Винаги съм се чудил защо ние обикновените българи сме склонни да се самоизядем по браншов признак. Които и бранш да надигне глава- лекари, полицаи, учители, земеделци, миньори.....все бива оплюти. Чета тази тема и се чудя пишещите в нея дават ли си сметка, че всяка една професионална група е копие на обществото като цяло. Онзи ден гледам пред вратите на СОБТ на МВР в Пловдив тълпа от млади момчета и тук там някое момиче , явно се провеждаше физическият изпит за прием в полицията, спрях се и ги позагледах. Най-нормални млади хора на външен вид- сигурен съм, че мнозинството от тях по форуми и в компании плюят и разказват мръсни случки с полицаи и същите тези момчета утре като сложат униформите ще станат като героите си от случките разказвани преди. Не всички, но повечето! Също така съм сигурен, че по-голямата част от участниците в този форум не са по-стойностни като хора от героите в тази тема.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За произвола на униформените
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеИскаш да напишеш истина ли, а БългаринО?Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от gogoff Покажи съобщениеНе съм виновен ,че не говориш други езици"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНе е там проблемът.Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от gogoff Покажи съобщениеРадвам се ,че не е
Защо предпочете чужд език?
Най-вероятно, за да изглеждаш по-фешЪН."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеПроблемът е в теб.
Защо предпочете чужд език?
Най-вероятно, за да изглеждаш по-фешЪН.
Всеки ден ми се налагада ползвам 2 чужди езика, сега още по фешън ли съм ти?
Защо никога не пишеш нищо съществено а се заяждаш с хората ?
Така по фешън ли се чувстваш ?Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от gogoff Покажи съобщениеДа , проблем ли е ?
Всеки ден ми се налагада ползвам 2 чужди езика, сега още по фешън ли съм ти?
Защо никога не пишеш нищо съществено а се заяждаш с хората ?
Така по фешън ли се чувстваш ?
Не се заяждам, просто не е редно."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеШоуни ми някой път как да суичвам бързо между ту езика.
Не се заяждам, просто не е редно.
Мога да ти шуона еверитхинг.Ама не работя гратисAlfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от gogoff Покажи съобщениеЗащо си мислиш ,че определението ти за "редно" ме интересува?
Мога да ти шуона еверитхинг.Ама не работя гратис
И защо си мислиш, че това само за мен не е редно.
Правилата не ги измислям аз
Фешъне, другия път поне напиши: "It's true" или "That's true" или "this is truth".
Нали го чаткаш Енглиша."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеПравилата не ги измислям аз
Ако е забранено ,с горния пост си нарушил правилата 3 пъти повече от мен. Защо не се самосезираш ?Last edited by gogoff; d.m.y г., 14:18.Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНе е важно дали те интересува, а е важно дали е правилно.
И защо си мислиш, че това само за мен не е редно.
Правилата не ги измислям аз
Фешъне, другия път поне напиши: "It's true" или "That's true" или "this is truth".
Нали го чаткаш Енглиша.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщениеЦорка, ама само тру си е по фешън, никой не употребява тия булшити дето си надраскал
Кво е тва тру?
Разбра.
Ясно."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Позачудих се дали да пиша в темата или да си остана с четенето само, с главната идея, че може и да не ме разберат или още по-лошо да ме разберат погрешно.
Реших да оставя своя коментар не толкова за разбиране, а за това да погледнат, че монетата има две страни. В случая за хубаво или не аз съм от страната на тези, които са оплювани всекидневно във вестници, телевизии и т.н.
