Известие

Collapse
No announcement yet.

на коя скорост колко км ?????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Предмет, с формата на която и да е съществуваща кола, който тежи 1 тон и стои на земята на 4 колета, задвижван от двигател с мощност 155 конски сили, ако ще да е с осморно пластинчат тетра-хидро виско космически диференциал, НЯМА КАК да развие скорост от 260 км/ч на равен участък, задвижван от въпросния двигател.
    Причината са единствените закони, които не могат да се нарушават...

Comment

Диеренциала няма много общо с цялата работа.
      Много малко са колите , да не кажа хич, които могат да си развият оборотите на последната скорост.
      Заводската ни Дачия на 5-та при 3000 об/мин вдига 120.
      Това означава ли, че ще вдигне 250. Тоест ще успее ли да развърти 6500 оборота на 5-та.
      На Боби 33 бензинояда е със 140 на 3000 об/мин.
      По тая логика трябва да вдига 300км/ч.
      Отворете си учебниците по физика от прогимназията!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Попътния вятър, колега, е даден(функция) на съпротивлението. При по-силен попътен вятър съпротивлението намаля.... Теоретично ако попътния вятър е по-голям от насрещното съпротивление то стйността му пада под 1-ца.
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Диеренциала няма много общо с цялата работа.
          Много малко са колите , да не кажа хич, които могат да си развият оборотите на последната скорост.
          Заводската ни Дачия на 5-та при 3000 об/мин вдига 120.
          Това означава ли, че ще вдигне 250. Тоест ще успее ли да развърти 6500 оборота на 5-та.
          На Боби 33 бензинояда е със 140 на 3000 об/мин.
          По тая логика трябва да вдига 300км/ч.
          Отворете си учебниците по физика от прогимназията!
          Чак със 140 не е при 3000 обл , но е със 115-120 някъде. По принцип скоростомера не ми работи, но на оборотомер в отсечката между Пазарджик и Пловдив я пънах за кратко и направи 6500 оборота на 5-та, ма много бързо позна да пада стрелката на бензина, та не съм я чакал да видя колко ще развърти. По принцип един изряден мотор е нормално да резвърта до оборотите на които му дават максималната мощност, без значение, че е на последна предавка. Иначе 33-ката е около 140 коня примерно и е с тегло 900 кг. Височената е мерена - 129 см., което също е фактар, поне според мен, за развиване на максимална скорост.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
            По принцип един изряден мотор е нормално да резвърта до оборотите на които му дават максималната мощност, без значение, че е на последна предавка.
            Именно.
            И по една кой знае каква "случайност" при тези обороти производителите дават и максималната скорост на автомобилите си.
            Максималната мощност на GTV-то е при 6400 оборота (155к.с.) и точно при тези обороти е дадена и максималната скост на модела - 216км/ч.

Разбира се, разлики и отклонения са възможни, както в посока нагоре, така и в посока надолу от максималната скорост, но 250км/ч....
            Както казах в първия си пост по темата - само при ураганен попътен вятър и сериозен наклон надолу.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
              Именно.
              И по една кой знае каква "случайност" при тези обороти производителите дават и максималната скорост на автомобилите си.
              Максималната мощност на GTV-то е при 6400 оборота (155к.с.) и точно при тези обороти е дадена и максималната скост на модела - 216км/ч.

Разбира се, разлики и отклонения са възможни, както в посока нагоре, така и в посока надолу от максималната скорост, но 250км/ч....
              Както казах в първия си пост по темата - само при ураганен попътен вятър и сериозен наклон надолу.
              Да де!
              То и аз това твърдя!
              Иначе по разни мероприятия гледам, че няма разлика, с какъв точно модел си.
              Има определен кръг магарета, дето си натискаме колите и такива, които геройски се опитват да потдържат скороста, пушейки и изпушвайки. Пак от същият отбор.
              Тия обаче, дето са с най-големите бегачки, по принцип никога ги няма на трак и драк дейовете.
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Именно.

Напълно логично. За разлика от погрешното схващане на някои колеги, които твърдят, че максималната скорост зависи от въртящия момент.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Напълно логично. За разлика от погрешното схващане на някои колеги, които твърдят, че максималната скорост зависи от въртящия момент.
                  Освен това зависи и от лустрото на предния джам.
                  Темата тотално изтряска!

Comment

Една фадрома е с мощност около 130 кс, обаче не вдига 250, една кола със същата мощност не може да рине чакъл.Въртящия момент не е критерий за скорост.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Освен това зависи и от лустрото на предния джам.
                      Темата тотално изтряска!
                      Темата може и да е изтряскала, но е доста по-полезна от доста други теми, защото попълва фундаментални пропуски у някои хора. Заради спането им в час по физика примерно.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Полезна е, стига да не стане като една друга тема дето се използваха епитети и определения.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Темата може и да е изтряскала, но е доста по-полезна от доста други теми, защото попълва фундаментални пропуски у някои хора. Заради спането им в час по физика примерно.
                          Идеалист!
                          Та тука , преди години измислиха и перпетум мобиле.
                          Даже на ТС моторите твърдвха, че едната свещ дава искра с предварение от другата. Говорим за двете свеши на една и съща бобина. Комутатора бил го задавал.
                          Има такива бисери, че тая тема си е направо Лайт!

Comment

Идеалист!
                            Та тука , преди години измислиха и перпетум мобиле.
                            Даже на ТС моторите твърдвха, че едната свещ дава искра с предварение от другата. Говорим за двете свеши на една и съща бобина. Комутатора бил го задавал.
                            Има такива бисери, че тая тема си е направо Лайт!
                            Няма лошо!

Всичко що кара човек да си размърда мозъка е добро.
                            А и истината се ражда в спора.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Пичове не съм тръгнал тука да си измислям разни работи нито да се правя на нещо , което не съм казвам това което ми показва километража и му вярвам защото съм го засичал с радар . Които иска да ми вярва все ми е тая общо взето . Не си мислете , че като някой от вас не ги е вдигнал и друг не може . Това е единичен случай който може и да е случаен но няма значение . Факторите за такава скорост наистина са адски много така , че колкото и да умуваме файда няма . Дайте да прекратяваме тоя спор , че ос*ахме темата зверски

Но темата не спира да ме забавлява де.
                              И мен
                              Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Когато подхвърляте разни формули трябва да дадете и легенда с означенията в нея.
                              Именно . Не съм физик нито даскал имам 4 по физика
                              Дал си го сложно!
                              Челно, задно и прочие съпротивление е само функция на въздушното съпротивление. То е това, което ограничава скоростта, а не теглото. Теглото може да намали ускорението, но нищо друго.
                              Та....:
                              Когато скоростта се увелиява в аритметична прогресия, челното съпротивление се увеличава в геометрична.
                              С други думи, ако скоростта се увеличи два пъти, челното съпротивление ще се увеличи не два, а четри пъти. При четрикратно увеличение на скоростта, съпротивлението ще се увеличи шестнадесет пъти и така до точката, в която силата на мощността на мотора се изравнява със силата на съпротивлението и колата повече не може да вдигне.
                              Ето ви малко статистика:
                              76 коня- 165 км/ч
                              90 коня-178 км/ч
                              107 коня-195 км/ч
                              118 коня-205 км/ч
                              138 коня-215 к м/ч
                              Дал съм приблизително данните за Алфа 33 по памет.
                              Както виждате в началото, 14 коня водят до увеличение с 13 км/ч, до като накрая двадесет коня увеличават само с десет километра в час.
                              При скорости над 200, всеки километър в повече се заплаща с увеличаването на мощността с десетки, а над 250 със стотици коен.
                              Вижте болидите от Ф-1.
                              При мощности от 800-1200 коня, вдигат около 320-360 км/ч. Там разликата от 200-300 коня е разлика от само 10-20 км/ч.
                              Идваме и да една особеност, която не я взимате на сериозно, а именно попътният вятър.
                              Колкото е попътният вятър, с толкова се увеличава и скоростта.
                              С 1.4 мотор 90 коня, по леко нанадолнище и с добър попътен вятър съм вдигал 206 км/ч според солунските катаджии.
                              На "Голфстриит" след последния тунел в посока Люлин на катъра съм му превъртал километража, като нормално там вдига 210, което го считам за 200.
                              Засичал съм го по джипиеса и знам, че лъже около 5%. И десет да е, пак е над 220 км/ч. В обратната посока вдига около 170.
                              Това ще рече, че ако нанадолнището помага с 5 км/ч, то попътният вятър е дал 20 км/ч.
                              С една дума, формулата на колегата трябва да се гледа внимателно.
                              Всичко това говори, че попътният вятър е фактор , на който трябва да се обръща сериозно внимание.
                              sigpic
                              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                              Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                                Именно . Не съм физик нито даскал имам 4 по физика
                                Коректно е да се дадат значението на сигнатурите, защото има и други формули - просто има различни подходи за достигане на една и съща цел.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X