 3 години вече/ но съм на 100% съгласен с оплакванията на хората /особенно, които са по центъра!/

Не мога да разбера как (и с какво право най вече), някаква си шепа идиоти наречени "общ. съветници", искат от хората пари за нищо? Разбирам идеята да се направи паркирането по центъра платено, на хората които идват по работа на центъра. Но това защо трябва да е на цената на удобството на хората, които живеят там?

Хората искат да знаят за какво плащат? Искат да знаят, че когато се приберат в къщи в часа Х:ХХ, те ще спрат на точно това място! А не да се лутат напред назад и всеки път като трябва да тръгват на някъде да се чудят: "Абе дали ще намеря място да паркирам , като се върна? И къде ли ще спра?"

Ако общината наистина иска да реши проблема с паркирането по центъра, то няма как да стане без паркинги! Строят се паркинги, и хората които идват по центъра ще си спират там!
            Може да стане чрез разлика в цената ... ако искаш да спреш на построен паркинг, плащаш 5 лв. на час. Ако искаш на улица по центъра 40 лв. на час!!!
            Глоба на кола вдигната от улица: 200 лв!!!

Само така може се реши този проблем, но общината на вместо да направи нещо, че после да иска от хората пари ... тя тръва отзад напред, като почва с искането на пари (по скоро ги краде и им се подиграва в същото време!)

Хората не трябва се съгласят с въпросните промени, и трябва да има ясна гражданска позиция: "Искате да плащаме? Дайте ни ефектива услуга!"
            Last edited by Tonimir; d.m.y г., 16:38.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
            AR 155 2.0 16v SUPER
            Toyota Corolla 2014 S Premium
            Moskvich 2140

Comment

И какво стана - София е пълна със селяни и псевдоаристократи, но и тези много възпитаните и толерантните, като видят кола с несофийска регистрация и изпадат в справедлив гняв.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Ясно!

Нивото на манталитета на хора като теб за които изразът "бащината стряха" не означава нищо, а парите означават всичко, е доста под това, което имам като критерии за да водя смислен разговор с някого.

Бъди жив и здрав.
                Като бащината стряха ти е скъпа- паркираш колата в краен квартал на София и си живееш в центъра. Не е нужно да си виждаш колата от прозореца нали? А в центъра ще разцъкваш с градски транспорт. Пък събота и неделя ще си разцъкваш в колата. Какъв е проблемът?

Това горното важи за всички живеещи в центъра!
                Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  Боби, по хубав пример за простащина от този който е дал един кореняк софиянец тук в темата, едва ли ще намериш.
                  То това пак си е до човека и първите 7. Откъртени рамена на чистачките, мощна джазга на предна дясна врата, размазана кайсия на предния джам - идиотщини всякакви са ме сполитали и мен от хора, дето си мислят, че си имат паркомясто, като че е служебен абонамент.

Пак казвам - не съм против платеното паркиране, против съм така избрания от ЦГМ начин, а именно - ти ни дай 100/150 лв на година, а с паркирането - оправяй се как знаеш. Това не е решение, а рекет, имайки предвид, че ще е валидно само за някои "богоизбрани".
                  Две черни перли...

Comment

даже звучи като годишния абонамент за гилдията на крадците в Анкх-Морпорк - според избрания план те обират на определен период, но възпитано, с лиценз и разрешително! това е по-ведрата страна

иначе и аз съм на мнението на колегата малко по-горе - щом живееш някъде, то трябва да имаш поне 1 гарантирано парко-място - дори и вмомента да няма - трябва да се вземат мерки то да бъде открито - според зависи от положението да се види и за чия сметка ще стане
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa
                      ....
                      Ти ще се окажеш по-жалък, отколкото си мислех
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                        приятелю, просто искам да ви обясня, че разделянето на хората живеещи или идващи от еди къде си е вид расизъм........

Не ме разбирай погрешно. Отново ще поясня:
                        Това, което не ми харесва е дебелащината и "селският" манталитет на хората.
                        А това, защо такъв тип манталитет се забелязва по-скоро у пришълците отколкото в кореняците, това е много комплексен въпрос, на който едва ли аз мога да отговоря точно.
                        Нямам нищо против хората които живеят по други краища на страната. В това число и по селата. Има цели региони в които като по правило хората са много по стойностни и чисти от столичани.
                        Всяка година почивам в Смолянско и съм силно впечатлен от качеството на тези хора там.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Не ме разбирай погрешно. Отново ще поясня:
                          Това, което не ми харесва е дебелащината и "селският" манталитет на хората.
                          А това, защо такъв тип манталитет се забелязва по-скоро у пришълците отколкото в кореняците, това е много комплексен въпрос, на който едва ли аз мога да отговоря точно.
                          Нямам нищо против хората които живеят по други краища на страната. В това число и по селата. Има цели региони в които като по правило хората са много по стойностни и чисти от столичани.
                          Всяка година почивам в Смолянско и съм силно впечатлен от качеството на тези хора там.
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            Като бащината стряха ти е скъпа- паркираш колата в краен квартал на София и си живееш в центъра. Не е нужно да си виждаш колата от прозореца нали? А в центъра ще разцъкваш с градски транспорт. Пък събота и неделя ще си разцъкваш в колата. Какъв е проблемът?

Това горното важи за всички живеещи в центъра!
                            Аз пък ще ти дам още по-добра идея. Тъй като аз живея в центъра и работя в центъра, през работните дни ходя на работа с велосипед или пеша и никога с кола..........Колата я карам през почивните дни и то извън София.
                            Та така аз, освен че заемам едно парко-място, не генерирам трафик, не причинявам задръствания, не замърсявам околната среда..........
                            Та не е ли редно на всички, които ходят на работа с колите си, да им се наложи някакъв данък (ти му измисли заглавието) в размер на 100 - 150 лв. годишно.
                            Как ти се струва идеята?

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Та не е ли редно на всички, които ходят на работа с колите си, да им се наложи някакъв данък (ти му измисли заглавието) в размер на 100 - 150 лв. годишно.
                              Как ти се струва идеята?
                              неее!?
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

• А дали платеното (безплатно по местоживеене) влизане в центъра не би намалило повече трафика на автомобили там.... ако наистина това е идеята
                                sigpic

Comment

Working...
                                X