Със замезе също.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Членове на клуба и привилегии-2.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеСъс замезе също.
Замезе ще продумаш тихинко изпод масата след шесседмото, на което замезе
Comment
-
Някой спомена "Пататник"
Сигурен ли е, че знае в тънкости какво е то
Все пак, макар и роден в Кюстендил, аз съм си на 100% златоградчанин!
Да ви описвам ли какво е пататника?
Ама златоградския!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеНякой спомена "Пататник"
Ама златоградския!“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеА не, аз пия само по една бира.
После пак една.
Ако подпукаш няколко едновременно, ще се стоплят.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеНякой спомена "Пататник"
Ама златоградския!
Таквоз нещо не съм ял,бива ли го?
---------- Post added at 20:33 ---------- Previous post was at 20:33 ----------
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеА не, аз пия само по една бира.
---------- Post added at 20:35 ---------- Previous post was at 20:33 ----------
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеСъс замезе също.
---------- Post added at 20:36 ---------- Previous post was at 20:35 ----------
Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщениеМога да я изтъркам, затъркам или избутам.
Казваш и го правя веднага
Арезе се римува със "залезе"
Ето - Вики ни осигури десерт
---------- Post added at 20:38 ---------- Previous post was at 20:36 ----------
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеИ все пак,по-добре човек да преяде,отколкото да остане недохранен(или гладен...да не чува дяволЪ
)
Ела да ти направя торта.
Евентуално.
За кафето.
Добър вечер
Ха-ха-ха ПрасчоооAlfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
Ето - Вики ни осигури десерт
Бях докарала момчетата в сервиза на Иво до преддиабетно състояние
п.п.
Питах Гугъл какво е пататник
Знаех си!Не ям такива неща“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Пататникът (или патетник, както се нарича в някои области, от патато или патето - картофи) е типично родопско ястие. Приготвя се от настъргани на едро картофи, лук, сол и джоджен. Всичко това се омесва и се пече на бавен огън. Може да се добави месо, сирене или яйце. Някои слагат чубрица и пръжки.
Настърганите картофи се отцеждат от отделената течност и се смесват с яйцата, лука и сиренето. Получава се тесто, от което се разточват 2 кори. На дъното на тавата се поставя първата, с по-голям диаметър, така че да излиза от съда. Поставя се сместа от продуктите, овкусена с джоджен, покрива се с другата кора и се прихлупват краищата. По оригиналната родопска рецепта се пече върху селската печка и когато се изпече отдолу, се обръща върху дъска и се приплъзва с непечената страна в тавата.
Има и други разпространени варианти на приготвяне. В един от вариантите след настъргване на картофите всички съставки се омесват до получаването на хомогенна маса. След това се пече в дълбок тиган на слаб огън. След двадесет минути се обръща и се захлупва, като продължава да се пече на слаб огън.
Щом има и мръвки, става.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
.....и аз питах Гуглето и оно верно е с картофи....е що не се казва картофник тва чудо?????Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеОт Нова година не съм готвила
Бях докарала момчетата в сервиза на Иво до преддиабетно състояние
п.п.
Питах Гугъл какво е пататник
Знаех си!Не ям такива неща
Пататникът е ястие изключително вкусно, но допускам при некадърно приготвяне да не е добро.
Оообаче - на вкус и цвет - товарищих нет, така чеее.. Всеки да си яде това, което му е на сърце.
---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:59 ----------
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеПататникът (или патетник, както се нарича в някои области, от патато или патето - картофи) е типично родопско ястие. Приготвя се от настъргани на едро картофи, лук, сол и джоджен. Всичко това се омесва и се пече на бавен огън. Може да се добави месо, сирене или яйце. Някои слагат чубрица и пръжки.
Настърганите картофи се отцеждат от отделената течност и се смесват с яйцата, лука и сиренето. Получава се тесто, от което се разточват 2 кори. На дъното на тавата се поставя първата, с по-голям диаметър, така че да излиза от съда. Поставя се сместа от продуктите, овкусена с джоджен, покрива се с другата кора и се прихлупват краищата. По оригиналната родопска рецепта се пече върху селската печка и когато се изпече отдолу, се обръща върху дъска и се приплъзва с непечената страна в тавата.
Има и други разпространени варианти на приготвяне. В един от вариантите след настъргване на картофите всички съставки се омесват до получаването на хомогенна маса. След това се пече в дълбок тиган на слаб огън. След двадесет минути се обръща и се захлупва, като продължава да се пече на слаб огън.
Щом има и мръвки, става.
Comment
-
.....и стана темата картофена салата.....бе отказвам се от Арезето,дайте 5 чувала самоковски картофи и да се знае.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Брей, потекоха ми слюнките из устата, като чета за тия вкуснотии..Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение.....и стана темата картофена салата.....бе отказвам се от Арезето,дайте 5 чувала самоковски картофи и да се знае.
трябват си ония ръбестите, жълти картофи, дето само в Родопите се въдят!
Освен това си трябват и ония кравички, дето дават мляко с 8-10% масленост.
Абе и една гайда...На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment