---
Известие
Collapse
No announcement yet.
Свързване на стерео усилвател без "pre-out" с активен субуфер
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеВ свободния кабел се индуцира ЕДН от електропреносната мрежа и секви други изльчващи променливо магнитно поле джаджи. При качествен екран(оплетката) на кабела, магнитните вьлни имат достьп само до стьрчащия активен край на чинча. В кабелите които ни продават сега, екраньт е заменен от няколко нишки, паралелно на активното жило.В по качествените модели тия нишки са по вечко и са усукани около активното жило. От там и ядовете. А вече писах как в някой случаи екраньт е полуВИН провподник. Идеята на Колев, на пьрво четене може и да ви се струва абсурдна(аз не бих исползвал 2х8мм кабел), но има коаксиален кабел с вьншен диаметьр 3мм, така че това е добро решение. Недостатьк е че активното жило е единичен проводник и не е устойчив на прегьване колкото тончестотния. Скоро не сьм тьрсил такьв обаче, дали се предлага все още е вьпросьт в случая. Аз принципно пазаря вьв Елимекс такива щуротии, дори и да няма нещо, обикновено го доставят.Alfa Romeo 1.8 TS `98
sigpic
Comment
-
Абе вижте сега аз какво направих (щото сме в беге - ти му приказваш, оно си рупа)...
Купих метър и половина кабел "проел", който е същия като чинчовите и това дето е за маса е пак оплетка около основните бял и червен кабели. на кабела пише, че бил "high resolution audio" (уатевър дет миинс) и човека ми каза, след като му обясних какви са ми драмите, че точно за грамофон бил перфектен тоя (а не е като да нямаше още поне 20 вида подобни кабели в магазина). Взех и два фешън чинча, пак "проел" и довечера ще си играя с поялника пък да видим...
Ако не стане с тоя "хай-дефинишън" кабел (то май и на сегашния пише, че е хай дефинишън ама на практика явно е "хай бейби"), ще взема да резна китарения кабел (специално kolev да не ме мисли си имам още един, доста по-читав от тоя, на който му обмислям сеч)...
Между другото видях в "продавалника" един пич да продава интерконекти, направени точно от китарен кабел, като ги рекламираше като качествени с нисък шум, а мисля, че човека е сериозен, та китарния кабел го оставям като последен вариант...
И сега разбрах, че кабела дайства като антена и в него се индуцират разни неща и не искам да се заяждам или нещо такова, ОБАЧЕ оригиналния кабел от грамофона (сдъвкания свален кабел) не играе ли и той като същата антена..?!
С него все едно, че нищо не е вързано за входа на усилвателя - такъв е шума... Такава драстична разлика има, че обяснението за антената и индукцията не ми е достатъчно...
Или пък е вариант той да е сдъвкан и скършен при самите чинчове и на практика все едно да няма кабел...
PS: Понеже много, много одавна не съм си играл с поялник (ако изключим подмяната на този кабел, която беше сравнително лесна), има ли някакъв пиниз, който може да ми помогне с монтирането на чинчовете..? Може ли примерно да запоя само основния кабел в средата, а ширмовката само да я стегна с клещите за външната част (като гледам чинча отвътре позволява това да се направи културно), или..?
И много благодаря на всички пишещи за помощта и съветите!
Comment
-
Alfa Romeo 1.8 TS `98
sigpic
Comment
-
Да, правилно - пробвах с отрязания оригинален кабел и няма брум усилвателя, когато този кабел е включен във фоно-входа му. С всеки друг кабел има.
Като откача от болта на усилвателя обувката на кабелчето за маса, което идва от грамофона нещата стават още по-зле (шума се усилва драстично), което май говори, че из масите е драмата...
Както обясних, в грамофона има една платка на която са напълно отделни масите на всеки канал и тази на грамофонното шаси, а последната е всъщност кабелчето с обувка към усилвателя, което се закача на неговия болт "ground".
RCA кабела, който съм запоил сега на грамофона е с метални накрайници на чинчовете - да не би те да се допират и всъщност да окъсяват ширмовките на ляв и десен канал (а пък то да не трябва да е така)..? Ще пробвам да ги махна и да остане само конектора на чинча и пак ще пробвам... Възможно ли е дизайна да е такъв: ширмовките на двата канала да трябва да са напълно независими една от друга и независими от масата на шасито..? Защото ако това е правилното свързване, има логика като боцна какъвто и да е чинчов кабел с жак на другия край (в който на практика масите на двата канала са дадени на късо) да става проблема, а пък с настоящия кабел може драмата да е точно в това, че заради металните накрайници масите на двата канала се допират една до друга... По пинцип съвсем ламерско разсъждение ако масите и ширмовките на двата канала нямаха значение, защо са си играли на дозата да и слагат 4 изхода а не са оставили 3..?
Разбрах вече и идеята за антената...
@kolev: каква разлика да има между грамофонния и RCA кабела да го еб@ - на вид е най-обикновен кабел тип "хама" с пластмасови некачествени на вид чинчове... Ще разрежа единия му чинч да видя, ама ме съмнява да е нещо по-различно от най-обикновен чинч...
