Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво става ако ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Браво, темата най-накрая тръгна в правилната посока.
    Според мен за подобно превишение на скоростта трябва да се конфискува колата и да се взема книжката за минимум 2 години.
    Принципно може, но у нас това ще се изроди основно в по-големи подкупи за катаджиите, а всички мутри, бизнесемени и прочеее ще си карат безнаказано. Я ми кажи какво стана с пияния Йоско който уби два-трима души?Да не би да е осъден и по сегашните правила?Или пък да си чул как пияният Ники Михайлов катастрофира с джипа на БСФС и това се покри от почти всички органи и медии (някои пуснаха по едно две плахи статийки, но и те спряха бързо).Е какво излиза- достатъчно е да се прилагат и досегашните наказания в Закона по пътищата, но безкомпромисно и ще се реши бързо въпросът.
    Не тежеста на наказанието а неговата неизбежност са превенцията.
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:55.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
      тапет, как ще конфискуват колата, ако е рент-а-кар или е служебна и т.н.

говорете реални неща - пари, яко пари, ако те хванат с над определена скорост - арест/принудителен обществено-полезен труд
      Амфорке, в България рентакарЪТ е уникално широко разпространено явление.
      50 % от колите са на рента.
      Държавата може да прави всичко, когато има съответната воля за това.
      Ако е служебна, губи този, който я е предоставил на съответния "негоден служител", който после ще си я плати с удръжки от заплатата.
      Да, знам, че частната собственост е неприкосновенна, и че предприемаческия дух така ще бъде унищожен и, че това ще бъде държавен произвол. Не ми ги разказвай тези неща.

---------- Post added at 07:10 ---------- Previous post was at 07:08 ----------

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
      ...или караш само с пълномощно за ползване и т.н. А не виждам къв е смисъла, при положение, че повечето коли в БГ не струват повече от 1000-2000евро. Праскат ти една такава глоба и никва книжка докато не платиш и гледай кво става.
      Знаеш ли какъв е процента на несъбраните глоби?
      Ако този с голямата глоба няма нищо на негово име а само кола и жилище, какво ще му вземеш, за да усети наказанието?

---------- Post added at 07:13 ---------- Previous post was at 07:10 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Принципно може, но у нас това ще се изроди основно в по-големи подкупи за катаджиите, а всички мутри, бизнесемени и прочеее ще си карат безнаказано. Я ми кажи какво стана с пияния Йоско който уби два-трима души?Да не би да е осъден и по сегашните правила?Или пък да си чул как пияният Ники Михайлов катастрофира с джипа на БСФС и това се покри от почти всички органи и медии (някои пуснаха по едно две плахи статийки, но и те спряха бързо).Е какво излиза- достатъчно е да се прилагат и досегашните наказания в Закона по пътищата, но безкомпромисно и ще се реши бързо въпросът.
      600 лева са джобни пари за доста джигити.
      Понеже знам, че това с конфискацията ще възмути много "демократ капиталисти" бивши комсомолци и партийни секретари или техни отрочета, предложих и вариантът с отнемането на книжката.
      Аз не разбирам, как за убийство на пътя могат да ти отнемат книжката само за две години например?
      Има рецидивисти пияндета, на които спокойно могат да им отнемат книжките за 50 години например.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Амфорке ....

Ако е служебна, губи този, който я е предоставил на съответния "негоден служител", който после ще си я плати с удръжки от заплатата.
        Да, знам, че частната собственост е неприкосновенна, и че предприемаческия дух така ще бъде унищожен и, че това ще бъде държавен произвол. Не ми ги разказвай тези неща.
        петко тапетко, говориш глупости пак

само че това ще създаде климат на крайно недоверие сред бизнеса и служителите, едни безкрайни проверки, дебнене и накрая до загуба на пари за всички

нарушителят трябва да бъде глобяван, дали за пари, дали с труд... конфискации на коли могат да се случват само в един случай - нарушителят кара собствената си кола

аз съм за строгите наказания, просто да са реално приложими, т.е. принципно съм съгласен с теб, само частта с конфискацията на автомобили я изплю необмислено ама ти е трудно да си признаеш
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
          петко тапетко, говориш глупости пак

само че това ще създаде климат на крайно недоверие сред бизнеса и служителите, едни безкрайни проверки, дебнене и накрая до загуба на пари за всички

нарушителят трябва да бъде глобяван, дали за пари, дали с труд... конфискации на коли могат да се случват само в един случай - нарушителят кара собствената си кола

