If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добре значи аз доколкото разбирам повечето нямат против да плащат, но се изнервят, че срещу огромната сума от 67 лева нищо не получават (което е факт)...
Ами ако например винетката струва 1000 лева на година и ти гарантира, че пътищата за които се отнася са като на запад..? По-добре ли е така или..? Защото на фона на 200 лева гражданска и средно към 200 данък, тия 67 лева направо нищо не са...
Да, на драго сърце бих дал 1000лв за винетка, ако пътищата са като на запад. Защото ми спестява 2000 за окачване...
Но защо да е 1000лв.....да бъде пропорционална на заплатите както в западните страни.Тогава няма да е толкова скъпо.
Ами тя и сега си е пропорционална - към 10% от средната за страната заплата. А че тия 2-300 млн. лв, които се събират, са капка в морето. А и те са за междуградските пътища, които няма как да не признаем са в много, подчертавам много по-добро състояние от градските такива. Поне в такъв сравнително голям град като Варна са отвратителни. Не искам да защитавам никого, наливането на пари в бездънна каца не е най-умното нещо, а точно такава каца е пътното строителство. Но за да има ремонти трябват и пари, а за да останат пари след кражбите, трябват много повече пари.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана exAlfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Ами ако например винетката струва 1000 лева на година и ти гарантира, че пътищата за които се отнася са като на запад..? По-добре ли е така или..? Защото на фона на 200 лева гражданска и средно към 200 данък, тия 67 лева направо нищо не са...
Aми ако е 1000, ще сме балъци, които дават по 1000 за да блъскат в дупки, какво означава "гарантирано" в тая държава.
200 данък, 200 ГО, винетка с преглед още 100= 500 лв срещу какво?
То и вдъхновение нямам да развивам глупости в темата, всичко е изприказвано във форумите вече...
Те и сега повече от половината пътища са на самотек. И докато българският тарикат не се научи, че за да получава трябва и да плаща, няма да е по-различно. Защото не може само да се реве, че пътищата са скапани, а в същото време да не си плащаш данъците и таксите!
Прав е gogata ама пък то като се плаща дали ще отидат под предназначение тия пари не е ясно
Компания с 25 годишна история в сферата отпушване на канали, освен това е и специалист в услугата почистване на канали . Предлага и водопроводни услуги на ниски цени.
данък мпс има, ГО има, винетки въведоха, сложиха сини зони. сега ще пуснат и тол такси, но и това ще е малко. още може.... овча работа.
но в крайна сметка всички събрани пари отиват по предназначение
данък мпс има, ГО има, винетки въведоха, сложиха сини зони. сега ще пуснат и тол такси, но и това ще е малко. още може.... овча работа.
но в крайна сметка всички събрани пари отиват по предназначение
И? В коя що годе цивилизована държава ги няма? И какво общо има данъка, ГО и винетката. Само за "предназначението" си прав.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана exAlfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Ами тя и сега си е пропорционална - към 10% от средната за страната заплата. А че тия 2-300 млн. лв, които се събират, са капка в морето. А и те са за междуградските пътища, които няма как да не признаем са в много, подчертавам много по-добро състояние от градските такива. Поне в такъв сравнително голям град като Варна са отвратителни. Не искам да защитавам никого, наливането на пари в бездънна каца не е най-умното нещо, а точно такава каца е пътното строителство. Но за да има ремонти трябват и пари, а за да останат пари след кражбите, трябват много повече пари.
Съгласен съм,но в северозападна с една заплата от 300-500лв за кое по-напред да дадеш......карат се 30-се годишни дараци,а събота и неделя отиват на село-да се засилят малко с провизии.....вместо да си направят уикенд-почивка някъде си...примерно.
И? В коя що годе цивилизована държава ги няма? И какво общо има данъка, ГО и винетката. Само за "предназначението" си прав.
кое го има в цивилизованите държави - да цоцаш европари уж за пътища и в същото време да събираш всички познати данъци и такси от народа пак уж за същото.
Каквото и да си говорим, едва ли има човек в България, който да е убеден, че е в негова полза да плаща данъци.
Всички се осигуряват на минимума и са в сивия сектор ,обаче претенции към държавата имаме...
Изобщо има ли някой в тази държава,който не укрива никакви доходи ?!
п.п.
Купувам си винетки
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Прав си.Обаче ,
не знам дали някъде другаде по света ,някой си купува кола с ясното съзнание и нагласа,че няма да плаща нищо.Защото тук всички предварително са наясно,че има разходи (данък,преглед,ГО,винетка ) и купувайки си кола се съгласяват с това (според мен ) ,а после въпреки всичко не плащат и недоволстват .Как му се казва на това ?!
Може и аз да мисля е грешна посока,не знам
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Прав си.Обаче ,
не знам дали някъде другаде по света ,някой си купува кола с ясното съзнание и нагласа,че няма да плаща нищо.Защото тук всички предварително са наясно,че има разходи (данък,преглед,ГО,винетка ) и купувайки си кола се съгласяват с това (според мен ) ,а после въпреки всичко не плащат и недоволстват .Как му се казва на това ?!
Може и аз да мисля е грешна посока,не знам
Е защото някой не плаща трябва всички да се трошим по дупките ли? Логиката ти е валидна в белия свят, не в анадолската провинция Булгаристан.
Comment