Известие

Collapse
No announcement yet.

Каква кола бихте си купили след 156-цата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ма 90% от хората така мислят за италианците 156 ците са скрап 155 ретро а 75 , 33 сигорно вече са в мозеи на славата
    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
    Ramstein - Benzin
    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      То няма толкова 155-ци.
      156 напълни този форум това ли е причината да не ти харесва?
      Дизайнът на 155 не бива да се сравнява с този на 156. Лаишко е.
      Аз и по-назад писах, на харесвам кекавото и идиотски скъпо окачване в 156. На 166 също е скъпо окачването, но кара повече, а все пак за нея е по-оправдано защото е по-висок клас. 156 е евтина на пазана, не държи цена, а поддръжката е като на кола от мнооого по-висок клас. Отдално, че и всичката електроника в тая кола създава проблеми.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Ще ме извинявате...но аз за 4год 3мес 12дена откакто имам моята 156-ца съм нямал никакви проблеми по електрониката. По двигател имам сменени само: дебитомер, подгревни свещи, маркуч на турбото.

Нз какво толкова се говори..нормално като се купуват скрапове от автоморгите в Италия или евтино внесените от там коли да имат мн проблеми.
        Няма евтино, което да е изгодно. Да не говорим, че окачване/ходова част се износват доста заради прекрасната ни инфраструктура.

Стига глупости вече...аз не смятам, да си купувам по-нисък клас кола...в момента се радвам на 159-ката...в бъдеще ако няма какво да ми предостави АР ще си купя кола от друга марка.
        Дизайна на 156 си е доста революционен, и да си кривите душите така си е...както интериорно..така и екстериорно. Автомобил с красив дизайн...адски издръжливи дизелови двигатели. Не скъпа поддръжка според мен. Консумативите на тази кола са си на мн добри цени!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Дайте да уточним нещо!
          Ако разделим пишещите тука на условно две групи: тия които сами си оправят колите и тия които разчитат на сервизи, нещата ще си дойдат на мястото.
          Тия, които сами си оправят колите, искат нещата да са им под контрол. Естествено е да предпочитат по-старите и издръжливи модели. Функционалността, евтините части и лекия ремонт са водещи при избора на кола.
          Тия, за които и 1.2 боксера с жигулския карбуратор си е сложна техника и се кара по сервизите, за тях на преден план са комфорта и дизайна.
          Тъй де!
          Нали не те ще се навират, мацат и нараняват ръцете.
          Предницата ми, в рамките на 50-60 лева се ремонтира. Мотора и той за горе-долу толкова.
          Другото е, че на пътя, по-старите по-смео се карат, точно заради по-икономичното обслужване и по-икономичните мотори.
          В крайна сметка, най-добрата кола е тази, която караш!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            Ще ме извинявате...но аз за 4год 3мес 12дена откакто имам моята 156-ца съм нямал никакви проблеми по електрониката. По двигател имам сменени само: дебитомер, подгревни свещи, маркуч на турбото.

Нз какво толкова се говори..нормално като се купуват скрапове от автоморгите в Италия или евтино внесените от там коли да имат мн проблеми.
            Няма евтино, което да е изгодно. Да не говорим, че окачване/ходова част се износват доста заради прекрасната ни инфраструктура.

Стига глупости вече...аз не смятам, да си купувам по-нисък клас кола...в момента се радвам на 159-ката...в бъдеще ако няма какво да ми предостави АР ще си купя кола от друга марка.
            Дизайна на 156 си е доста революционен, и да си кривите душите така си е...както интериорно..така и екстериорно. Автомобил с красив дизайн...адски издръжливи дизелови двигатели. Не скъпа поддръжка според мен. Консумативите на тази кола са си на мн добри цени!
            Точно така,като гледам как минават през легналите полицаи и за какви ръчки става въпрос то и на ферари да се качат пак ще са недоволни от окачването,доста хора си купуват алфи защото ги продават евтино и немогат според мене да си купят по скъп автомобил с тези екстри които има в алфататука имам един комшия колата му гарми реве вече втора година за смяна на свещи и кабели е но кара така няма пари скъпо било,че и газ и сложи и стана ужас
            Last edited by etrovskii; d.m.y г., 07:30.
            Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщение
              Точно така,като гледам как минават през легналите полицаи и за какви ръчки става въпрос то и на ферари да се качат пак ще са недоволни от окачването,доста хора си купуват алфи защото ги продават евтино и немогат според мене да си купят по скъп автомобил с тези екстри които има в алфататука имам един комшия колата му гарми реве вече втора година за смяна на свещи и кабели е но кара така няма пари скъпо било,че и газ и сложи и стана ужас
              Колега, Етровскии
              Аз мога да си позволя всяка алфа от 159 на долу.
              карам обаче 33, защото ми харесва и ми тупа.
              Ако се появя с някоя нова лъскачка, клуба , а и форума ще ме неизвергне!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Това ако стане на кола, ще си го купя :

Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

• Вижте сега...няма лошо да караш някой стар модел на алфа.
                  Аз съм просто млад...първият ми допир до тази марка е моята така обичана 156-ца...която още си държа, не заради цената на която мога да я продам..а защото още си я харесвам след толкова време. Радва ме...дори когато само седя в нея.
                  Аз съм младо момче на 26год само...естествено е да не ме влекат класиките на алфа...но новите комфортни, пълни с екстри модели...аз съм човек, който иска прогрес във всичко...включително и в автомобила си.
                  Каквото мога сам го сменям...каквото немога при майстора ми...който е невероятен и няма равен в Русе по мое мнение.
                  Не ме е разорила...Мн съм доволен от двигателя...и от колата като цяло... (пу...да не чуе дявола).

Всички си купуват 156, поради причините, че са евтини сега...и имат доста екстри за цената си..при никоя друга марка го няма това. Друг е въпросът, че точно тея евтино внесени екземпляри от Италия...са скрап...и трябва да налееш поне още 3к лв за да прилича поне малко на моята 156-ца.
                  И не на последно място...50% от белите по колите ни стават от некадърни майстори...изпитано многократно. Убедил съм се кой е моят майстор...проблема е кой е пипал колата преди да попадне в моите ръце.
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Това ако стане на кола, ще си го купя :

Дали е време да си варосаме дръвчетата!?

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Колега, Етровскии
                      Аз мога да си позволя всяка алфа от 159 на долу.
                      карам обаче 33, защото ми харесва и ми тупа.
                      Ако се появя с някоя нова лъскачка, клуба , а и форума ще ме неизвергне!
                      ас мога и трабант да карам стига да ми върши работа ,е сега днес гледах една жигула натокана направина кеф да ти стане,и човека гледам нормално кара пазие а сигурно е по голяма и от мене
                      за мене лично няма значение какво карам стига да не се чупи
                      Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Проблемът с идиотски скъпото окачване на 156 се решава много евтино с полиуретан и забравяш за случая, може и с ТРВ (имам сменен горен десен носач вече на 70 000км, който не е мръднал все още), пак повтарям - двигателите, които не създават проблеми са ясни - дизеловите, точно пък за електрически и електронни проблеми - това е първата ми италианска кола, с която ги нямам (сменял съм само дебитомер), така че...
                        Освен това, не всички в този форум са си купили 56-ците за по 3000 лв, нали
                        Лично аз съм много доволен от автомобила си за вече 5 години експлоатация, поддръжката ми е по джоба, колата все още ме радва с пътното си поведение, комфорта при пътуване, външният си вид и най-важното - върши ми страхотна работа, тъй като в последно време правя по около 25 000 км. на година, основно извънградско.
                        Следващата ми кола най-вероятно ще бъде Делта, не защото не харесвам 159, а защото нейната поддръжка вече ми се струва неоправдано скъпа за качеството и.
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• А защо реши, че на Делта поддръжката е по-евтина?
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                            А защо реши, че на Делта поддръжката е по-евтина?
                            Щото е преоблечен Фиат Браво, който е в пъти по-безпроблемен от 159.
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• И то бая грозно преоблечен. Дали си заслужава?
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                И то бая грозно преоблечен. Дали си заслужава?
                                Въпрос на вкус, на мен много ми харесва, а в сравние със 56-цата и 59-ката е направо като бус по отношение на вътрешното пространство.
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X