Известие

Collapse
No announcement yet.

Крадла !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Защо все намесвате съда не ми е ясно? Знаеш ли КЗЛД какви глоби слага?
    Чакайте сега, нещо ви се губи мисълта.
    За какво говорим - да има камера, или не, каква е нейната роля и как изглежда един такъв факт в правния мир и изобщо в пространството..
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Стига глупости... Просто сложи един надпис-"Моля не взимайте тоалетна хартия за вкъщи." Достатъчно е. Всяко друго действие би било пробързано и просташко. Чак след като надписа не даде желания ефект може да се пристъпи към мислене на други варианти.
      Защо да и се казва да не краде тоалетната хартия ? Аз ходя ли у тях за хляб , вместо да ида в магазина да си го купя ? Всичко си има граници . Тя ме краде от 5 месеца , не от 5 дни . Дали не съм я търпял достатъчно ?
      Просташко е нейното поведение ... моето е търпимост . И то само и единствено в името на бизнеса ...
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Чакайте сега, нещо ви се губи мисълта.
        За какво говорим - да има камера, или не, каква е нейната роля и как изглежда един такъв факт в правния мир и изобщо в пространството..
        Аз не знам изобщо как ви идва на ум да сложите камера в тоалетната на обществено място, особено ако бизнеса е собствен и предлагаш някакво качество, добро обслужване и се стремиш да си конкурентен?
        Правния мир е разтеглив, тълкува се в полза на този, от когото има полза.
        Last edited by Доко; d.m.y г., 00:42.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          Понеже съм свиня, ще кажа, че никъде няма разписана забрана за поставяне на камери в кенефи и пробни.
          Лично аз съм виждал камери в пробна в столичен мол.

Сега искам да те попитам, колко от тези търговци, които нямат договор с фирми за охрана са се регистрирали като администратори на лични данни, за да имат право да събират, съхраняват и обработват такива, като ползват видеонаблюдение?
          Това казах преди, че закона е гола вода към момента и да определено има хора дето прекаляват, но в крайна сметка всеки си пази лозето.

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
          Да не влизаме в полемика, цитирам:

"Въпрос: Видеозаписите от средства за наблюдение представляват ли лични данни?
          Отговор: Да. Видеозаписите от средствата за наблюдение съдържат "лични данни", защото чрез тях можете да бъдете физически идентифициран/а по безспорен начин."

"Въпрос: Имам ли право да възразя срещу осъществявано спрямо мен видеонаблюдение?
          Отговор: Да. Имате право да възразите пред администратора, че не желаете да бъдете записван чрез камери за видеонаблюдение, ако администраторът не Ви докаже наличието на правно основание в конкретния случай."
          http://www.cpdp.bg/10-godini/?p=video

Моментът със заснемането е много деликатен, не е толкова просто както го възприема ДиСтефано.
          Не го възприемам така .. както и не умаловажавам нещата по тези въпроси. Тук пишем на жаргон едва ли не. Но ти гарантирам, че освен ако не те дадат в национален ефир примерно без твоето съгласие - писмено или устно, всякакви претенции, които имаш към даден видео материал, в който си присъствал си остават за твоя сметка. Знаеш какво представлява съдебната ни система, знаеш как се точат нещата, знаеш и 150-те хиляди дупки, които ги има в законите и така нататък. Много пъти съм ходил по разни РПУ-та из градовете и съм им помагал на органите с видео материалите и нищо ... само за тяхно ползване.
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Явно някой не чете, затова копирам от сайта КЗЛД...

Видеонаблюдение
            В процеса на динамично развитие на технологиите, все повече се засилва ролята на видеонаблюдението в нашето ежедневие поради неговите широка обществена достъпност и приложимост. Доскоро системите за видеонаблюдение бяха приоритет за специални обекти, банкови офиси и големи предприятия, но днес те се използват за охрана на училища, жилищни комплекси, болници, хотели, офиси, магазини и др. Във връзка с масовото навлизане на видеонаблюдението във всички сфери на живота все по-актуален става въпросът за защитата на неприкосновеността на личността и личния живот.

Нашата цел е: Да повишим информираността на гражданите относно упражняването на техните права при осъществяване на видеонаблюдение.

Въпрос: Видеозаписите от средства за наблюдение представляват ли лични данни?
            Отговор: Да. Видеозаписите от средствата за наблюдение съдържат "лични данни", защото чрез тях можете да бъдете физически идентифициран/а по безспорен начин.

Въпрос: Видеонаблюдението „обработване на лични данни” ли е?
            Отговор: Да. Видеонаблюдението е действие по обработване на лични данни, тъй като се извършва запис чрез технически средства за видеонаблюдение.