А тия, които купих смея да твърдя, че са най-добре изглеждащите чинчове, които някога съм виждал... Даже в аудио форума ги хвалеха хейтърите.
Това с флюса задължително ли е..? няма ли да стане с обикновен колофон..?Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 17:05.
Comment
-
Не стана... Чинчовете потвърждавам, че са перфектни - пластмасата между полюсите му не мръдна на милимунда при спойката, а единия ме мъчи доста време, защото се оказа, че има малка разлика между тях (човека в магазина взе от две различни опаковки за да са ми два цвята)...
Кабела на който ги сложих е уникален, основния перфектно оплетен в другия все едно е в кожух като едновремешните кабели на ел. уредите и не - запоих чинчовете, сложих кабела "празен" на входа на усилвателя и бръмчеше като с най-смотания китайски тип "хама", ако не и по-силно...
Между другото се оказа, че тоя, който съм инсталирал на грамофона е корейска марка "HQ", което май горе-долу е с качеството на тоя "Проел"...
Бах'ти мистерията е тоя кабел... Чудя се има ли смисъл изобщо да експериментирам с китарен кабел... Май накрая ще върна сдъвкания, само ще го облека в термошлаух да не го гледам колко е зле на вид...Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 07:58.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеНе стана... Чинчовете потвърждавам, че са перфектни - пластмасата между полюсите му не мръдна на милимунда при спойката, а единия ме мъчи доста време, защото се оказа, че има малка разлика между тях (човека в магазина взе от две различни опаковки за да са ми два цвята)...
Кабела на който ги сложих е уникален, основния перфектно оплетен в другия все едно е в кожух като едновремешните кабели на ел. уредите и не - запоих чинчовете, сложих кабела "празен" на входа на усилвателя и бръмчеше като с най-смотания китайски тип "хама", ако не и по-силно...
Между другото се оказа, че тоя, който съм инсталирал на грамофона е корейска марка "HQ", което май горе-долу е с качеството на тоя "Проел"...
Бах'ти мистерията е тоя кабел... Чудя се има ли смисъл изобщо да експериментирам с китарен кабел... Май накрая ще върна сдъвкания, само ще го облека в термошлаух да не го гледам колко е зле на вид...
1 - Включи кабела с чинчовете в усилвателя.
2 - На другия край на кабела дай накъсо активния проводник и ширмовката на всеки канал по отделно.
3 - Провери дали има шум.
4 - Ако няма, не се занимавай повече с кабели и чинчове а фокусирай вниманието си върху дозата и връзката и към кабела.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Мислех си го това, обаче нали съм проЗ и не знам точно какво се случва зад кадър в усилвателя, та асоциирах това окъсяване с окъсяването на изходите му и затова не посмях да го направя (да не изгори нещо)...
Забелязах нещо друго интересно - на този правения ми кабел от другата страна оголих и окъсих двете ширмовки като ги закачих на винта "ground" на усилвателя - нищо не се случи (шуми си зверски), ОБАЧЕ като хвана двете ширмовки с пръст, шума почти изчезва... Нямам си на идея какво означава това, ама вие ще кажете...
А дозата вече е чисто нова "Аудиотехника" (модел, който по характеристики беше най-най-близо до оригиналната 270С) с чисто нова игла, даже вече е монтирана на шела. След като оправя драмата с кабела ще почна да ви разпитвам как точно да си настроя офсет тежестта и антискейтинга, ама нека да оправим това, дето е на дневен ред първо...
Междувременно обаче, понеже ми харесаха чинчовете и кабела, аз ще си напазарувам китарен кабел + чинчове да си подменя интерконектите и така и така ще пробвам дали и с тях ще шуми.
Comment
-
Това не е ли твоят кабел ?
http://www.exproject-bg.com/index.php?id=337
С допълнителен проводник за масата...Alfa Romeo 1.8 TS `98
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеМислех си го това, обаче нали съм проЗ и не знам точно какво се случва зад кадър в усилвателя, та асоциирах това окъсяване с окъсяването на изходите му и затова не посмях да го направя (да не изгори нещо)...
Забелязах нещо друго интересно - на този правения ми кабел от другата страна оголих и окъсих двете ширмовки като ги закачих на винта "ground" на усилвателя - нищо не се случи (шуми си зверски), ОБАЧЕ като хвана двете ширмовки с пръст, шума почти изчезва... Нямам си на идея какво означава това, ама вие ще кажете...
А дозата вече е чисто нова "Аудиотехника" (модел, който по характеристики беше най-най-близо до оригиналната 270С) с чисто нова игла, даже вече е монтирана на шела. След като оправя драмата с кабела ще почна да ви разпитвам как точно да си настроя офсет тежестта и антискейтинга, ама нека да оправим това, дето е на дневен ред първо...
Междувременно обаче, понеже ми харесаха чинчовете и кабела, аз ще си напазарувам китарен кабел + чинчове да си подменя интерконектите и така и така ще пробвам дали и с тях ще шуми.
Входовете можеш да ги окъсяваш без никаква опасност за усилвателя. Окъсяването е равносилно на липса на всякакъв сигнал на входа.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment