Известие

Collapse
No announcement yet.

Подвеждаща ли е маркировката на новото кръгово на Телевизионната кула?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
    Добре, дай да изясниме що е то стандарт за такива неща ... но ако се отнася само до големината на стрелките, броя им преди кръстовището или шрифта им, тогава не ме интересува .... а важните неща като това коя лента накъде да има стрелки не зависят само от твоя човек, надявам се ...
    Стандарта се свежда до това,на различните видове кръстовища в страни с ляво движение да слага маркировка определена от европейски директиви
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Маркировката е меко казано глупава. Аз досега не съм виждал кръстовище с кръгово движение, със стрелка указваща посока за движение "наляво", поставена преди самото кръстовище. Такива стрелки се поставят само в самия кръг.
      Както е тук:

Стрелките поставени преди кръстовището би трябвало да са такива:

Има лека разлика, нали?

Ето тук има друг доста добре виждащ се пример.
      Last edited by bager; d.m.y г., 18:27.
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Определено е подвеждаща... за блондинки и/или новобранци, другите се предполага, че са наясно що е то кръгово и с кво се аджаба яде.
        Тъпня поредна, като входовете и изходите на кръговото под Икея.
        Като стана дума за тъпни, още ли я има безумната чупка в лява лента от Семинарията към Цариградско дето ако не я знаеш мое се набиеш в мантинелата?
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
          Маркировката трябва да е недвусмислена за 100% от шофьорите....
          Много добре казано.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Подвеждаща е за тези, които не знаят правилата за движение по пътищата. Какъв е проблема да стрелките да са преди кръстовището? Проблем би било, ако преди кръстовището няма знак за "кръгово", но предполагам, че има.
            Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

А блондинки и новобранци няма ли по улиците? Или сте само майсторите зад волана ?
              Има ли значение дали ще те удари челно блондинка или майстор шофер, а? Тая стрелка може да накара някой (епитет сложете вие - майсторите) да влезне в насрещното движение, това е факт и точно за това говорим, а не колко сте начетени и знаете закона. По пътищата има и такива, които не са много в час с правилата за движение и не зависи от вас дали да си карат колите, или не. Тях просто ги има!
              И в тази връзка - да, маркировката е подвеждаща.
              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Като ви оправят кръстовищата ше дойда да ги инспектирам.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Ще е подвеждаща, ако се случи ПТП и полицаите ще се чудат за какво да напишат акт, а в случая не е така.
                  Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Като ви оправят кръстовищата ше дойда да ги инспектирам.
                    Ако можеш, инспектирай ги преди да ги "оправят" ...

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                      Ако можеш, инспектирай ги преди да ги "оправят" ...
                      Ще се завъртя в кръг няколко пъти - дано да не ми се завие свят и да не ме изхвърли центробежната сила, но може и да станат.
                      sigpic

Comment

Само ЧЕ:до вчера нямаше знак че навлизаш в кръгово!
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                          Само ЧЕ:до вчера нямаше знак че навлизаш в кръгово!
                          И тук излиза дилемата - кой е с предимство.
                          sigpic

Comment

Робската ни психика, напомпана от мачовизъм пак си каза думата.
                            Как е у странство?
                            Там всяко нещо, което може да предизвика дискусия по презумпция е идиотизъм.
                            Още не съм минавал през това кръгово, но щом има толкова много мнения, значи е неадекватно нещо.
                            Всеки знак, маркировка или съоръжение по пътя трябва да е безусловно ясно и да не подлежи на коментар.
                            Като си зад волана нямаш време за коментари, а трябва да реагираш.
                            Не може да спреш, да излезеш от колата и да направиш един чарк по кръговото и чак тогава да се качиш в колата и да преминеш.
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Според мен за пореден път се прави от мухата слон и все се търси нещо негативно и после да се плюе.

Вероятността някой да влезе в насрещното на това кръгово е също толкова голяма, колкото и на кръговото на руски паметник, кръговото на надлез надежда и на още 10000000000 други кръгови в БГ. Ако поне веднъж в живота си си минавал по кръгово правилно, мисля че няма как и тук да объркаш правилната посока и начин за преминаване.
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                                Според мен за пореден път се прави от мухата слон и все се търси нещо негативно и после да се плюе.

Вероятността някой да влезе в насрещното на това кръгово е също толкова голяма, колкото и на кръговото на руски паметник, кръговото на надлез надежда и на още 10000000000 други кръгови в БГ. Ако поне веднъж в живота си си минавал по кръгово правилно, мисля че няма как и тук да объркаш правилната посока и начин за преминаване.
                                Така си мислех и аз и всеки път като се връщам от работа и слизам от околовръстното на Перник и минавам по кръговото под него се кефя на един знак напомнящ да се завива на дясно и кацнал над него "Пресичане на път с предимство". Двата знака са в идиотска комбинация и винаги им се смея.
                                Оказа се обаче, че преди да ги сложат, жена ми и още няколко други са си завивали там на ляво и даже са се движели после в насрещното движение.
                                Ето за това се слагат острови и бордюри, които да не позволяват навлизането в насрещното движение.
                                Разбира се, ако се постараеш винаги може да се объркаш!
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X