If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подвеждаща ли е маркировката на новото кръгово на Телевизионната кула?
Добре, дай да изясниме що е то стандарт за такива неща ... но ако се отнася само до големината на стрелките, броя им преди кръстовището или шрифта им, тогава не ме интересува .... а важните неща като това коя лента накъде да има стрелки не зависят само от твоя човек, надявам се ...
Стандарта се свежда до това,на различните видове кръстовища в страни с ляво движение да слага маркировка определена от европейски директиви
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Маркировката е меко казано глупава. Аз досега не съм виждал кръстовище с кръгово движение, със стрелка указваща посока за движение "наляво", поставена преди самото кръстовище. Такива стрелки се поставят само в самия кръг.
Както е тук:
Стрелките поставени преди кръстовището би трябвало да са такива:
Определено е подвеждаща... за блондинки и/или новобранци, другите се предполага, че са наясно що е то кръгово и с кво се аджаба яде.
Тъпня поредна, като входовете и изходите на кръговото под Икея.
Като стана дума за тъпни, още ли я има безумната чупка в лява лента от Семинарията към Цариградско дето ако не я знаеш мое се набиеш в мантинелата?
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Подвеждаща е за тези, които не знаят правилата за движение по пътищата. Какъв е проблема да стрелките да са преди кръстовището? Проблем би било, ако преди кръстовището няма знак за "кръгово", но предполагам, че има.
А блондинки и новобранци няма ли по улиците? Или сте само майсторите зад волана ?
Има ли значение дали ще те удари челно блондинка или майстор шофер, а? Тая стрелка може да накара някой (епитет сложете вие - майсторите) да влезне в насрещното движение, това е факт и точно за това говорим, а не колко сте начетени и знаете закона. По пътищата има и такива, които не са много в час с правилата за движение и не зависи от вас дали да си карат колите, или не. Тях просто ги има!
И в тази връзка - да, маркировката е подвеждаща.
Само ЧЕ:до вчера нямаше знак че навлизаш в кръгово!
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Робската ни психика, напомпана от мачовизъм пак си каза думата.
Как е у странство?
Там всяко нещо, което може да предизвика дискусия по презумпция е идиотизъм.
Още не съм минавал през това кръгово, но щом има толкова много мнения, значи е неадекватно нещо.
Всеки знак, маркировка или съоръжение по пътя трябва да е безусловно ясно и да не подлежи на коментар.
Като си зад волана нямаш време за коментари, а трябва да реагираш.
Не може да спреш, да излезеш от колата и да направиш един чарк по кръговото и чак тогава да се качиш в колата и да преминеш.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Според мен за пореден път се прави от мухата слон и все се търси нещо негативно и после да се плюе.
Вероятността някой да влезе в насрещното на това кръгово е също толкова голяма, колкото и на кръговото на руски паметник, кръговото на надлез надежда и на още 10000000000 други кръгови в БГ. Ако поне веднъж в живота си си минавал по кръгово правилно, мисля че няма как и тук да объркаш правилната посока и начин за преминаване.
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Според мен за пореден път се прави от мухата слон и все се търси нещо негативно и после да се плюе.
Вероятността някой да влезе в насрещното на това кръгово е също толкова голяма, колкото и на кръговото на руски паметник, кръговото на надлез надежда и на още 10000000000 други кръгови в БГ. Ако поне веднъж в живота си си минавал по кръгово правилно, мисля че няма как и тук да объркаш правилната посока и начин за преминаване.
Така си мислех и аз и всеки път като се връщам от работа и слизам от околовръстното на Перник и минавам по кръговото под него се кефя на един знак напомнящ да се завива на дясно и кацнал над него "Пресичане на път с предимство". Двата знака са в идиотска комбинация и винаги им се смея.
Оказа се обаче, че преди да ги сложат, жена ми и още няколко други са си завивали там на ляво и даже са се движели после в насрещното движение.
Ето за това се слагат острови и бордюри, които да не позволяват навлизането в насрещното движение.
Разбира се, ако се постараеш винаги може да се объркаш!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment