Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev
Покажи съобщение
Далеч съм от мисълта да деля хората на провинциалисти и граждани, но всеки знае, че в големите градове, такава е действителността. Същото съм виждал и в Париж, в Марсилия пък е направо страхотия - голям пристанищен град, там наистина има всякаква измет и града е пълна свинщина. Лошото е, че без тези хора не може, защото някой трябва да върши и тази бачкаторска работа, а междувременно, тези хора трябва да живеят някъде. Но като не са били възпитани навреме, няма как да стане сега. Отделно, като няма ред, няма контрол и няма глоби - всеки прави каквото си иска.
От друга страна, цялата тази гнусотия я чистят... ромите. И съответно, идилията става пълна. Така че не се учудвай защо е такава свинщина в София. Аз съм по-ужасен и от теб, защото ми се налага да живея в тази среда...
Преди 2 седмици, като се разхождахме със сестра ми и малката ми племенница в градинката на Седмочисленици, навиках едно хлапе, дето си беше пуснало песа да търчи из цялата градинка, включително из чисто ново направената детска площадка... едва не отнесе племенницата ми като товарен влак - трабант... и отнякъде се появи майка му ли, сестра му ли, и взе да мрънка на висок глас, че да я чуя "я го тоз па, къв му е пробльема бье!". Ми, сори, наричайте ме "специален кореняк" и "фрьцльо", ама такива ги пращам да си ходят откъдето са дошли, и на въпросната не й простих, и чак след тази ми реакция, след като ги направих на създърма пред още майки с деца, пенсионери и работещи, излезли в обедна почивка там около нас, и двамцата се свиха, вързаха си кучето на каишка и почнаха да кротуват.
---------- Post added at 16:01 ---------- Previous post was at 16:00 ----------
Първоначално публикувано от Доко
Покажи съобщение

Comment