аз съм за строгите наказания, просто да са реално приложими, т.е. принципно съм съгласен с теб, само частта с конфискацията на автомобили я изплю необмислено ама ти е трудно да си признаеш
          Признавам, прав си. Това наистина е адски трудно реализируема практика, но не е невъзможна.
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            Абе хубаво е да се внимава...аз напоследък имам някакъв панически страх да карам с висока скорост...като вдигна 160-170 дори ан превъзходен магистрален път нещо ми претреперват краката...а преди не беше така. Нито ми се е случвал инцидент, просто явно остарявам.
            ха ха така и и аз си мисля така като бяхме млади и неразумни беше друго,вече мислиш за себе си и за хората около тебе и тръпката от скоростта я няма и по-добре,възприятието е по-друго и реално няма нищо общо с старостта,с фолксваген поло зелено старо 1.1 един старец съм го задминавал с 155 на магистралата,ама старец озъбен с очила с грапава кожа погледа му беше като на вампир,от зад имаше мотика на задната седалка явно бързаше да си прекопа да не го изпревари смъртта...викам си тоя ако е с моята кола сметай...

Comment

Амфорке, в България рентакарЪТ е уникално широко разпространено явление.
              50 % от колите са на рента.
              Държавата може да прави всичко, когато има съответната воля за това.

---------- Post added at 07:10 ---------- Previous post was at 07:08 ----------

Знаеш ли какъв е процента на несъбраните глоби?
              Ако този с голямата глоба няма нищо на негово име а само кола и жилище, какво ще му вземеш, за да усети наказанието?

---------- Post added at 07:13 ---------- Previous post was at 07:10 ----------

Понеже знам, че това с конфискацията ще възмути много "демократ капиталисти" бивши комсомолци и партийни секретари или техни отрочета, предложих и вариантът с отнемането на книжката.
              Аз не разбирам, как за убийство на пътя могат да ти отнемат книжката само за две години например?
              Има рецидивисти пияндета, на които спокойно могат да им отнемат книжките за 50 години например.
              Колега, ти как виждаш некой мустакат шишко от КАТ да конфискува колата на синчето на някой партиен секретар??? Пак ще гърбят обикновените хора. Едно е да си говорим приказки за лека нощ, друго е сериозни неща. Колкото за това колко хора си плащат глобите, естествено, че няма да го правят, като има шанс да не го правят. В другите страни хората са си измислили начини да ги накарат. Казах ти и преди - прибират ти книжката докато си платиш глобата и тва е. Ако искаш си я плащай. А за каране без книжка - затвор - тва си е непредумишлено убийство. Иначе и за мен е скандално, че и 20 пъти да те хванат със 150 в град, ще ти я вземат за 3 месеца. То имаше наскоро някъв такъв с 40 и кусур акта за една година и никой не го пипа. Или Ставийски дето мъртъв пиян куките му казали да внимава и той на 200 метра убива
              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Казвали са ми (не знам колко е вярно), че в Италия кола хваната без застраховка ГО бива конфискувана.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                  Колега, ти как виждаш некой мустакат шишко от КАТ да конфискува колата на синчето на някой партиен секретар??? Пак ще Или Ставийски дето мъртъв пиян куките му казали да внимава и той на 200 метра убива
                  Хаха, колата няма а ти я вземе катаджията бре, хахахаха........
                  Във Франция се конфискуват коли движещи се с 50 км над допустимата скорост. Мярката е дала изключително положителен резултат. Така знам аз.
                  Ако имаш само жилище на твое име, как ще си платиш глобата, какво ще ти вземат?
                  Ще изчакаш да изтече по давност.

п.п. Съгласих се с амфорката Стоянчо, за да спре да се излага.
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от burgazliqta Покажи съобщение
                    Ей вижте малко ... Исках само да ми се обясни , защо ми се води населено място , след като ограничението е 90 и там няма , нищо населено ... Заради тъпата табела , която е 200 300 метра по-напред ... ще ми вземат книжката и ще платя по-голяма глоба Взел съм си поука и всичко , не сте ми нито баща , нито нищо Опарил съм се и това е , ако някой иска да ми се прави на модерен да дойде и да ми го каже в очите И точно Jorko , е този който ме разбра , защото вие си пишете вашите глупости , защото нямате какво да правите ли не знам Но точно той ме разбра и му благодаря за което И нали това е снимка ... би трябвало да се води електронен фиш , и да мога си платя глобата с 30 % намаление , но те и това право ми отнеха Може би поради голямата скорост , така е преценил шефа на КАТ ... Но според мен не е правилно , там да се води населено място , и ако наистина го има някъде в закона , и причината не е само табелата ... Съм съгласен , но само заради една табела ... и 3 месеца без книжка е много несправедливо Просто тъпата държава иска да си вземе парите и това е ... книжката можеше и да не ми я взимат , ама иначе нямам как да ме накарат да си платя по-бързо! Обичам страната и МРАЗЯ държавата !
                    Градски ко ги питаш тези тука ,не виждаш ли че са правежи,тегли им по една и твае,човека ги пита те чупят стойкибати и форума,че и нервни.

---------- Post added at 18:18 ---------- Previous post was at 18:15 ----------

Пич земи се кандидатирай за премиер,върви ти мисълта

---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:18 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Казвали са ми (не знам колко е вярно), че в Италия кола хваната без застраховка ГО бива конфискувана.
                    Да така е
                    Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

Хаха, колата няма а ти я вземе катаджията бре, хахахаха........
                      Във Франция се конфискуват коли движещи се с 50 км над допустимата скорост. Мярката е дала изключително положителен резултат. Така знам аз.
                      Ако имаш само жилище на твое име, как ще си платиш глобата, какво ще ти вземат?
                      Ще изчакаш да изтече по давност.

п.п. Съгласих се с амфорката Стоянчо, за да спре да се излага.
                      Как да се конфискуват колите когато в Бг има коли за по 1000 лв. и такива за по 400к лева. Няма как да се приложи една и съща санкция за едно и също нарушение. Солените глоби са доброто решение. Който не плаща - просто му взимат книжката и я държат докато си плати. Който кара без книжка - затвор. Като се знае това всеки ще си прави сметката как ще кара и дали може да си плати глобата.
                      Иначе напоследък жертвите от катастрофи са намаляли драстично, но според мен КАТ няма нищо общо с това. Просто навлизат по-нови коли, които са много по-сигурни и влизат в експлоатация магистрали, които са много по-безопасни от двупосочните пътища. После БСП феновете се чудете защо сме против да се строи язовир преди да са готови магистралите. Ами за да умират едни 400 човека на година по-малко например. Мисля, че дори само това е основателна причина.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                        Как да се конфискуват колите когато в Бг има коли за по 1000 лв. и такива за по 400к лева. Няма как да се приложи една и съща санкция за едно и също нарушение. Солените глоби са доброто решение. Който не плаща - просто му взимат книжката и я държат докато си плати. Който кара без книжка - затвор. Като се знае това всеки ще си прави сметката как ще кара и дали може да си плати глобата.
                        Иначе напоследък жертвите от катастрофи са намаляли драстично, но според мен КАТ няма нищо общо с това. Просто навлизат по-нови коли, които са много по-сигурни и влизат в експлоатация магистрали, които са много по-безопасни от двупосочните пътища. После БСП феновете се чудете защо сме против да се строи язовир преди да са готови магистралите. Ами за да умират едни 400 човека на година по-малко например. Мисля, че дори само това е основателна причина.
                        По добре язовир, отколкото да се подпишат за 4 години толкова договори за соларни паркове, колкото ЕС изисква да имаме до 2099 година. /годината е измислена/
                        Ама този балон се спука, не разбрали, че са построили доста по-малко магистрали, или се кефиш на ББ на бицепсите. Мислех, че само лели се подмокрят заради тях.
                        Българинът е влюбен в колата си, това е част от манталитета му, там ще го заболи най-много.
                        К.М.

Comment

........

Да, но проблемът е друг-едни се оправят с връзки, други с пари, както и в другата тема-не е толкова проблемът в закона, а в неспазването му.
                          sigpic

Comment

Да, но проблемът е друг-едни се оправят с връзки, други с пари, както и в другата тема-не е толкова проблемът в закона, а в неспазването му.
                            Искаш да кажеш, че проблемът е в контрола по спазването му.
                            К.М.

Comment

Да и въобще в цялостното му прилагане.От целия си житейски и професионален опит винаги съм наблюдавал тоя "принцип" у нас-винаги има изключения, връзки, далавери.Това докато не се прекрати и смъртно наказание да се въведе все тая
                              sigpic

Comment

[QUOTE=etrovskii;1193459]Градски ко ги питаш тези тука ,не виждаш ли че са правежи,тегли им по една и твае,човека ги пита те чупят стойкибати и форума,че и нервни.[COLOR="Silver"]

Батка, кво са му виновни колегите от форума на пича? Има ли табела, че влиза в населено място? Има! Има ли ограничение? Има! Има ли табела, че има радар? Има! Е какво трябва да му обяснят колегите "правежи"? колко е велик, че е минал с двойно на допустимата скорост ли? И какъв акт да му напишат? Да си затворят в КАТ очите, понеже той не смятал, че на табелата и било там мястото? Ако иска да обжалва, ама е крайно невероятно да падне актът. Първо, че радарът е стационарен и си има всичко необходими означения и знаци, второ снимката е чиста и в неговото платно няма друга кола. В София на влизане от Тракия къде е табелата?Колко населено е там? Какво ще стане ако минеш със 130 на караулката?
                                (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Working...
                                X