Известие

Collapse
No announcement yet.

Винетни стикери...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Оправданието е най-лесният начин да не бъде направено нещо
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
      ...
      Изобщо има ли някой в тази държава,който не укрива никакви доходи ?!
      ...
      Еми аз например, поради естеството на работата ми, не мога да укривам никакви доходи без риска после да ми излезе през .... ммм, да речем носа ...
      Също си купувам винетката, но съм меко казано бесен от състоянието на пътната мрежа.
      Някак е безумно постоянно да се хвали някой си какви магистрали е направил, при положение, че пътуването по магистрала Хемус или Тракия може да се сравни единствено и само с не толкова забавен офроуд. И за да кажа какво имам в предвид :
      - вижте магистрала Тракия в района около Пазарджик - имам чувството, че карам по паваж там ... или ако щете - по стълби;
      - магистрала Хемус - изненадващи гърбици или вдлъбнатини без никакво предупреждение - и това на път, по който очевидно се кара с над 120 км/ч ...
      За какви магистрали говорим ... а да не питам и за безопасността ?!?
      Ама какво да говорим повече - избираме си ги наште "любимци", търпим си ги, ще им сърбаме попарата ! До следващата трагична катастрофа с много жертви, в следствие на "несъобразена скорост" на магистрала, която не е такава...
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
        Оправданието е най-лесният начин да не бъде направено нещо
        Ама аз си плащам, не се оправдавам. Обаче овчото е повече в някои от нас. На това разчитат и управляващите в момента. Те те стрижат, ти си блееш и така...

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          кое го има в цивилизованите държави - да цоцаш европари уж за пътища и в същото време да събираш всички познати данъци и такси от народа пак уж за същото.
          Кое те кара да мислиш, че там това го няма? Корупцията там е на много по-високо ниво и за още по-много пари - само не е толкова нагла и некадърно замаскирана. Давам един пресен пример: Екълстоун е дал подкуп от $56 млн. при продажбата на Формула 1. Просто при нас всичко е пропито с корупция, а там само на високите нива. Другата разлика е, че там остава и за хората...
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

За северна България към другите такси добавяйте и стойността на GPS и антирадар, че да идеш от Варна до София и обратно, без да те изпраска някоя камера на безбройните ограничения, трябва да ти има нещо...
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
              За северна България към другите такси добавяйте и стойността на GPS и антирадар, че да идеш от Варна до София и обратно, без да те изпраска някоя камера на безбройните ограничения, трябва да ти има нещо...
              Като получиш няколко снимки, започваш да караш много прилично - личен опит .
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                Не знам дали забелязваш, но дотук никой не спорделя мнението ти, че си ОК (теоретично разбира се) да платиш 1000 лева и да си караш спокойно...
                Ти нали се сещаш, че си пълно балъчЕ сега щом така отговаряш на тоя въпрос, защото правилния отговор на двата ми въпроса ако не се усещаш е един: най-добре да плащаме по 2.60 на година и да искаме гаранции все едно, че плащаме по 1000 лева (абе нещо като правилния отговор на въпроса "Кое е по-добре: къс и дебел или дълъг и тънък?")...

ПС: Ако ти беше този, който ми помогна с разяснение в един друг форум днес, мерси за помощта още веднъж...
                Къс и дебел ем не стига, ем боли.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Мрън, мрън, мрън... и затворен цикъл.
                  Някой каза 1000 лв... че ние и повече плащаме (ако към данъците и застраховките сложим и ремонтите).
                  Въпроса е какво получаваме?
                  А това последното точно с дребен тарикатлък не се променя.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ами ако е 2.60 лева (два лева и шестдесет стотинки) за година обаче съвсем, ама съвсем зарежат пътищата и ги оставят на самотек..? Така ще има ли повече доволни..?
                    Ами те пътищата са ни на самотек бе момче.....правят се и след това никва подръжка, а старите само кръпки от време на време.....
                    И да те попитам....ти виждал ли си пътищар по нащте пътища и особено по проходите, или изобщо незнаеш какво означава това...?.....защото преди нямаше южни, северни дъги и тем подобни...но пътищата не се затваряха при първият по обилен сняг или се наводняваха като магистрала Люлин и т.н......и да ти кажа, тогава данаците бяха символични......

---------- Post added at 23:27 ---------- Previous post was at 23:24 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Мрън, мрън, мрън... и затворен цикъл.
                    Някой каза 1000 лв... че ние и повече плащаме (ако към данъците и застраховките сложим и ремонтите).
                    Въпроса е какво получаваме?
                    А това последното точно с дребен тарикатлък не се променя.
                    )))...карай внимателно и няма да мрънкаш за окачването...мрън, мрън...ама и ти мрън))
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

И в крайна сметка добре е да си плащаме, но и трябва да изискваме-тук ни е проблемът.То не е само винетка-като си плащаме здравни осигуровки, получава ме ли адекватно лечение?И още много други.Нещата не се оправят и само с протести, а и с действия в цялото ни ежедневие и като отделен човек и като общество.Но така или иначе процесът е бавен.
                      Носим се бавно по течението и това е,
                      Last edited by fred; d.m.y г., 09:21.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

... а "пътищар" съвсем не знам какво е...
                        Ми "стар говнярин " е ласкателно в средите на хората с много опит в поддържането на канализации, "пътищар" би следвало да е човек с опит в проектиране, изграждане или поддръжка на пътища.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Тия дето проектират имат по "ногу вишута" а тия дето "поддържат" имат завършен 8-ми клас в най-добрия случай, та едва ли са едни и същи хора... Иначе разбрах...
                          И тия с 8-ми клас понякога са незаменими в професията си. Гледал съм човек на автогрейдер, който ако не си разбира от работата и ти му плащаш, за 5 минути ще те натика с 40-50 бона. Тия, които са на машината за асфалт също струват повече от 50 проектанта от... сегашните
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:50.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                              Те и сега повече от половината пътища са на самотек. И докато българският тарикат не се научи, че за да получава трябва и да плаща, няма да е по-различно. Защото не може само да се реве, че пътищата са скапани, а в същото време да не си плащаш данъците и таксите!
                              И аз като си ги плащам 20 години, кво има на среща?!?
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Ч
                                обаче само не разбрах кой какво е направил по темата (освен интеУегентно да го обяснява на другите, които между другото също си го знаят и го обясняват на третите, които и те го знаят и т.н....)...
                                А ти направи нещо велико,пусна цяла тема
                                Понякога (признавам ) ми е трудно да те разбера.
                                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Working...
                                X