Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от NPP Покажи съобщение
    За скромните 2 години с ТС мога да кажа, че съм изключително доволен! Двигателя върви прилично и, ако вземеш читава бройка и я поддържаш добре, то няма да имаш грижи. Да това не е Голф, но за мен лично това е и сред най-големите плюсове!
    Аз съм 7години с ТС и никога не съм имал проблем с 2,0 верига. Не съм виждал по-добър мотор досега и то на 200 000 /нополовината разстояние от Земята до Луната/
    Само моя двигател ли е най-запазения? Има хора, които ми познават колата и могат да потвърдят, че е като нов!
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• .....aйдеееее....спора бенз нафта отново е актуален.
      Карам дизел от Октомври 2012,още не мога да свикна със звука на мотора но това тракане се компенсира с по ниския разход спрямо бензинката ми.....2,4 jtdm с 200 коня и по-тежко купе харчи по-малко от 2,0 ТS .....нека ми е гадно.
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
        Аз съм 7години с ТС и никога не съм имал проблем с 2,0 верига. Не съм виждал по-добър мотор досега и то на 200 000 /нополовината разстояние от Земята до Луната/
        Само моя двигател ли е най-запазения? Има хора, които ми познават колата и могат да потвърдят, че е като нов!
        Моята я продадох на 320 000 км - до последно вървеше със 190 и нямаше ядове.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщение
          Ба,че то има ли коли дизел.Дизела не беше ли само за рейсове и камиони?
          мамин сладък нормален дизел вече дава 13-ка, коя нормална бензинова кола дава 13-ка ???
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            мамин сладък нормален дизел вече дава 13-ка, коя нормална бензинова кола дава 13-ка ???
            Моята! Задръстванията във Варна, с постоянно включен климатроник, 12/100 А95Н, 2.0 ТS CF2, 210 000 км (ако не са и повече ). За 6 години, откакто я имам, съм сменил само дебитомер по задължение, свещите ги смених от келешлък. Другите ми разходи са за нормална смяна на консумативи. Не съм рязал пин-15 и оборотите ми не клатят. Пропан-бутан/метан не е помирисвала - няма и да помирише!

Не виждам какво лошо има в този, така оплют, 2.0 TS?!?

пп На магистралата си позволявам да вдигна 200, където пътната настилка го позволява, но ме е страх някой трап да не ме изхвърли в полето! А в града - влизам отвреме на време в лютеницата, но разумно ...
            Last edited by spe4elist; d.m.y г., 12:56.

Comment

• олелел за разход ми говори говоря за време
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Уточнявай се бре колега

Comment

• Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение

Ма ти нещо не си във спора и въобще в темата, като гледам. Никой не говори за верижният ТS, темата е за 2.0 16V TS, който няма допирна точка с твоят 8 клапанов TS, нито като здравина, нито като произход и концепция. Единствено общо между 2-та мотора е, и 2-та са с по 4 цилиндъра и имат по 2 свещи на всеки цилиндър.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Говорят, не говорят....ние с веригите трябва да се изкажем))).......ония събрат с 16- те винтила...върви много като е млад и се пулучава обратното, като е стар.....при нас е едно и също....))
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                      .....aйдеееее....спора бенз нафта отново е актуален.
                      Карам дизел от Октомври 2012,още не мога да свикна със звука на мотора но това тракане се компенсира с по ниския разход спрямо бензинката ми.....2,4 jtdm с 200 коня и по-тежко купе харчи по-малко от 2,0 ТS .....нека ми е гадно.
                      Добро утро...заблуден византиецо.......
                      Сории, ама пак си избрал калпавият мотор......)
                      2.4jtd...но без "М" е истината......)
                      Last edited by Бобби; d.m.y г., 21:10.
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Говорят, не говорят....ние с веригите трябва да се изкажем))).......ония събрат с 16- те винтила...върви много като е млад и се пулучава обратното, като е стар.....при нас е едно и също....))
                        Ааа верно е едно и също .. и млад и стар маслото все му не стига.
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Кои е тоя нормален дизел дето ще даде 13-ка?Всъщност ако говорим за алфа няма такъв вариант.
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                            Кои е тоя нормален дизел дето ще даде 13-ка?Всъщност ако говорим за алфа няма такъв вариант.
                            Е Жиката са превъзбужда с БМВ 335 на Митко, което реално е само с махнати екологии и чип, ма туи е БМВ не е италианска бигачка.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Днес ми направи впечетление, как една сребриста кола шпори яко по баирите към вилата и рязка другите коли на общо основание - когато я настигнах се оказа баща ми с малката Алфа.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Първо иронизирах,дизела е много добър за всекидневно каране,има си висок въртящ от ниски обороти и харчи по малко.Това че някои хора изнасилват дизели е ок,но никога не може да сравнявате турбо бензин с турбо дизел.
                                Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Working...
                                X