Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
    ...Отговор нещА - просто помислите за позицията на едните хора и позицията на другите хора
    А тя трябва да е - Никакви такси и никви "сини зони"!
    Защото е дискриминация едни да плащат повече от други за едно и също на общинската улица, която е еднакво на всички. Или 2 коли паркирани една до друга, но за едната се плаща 150 лв разделено на 365 дни х 24 часа = 0.0171 лв/час, а другата колкото е почасово за синята зона, не ща и да знам колко е...
    Еднаквото е, че и едните и другите са ограбени, е, всеки различно.
    Другото еднакво е, че като не много умни момчета почваме да се ритаме по топките едни срещу други, вместо да изревем заедно срещу тия, които ни клатят.
    Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
    Аз не разбирам в тая тема какво има да пишат хора, които не живеят в центъра. Сития на гладен не вярва.
    Аз така и никога няма да разбера, как така все се намира някой, който смята, че една тема си е само негова а не на всички.
    Last edited by Liminat; d.m.y г., 08:19.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Значи, това, как трябва да бъде по принцип, е съвсем отделен въпрос
      Тук говорим за конкретен случай, в който едните хора са принудени да плащат 150лв., без да получават абсолютно нищо в замяна.
      Докато другите хора плащат по-висока такса, НО едва когато получат това, за което са платили.
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
        Не, не, не може да си толкова тъп
        За пореден път ще попитам, как ти се струва идеята за платен вход в центъра, изцяло синя зона?
        360лв. вход на година за приходящи автомобили и 120лв. вход за живущите там. После допълнително по 2лв. на час за паркиране на автомобил, което при 8-часов работен ден са си по 16лв. дневно или по 320-330лв. месечно.
        ОБАЧЕ паркирането ще е безплатно по местоживеене в синята зона - само 120лв. за вход!
        Добре ли е? Даже супер? Броиш ли стотинките за трамвая?
        Аз ходя с метро и пеша на работа.
        Започва се с центъра, след няколко години ще се плаща и за паркиране в крайните квартали.
        Логиката е желязна.
        Така, както се цака акциз за цигари, алкохол и бенизин, с цел намаляване на тяхната употреба, така трябва да се цака и за паркиране на МПС.
        До 10 години да живееш в центъра ще стане от 3 до 5 пъти по скъпо от това да живееш в Люлин и това е нормалният и напълно естествен ход на нещата.
        Да, наистина се краде в общината, но защо никой не протестира срещу краденето???????
        Срещу 150 лева получаваш право да паркираш безплатно в синя зона без запазено паркомясто, има такава услуга и в някои платени паркинги, месечна такса без запазено паркомясто............вие билет за мач без място не сте ли си купували?

---------- Post added at 07:40 ---------- Previous post was at 07:34 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
        Значи, това, как трябва да бъде по принцип, е съвсем отделен въпрос
        Тук говорим за конкретен случай, в който едните хора са принудени да плащат 150лв., без да получават абсолютно нищо в замяна.
        Докато другите хора плащат по-висока такса, НО едва когато получат това, за което са платили.
        Аз съм дискриминиран, защото тези в центъра, когато дойдат в моя квартал паркират свободно, а когато аз отидя в центъра си плащам синя зона. Сега пак ще съм дискриминиран, защото на мен никой не ми предлага срещу 150 лева на месец свободно паркиране в синя зона.
        Центърът на една столица е административно средище където всеки български гражданин върши своя работа, разберете, че центъра на столицата не е СПАЛНЯ.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

• Не мога да разбера, защо продължаваш да тъпчеш на едно място?
          На теб събирали ли са ти такса 'гледане на мач от домашния прозорец', само защото живееш срещу стадиона?
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Аз ходя с метро и пеша на работа.
            Започва се с центъра, след няколко години ще се плаща и за паркиране в крайните квартали.
            Логиката е желязна.
            Така, както се цака акциз за цигари, алкохол и бенизин, с цел намаляване на тяхната употреба, така трябва да се цака и за паркиране на МПС.

Центърът на една столица е административно средище където всеки български гражданин върши своя работа, разберете, че центъра на столицата не е СПАЛНЯ.
            Данък върху данъка ли ще въвеждаш (има си общински данъци МПС и жилище все пак)?
            Това, че центъра не трябва да е спалня го кажи на тия дето проектираха София до преди 10-20 тина години, не може да наказваш населението, за нечии конкретни грешки!
            Останалите ти глупости сам си ги описал точно - еректуси.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
              4 Къкво е синята зона? Тя не е сложена случайно в центъра. Тя е сложена около административните сгради. Такъв й е първоначалния замисъл. Да се облекчи паркирането в центъра около тези сгради. Тук се питаме защо тогава има синя зона на улици, които са на 2км от най-близката такава сграда? Също така какво налага въвеждането на нови промени около времето за паркиране. Защо ще има синя зона до 20:00, като администрациите затварят в 17:00? Защо ще я има в събота, като в събота не работят нито администрации, нито банки ( с няколко изключения)?

Просто народа е ленив и това, щче по грозен начин ще събират още пари вече не е в състояние да се събудим и да променим нещо.
              Тука удари десятката. Това е нещото срещу, което ако протестирате ще дойда и аз на протеста, макар и да не живея в центъра.

---------- Post added at 08:28 ---------- Previous post was at 08:27 ----------

Не, не, не може да си толкова тъп
              За пореден път ще попитам, как ти се струва идеята за платен вход в центъра, изцяло синя зона?
              360лв. вход на година за приходящи автомобили и 120лв. вход за живущите там. После допълнително по 2лв. на час за паркиране на автомобил, което при 8-часов работен ден са си по 16лв. дневно или по 320-330лв. месечно.
              ОБАЧЕ паркирането ще е безплатно по местоживеене в синята зона - само 120лв. за вход!
              Добре ли е? Даже супер? Броиш ли стотинките за трамвая?
              Аз подкрепям с две ръце!
              Lexus IS200

Comment

• Аз също подкрепям, ама едва ли ще имаме този късмет, нещата да се направят както трябва

Първоначално публикувано от Susscrofa
                Аз съм дискриминиран, защото тези в центъра, когато дойдат в моя квартал паркират свободно, а когато аз отидя в центъра си плащам синя зона. Сега пак ще съм дискриминиран, защото на мен никой не ми предлага срещу 150 лева на месец свободно паркиране в синя зона.
                Това е лесно поправимо - плащаш 150лв. абонамент за паркиране пред дома ти и ставате наравно с живущите в центъра
                sigpic

Comment

• Аз предлагам 10 лева на ден за вход в центъра с включено паркиране в синя/зелена зона. И не е трудно за изпълнение - просто някакви дневни, седмични, месечни и т.н. винетки. И която и да е било кола бъде видяна от органите/камерите че се движи или паркира - евакуатора...

Само така ще накарат всички, които се мотаят из центъра, за да пият кафе, за се качат на метрото или разните други душегубки.

И трафика ще се оправи, и ще има места за паркиране. Лично аз бих си ги плащал тия винетки с удоволствие, ако знам, че ще мога да паркирам и няма да вися часове в задръствания.
                  Last edited by pinko; d.m.y г., 11:46.
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                  ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                  ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                    Аз предлагам 10 лева на ден за вход в центъра с включено паркиране в синя/зелена зона. И не е трудно за изпълнение - просто някакви дневни, седмични, месечни и т.н. винетки. И която и да е било кола бъде видяна от органите/камерите че се движи или паркира - евакуатора...

Само така ще накарат всички, които се мотаят из центъра, за да пият кафе, за се качат на метрото или разните други душегубки.

И трафика ще се оправи, и ще има места за паркиране. Лично аз бих си ги плащал тия винетки с удоволствие, ако знам, че ще мога да паркирам и няма да вися часове в задръствания.
                    Това с 10-те лв на ден, може да стане само ако сложат бариери. Иначе няма да смогват да глобяват нарушителите.
                    Lexus IS200

Comment

• И с камери става, как следят за другите винетки с камерите... но ще настане наистина война ако предложат нещо такова.
                      За това лека полека, зона по зона - скрит данък ... че да мрънкат само живущите в зоната, а другите да им казват да се изнасят или да плащат.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Тук ми мирише на-"стадо овце тръгнало да оправя проблемите на столицата"
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Тук ми мирише на-"стадо овце тръгнало да оправя проблемите на столицата"
                          И едно стадо не мо'е са съберат бате...

Comment

• Да живееш в центъра не е лукс, но да притежаваш кола да.
                            Нека спестим малко вредни газове на живеещите в Центъра.
                            Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
                            Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Тук ми мирише на-"стадо овце тръгнало да оправя проблемите на столицата"
                              Ти сигурно си овчаря, м?

---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:27 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Данък върху данъка ли ще въвеждаш (има си общински данъци МПС и жилище все пак)?
                              Това, че центъра не трябва да е спалня го кажи на тия дето проектираха София до преди 10-20 тина години, не може да наказваш населението, за нечии конкретни грешки!
                              Останалите ти глупости сам си ги описал точно - еректуси.
                              Данък МПС има съвсем друг смисъл.
                              Той се плаща в съответната община.
                              Не може да приравняваш центъра на столицата с останалите райони, това е тъпо.

---------- Post added at 15:31 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Първоначално публикувано от crocodil Покажи съобщение
                              Да живееш в центъра не е лукс, но да притежаваш кола да.
                              Нека спестим малко вредни газове на живеещите в Центъра.
                              Да живееш в центъра е удобство, което струва определена цена.

---------- Post added at 15:33 ---------- Previous post was at 15:31 ----------

Не мога да разбера, защо продължаваш да тъпчеш на едно място?
                              На теб събирали ли са ти такса 'гледане на мач от домашния прозорец', само защото живееш срещу стадиона?
                              Аз не съм си паркирал задника на стадиона.
                              Паркирай си колата на балкона и няма да ти искат нищо.
                              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                                Ми, като наема апартамента, наема ли и останалите площи с него. Това признавам не ми е ясно, но не съм имал проблеми, както казах с наемателите, затова, не съм си и правил труда, да се образовам правно. Може би не съм прав, осветли ме
                                Еми простичко - всичко, което е записано в нот.акт като прилежащо към апартамента, не може да се прехвърля отделно (за съжаление на някои лукави софийски баби) и върви за ръка, щем-не щем, с него при разните сделки, между които е и наема. Причината отколешно се крие в това, че собственика е трябвало да избегне спускане с балон, а понастоящему с хеликоптер, за достъп до жилището си.
                                Alfa 156 2.0 - ех,
                                Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                                Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                                Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Working...
                                X