Въпрос: Кой има право да извършва видеонаблюдение?
            Отговор: Право да извършват видеонаблюдение имат:
            Търговци или юридически лица, както и техни звена за самоохрана, които са лицензирани за извършването на частна охранителна дейност;
            Държавни институции, на които се налага да извършват видеонаблюдение за изпълнение на своите функции;
            Във всички останали случаи видеонаблюдение може да бъде извършвано само при наличие на нормативно основание или при Ваше изрично съгласие.

Въпрос: Имам ли право да бъда информиран/а от администратора за извършваното видеонаблюдение?
            Отговор: Да. Гражданите задължително се уведомяват чрез информационни табла, поставени на видно място, за използването на технически средства за наблюдение и контрол на обекта, без да се уточнява тяхното местоположение. В случай че те не са възразили пред администратора за обработването на личните им данни, по този начин се приема, че същите са предоставили своето съгласие по смисъла на Закона за защита на личните данни техни лични данни да бъдат обработвани чрез технически средства за видеоконтрол.

Въпрос: Имат ли право работодателите да извършват видеонаблюдение на работното място на работниците/служителите, с които са в трудови правоотношения?
            Отговор: Когато целта на видеонаблюдението е контрол на работния процес и спазване на работното време, администраторът може да извършва видеозапис чрез средства за наблюдение на своите работници/служители само при наличие на нормативно основание за това или при дадено изрично съгласие от лицата - обект на видеонаблюдението (например чрез клауза в трудовия договор).

Въпрос: Имам ли право да възразя срещу осъществявано спрямо мен видеонаблюдение?
            Отговор: Да. Имате право да възразите пред администратора, че не желаете да бъдете записван чрез камери за видеонаблюдение, ако администраторът не Ви докаже наличието на правно основание в конкретния случай.

Въпрос: Имам ли право на достъп до видеозаписи, отнасящи се до мен, записани с камери за видеонаблюдение?
            Отговор: Да. Всяко физическо лице има право на достъп до отнасящите се за него лични данни (вкл. видеозаписи). В случаите, когато при осъществяване правото на достъп на физическото лице могат да се разкрият лични данни и за трето лице, администраторът е длъжен да предостави на съответното физическо лице достъп до частта от тях, отнасяща се само за него. За тази цел той трябва да предприеме съответни технически мерки за заличаване/маскиране на образите на другите лица-обект на видеонаблюдението. При липса на такава техническа възможност достъп до видеозаписи може да бъде предоставен само със съгласието на всички лица-обект на видеонаблюдението.

Въпрос: Как мога да се защитя, в случай че спрямо собствения ми недвижим имот се извършва видеонаблюдение от камери, разположени в съседен имот с охранителна цел?
            Отговор: Действията на лицата във връзка с осъществяване на видеозаснемане с охранителна цел са регламентирани в Закона за частната охранителна дейност, като контролът върху дейностите по този закон е възложен на Главна дирекция „Охранителна полиция” и областните дирекции на МВР. Винаги можете да се обърнете към тези структури на МВР.

Въпрос: Как мога да се защитя, в случай че спрямо мен се извършва видеонаблюдение, за което не е поискано моето съгласие?
            Отговор:
            Можете да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни в едногодишен срок от узнаване на нарушението, но не по-късно от пет години от извършването му.
            Да обжалвате действията на администратора на лични данни пред съответния административен съд или пред Върховния административен съд по общите правила за подсъдност.
            Last edited by Доко; d.m.y г., 10:18.

Comment

• Добре де защо са такива сложни системи с камери и т.н. . Суско даде решението с металната кутия за гъс хартията и с това въпроса би трябвало да се изчерпи .
              А ако се притесняваш за вещите на клиентите вече е друг въпрос . Във фитнеса който аз ходех зад бара бяха сложили малки сейфчета , където спокойно може да си оставиш нещата . Служител на фитнеса поставя го заключва и дава ключа на клиента . После служител го отключва и си взимаш ценните вещите . А дрехите си ги държиш в шкафчето в съблекалнята . И няма нужда от вътрешно контраразузнаване . Решението е просто една стена с пощенски кутии пък пред нея слагай колкото камери искаш .
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
              sigpic

Comment

• Доко, и аз изчетох това, но е факт, че като изключим онзи член в закона за ЧОД, никъде няма пряка законова забрана за разполагане на камери в кенефи, бани и пробни.

