Известие

Collapse
No announcement yet.

Членове на клуба и привилегии-2.

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Със замезе също.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

    Comment


    • #47
      Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Със замезе също.
      Това е плод само на твоята фантазия.
      Замезе ще продумаш тихинко изпод масата след шесседмото, на което замезе
      Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
      My Red Love
      AR 145 1.4 TS - ex

      Comment


      • #48
        Някой спомена "Пататник"
        Сигурен ли е, че знае в тънкости какво е то
        Все пак, макар и роден в Кюстендил, аз съм си на 100% златоградчанин!
        Да ви описвам ли какво е пататника?
        Ама златоградския!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

        Comment


        • #49
          А не, аз пия само по една бира.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

          Comment


          • #50
            Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Някой спомена "Пататник"
            Сигурен ли е, че знае в тънкости какво е то
            Все пак, макар и роден в Кюстендил, аз съм си на 100% златоградчанин!
            Да ви описвам ли какво е пататника?
            Ама златоградския!
            Аз не знам,но звучи като нещо,което не бих яла
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

            Comment


            • #51
              Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              А не, аз пия само по една бира.
              Естествено.
              После пак една.
              Ако подпукаш няколко едновременно, ще се стоплят.
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

              Comment


              • #52
                Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Някой спомена "Пататник"
                Сигурен ли е, че знае в тънкости какво е то
                Все пак, макар и роден в Кюстендил, аз съм си на 100% златоградчанин!
                Да ви описвам ли какво е пататника?
                Ама златоградския!
                Тоя пататник нещо с компире ли е?
                Таквоз нещо не съм ял,бива ли го?

                ---------- Post added at 20:33 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

                Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                А не, аз пия само по една бира.
                ....аха и аз по една мастика.....

                ---------- Post added at 20:35 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

                Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Със замезе също.
                Аууууу добре звучи....Кайо кара Арезе,пие мастика и с айран замезе......

                ---------- Post added at 20:36 ---------- Previous post was at 20:35 ----------

                Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                Мога да я изтъркам, затъркам или избутам.
                Казваш и го правя веднага

                Арезе се римува със "залезе"

                Ето - Вики ни осигури десерт
                Ееееее.....не бе....рано е още.......

                ---------- Post added at 20:38 ---------- Previous post was at 20:36 ----------

                Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                И все пак,по-добре човек да преяде,отколкото да остане недохранен (или гладен...да не чува дяволЪ )




                Ела да ти направя торта.
                Евентуално.
                За кафето.
                Добър вечер



                Ха-ха-ха Прасчооо
                Ако знаеш да правиш торта с мръвки прати 2-3 насам.
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

                Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

                ....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

                Comment


                • #53
                  Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение

                  Ето - Вики ни осигури десерт
                  От Нова година не съм готвила
                  Бях докарала момчетата в сервиза на Иво до преддиабетно състояние
                  п.п.
                  Питах Гугъл какво е пататник
                  Знаех си!Не ям такива неща
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

                  Comment


                  • #54
                    Пататникът (или патетник, както се нарича в някои области, от патато или патето - картофи) е типично родопско ястие. Приготвя се от настъргани на едро картофи, лук, сол и джоджен. Всичко това се омесва и се пече на бавен огън. Може да се добави месо, сирене или яйце. Някои слагат чубрица и пръжки.

                    Настърганите картофи се отцеждат от отделената течност и се смесват с яйцата, лука и сиренето. Получава се тесто, от което се разточват 2 кори. На дъното на тавата се поставя първата, с по-голям диаметър, така че да излиза от съда. Поставя се сместа от продуктите, овкусена с джоджен, покрива се с другата кора и се прихлупват краищата. По оригиналната родопска рецепта се пече върху селската печка и когато се изпече отдолу, се обръща върху дъска и се приплъзва с непечената страна в тавата.

                    Има и други разпространени варианти на приготвяне. В един от вариантите след настъргване на картофите всички съставки се омесват до получаването на хомогенна маса. След това се пече в дълбок тиган на слаб огън. След двадесет минути се обръща и се захлупва, като продължава да се пече на слаб огън.

                    Щом има и мръвки, става.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

                    Comment


                    • #55
                      .....и аз питах Гуглето и оно верно е с картофи....е що не се казва картофник тва чудо?????
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

                      Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

                      ....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

                      Comment


                      • #56
                        Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                        От Нова година не съм готвила
                        Бях докарала момчетата в сервиза на Иво до преддиабетно състояние
                        п.п.
                        Питах Гугъл какво е пататник
                        Знаех си!Не ям такива неща
                        Недей така, че ще ги гътнеш скоропостижно и после кой ще се грижи за алфите?


                        Пататникът е ястие изключително вкусно, но допускам при некадърно приготвяне да не е добро.
                        Оообаче - на вкус и цвет - товарищих нет, така чеее.. Всеки да си яде това, което му е на сърце.

                        ---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

                        Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Пататникът (или патетник, както се нарича в някои области, от патато или патето - картофи) е типично родопско ястие. Приготвя се от настъргани на едро картофи, лук, сол и джоджен. Всичко това се омесва и се пече на бавен огън. Може да се добави месо, сирене или яйце. Някои слагат чубрица и пръжки.

                        Настърганите картофи се отцеждат от отделената течност и се смесват с яйцата, лука и сиренето. Получава се тесто, от което се разточват 2 кори. На дъното на тавата се поставя първата, с по-голям диаметър, така че да излиза от съда. Поставя се сместа от продуктите, овкусена с джоджен, покрива се с другата кора и се прихлупват краищата. По оригиналната родопска рецепта се пече върху селската печка и когато се изпече отдолу, се обръща върху дъска и се приплъзва с непечената страна в тавата.

                        Има и други разпространени варианти на приготвяне. В един от вариантите след настъргване на картофите всички съставки се омесват до получаването на хомогенна маса. След това се пече в дълбок тиган на слаб огън. След двадесет минути се обръща и се захлупва, като продължава да се пече на слаб огън.

                        Щом има и мръвки, става.
                        Направи показнО - само бърбориш.
                        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                        My Red Love
                        AR 145 1.4 TS - ex

                        Comment


                        • #57
                          Какво...изяждане на пататник моа, ма да го напрая...тцъ,много е сложно.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

                          Comment


                          • #58
                            .....и стана темата картофена салата.....бе отказвам се от Арезето,дайте 5 чувала самоковски картофи и да се знае.
                            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                            Citroen C2 1,6 Sensodrive

                            Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

                            ....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

                            Comment


                            • #59
                              Брей, потекоха ми слюнките из устата, като чета за тия вкуснотии..
                              Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                              Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                              Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

                              Comment


                              • #60
                                Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                                .....и стана темата картофена салата.....бе отказвам се от Арезето,дайте 5 чувала самоковски картофи и да се знае.
                                Със самоковски не става.
                                трябват си ония ръбестите, жълти картофи, дето само в Родопите се въдят!
                                Освен това си трябват и ония кравички, дето дават мляко с 8-10% масленост.
                                Абе и една гайда...
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

                                Comment

                                Working...
                                X