Известие

Collapse
No announcement yet.

Каква кола бихте си купили след 156-цата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
    Ее, Боби, сигурен съм, че си прав, ама преувеличаваш. Сега стана много модно да се плюе по 156, щото била кекава, масова, ... но за мен по-харизматичен автомобил от нея (за времето си) трудно може да се намери. Само вижте:
    1. мненията дори тук във форума от преди 8-9 години ;
    2. Всеизвестното ревю на Джереми за седани от '98ма
    Мен лично алфите са ми харесвали от много време, но именно моделът 156 ме накара да загърбя всякакви предрасъдъци и да се "гмурна" смело в сектата "алфа ромео". Спомням си до ден днешен какви чувства предизвика у мен паркираната в Лозенец червена 156-ца с джанти спийдлайн и големия спойлер и това през далечната 98/99-та. Изглеждаше толкова космически и едновременно толкова хармонично, както никоя друга кола от тези години. Освен това, все пак това е последният наистина бърз модел (ГТА) в гамата на алфа ромео - заслужава респект дори само затова.
    Това, че е харизматичен модел не е вярно. С какво 155 отстъпва на 156 спрямо времето в което е излязла? Когато видях 156 за пръв път, аз също много я харесах. Но не по-малко бях прехласнат, когато видях през 92-ра за пръв път 155-ца. А на витрината на Ауто Гама още като дете точех лиги пред цялата гамо на Алфа. Естествено колата, коята наистина беше като кацнала от друга планета беше Алфа RZ. Та всяко нещо с времето си, но да ти кажа, без да преувеличавам, повече се радвам като видя лъскава 155-ца, отколкото 156-ца.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Ако имах излишни 2 бона,що да не си правя кефа с тая лъскунка....................http://clubalfaromeo.com/forum/showt...олегата я е стегнал,само да се наслаждава човек.Задно майка.....
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Хайде стига сме се превъзнасяли ... Алфа 156 са чудесни ежедневни коли (не за нашите условия разбира се, то за тях кое ли е), но чак пък толкова.
        Нито света, нито марката започват или свършват с 156.

Което не ми пречи да си я харесвам
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
          Ние може да се ебаваме с Боби 33 из форума, ма човека разбира щото е монтьор в един от форумните сервизи, който аз не посещавам щото е на майната си в Орландовци, така че не се изказвай неподготвен. Проблемът със 156-цата на баща му е, че е с двигател 1,8 туин скрап и му дава много ядове и пича е намразил модела, нищо повече
          Ми одарил е дравчето,и аз имах 1.8 много доволен останах,е наистина направих тва онова ама колата си е много добра,ако е истински майстор не може да говори така ако ще и пет сервиза да има и ако ще да е Шумахер,калпави майстори бол
          Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Нз какво не ви харесва 156...аз мн си харесвам моята...мн съм доволен...нямал съм такива проблеми...С хубави части вс може да е перфектно. Красива кола...изключителен интериор и мн добър екстериор.
            Някои от старите модели на алфа ме кефят, но не бих си сменил коня за магаре никога...ако ще да е в цветущо здраве.

п.с. То сега смарт-фоните са кекави...ма носят удовлетворение и радост...защо ли не го сменя за някоя вечна нокия 3310
            Last edited by rusiq86; d.m.y г., 17:18.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Хайде стига сме се превъзнасяли ... Алфа 156 са чудесни ежедневни коли (не за нашите условия разбира се, то за тях кое ли е), но чак пък толкова.
              Нито света, нито марката започват или свършват с 156.

Което не ми пречи да си я харесвам
              Е именно и аз това искам да кажа! Не твърдя, че е по-здрава/ по-добра от 155, просто, че не е чак толкова лоша. Много коли от края на 90-те са с по-кекави окачвания, проблеми и т.н. спрямо предшествениците си, нали така? Нормално е 155-цата да е по-железна. Отделно за харизматичността - всеки модел от този клас мисля е харизматичен - 155, 156, 159... вече зависи човек кога е бил на 16-17, т.е. кога го е удрял най-много хормона и се е впечатлявал най-много
              '05 166 V6
              '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• Ееех... колеги аз ей тази от кога заглеждам...
                Това е първата ми любов, някога много отдавна се влюбих в Алфа именно с този модел, само, че беше червена!
                Жалко че времената са толкова ... Иначе с удоволствие бих си купил детската си мечта, за да я чопля в неделя или само за да отида да пия кафе някъде надалеч, където ме заведе пътя, както го правех в едни други по безгрижни времена.
                За съжаление това са само мечти, и спомени.
                Явно съм се размекнал от виното с което ме наливат тука колегите цял ден
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение

То мотора няма общо с лабавото окачване, с електрониката на Бош и т.н. недостатъци на модела. А иначе 1.8 мотора е зъл, успяма да се заяжда с Астрички 1.6 и даже понякога побеждава. Ако още един път се счупи тоя кирлив мотор, го хвърлям на скрап и слагам ризница 2.0 от някоя 155-ца, поне с мотора да реша проблемите. Най-много да и отрежа ботушите и да и насадя и предно окачване от 155-ца, че резби на останаха по болтовете от смяна на носачи.
                  Боооооожееееее, колко мъка имало по тоя свят!!!
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

• Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                    ......Отделно за харизматичността - всеки модел от този клас мисля е харизматичен - 155, 156, 159... вече зависи човек кога е бил на 16-17, т.е. кога го е удрял най-много хормона и се е впечатлявал най-много
                    Някои не ни е оставял.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                      Боооооожееееее, колко мъка имало по тоя свят!!!
                      Що, не аз ги продавам на части........
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Зимаш една тоталка 156 ца и е вечна така ,че а колата си заслужава на фона на Е46 , ПАСАТБ5 , АУДИ А4 и тн....
                        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                        Ramstein - Benzin
                        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Баси, как се съпоставят коли от съвсем различни поколения, опитвайки се да се покаже коя е по. Аз след 156-цата бих искал да имам една 33-ка с боксеров двигател, за истинска наслада и една 159-ка с дизелов двигател, с която да се возя през по-голямата част от времето, а и за да има прогрес в подписа .
                          sigpic
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                          Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                          Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                            Що, не аз ги продавам на части........
                            То няма толкова 155-ци.
                            156 напълни този форум това ли е причината да не ти харесва?
                            Дизайнът на 155 не бива да се сравнява с този на 156. Лаишко е.
                            Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 20:52.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

• Има нещо друго като минат 25 години мисля че се спира производството на резерни части ... така че нормално е да няма .... повече от 156 все пак човек иска да се качи на по ново ....
                              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                              Ramstein - Benzin
                              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Ами да, на по ново...по новото предлага повече комфорт, което пък не е задължително да е повече наслада...
                                sigpic
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                                Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                                Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Working...
                                X