Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• точно така газ до ламарината

Comment

• Аз дизел никокога не бих си купил, това мога да ви кажа
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• По принцип доста от най-ревностните почитатели на бензина проповедници на тема "антидизел" отпреди някоя и друга година в момента карат дизел. Примери има доста.
        Истината е, че колкото и да не харесваш дизела, като седнеш и покараш дизел, забравяш за предрасъдъците си по въпроса, а когато след по-напористо ръчкане спреш на бензиностанцията ,заредиш и си направиш калкулачията ,забравяш колко не си харесвал дизела.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Аз дизел никокога не бих си купил, това мога да ви кажа
          То и аз така си мислех навремето...

Не че съм имал ядове с ТСпаркове-те в подписа ми.
          Някои съм ги купувал от Италия със счупен мотор - тук ремонт, но както трябва и хубаво масло и само каране.

Ама както каза Bobi_33 за горе-долу еднакъв вървеж разхода е двоен. За газовите системи знам колко са икономични, ма аз си имам мнение по въпроса. Карал съм и с обикновена газова и с инжекцион и то доста марки коли, не само италиански. В крайна сметка подържаш две горивни системи, от които едната изградена с доста нискокачествени елементи...
          Да ме извинят тези дето са си монтирали газов инжекцион за 1500евро . Тези са с качествени елементи.

П.П. Сега да не скочите за вървежа на дизела и бензина...
          Ясно ми е, че бензиновият двг. е по-подходящ за състезателни цели, и при еднакъв обем и подходяща турбина превъзхожда дизела, ама все си мисля че говорим за ежедневни каруци...
          Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 00:45.
          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

• Да ви кажа като заредя на бензиностанцията за 170лв нафта не ми се вижда много евтино .. Иначе за вървенето върви много, ама сток беше доста умрял. Абе много е различно .. все едно да сравняваш круши с ябълки. Най-добре да имаш и бензин и дизел и да ги караш на смесена езда
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
              По принцип доста от най-ревностните почитатели на бензина проповедници на тема "антидизел" отпреди някоя и друга година в момента карат дизел.
              И то не само карат ами и "наказват" по-мощни бензинки...

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Аз дизел никокога не бих си купил, това мога да ви кажа
                +++++
                И аз
                Alfa 155 2.0TS 8V '93
                sigpic
                VW LADAVAGEN '81
                CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Тооо те нещата при бензин<>дизел са малко като при ръчна<>автоматична скоростна кутия ... повечето като се качат и покарат автомат и повече не искат и да чуят за ръчка ... то и аз така де като се качих на автомата и не ми се чува за ръчка ... свят голям , хора разни и всеки с капризите и предпочитанията си ...
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                    И то не само карат ами и "наказват" по-мощни бензинки...
                    Какви бензинки?Щото има и турбо бензинки!
                    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• за вървенето върви дизела,особенно ако се пипне малко,разхода е дооста по-добре в сравнение с бенза,ама тоя звук на дизеловият двигател е отвратителен и това е основното което ме спира да си купя печка. Иначе спор няма че ако колата нее на газ не може да се сравнява разхода в пари на 100км.
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                        Какви бензинки?Щото има и турбо бензинки!
                        Естествено, че не такива...

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                          за вървенето върви дизела,особенно ако се пипне малко,разхода е дооста по-добре в сравнение с бенза,ама тоя звук на дизеловият двигател е отвратителен и това е основното което ме спира да си купя печка. Иначе спор няма че ако колата нее на газ не може да се сравнява разхода в пари на 100км.
                          JTD карАл ли си некога? Звукът е далеч от аграрното звучене на другите дизели.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                            Естествено, че не такива...
                            Да де, ама е хубаво да сравняваме ябълки с ябълки ... Щото е много лесно да накажеш с чипнат претурбиниран дизел - стоков атмосферен бензин Представете си само обратния вариант: чипнат турбиниран прегенериран бензин срещу стоков атмосферен дизел. Резултата ще е трагичен

Comment

• Не ми се влиза в безмислени спорове, щом сравненето не ви се струва адекватно добре...

И все пак щом ако говорим примерно за TS 16V CF3 и 2.4 JTD CF3, смяташ, че не сравнявам "ябълки с ябълки", то кое сравнение е адкватно - пет цилиндров комонрейл турбо дизел дето е 140 коня да го сравнявам с турбо бензин над 200 коня ли..? Само защото и двата имат турбо, стават и двата "ябълки", а иначе едното е "круша", нищо, че мощностите са еднакви (дори и еднакви не са а атмосферния е по-мощен)..?
                              Ми ако ги сравним и двата с едно невинно 1.3 ванкелово двигателче, то какво е - сигурно е "грозде" в сравнение с ония два двойно по-големи слона... Ма това няма да му попречи да ги опуха и двата, или..?
                              Ако ще на цилиндър по две турбини да са му сложили на дизела, хората са изкарали от него по-малка мощност, отколкото от атмосферния бензин, така, че аз си мисля, че стокови трябва да са сравними...
                              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 22:02.

Comment

• Темата беше за размисли върху 2.0 ts двигателя и затова на какво се дължи лошата му слава. И изобщо има ли такава.
                                Не е редно да се сравняват изобщо дизелови с бензинови двигатели, поради коренно различния принцип на действие, коренно различните характеристики и пр.
                                Само купетата, които теглят са еднакви.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X