Засегнах се, признавам си и може би това ме подтикна да си дам мнението, с което никой не искам да задължавам. Засегна ме главно слагането на всички под един общ показател, бил той лекар, полицай или дори "голфаджия". Едни отсъдиха, че нямам грам акъл и за това съм станал униформен, други ме 'издигнаха', че носейки служебните си дрехи съм над всички. Предполагам, че не са визирали точно мен, но така излиза, обобщавайки с "всички полицай са еднакви". Дори и аз съм се усещал как виждайки някой младеж в скъпа кола да го категоризирам в "този е от мамините дечица в новата седмица". И това, че съм се научил да разговарям с нарушители с тон не показващ вътрешното ми мнение, много пъти ми дава възможност да разбера, че първоначалното ми впечатление е било погрешно. Не всеки с голф е селянин, не всеки със скъпа кола е измамник и не всеки с Алфа е запален фен като мен
Не разбирам защо тогава, като видите униформен позволяващ си своеволия не погледнете лицето му (т.е. самия човек), а гледате униформата. Признавам си, че се храня по време на работа и не защото няма какво да правя, ми смяната ми е 12 часа и хапвам баничка на крак, а отредената ми почивка е 30мин и не си спомням от кога не съм я ползвал. И цигара си паля, и то не защото съм страстен пушач ми след няколко посетени сигнала и изобилието от бумащина, която изписвам всеки ден ми идва да припаля някой и друг "фас". Така, че сами си преценете до колко човекът, който ви е подразнил с поведението си и непростимо е съгрешил, само защото е полицай или защото в нормалния си живот е същия 'боклук' какъвто се показва и с униформа.
Само не забравяйте, че не всичко е така както изглежда на пръв поглед
Comment
-
Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщениеПозачудих се дали да пиша в темата или да си остана с четенето само, с главната идея, че може и да не ме разберат или още по-лошо да ме разберат погрешно.
Реших да оставя своя коментар не толкова за разбиране, а за това да погледнат, че монетата има две страни. В случая за хубаво или не аз съм от страната на тези, които са оплювани всекидневно във вестници, телевизии и т.н.
Засегнах се, признавам си и може би това ме подтикна да си дам мнението, с което никой не искам да задължавам. Засегна ме главно слагането на всички под един общ показател, бил той лекар, полицай или дори "голфаджия". Едни отсъдиха, че нямам грам акъл и за това съм станал униформен, други ме 'издигнаха', че носейки служебните си дрехи съм над всички. Предполагам, че не са визирали точно мен, но така излиза, обобщавайки с "всички полицай са еднакви". Дори и аз съм се усещал как виждайки някой младеж в скъпа кола да го категоризирам в "този е от мамините дечица в новата седмица". И това, че съм се научил да разговарям с нарушители с тон не показващ вътрешното ми мнение, много пъти ми дава възможност да разбера, че първоначалното ми впечатление е било погрешно. Не всеки с голф е селянин, не всеки със скъпа кола е измамник и не всеки с Алфа е запален фен като мен
Не разбирам защо тогава, като видите униформен позволяващ си своеволия не погледнете лицето му (т.е. самия човек), а гледате униформата. Признавам си, че се храня по време на работа и не защото няма какво да правя, ми смяната ми е 12 часа и хапвам баничка на крак, а отредената ми почивка е 30мин и не си спомням от кога не съм я ползвал. И цигара си паля, и то не защото съм страстен пушач ми след няколко посетени сигнала и изобилието от бумащина, която изписвам всеки ден ми идва да припаля някой и друг "фас". Така, че сами си преценете до колко човекът, който ви е подразнил с поведението си и непростимо е съгрешил, само защото е полицай или защото в нормалния си живот е същия 'боклук' какъвто се показва и с униформа.
Само не забравяйте, че не всичко е така както изглежда на пръв поглед
Сега ще ме нападнат, че ти се мазня, ама не се удържах.
Радвам се, че си "загуби" времето да напишеш това.
И на мен ми писна от обобщаване, писна ми от генерализиране, писна ми от извеждане на заключения от инцидентни случаи.
Поздрави от мен."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Всеки може да бъде идиот, с престилка, с униформа, с Алфа Рамео.... разликата е, че престилката и униформата дават власт на идиота, което рефлектира върху други хора, били те идиоти или не!
За това става въпрос тук и от това се дразня лично аз - идиоти с власт!
За съжаление те са навсякъде около нас и по-лошото е, че числеността им нараства със застрашителни темпове, а нормалните хора сме безсилни да се преборим с идиотизма в особено големи размериsigpic
Comment
Comment