Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    ... но се усеща твоята липса.
    Липсвах ли ти?!?

Малко се дразня обаче, че някакво регионално столично проблемче занимава цялата нация по всички медии и го превръща в национален проблем със стратегическо значение ...

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
      Липсвах ли ти?!?

Малко се дразня обаче, че някакво регионално столично проблемче занимава цялата нация по всички медии и го превръща в национален проблем със стратегическо значение ...
      Не си ми липсвал.
      Принципно си прав, това наистина е регионален проблем, но какво ще кажеш за малоумната варненска одисея с отрязванаето на достъпа с МПС до делфинариума, заради шепа лигави частници?
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Утре може проблемчето да почука и на нашата врата....
        sigpic

Comment

Не си ми липсвал.
          Принципно си прав, това наистина е регионален проблем, но какво ще кажеш за малоумната варненска одисея с отрязванаето на достъпа с МПС до делфинариума, заради шепа лигави частници?
          Нещо не разбрах въпроса, но автомобили нямат място нито пред делфинариума, нито пред зоологическата градина, нито на крайбрежната алея, нито под дърветата - на сянка ... Все пак - това е парк, а не - паркинг ...

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Нещо не разбрах въпроса, но автомобили нямат място нито пред делфинариума, нито пред зоологическата градина, нито на крайбрежната алея, нито под дърветата - на сянка ... Все пак - това е парк, а не - паркинг ...
            И как там общината е компенсирала наложеното ограничение, създала ли е алтернатива за паркиране.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
              Утре може проблемчето да почука и на нашата врата....
              Това е стара максима ... Преди години, когато в СССР пръднеха, у нас се насираха ... Със сигурност вашия проблем с паркирането скоро ще се преекспонира и в останалите градове ... Стига сте плакали

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Аз пък ще ти дам още по-добра идея. Тъй като аз живея в центъра и работя в центъра, през работните дни ходя на работа с велосипед или пеша и никога с кола..........Колата я карам през почивните дни и то извън София.
                Та така аз, освен че заемам едно парко-място, не генерирам трафик, не причинявам задръствания, не замърсявам околната среда..........
                Та не е ли редно на всички, които ходят на работа с колите си, да им се наложи някакъв данък (ти му измисли заглавието) в размер на 100 - 150 лв. годишно.
                Как ти се струва идеята?
                Ами като не си използваш колата, защо заемаш само място? Остави си я в някой краен квартал. Значи хем не ползваш колата, хем само място заемаш. За такива като тебе двоен данък
                Lexus IS200

Comment

И как там общината е компенсирала наложеното ограничение, създала ли е алтернатива за паркиране.
                  Не - естествено! Общината освен да продава парцели за молове, друго не я интересува ... Дори вече започнаха за окупират наготово сградите на фалиралите молове ...

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    Ами като не си използваш колата, защо заемаш само място? Остави си я в някой краен квартал. Значи хем не ползваш колата, хем само място заемаш. За такива като тебе двоен данък
                    На мен това мислене ми е много странно.
                    Имам вила, на която ходя 2 пъти годишно - да ми се бутне, не я ползвам!
                    Имам порцеланов сервиз, който ползвам само на великден - да ми се разкара, не го ползвам често.
                    Имам кола, която ползвам при нужда, но уви, нямам нужда да я карам всеки ден - да я разкарам, че заемам място.
                    Имам лодка на морето, но я карам само лятото - да я разкарам, заема място.

Колата е средство, което ни служи. Едни не слизат от нея, други се качват само при неотложна нужда, но и в двата случая тя им служи. Чисто на теория би следвало именно хората, които ползват често автомобила си да плащат повече заради щетите, които нанасят върху околна среда и инфраструктура дори.
                    Сори за офтопика.
                    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      А ако имаш дете, и ти се наложи да излезнеш спешно,какво правиш в случая ????????????
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                        ...
                        Имам си МОЕ паркомясто, не е собственост на общината, собственост е на входа (САМО на собствениците) и плащам наем на тях. Когато се прибера и, мястото е заето, пукам гуми, мажа с боя, сипвам безир в резервоара.
                        Ако е в двора на жилището в което живееш, разбира се.
                        Ако обаче е на улицата и ти си си решил, че е твое, нещата са различни.
                        На човек от семейство с толкова умни хора трябва да му е ясно, че извън прага на дома ти всичко е на цигани, просяци, крадци и т.н. Ти си си в дома си само като си заключиш вратата отвътре и то не винаги...
                        ...............
                        За кореняците софиянци е добре да знаят, че всеки взел квартира под наем на таванския етаж е също толкова софиянец, колкото са и самите те, еле па ако и тоя, въпросния им се явява работодател и решава дали да изплати заплатата от 650 лв в пълния и размер... Пък и който няма здрави гащи да живее в центъра на столицата винаги може да продаде на новобогаташите и да върви в Челопечене, да речем.
                        .................
                        Но пък и не виждам нищо лошо да запушите целия център от сутринта до решаване на вашия въпрос.
                        Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        ... но какво ще кажеш за малоумната варненска одисея с отрязванаето на достъпа с МПС до делфинариума, заради шепа лигави частници?
                        Еми ела да видиш колко е отрязан достъпа...
                        Last edited by Liminat; d.m.y г., 09:23.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от BiTurbo Покажи съобщение

Основния проблем, който малцина разбраха реално, е че плащайки си тази такса за паркиране, ти НЕ ПОЛУЧАВАШ паркиране. Все едно влизате в дилъра на БЕНТЛИ, плащате скъпоструващо за някое возило и продавача ви казва "Ами сори пич, днес си платихте, но нямаше свободно бентлита, пробвайте утре срещу същата сума". Хумор! Ако си имате точно място, на което пише "Чочко" и Чочко всеки път, когато реши си паркира там, тогава вече е друго. Плащате за услуга, която получавате. Ако ви продам джанти и вие си ги платите но когато ви ги пратя получите листче "Опитай пак друг път" ще ви стане тъпо, нали?
                          Точното място на което пише "Чочко" струва около 3000-4000 лв на година и се казва "Служебен Абонамент". А като не искате да плащате по 150 лв на година- моля- свободни сте да плащате по 2 лв на час.

РЕАЛНО НИКОЙ НЕ ВИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ГИ ПЛАЩАТЕ ТИЯ 150 ЛВ.

Не разбирам, кое е сложното за разбиране тука!?

---------- Post added at 07:18 ---------- Previous post was at 07:07 ----------

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          А ако имаш дете, и ти се наложи да излезнеш спешно,какво правиш в случая ????????????
                          Ами не живееме по времето на соца. Сега има таксита под път и над път, особено в центъра за където иде реч в момента. Да не говориме, че ако е толкова спешен случая и някой съсед може да те закара.

Освен това, като имаш кола, която караш само по Великден и Коледа, за да посетиш родителите си на село, какво ти гарантира, че няма да ти е паднал акумулатора?

П.С. И аз изпитвам носталгия по времената, когато колите бяха рядкост, но очевидно тези времена няма да се върнат.
                          Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 10:23.
                          Lexus IS200

Comment

• Ела ти вземи такси от бул. Витоша до Пирогов... ще те отсвирят като стой та гледай.

И стига отклонявали (оспамвали и отролвали) темата, не е въпроса в плащането, плащат се и данъци за автомобили и жилища.
                            Въпроса е какво получаваш насреща, услуга или данък въвежда СОС, къде отиват парите и какво развитие ще има казуса.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Абе, ти знаеш ли, колко се плаща за паркиране в центъра на Амстердам?
                              Тия 150 лева са лайно Много сте смешни.
                              В Амстердам, всички улици са в такова състояние, ще знаеш...

(снимката е от централна софийска улица, прясно разчертана за платено паркиране преди дни... видно е как)

Аз пък ще ти кажа в Париж колко се плаща - 0.65 евро на ден. И то АКО си паркирал, след като си си намерил място, отишъл си с картата си, която ти се ПОЛАГА безплатно от общината като живущ и си си пуснал билетче от horodateur-а.
                              Само информирам, че на фона на тия 0.65 евро, минималната заплата по закон (както у нас е 270 лв), там е 1365 евро на месец.
                              И... улиците са също толкова хубави като на снимката по-горе, предполагам си се досетил...
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Много можем да си спорим, да си говорим какво ли не.
                                Но това едва ли ще реши проблема.
                                Това от което има смисъл е явен протест, подписка, депозиране на индивидуални и колективни жалби.
                                Така че колеги, ако искате да дадете принос за каузата, по-добре се присъединете към протеста.

Площад "Славейков" 18:00.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X