Дори няма изискване за табелка във всяко помещение.
                Ако има табела в магазина, ресторанта е достатъчно.
                Нека има изискване за табела в пробната, нека има в самият кенеф табела, че там има камера.
                Тогава ще видим как един ресторант с табела в кенефа, че там има камера ще има дори и двама клиенти.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                  Защо да и се казва да не краде тоалетната хартия ? Аз ходя ли у тях за хляб , вместо да ида в магазина да си го купя ? Всичко си има граници . Тя ме краде от 5 месеца , не от 5 дни . Дали не съм я търпял достатъчно ?
                  Просташко е нейното поведение ... моето е търпимост . И то само и единствено в името на бизнеса ...
                  А защо я търпиш? В смисъл, ако ясно не и се каже да не го прави, ти тя ще продължи да го прави. Ти търпиш, търпиш, без нищи да направиш и изведнъж избухваш. Ами не се прави така. Първо се подхожда с приказки после със действия. Още повече щом се пишеш бизнесмен би трябвало да са ти ясни тия неща.
                  Lexus IS200

Comment

А защо я търпиш? В смисъл, ако ясно не и се каже да не го прави, ти тя ще продължи да го прави. Ти търпиш, търпиш, без нищи да направиш и изведнъж избухваш. Ами не се прави така. Първо се подхожда с приказки после със действия. Още повече щом се пишеш бизнесмен би трябвало да са ти ясни тия неща.
                    Защо да се пише, той си е предприемач човека, има си нещо негово си и си бачка.
                    Какво означава бизнесмен, има някакъв калъп ли за тези хора.
                    Той не иска да си има неприятности.
                    Ако тя бачка в МВР с две тлефонни обаждания може да ти създаде ужасни проблеми.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

• От заключената кутия ще я развие пак, само картончето ще остане.Купи биде, за да си мият бутките и не му мисли.Да я обвиниш в кражба на тоалетна хартия, използвайки СРС-та, си е направо смешно.Това даже не е кражба, а консумация.
                      sigpic
                      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Добре де , ти виждал ли си човек да избухва ? Трябва да я наритам и изхвърля , това е да избухнеш . Какво да си говоря с нея ? '' Би ли била така добра да спреш да крадеш '? '' Не знам аз бизнесмен ли съм или на теслата дръжката , ама явно твоите разбирания за комуникации между хора , които се крадат са доста изкривени . Аз не искам по никакъв начин да се карам с нея . За това я търпя . Тая жена може да ми отвори доста неприятности .
                        По-добре ще е да си остана анонимния сърбеж , който внезапно я е налазил , отколкото да съм видния викач по нея
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

• Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                          Добре де , ти виждал ли си човек да избухва ? Трябва да я наритам и изхвърля , това е да избухнеш . Какво да си говоря с нея ? '' Би ли била така добра да спреш да крадеш '? '' Не знам аз бизнесмен ли съм или на теслата дръжката , ама явно твоите разбирания за комуникации между хора , които се крадат са доста изкривени . Аз не искам по никакъв начин да се карам с нея . За това я търпя . Тая жена може да ми отвори доста неприятности .
                          По-добре ще е да си остана анонимния сърбеж , който внезапно я е налазил , отколкото да съм видния викач по нея
                          А защо мислиш, че тя ще спре да краде след това? Всъщност защо не искаш да сложиш табелка?
                          Lexus IS200

Comment

• Ще сложа табелка , това е най-малкия проблем
                            Въпроса е , че това няма да я спре . А след сърбящата хартия пак няма да спре . Просто така ще ме накара да се почувствам удовлетворен . Всеки път като дойде , ще и слагам сърбяща хартия
                            145 1.6 ТС '97 ех.
                            145 1.9 JTD '00
                            307 CC 2.0 '04

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                              Аз не знам изобщо как ви идва на ум да сложите камера в тоалетната на обществено място, особено ако бизнеса е собствен и предлагаш някакво качество, добро обслужване и се стремиш да си конкурентен?
                              Правния мир е разтеглив, тълкува се в полза на този, от когото има полза.
                              Май нещо не разбра - аз съм най-върлия противник на слагането на камера.Що не вземе да я сбуха някой тази персона в тъмницата.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                                Доко, и аз изчетох това, но е факт, че като изключим онзи член в закона за ЧОД, никъде няма пряка законова забрана за разполагане на камери в кенефи, бани и пробни.

Дори няма изискване за табелка във всяко помещение.
                                Ако има табела в магазина, ресторанта е достатъчно.
                                Нека има изискване за табела в пробната, нека има в самият кенеф табела, че там има камера.
                                Тогава ще видим как един ресторант с табела в кенефа, че там има камера ще има дори и двама клиенти.

Виж как сам се сети.
                                Аз постоянно намеквам да разсъждавате от позицията на собственик.
                                Много е трудно всички клиенти да са доволни, да не кажа, че е невъзможно.

п.с. Впрочем има и становище на КЗЛД за камери в стаите за отдих и в тоалетните, но не ми се търси. Необходима е декларация - съгласие за видеонаблюдение.
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 13:44.

Comment

Working...
                                X